Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou digitální zrcadlovku?

o Navštíveno 787x o
o 10.02.2010, 12:59 | wrkos
Zvažuji koupi digitální zrcadlovky. Zatím ještě nevím co přesně bych chtěl fotit ( makro, portrét atd ) nicméně zatím zvažuji koupi Canon EOS 500 nebo 50D. Můžete mi prosím někdo poradit , zda jsou tyto foťáky v pohodě nebo byste šli radši do něčeho jiného?

o 10.02.2010, 14:02 | Mr.Scully
Kazda digitalni zrcadlovka je "v pohode" :) Jinak 50D uz je o rad vyssi trida nez 500D, tak si rozmysli, co vlastne chces. To uz muzes taky rovnou koupit 5D :) Jakej mas rozpocet?
o 10.02.2010, 14:10 | nome
no na tvém místě bych koupil 500D v setu nebo i něco levnějšího. Až se s tím naučíš zacházet a zjistíš co tě vlastně baví fotit tak sám nejlíp poznáš na co upgradovat
o 10.02.2010, 14:28 | Crimson
já mu 50D schvaluju :-)))
o 10.02.2010, 14:41 | wrkos
cenově tak do 30 tisíc. Samozřejmě můžu třeba 5 tisíc připlatit ale můžu taky koupit za 10 tisíc. Záleží co vyberu a abych nekoupil vyloženě nějakou sra*ku se kterou by mě focení nebavilo.
o 10.02.2010, 14:42 | wrkos
A pak je samozřejmě otázka jestli Canon nebo něco jiného.
o 10.02.2010, 14:59 | Kamil
wrkos - s čím fotíš teď? Spíš než nad tím, jaký tělo koupit bych se fakt zamyslel, co vlastně chceš fotit.
Pokud portrét, tak:
EOS 500D (550D) + EF 50 1.4 případně EF 85 1.8
Pokud makro, tak:
EOS 500D (550D) + EF 100 2.8 Macro nebo EF-S 60 2.8 Macro
Pokud univerzál, na běžný focení (na makro to ale není)
EOS 500D (550D) + EF-S 15-85 3,5-5,6 IS

