Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jak se z restaurace stává nalejvárna

o Navštíveno 1004x o
o 19.01.2010, 09:06 | Milhauzz

Tak se musím podělit o včereší "zážitek" z hospody.

Loni na podzim nás známí vytáhli do hospody na pivko. Šli sme tam prvně a už cestou se kolega těšil, protože je tam prej super pivo. Vyloženě říkal "Takový Géčko (pro nezanlé Gamrinus) ste ještě nepili". Tak sem byl zvědav co co jde. Ono když na to přijde, když jsou dobrý trubky a je správná teplota, tak až na vyjímky je pitelný jakýkoliv pivo.

Situace listopad:

Vešli sme dovnitř, čistej vzduch, nezahulený - paráda. Sám sem sice kuřák, ale zahulený prostory mě vadí. Tak si říkám paráda, funkční vzduchotechnika, to chvilku posedíme. Pivko donesla mladá holka, odhaduju, že tam buď byla na praxi nebo byla vyučená v oboru, protže měla super vystupování. Pivečko dávala jak se patří na pivní tácky, zapálila nám svíčku, v popelníku nebyl nikdy víc jak jeden vajgl - no prostě fakt paráda. S placením a dalšíma věcma taky naprostá spokojenost, takže sem si říkal, že sem rád budu vracet. Ještě v listopadu a prosinci jsem párkrát byl s kamarádmama jen tak na pivko a pokec a vše se mělo dobře, jenže ...

Situace leden, včera 18.1:

Byla vejplata a tak sem řekl své milé nejmilejší, že si uděláme hezkej večer a že si pudem něco dobrýho smlsnout. Nejdrřív sem chtěl do Havany (Brno-Líšeň), ale ta boužel na silvestra vyhořela, tak sme šli do Jasmínu. Kdo je z Brna líšně, tak ví, že to byl kdysi pajzl, kde se sházeli náckové, ale je to předělaný do nova. Ostatně v listopadu jak sem psal spokojenost, takže hurá tam. Těšil sem se na pivečko, na super jídlo a jinak vůbec romantickej večer byť u jednoduchý čajový svíčky, ale takový zklamání sem nečekal.

Vešli sme dovnitř a vzduch se mísil kouřem a olejem z kuchyně. Nebylo to tak hrozný, tak sme zůstali. Obsluha jiná, taková paní po čtyřicítce. Nu, pivko donesla, ale točila ho celkem dlouho - asi 10 minut. Na to že v celý restauraci nás bylo asi do deseti lidí, tak dlouho. Alébrž nebylo jen po vejplatě ale i po prémiích, řekl sem si, že vynecháme z jídelníčku hospodský klasiky jako gordon blé, smažák a další věci a že zkusíme nějakej pořádnej flák masa.

Objednali sme si tedy dve jidla. Ja hovezi steak v pepři s fazolkama a moja vepřovou papnenku sdijonskou hořčicí a k tomu šťouchaný brambory se zakysanou smetanou a pórkem. Mno jenom sem to četl a už sem se nemohl dočkat. Než to donesli, tak na stůl přistál příbor - ostrý nože - to já mám rád, takže nálada skvělá. Mezitím smel lupli pivko a dali nějaký to cigárko. Jenže pak se děli věci.

Paní nesla jídlo, prdla talíře na stůl a efetivně vycentrovala popelník mezi talíře. No to snad ne! Tak sem jí tedy slušně poprosil, jestli by ten popelník mohla odnést. Pustili sme se do jídla. Maso: Narychlovku rozmražená flákota bez chuti, bez šťávy, suchý a i keramickej nůž by měl co dělat, aby to ukrojil. U mojí s masem to samý. Prostě dřina se najíst. Štouchaný brambory byl jakejsi rozvařenej humus, místo pórku cibuile co prošla kremací a ona dijónská hořčice byl takovej humáč, že se to nedalo. Byl sem zklamanej, protože obě jídla stáli necelou pětistovku.

Zklamalo mě i to, že paní nezvládala větrat - jednou to udělala a spíš na to zapomněla, protože sme začali klepat kosu. Vzpomínal sem na listopad, kdy všude hořeli čajový svíčky, bylo to takový pěkný ... ale teď jen jakejsi zvytek vosku v ušmudlaný skleničce ....

