Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jednoduché zabezpečení objektu-zahrada

o Navštíveno 1162x o
o 05.02.2010, 11:45 | TomsonT
Čau hoši,
možná mi někdo z vás poradí??? Už mám dost těch našich spoluobčanů co umí jen krást...
Mám zahradu cca 100m od bytu. Jde o to,že blízko bydlí naši nepřízpusobiví občané a jim se u mě na zahradě asi líbí. Po první návštěvě jsem je navšvívil taky,ale bylo jich na mě tak 30 a nedalo se s nima mluvit...
Zatím jsem nadělal jen malé pastičky z dřevěných desek a hřebíků+jsem ještě přiblížil kompost k plotu aby skočili na něj kde jsou 100ky hřebíky...zatím bez odezvy. Teďka jak je sníh tak vím kudy chodí,ale zase se bojím,že zapomenu a chytím se sám. Železa nechci,kočky z toho vytahovat taky nechci. Na jaře přijde na plot ostnatý drát ve třech řadách a před sezonou jsem tam nasadil keře ať neprojdou,ale než se to rozroste,tak bych chtěl aspoň nějaké chytit. Díval jsem se na elektronické systémy,nechtěl jsem nic drahého. Myslel jsem tohle [ Link ] ale je to na vnitřní systémy a mělo by to být propojené s pevnou. GSM systémy prý stojí něco kolem trojky. Uvažoval jsem nějaké čidlo propojit se starým mobilem,dobíjení třeba přes starou autobaterii co by byla v boudě,ale to bych nesvedl.
Budu rád za každou radu.
Ještě jsem uvažoval o psovi,ale byl by tam často sám a to bych nechtěl(hlavně přes zimu) i když jsem si říkal,že kde by mu bylo lépe jestli tam nebo v útulku...

o 05.02.2010, 11:49 | DaveX
Nám taky kradou už 3 roky ze skleníku papriky a okurky. Víme kdo to dělá, ale nikdy jsme nikoho nechytli. Tak by se mi to taky hodilo.
o 05.02.2010, 11:52 | Lucni.konik
ten ostnáč pod napětím. mít připravenou velkou jámu a pod střechou nehašený vápno.......eventuelně vyhladovělý prasata. Ty sežerou i kosti.
o 05.02.2010, 11:53 | Lucni.konik
No, ještě je řešení - infrakamera, natočit a předat PČR.
o 05.02.2010, 11:56 | TomsonT
ono jde právě o to je u toho chytit,pak už bych to pořešil jenom s plynovkou a basebolkou. Jo jinak,kdyby se tohle stalo a moc bych jim neublížil jaké jsou za to sazby? Počítám s tím,že zavřít mě za to nemůžou?
o 05.02.2010, 11:58 | TomsonT
Ta infrakamera by asi nebyla nejlevnější a PČR by s nima stejně asi nic neudělala.
o 05.02.2010, 12:03 | Lucni.konik
Toť otázka. Já na právní řád ČR nevěřím. Už jen to, že na zloděje "šáhneš", tak jdeš do báně stoprocentně neb jsi mu nepomohl ještě tu kradenou věc odtáhnout před pozemek a popřát mu spokojenosti za účasti "ochránců práv".
o 05.02.2010, 12:06 | Kicker18
vubec ti to teda nezavidim,ale ja byt na tvem miste tak asi poridim nejakyho poradnyho psa.
o 05.02.2010, 12:08 | TomsonT
Asi tak nějak. Navíc pokud je neklepneš přes prsty,tak tam budou chodit dál...
o 05.02.2010, 12:08 | Kicker18
lucni.konik: chudaci prasata tem bych takovyhle hnusny jidlo nedal,to jedine spalit :o)!
o 05.02.2010, 12:11 | TomsonT
No těžko se s nima žije. V létě jsem měl kousek od tama zhozený velký strom, chodili kolem a říkám jim vemte sekery a já toho dřeva tolik nepotřebuji...vůbec bylo jim teplo a jak jsou mrazy,tak to naštípané raději ukradnou.
o 05.02.2010, 13:21 | crestik
půjč si nějakého ostrého psa, saze se jich bojí jak čert kříže. Párkrát na ně vystartuje, a snad toho nechaj. Nebo bych v jedné oblasti postříkal zeleninu těsně před sklizní nějakou sračkou.
o 05.02.2010, 14:18 | Fox_cali
v tomhle pripade je jediny a efektivni reseni velky pes a cedule na plote, jedinou nevyhodu to ma ze ti ho muzou otravit
o 05.02.2010, 14:26 | michall | Upraveno: 2010-02-05 14:30:59
Tady je každá rada drahá - venkovní prostor se dost špatně zajišťuje nějakou elektronikou - teplotní výkyvy, reakce na zvířata, ... Viděl bych to na tu kameru, buďto s přenosem nebo se záznamem na SD. Jiná věc je, co s tím uděláš. PČR na ně do 5.000 udělá "ty, ty, ty, už to nedělej" a jsi tam, kde předtím. Kamera třeba taková [ Link ] , ale bacha, aby ti neukradli i tu.
o 05.02.2010, 16:54 | Rustapha-659 | Upraveno: 2010-02-05 16:58:33
a co čidlo pohybu a nějakej generovanej sampl štěkotu rotvajlera nebo něčeho podobnýho zubatýho s několika atmosférama v čelistech..(jak dělá krokodýl to nevim :o)ale napadlo mě,že čipu bude jedno,že je tam sám a že je zima.Nevim teda jak moc je do tý zahrady vidět..ale pokud ne do celý,tak bych o něčem takovym možná uvažoval.. něco takovýho by mohl mít v nabídce třeba Conrad..
Tak mi to nedalo a něco jsem našel.. :o) [ Link ]
o 05.02.2010, 17:04 | Rustapha-659
a tady za hubana.. [ Link ]
o 05.02.2010, 17:43 | TomsonT
Ty jo to není špatný nápad. Na autobaterii by to napojit asi šlo. Nevím jak s tím čidlem,jestli je něco co nesvítí a půjde to propojit. No musel bych to pořešit s někým kdo tomu rozumí. Díky !!!
o 05.02.2010, 17:45 | TomsonT
Jinak vidět tam jde,ale klidně udělám boudu do které dám tu sirénu a semtam si tam přijdou známí vyvenčit psa :)
o 05.02.2010, 17:49 | Zdeny60
K ho*nu. Jednou zjiští, že to je imitace, a pak ukradnou i to na trhu prodají:-)