s Nikonem nemám zkušenosti, takže tam radit nebudu

Už 500D je výbornej foťák, kterej většině amaterů nabídne daleko víc, než můžou využít.
o 10.02.2010, 15:52 | soray
Ja ted resim to samy, osahal jsem si Nikon D5000, ktery mi vubec nesednul, pak jsem vzal do ruky Canon 500D a bylo rozhodnuto :-) Jestli na to mas 30 litru, tak bych vzal telo C500D + dokoupil nejakej lepsi objektiv.
o 10.02.2010, 16:46 | Mr.Scully
Asi jako Kamil. Levnejsi telo a pak objektivy, ktere jsou dulezitejsi... na makro a portrety asi ta kombinace 100/2.8 a 50/1.8, pokud se preneses pres to, ze nebudes moct "zoomovat" :-)) Jinak na makro jsou dobre objektivy i tretich vyrobcu (Tamron), na ostatni foceni uz tolik ne.
o 10.02.2010, 17:11 | Driver3
Ahoj, nevím jak je to se zrcadlovkama všeobecně, kolega z práce byl pevně rozhodnut pro Canon EOS 500D (Nikona zavrhl okamžitě po zkouknutí fotek), ale nakonec se rozhodl pro Pentaxe K-x (nemůže si ho vynachválit), má o něco malinko menší tělo, ale má ještě o něco lepší fotky!!!! záleží také co s tím chceš fotit a co ti bude vyhovovat, jinak jestli mohu doporučit pro rozhodování a vybírání hned 2 stránky, i mě to dost pomohlo při vybírání kompaktu okolo 6000,- a to hodně. Jsou tam jak porovnávací testy, tak na druhé adrese porovnání fotek v téměř identickém nastavení i prostředí!!!! Takže hodně štěstí při výběru, snad jsem ti pomohl :-)
[ Link ] (všeobecně testy a informace o všemožných foťákách)
[ Link ] <- (tady si dej sekci compare sample images a porovnej si to sám)
Hodně štěstí při novém výběru ;-)
o 10.02.2010, 17:36 | Kamil
Driver3 - to, že Nikon fotí hůř než Pentax nemůžeš přece myslet vážně.
o 10.02.2010, 17:48 | Driver3
Kamil - Tak sry za mistifikaci, ale bohužel si to stejně myslím, alespoň dle fotek, ten co to dělal nebyl až takový amatér, takže... Jako samosebou dám na rady profíků, ale i tak... Samozřejmě pokud se někdo rozhodne jak chce, určitě mu do toho kecat nechci ani nemohu. Je to jeho svobodná volba, já jen vyřkl názor, od toho snad diskuze je, jako když někdo řekne že tyhle repráky hrají lépe než ty druhé a druhý řekne, ne ty druhé hrají lépe nežli ty první. KJaždý může mít jiný názor, tak se nezlob ;-) Proto jsem třeba i uvedl adresy stránek zabívající se fotoapráty, jak kompaktů, tak i digitálních zrcadlovek, s testy atp. Tak ať si každý udělá o těch výrobcích a jejich produktech obrázek sám. Sice slovo je slovo, fotka je fotka. Hezký den.
o 11.02.2010, 08:13 | wrkos
V současné době fotím Olympusem 750 UZ, takže foťák už má svou dobu za sebou i když pořád se s ním dají udělat pěkné fotky.
Brácha se bude ženit a tak jsem to chtěl zkusit jak by mi to šlo, určitě ale jako druhý fotograf :)).
Dále se chci zeptat, jaký je rozdíl mezi foťákem koupeným u nás resp. v Evropě a foťákem dovezeným z USA? Díval jsem se na eBay a ty ceny jsou úplně někde jinde než u nás.
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]
o 11.02.2010, 08:22 | Ladic
ja mam Nikon D80 + objektiv nikkor 18-200, je to takovej univerzal a jsem moc spokojenej.
o 11.02.2010, 09:54 | Kamil
Rozdíl je tam většinou jen nabíječka - stačí použít redukce. Jinak ceny jsou tam sice zajímavý, ale už to není to co dřív (třeba u mýho 50D byl rozdíl přes 9000 a to jsem ho kupoval přímo v BH, takže navíc 8.5% daň). Když si to objednáš z ebay, tak ale musíš počítat ještě s naší dph a clem, takže nakonec se to až tak nevyplatí.
Co se týče focení svatby, tak venkovní fotky budou koukatelný i z toho kompaktu, ale na focení obřadu zapomeň. Tam to chce vyšší ISO (400 - 800) a externí blesk - s tím olympusem to budeš mít tmavý a ještě tam bude dost nepříjemnej šum.
o 11.02.2010, 10:40 | Mr.Scully
Driver3 - za prve nerikas, jakeho konkretniho Nikona zavrhnul (jinak Nikon, jakkoliv mi nesedi, nabizi dneska ve vetsine trhu asi nejlepsi zrcadlovky) a za druhe rict, ze z nejakeho fotaku "lezou lepsi fotky" je uplne mimo. Za prve to zavisi hlavne na objektivu a ne na fotaku, za druhe mezi jednotlivymi modely jsou vetsinou tak minimalni rozdily, ze max. po x hodinach cteni recenzi poznas, ze fotak X ma na ISO 400 o neco mensi sum nez fotak Y.
o 11.02.2010, 11:25 | Luke_288
hlavě si je osahat. mě naopak 500D do ruky nesednul vůbec a D5000 okamžitě a skvěle. jinak pokud se bavíme o relaci 500D a D5000 tak věta, že po shlédnutí fotek nikona hned zavrhnul- nechápu. podle srovnávaček zahraničních serverů jsou ty fotáky +- stejný...
o 11.02.2010, 14:32 | Crimson
no taky bych byl opatrnější na tvrzení že Pentax fotí lépe než bežný foták myšleno C/N :-)

já jsem docela hotovej z těhle kluků, fotí Canonem 1000D
cenová hladina (10tis.) + 50mm pevné sklo,
ty fotky jsou prostě nádherný

[ Link ]

