Navštíveno 759x

Nesleduji tento obor, otec chce novou TV.....
jedná se o kousek do ložnice, uhlopříčku 110cm+
požadavky nejsou téměř žádné, spíše si nechám poradit, případně zdali se někdo z Vás něčeho nezbavuje...
nebo si nechám poradit. co nová "led" technologie?
díky
Mrkni se tady, teď tu byli dvě témata kde se to řešilo.
Žádná LED technologie není, je to klamavá reklama Samsungu a normálně začínám uvažovat o žalobě, protože koukám že to negativně funguje :-(

07.01.2010, 22:52 |
DaveX | Upraveno: 2010-01-07 23:01:17
Tuner#2: jak negativně? Já měl za to, že LED je ta, co má vzadu ty diody co svítí podle obrazu :)

07.01.2010, 23:04 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-07 23:05:18
DaveX: To je kravina Philipse ambilight.
Klamavá protože je tady Plazma a LCD a LCD může být podsvětlené buď trubicema a nebo diodama. Žádná LED TV není, max. tak OLED od Sony ale v malé úhlopříčce.

08.01.2010, 06:53 |
Zdeny60 | Upraveno: 2010-01-08 06:54:17
Tuner: a vo tom to je, ne: Máš tam LED? Máš. Tak je to LED LCD. Je to jasný. Jen si to lidi neumí přebrat.
A jinak jsem žádostiv, jak se vyvine diskuze tentokrát:-) a dopředu již BIG ROFL. Jen tak preventivně :-) :-) :-)
Za mě - ani jedno ani druhý... Ale už kušním:-) :-) :-)
A když už něco, tak možná nějaký Loewe kolem 200 litrů...
Ale už fakt kušuju...

08.01.2010, 08:04 |
Kapka (M)
docela dobre rozjeta diskuze je v tomhle prispevku
[ Link ]

08.01.2010, 08:29 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-01-08 08:31:20
Zdeny 60: Jenže reklama zní na nové LED TV od Samsungu, nikdy jsem ani v TV ani v tištěné podobě nevidět to Tvé LED LCD TV - proti tomu bych nic nenamítal a bylo by to logické pojmenování ale to jejich LED TV je falešné a je to vidět už z názvu tématu, dotyčný chce porovnat tři rozdílné technologie a přitom jsou jen dvě.
Jinak v tomhle se prostě neschodnem, já to aktivně prodávám a Ty jsi prostě zamrznul 5 let zpět kdy tomu prostě bylo jak píšeš, ale ne dnes a Loewe zrovna mě moc neříká poměr výkon cena. Když byl Pioneer 5090H včetně vestavěného sat tuneru kolem 65tKč, tak Loewe stálo 230tKč a obraz mělo horší - situace rok zpět, měl jsem vedle sebe.
Otec má doteď nějakou 100Hz-ovku, obraz luxus, ovšem chce předělat ložnici, pověsit TV na zeď a hlavně, na tuhle už nevidí :-(
takže jediná možnost je jít do větší uhlopříčky...zkusím to tedy projít...
poradíte obecně zda plazmu či LCD?
tak po poradě údajně pouze LCD....

08.01.2010, 10:25 |
Kapka (M)
takže plazma 50" :-)
Pokud mu na tom poběží jen běžné DVB-T a nebo satelitní SD vysílání, tak Panasonic HD ready 50" plazma a bude spokojený.

08.01.2010, 11:48 |
ACEMajky | Upraveno: 2010-01-08 11:51:23
Za me rozhodne plazma - vybiral (kupoval) sem v dubnu 2009, ale pridam jednu zkusenost do tematu
Mam panaka 42" X10Y radu a jak se rika, ze jedine plazma umi cernou, tak to neni pravda, oproti LCD na noutasu neni cerna cernou. Staci Tv vypnout a kouknout - proste plazma umi cernou tak, jak je cerna ve vypnutem stavu a panak asi z duvodu zvyseni kontrastu ci co pouzil asi nazelenale kourove sklo, takze cerna je jakoby kourove nazelenala - pres den v noci to zacina byt cerne
Ale nejsem ten co se pachti po cerne a po tom, zdali cervena je cervenejsi, sem rad ze to beha a kvuli male dceri bylo dobre, ze to ma kryci sklo, takze obrazovka je odolnejsi vuci narazum oproti LCD
Tuner:
OK, já TV neřeším, já jsem přes hudbu. Ale když si pustím 2x za rok DVD, tak přežiju i to mrzké LCD. Navíc minulý týden (vlastně na Silvestra) jsem byli na návštěv u suoseda v baráku, co má plazmu LG asi 3 měsíce starou (PC kolem 25tCZK) a než tohle, tak radši koukat do zahrady na sýkorky. tyto levné plazmy prostě podle mého nesplňují ani ty nejzákladnější požadavky na TV dnešní dby a ve srovnání s tím, je mé 4-5 let straé JVC LCD top stroj s obrazem, kdy jsem na D záznam z kamery čuměl jak puk. ALe pozmenské vysílání či normál DVD/kamery je prostě hnnus a jak jsm psal, možná, že zbytečně haním TV jako přístroja za vším stojí jen donebevolající snaha ušetřit na přenosu a redukce datového toku.