Pitbull
Dobrman
Rotwik
Něm.ovčák
....

nejefektivnější. bez papírů i levný, kdyby ho otrávili.
o 05.02.2010, 18:19 | Dudelina
Ja už bych počkal na jaro a ostnatý drát...když seženeš takovej ten s "žiletkama" tak pochybuju, že se tam někdo bude dobývat.
o 05.02.2010, 18:33 | Bladzej
bál bych se, pokud by se nějaká ta černá špína zranila o tvoje pasti, tak si to odkroutíš za úblížení na zdraví, jelikož ty si ten "zlý" kdo si chrání majetek a ještě mu budeš platit bolestné.
velkýho zlýho psa se menšina bojí, ale musíš si ohlídat, aby ti ho neukradli, nebo něco ošklivýho neudělali.
policajti s nima nic neudělaj, i kdybys je sám chytil a přivláčel na fízlárnu.
alespoň bych skusil nějakou kamerku schovat někam, kde ji nenajdou. nahrávání např na flashku, nebo něco podobnýho.
o 06.02.2010, 09:06 | Petura
Rustapha: rotvík neštěká, teda štěká ale až po akci :o)))

jinak co se týká infra kamery se zánamem na SD, tak to je sice dobrý nápad, ale mám osobně vyzkoušeno že ten záznam a jeho následné vyhodnocování stojí za prd ...
kamera sice hezky přisvítí, ale záznam probíhá v max 10sec intervalech, a kamera většinou sežere jakýkoliv pohyb při jakékoliv nastavené citlivosti
kupovali jsme to do práce jako mobilní doplněk ke kamerovému systému, stálo to asi 7500,- a výsledek je takový že to už rok leží ve skříni a kolega si to občas půjčuje domů na sledování psa co dělá v bytě

zkusil bych normálně elektrický ohradník a hlavně hodně upozorňovacích cedulí, to by mohlo na chvilku zabrat
o 06.02.2010, 09:42 | schwaboid
Zavolej Kocábovi, třeba ti poradí.....

Já mám zahradní domek na rozhraní Libně a Karlína.... :-)
o 06.02.2010, 10:18 | Kicker18
to jsme to dopracovaly ze?ve vlastim state se bat o svuj majetek,nebo nekdy dokonce i zdravi, od tech sk..venejch sv.ni.
o 06.02.2010, 11:07 | TomsonT
No je to mazec jak je to v tomhle státě nastavené.
o 04.04.2010, 23:25 | Fordik
Prken s hřebíky bych se nebál.Na tvým pozemku může ležet cokoliv.A že by tam šlápl a pak tě běžel udat na policajty, že na tvojí zahradě šlápl na hřebík?? To by musel bejt ultrakokot.
Nicméně bych taky potřeboval poradit od někoho kdo tomu rozumí. Chci jednu kameru, která přijde na barák na místo, odkud ji nikdo nesundá.V noci tu svítí lampy,takže není úplná tma.Dosah cca do 30-40m. Plus samozřejmě vyřešit nahrávání záznamu. Poslední dobou tu někdo večer a v noci obchází baráky a v pátek dává provázky na brány a do zámku uříznutý klacík a čeká, jestli to tam v sobotu ještě bude. Už sme to několikrát měli jak já, tak sousedi.
o 06.04.2010, 14:47 | Conan
Já dal kolem baráku ostnatej drát a imitace kamer ...
o 06.04.2010, 15:31 | Tvrdak
Dámy a pánové, stejný problém mnohokrát řešen s kolejní lednicí. Vyvěsit oznámení, že náhodně vybrané kusy jsou nastříknuty injekční stříkačkou s práškem na spaní a gutalaxem. Co je psáno to je dáno a milý zloděj se buď posere ve spánku nebo při tom usne... :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3276 sekund.