Nu, nechtěl sem děla žádný hogo fogo a vracet jídlo, tak sme po tomhle botonově cementovým masu dali ještě pár piv a šli sme domů. Hrozmě mě to mrzí, protože sem týhle hospodě fandil, ale včerejškem se tato restaurace přeměnila na putiku, nalejvárnu, kde vařit rozhodně neumí. Příště opravdu udělám líp, když pudu někam do dvacátý cenový a dám si tam nakládanej heremelín - udělám určitě líp.

Moje resumé? Už tam nikdy nevlezu.

o 19.01.2010, 09:14 | Daryl (A)
zajimavy. Pokud hospa nezmenila majitele, tak moc nechapu. Po Brne sice netrajdam, ale z toho vylevu jsem nepostrehl nazev ty knajpy. Je to ten Jasmin ?
o 19.01.2010, 09:29 | Veva
Tak podle toho co popisuješ hooodně velká změna, taky bych tam už nevlezl a asi bych se nebál to jídlo vrátit, když to nešlo ani nakrájet...
Poslal bych na ně Pohlreicha :-)
o 19.01.2010, 09:40 | Milhauzz
Veva: No ten by s něma vyběh, to teda jo :)
Daryl: Ano, je to onen Jasmín.
o 19.01.2010, 09:47 | FBS
Havana na Silvestra vyhořela??? to je mazec.
o 19.01.2010, 09:54 | Milhauzz
Tak tak, bylo to i v televizi. Protože to bylo myslím jen na Nově, kde hodně rádi přehánějí, šli sme se s mojou na novej rok projít, že se podíváme. A byl to smutnej pohled. Snad veškerý vybavení ohořelý venku a úklid.
o 19.01.2010, 09:57 | mike.vw
to je hnus teda ,ale co mě překvapilo,že tě obě jídla stáli necelý pětikilo,já platim u nás na malým městě/10km od č.bu./přez 500.- jen za jednu porci steaku /4druhy koření/+přílohu,ale byl luxusní
o 19.01.2010, 09:58 | FBS
na stránkách restaurace havana píšou že je 16.1. znovu otevřena, tak to nebyl moc velkej požár, ne?
o 19.01.2010, 10:05 | Milhauzz
Nevím, já tam nebyl když hořelo :) Ona nevyhořela do základů, to ne. Ale když sem šel kolem a díval sem se na vybavení - lednička, presovač, repráky - tak hodně věcí bylo hodně poničených žárem.
o 19.01.2010, 10:11 | ibizman
ale to ten steak mas 2kg ne??
Brno Komin....restaurace GREEN... maximalni spokojenost... steaku 3 prdele... ceny prumerny... obsluha na 1...
o 19.01.2010, 10:15 | Milhauzz
ibizman - díky za tip, určitě zkusíme!
o 19.01.2010, 11:00 | RedBaron
Tak nevím ale Géčko je už roky sračka z březovýho listí :o)
o 19.01.2010, 11:05 | mike.vw
to ani náhodou,nevím přesnou gramáž,zjistim až tam pujdu,ale cca tak do 500g max
o 19.01.2010, 16:44 | Lucass | Upraveno: 2010-01-19 16:44:48
Jj, s dobrou restaurací to není jen tak. U nás v Příbrami jsou tak tři kde si fakt pochutnáš.

mike.vw, to bych viděl tak na 400g potom ta cena sedí ok, za běžnou svíčku. U nás ve slušný restauraci 200g/250kč
o 19.01.2010, 18:00 | ibizman
Milhauzz: sak dyztak rekni a mozme spolu, dlouho jsem nemel dobrej steak...
o 19.01.2010, 18:09 | pov
na večeři doporučuju [ Link ]
o 20.01.2010, 11:42 | Tipo
Jojinak Havana je opravdu znova otevřena,aji je reklama v radiu na to.
o 20.01.2010, 12:06 | Francouz
Tak ta Havana mazec !!! Se tam budu muset zase zajít mrknout co z interiéru zachránili. Jinak co se týče jídla tak super je Hotel Žebětínský dvůr [ Link ]
o 20.01.2010, 22:04 | tesil
to samy, jak muze upadnout hospoda je Cola Transport v Brne Holaskach.
o 21.01.2010, 09:43 | FBS
ta Cola Transport je si myslím umístěním. Tak daleko "z centra" nikdo nepojede, a pár místních jedinců to nezachrání...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3151 sekund.