Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Steve Jobs rulez!

o Navštíveno 1027x o
o 27.01.2010, 22:54 | Ace_FIAT
Diskutuje se tu už někde o iPadu?

[ Link ]

Vlastnictvím Iphonu se ze mě asi stala Apple ovce, protože jsem s ním neuvěřitelně spokojený. Navíc moc fandím Jobsovi. Cena myslím skvělá..

499 dolarů za 16 GB verzi mi přijde fér..

[ Link ]

foto k příspěvku  od Ace_FIAT

o 28.01.2010, 00:49 | Klobouk
no ja mam tedy iphone taky,a to uz temer presne dva roky. Nicmene po shlednuti videi a precteni par specifikaci opravu netusim proc bych si za 10.000+ kč kupoval tento obri ipod touch upgradovany o cteni knizek a par dalsich drobnosti. Dle meho produkt k nicemu a to ver ze mam jinak Apple hodne rad.
o 28.01.2010, 03:56 | Kamil
Ač bych to nevyužil, tak je to hodně zajímavá věcička a cenou fakt překvapil. Ono se teď určitě zase najde spousta pochybovačů, ale až čas ukáže, jaký ipad vlastně je.
o 28.01.2010, 07:02 | DaveF
hezký, ale když už nic jinýho tak apsoň USB nebo slot na kartu to mohlo mít :-)
o 28.01.2010, 07:19 | badczech
Nejsem priznivcem apple ani v nejmensim. Mam sice Ipod nano, ale v tomhle nevidim ani trochu budoucnost. Nevim kdo by utracel dalsich $600 za neco, co uz ma.. Doma mam pocitac, v praci pocitac a na cestovani si inet prohlizim na telefonu (htc magic). Nevim proc bych si mel porizovat dalsi displej...

Co se ale Steve Jobsovi neda uprit a to jedine co se mi na apple moc libi je ten marketing. Podobne tablety prodava spousta firem, ale jenom apple dokazal takovej rozruch.. A tak je to se vsim co prodavaj..
o 28.01.2010, 09:21 | RedBaron
Co s tou plachtou?
o 28.01.2010, 09:23 | petrbanan | Upraveno: 2010-01-28 09:25:36
Já osobně mám Maca a iPhone a potřebu vyplnit mezeru mezi nimi nemám. Ale je spousta lidí, pro které to bude ideální. Prohlídnout si web, přečíst mail, pustit si muziku a prohlídnout pár fotek z dovolený, večer si pustit film na dobrou noc.
Dlouho třeba řeším nějaký zařízení pro babičku - iPhone ovládá naprosto perfektně, ale počítač byl vždy hroznej problém. Jediný co potřebuje je Skype, nějaký iPhoto, sem tam juknout na web a pouštědlo muziky. To bude zvládat iPad naprosto dokonale a navíc se ovladá intuitivně rukama.
Co mě na to vadí jsou následující věci: nutnost synchronizace s base computerem a malá kapacita (64GB má i Touch).
Svoje místo na trhu si to určitě najde, ale velkej trhák to asi nebude
badczech: rozeslání pozvánky na prezentaci pár novinářům považuješ za rozruch?
o 28.01.2010, 10:28 | badczech | Upraveno: 2010-01-28 10:31:54
petrbanan: nemyslim, ze to je jenom o rozeslani pozvanek... Vseobecne Apple marketing umi. Vse taji az do posledni chvile, da tomu globalni rozmer, necha vsechny cekat, napinat, diskutovat.. V podstate tim, ze je Apple vzdy tak tajemnej, dela si reklamu tak ze necha vsechny na pohybach... Taky jde o to, ze diky tomuto uspechu a "lifestyle" povesti, ktera je nyni absolutne in, na vyrobcich apple vydelava i spousta externich firem tim, ze vyrabi prislusenstvi a ruzne dalsi "nastavce" na ipody, iphony atd... Fakt to maj zmaknuty..

Rozhodne nevyhody jsou: mala (nerozsiritelna) pamet, nemoznost vymeny baterie (to se tyka vsech vyrobku apple), jak jiz bylo zmineno - nutnost synchronizace s pocitacem doma a v neposledni rade i vydrz, se kterou se apple diky narocnosti pristroju, potyka...

Za me teda (v dobe netbooku, smartphonu, ktery fakt umej a maj otevreny operacni system) hodne nezajimavej vyrobek..
o 28.01.2010, 10:28 | muSlim
1GHz a žiadny multitask (zase), je to prodkut ktorý podľa mňa nenájde nijak extra veľké uplatnenie...
o 28.01.2010, 10:39 | badczech
zajimavej pohled na tema...

[ Link ]
o 28.01.2010, 10:40 | tykeev
Tahle Apple mánie mě naštěstí minula, takže jsem schopen se na to podívat trochu střízlivýma očima.

Když už bych si podobné zařízení někdy hodlal koupit, určitě bych od něho očekával naprosto ZÁKLADNÍ věci, jako je třeba web-kamera, USB konektory, slot na karty atd...

To je jako bych si chtěl koupit nový auto, který bude mít úžasnej design, pěkně se bude ovládat, ale přístup do auta bude pouze přes střešní okno...
o 28.01.2010, 10:43 | badczech | Upraveno: 2010-01-28 10:45:06
...
o 28.01.2010, 10:44 | badczech
a jeste trochu pro anglictinare..

10 Things The Apple iPad Doesn't Have

1. Flash. The Safari browser included on the iPad doesn't have Flash -- just like the iPhone. That's a huge hindrance. How does Apple think it can get away with no Flash? Did it bake HTML5 in and forget to tell us about it?

2. No camera. A user-facing camera to enable video conferencing and/or video chats was high on the list of features expected. It doesn't have one.

