Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > notebook a 5.1 (7.1) zvuk

o Navštíveno 744x o
o 02.01.2010, 22:46 | zipp
Řeším si doma nový ozvučení místo prastaré hifi věže a uvažuju o 5.1 (možná 7.1, ale to už mi asi přijde zbytečný a není to moc kam dat) a přemýšlím, jestli ze svýho ntb vůbec dostanu. Našel jsem nějaký články na netu, že 98% notebooků to sice nějak umí, ale nedá se ten zvuk z nich dostat nebo co, pořádně tomu nerozumím.

Na notebooku mám nálepku Dolby Home Theater a ve specifikacích napsaný tohle:

Digital/Analog 7.1 Channel Headphone Output Recognized and Approved by the Highest standards of Dolby

Něco jsem ještě našel, že mám nějakej spdif.

Ntb mám MSI GX623 a zvukovka je Realtek HD

Takže otázka: dostanu ze svýho ntb prostorovej zvuk?

o 02.01.2010, 22:51 | zipp
konektory ke zvuku vypadají takhle:

foto k příspěvku  od zipp

o 02.01.2010, 22:57 | axetom
kdyz sezenes domaci kino k pc, jacky maj barvy podle vystupu zvuk. karty.
o 02.01.2010, 22:59 | JEF
Vsecko dostanes ven po HDMI. Analogovy vystupy vubec neres...
o 02.01.2010, 23:00 | axetom
jo aha blbe sem to precetl. No prostorovej bys z toho dostat mel:)
o 02.01.2010, 23:03 | tmx.806
podle me to bude v nastaveni zvukovky - takze to bude jako na klasickym PC s 5.1 - na jednom konektoru bude L+P front, na druhym L+P zadni, na poslednim centr+sub. Spis bych proklikal ovladaci program zvukovky...
o 02.01.2010, 23:08 | madmaik
ja se teda prifarim s dotazem,kdyz mam NTB s hdmi vystupem a pustim film pres kabel na TV tak mi jde zvuk z NTB,da se to nejak prepnout aby mi sel z repraku od tv??
o 02.01.2010, 23:15 | zipp
madmanik: dá, ve vlastnostech zvuku nastavíš jako výchozí HDMI (takhle to má otec na svým dellu)

ostatní: domácí kino nechci, chci jen reprosoustavu. V nastavení zvukovky jsem se díval, je tam přepínání stereo/5.1/7.1 atd, jdou tam nastavovat i časový korekce jednotlivých satelitů apod. Takže to z počítače bez problémů dostanu, jo? to jsem chtěl vědět, děkuji.
o 03.01.2010, 09:45 | Petura
bude to tak jak píše tmx.806
o 03.01.2010, 11:11 | Bingi
jako JEF, analog už dneska neřešit. Chce to digitální přenos ve formě optiky, HDMI, případně digitálního cinche. Nebo ještě další možnost: k domácímu kinu používám PS3, který mám propojený s PC přes LAN a přímo sleduju filmy z pc na projektoru. A je to dost luxusní řešení, jelikož tak můžu přehrávat i velké HD videa, které normálně PS3 neumí.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.433 sekund.