[ Link ]

o 11.02.2010, 19:53 | Mr.Scully
Tak ono pevna padesatka (jakakoliv) je skvele sklo a na stativu celkem neni co zkurvit... :-) Fotky pekny, to jo, ale celkem nevidim duvod, proc by totoznou fotku nemohl udelat kdokoliv jiny, vcetne me i tebe :-)
o 11.02.2010, 23:36 | wrkos
to teda jo , ty fotky jsou fakt super, a navíc foceno 1000D což jsem ani nevěděl, že s tímhle levným foťákem jdou udělat takto pěkné fotky
o 11.02.2010, 23:49 | wrkos
jo a ještě jsem se chtěl zeptat na dvě věci:
1) Co znamena , když je foťák full frame
2) podle čeho vybírat objektiv
o 12.02.2010, 06:19 | Kamil
1) fullframe znamená, že má snímač o velikosti filmového políčka tzn. 36x24 mm. Všechny amatérský zrcadlovky mají snímač menší tzn. ohnisková vzdálenost objektivu se musí násobit (1.5x pro Nikon a 1.6x pro Canon).
2) podle čeho vybírat objektiv? To se mi fakt nechce rozepisovat takže [ Link ]
o 12.02.2010, 07:36 | Crimson
wrkos: ted jsi me trošku urazil s tou 1000D :-)

[ Link ]

co se objektivu týče, vždy si nákej vyhlídnu,
pak kouknu sem [ Link ]
na Verdikt , no a hledám dál :-)))

o 12.02.2010, 08:17 | wrkos
Ozzy: sorry, nechtěl jsem tě urazit, jen jsem měl za to že ten Canon 1000D nebude dělat pěkné fotky vzhledem k jeho pořizovací ceně
Takže když má objektiv pevné ohnisko, jejde s ním zoomovat jestli jsem to dobře pochopil?
A jsou tedy lepší objektivy s pevným ohniskem nebo je lepší si pořídit třeba EF - S 18-200, nebo je lepší si pořídit dva a to EF-S 18-55 a druhý EF-S 55 - 25O ?
o 12.02.2010, 08:24 | Crimson
- jsem si delal srandu
- jasně s pevným skelm nezazoomujes
- čím větší rozsah, tím horší kvalita všeobecně

ale víc ti řeknou profíci, já se budu opakovat,
vyber objektiv, mrkni na grafy a Verdict

[ Link ]

nech si to vždy přeložit Googlem
o 12.02.2010, 08:55 | ruffrider
[ Link ] tehle uživatel fotí eos 1000D, má tam z těch fotek moc pěkný slideshow(v HD)
o 12.02.2010, 10:06 | Kamil
wrkos - 1000D tě bude omezovat jedině v případě, že fotíš akční fotky tzn. sport nebo akčnější reportáž, protože tam ti nemusí stíhat autofocus. U běžnýho focení rodinných snímků, fotek z výletu a krajinek ti nebude omezovat vůbec. Tam záleží na objektivu a na fantazii a šikovnosti fotografa. Můžeš si klidně koupit tělo jako je např. 7D nebo 1Ds Mark III a když ho doplníš nepovedeným sklem, tak budeš mít výsledky horší než z 1000D. Samozřejmě, že pokud člověk nemá pro focení trošku citu, tak ti k dobrej fotce nepomůže ani vybavení v řádech stotisíců -> sice budeš mít technicky dokonalý fotky, ale nikoho neosloví.
o 12.02.2010, 10:21 | wrkos
a jak jsou na tom zrcadlovky od Canonu co se týká odolnosti vůči nepříznivému počasí třeba dešti, vlhku atd?
o 12.02.2010, 10:32 | Kamil
7D spolu s 1D a 1Ds jsou hodně odolný, ale pokud člověk není magor, tak nevidím problém ani u nižších řad. Ještě s 350Dčkem jsem několikrát fotil v dešti a absolutně bez problému, prostě jen musíš dát pozor, aby se voda nedostala tam kam nemá. Jinak pokud počítáš s tím, že budeš v hnusným počasí fotit často, tak se dají koupit spešl pláštěnky jak na tělo, tak na objektiv.
o 12.02.2010, 10:38 | wrkos
ne nepočítám s tím, že bych každý den fotil v dešti, navíc zatím ani každý den neprší, aspoň teda u nás ne, ale vyjma deště a vlhka jsem myslel co dělají s foťákem mrazy, které letos jsou. Mají nějaký negativní vliv na foťák? Pláštěnka se dá určitě koupit ale nemyslím si, že někdo prodává nějaký svetr nebo vaťák pro DSLR :))))
o 12.02.2010, 10:41 | Mr.Scully
Obecně zrcadlovky jsou odolnější než kompakty, neměl by vadit ani déšť ani mráz (ale samozřejmě vyšší řady jsou utěsněné lépe než nižší). Spíš třeba se sníží kapacita baterky nebo je třeba po návratu domů vyndat baterku a nechat ji uschnout, aby nezkondenzovala vlhkost... ale jako já to nikdy nedělám a nic se nestalo :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4038 sekund.