3. No multitasking. It appears that even though Apple has re-jiggered iPhone OS to work on this device, it still can't run background processes. That's a huge detractor.

4. No Verizon. The 3G wireless service that comes as an option with the iPad is not being provided by Verizon Wireless. It is being provided by AT&T. Man, can AT&T handle it? We know the scorecard there.

5. No widescreen display. The 9.7-inch IPS display may be capable of showing HD movies, but it doesn't match the 16:9 standard screen dimension that many of today's devices conform to.

6. No Mac OS. The iPad runs a new, in-house built processor that Apple calls the A4. It clocks in at 1GHz. That appears to be just fine for iPhone OS, but the iPad doesn't run the more capable, full OS X, which is what would have really set the device on fire.

7. No GPS. The iPad has an accelerometer for a great gaming experience, but no GPS. That means Google Maps is going to have to rely on 3G and/or Wi-Fi to locate the iPad. So much for replacing your smartphone.

8. Enough storage. I realize that the iPad can sync content with iTunes and users can add/remove content at will, but 64GB (max size) is just not enough. Not enough for the games, movies and music I'd want to carry around.

9. Removable Battery. The iPad follows the footsteps of Apple's iPhone and newer laptops in that it doesn't have a user-removable battery. So much for bringing a spare for flights that last more than the 10-hour rated battery time.

10. No HDMI. How is it possible that Apple would skip an HDMI port for easy compatibility with today's HDTVs?
o 28.01.2010, 10:48 | TROY
ble - zlatej iphone :o)))))
o 28.01.2010, 12:02 | Ace_FIAT
No, záleží na úhlu pohledu. Popravdě já nejsem ten, který by uznával náboženství Apple. Nemám rád proprietární firmy typu Apple nebo Sony. Do všeho cpát vlastní software, paměťovky, konektory, příslušenství apod..

Na druhou stranu iPhone ukázal, že bez "základních" funkcí se spousta lidí obejde, ikdyž remcaj (bluetooth, MMS v iPhonu..) Hodně jsem toho o Jobsovi četl a vždycky se snažil udělat naprosto jednoduché zařízení bez funkcí, které by zařízení zkomplikovali. Čtečka karet a jednoduchý USB hub je mezi základním příslušenství.

iPad se mi zdá ideální pro to, co potřebuji. Chci mít zařízení, které nastartuji za pár sekund (viz. start iPhonu), dostanu se na facebook, přečtu zprávy, podívám se sem tam na nějaké video, napíšu si mail. Kvůli tomu se mi vážně nechce pouštět PC. Že chybí webka a USB? To je fakt přehmat.. Škoda no.

Jinak Apple vytáhl do boje s různými čtečkami e-knih velmi silně. Nevidím důvod pořizovat si zařízení typu Amazon Kindle. Věřím tomu, že Apple se svým iPadem rozjede s velkými vydavetelstvími novou éru elektronických novin a jeho předplatného. Uvidíme..

o 28.01.2010, 12:45 | Kamil
Vidím to stejně jako Ace-FIAT. Člověk si myslí, že je to k ničemu, dokud si s tím nezkusí pracovat a neuvědomí si ty nabízený možnosti. Samozřejmě se u nás díky absenci českých e-knih nedá očekávat taková popularita jako v USA. I přes uvedený nedostatky si myslím, že díky iPadu se teprve rozjede trh s tablety.
o 28.01.2010, 18:13 | petrbanan
Ohledně tý baterky. Máme doma MacBooka, kupovanej červen 2006, jeden z prvních v ČR. Baterka původní, 350 cyklů, v pohodě vydrží 3,5 hodiny. Velký iPody 2003, 2005 a 2007 všechny původní baterka a vydržej pořád normálně. Když na to člověk není prase, není důvod měnit. A pokud se něco stane, tak mám 2 roky záruku. A kdo má počítač dýl jak 2 roky?? Nechápu proč by měla bejt nevýměnná baterie na škodu, to mi fakt někdo vysvětlete :o
Jinak k tomu USB. iPad je zařízení, který se připojuje k Macu přes USB, ne na to aby se do něj připojovaly další zařízení. To jsou další komlikace navíc
o 28.01.2010, 19:17 | Tea
Strašně mě zklamal ten design, zbytečně širokej černej rám okolo displeje a zboku zaoblení typu starýho Macbooku, slušel by tomu spíše zaoblenější styl white unibody. Čekal jsem designovou pecku k novýmu macbooku a imacu.
o 28.01.2010, 21:04 | Nismo.Power
jobs je naprostej ultraidiot kterej ovšem zná nějaký kouzlo jak lidem prodat sračku.....

tohle je další věc k ničemu co nic neumí...
o 28.01.2010, 21:37 | Klobouk
jobs je kral marketingu kteremu muze drtiva vetsina bussinesmenů jen tise zavidet. Zejmena takovy pan Balmer,to je opravdu nevidane ztelesneni tuposti a arogance. Nicmene nic to nemeni na tom ze iPad je produkt o nicem,alespon tedy pro valnou cast uzivatelu.
o 28.01.2010, 22:27 | Ace_FIAT
Nismo, tys tomu dal.. :)

Jestli je Jobs naprostej ultraidiot proto, že dokáže lidem prodat sračku v nablískaném provedení, tak jsem asi padlej na hlavu. O to přece v tom obchodě jde ne, kruci? Nehodnotím jakej je v soukromí, ale to co předvádí s Applem od roku 97, kdy se vrátil do pozice CEO a dokázal z firmy, která byla 2 měsíce před krachem, udělat globálního lídra, je neuvěřitelný. To, že je král marketingu můžu jen podepsat. A vůbec tady nejde o to, že je iPhone/iPad nebo Mac sračka.. :)

článek k akciím třebas tu:

[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4263 sekund.