Navštíveno 1020x

Ahoj. Můžete mi doporučit nějaký odvlhčovač vzduchu do prastarého vlhkého rodinného jednopatrového velkého domu. Jakmile venku klesne teplota začnou se rosit stará špaletová okna a v koupelně a chodbě se tvoří na zdech plíseň. Když mrzne, tak venkovní okna zevnitř omrzají. Na jaro plánuji výměnu oken. V koupelně je již vyměněné okno za plastové, které je stále na mikroventilaci a vlhkost je stejně. Zvažuji dodělat ventilátor na odsávání par. Lze použít jeden vykonný odvlhčovač na celý dům (jednopatrový) a nebo koupit více míň výkonných do jednotlivých místností? Díky za typy.
Pokud mas vlhkost ve zdech od zakladu tak se ji uz nezbavis. Jedine podrezat a znovu zaizolovat.
To je další věc. Kamenný zdi z opuky. Nezaizolovaný. Podřezání mám zpracovaný zatím na cca 250tis.Kč bez zednických a výkopových prací. A to ještě ty okna. Při mým počtu oken to podle mýho bude taky tak za 250tis. Návrh si budu dávat zpracovávat. Průser je ten, že si v pamatkový zóně nemůžu moc vyskakovat.
asi to není řešení, ale doporučuju zbourat a postavit znova. Neznám nikoho, kdo by při předělávání něčeho podobného nenadával jak pes. Když se vyřešil jeden problém, objevil se další "omrd" atd
jsou technologie, kdy nemusíš dělat žádný výkopový práce, prostě se kus podřízne, vloží izolace a takhle celej obvod baráku. nebo jsem viděl jak tam vtlačujou takovej jakoby vlnitej plech. kdysi ještě na průmce nám říkali, že jde použít i něco jako elektroosmóza, ale nevim jak moc je to účinný. nic z toho nebude dokonalý, ale určitě aspon částečně pomůže
Na 250tis??? Ty jo, my jsme to u kamose mely hotove za 14 dnu a nic ho to nestalo. :-)
odvlhčovače prodávám,mám je i na půjčovně,nejlepší je dát do každé místnosti jeden a zavřít tu místnost
Pro tento druh zdiva je vhodná a 100% účinná pouze varianta podřezání diamantovým lanem a vložení fólie a desek ze skelných vláken. Jiné varianty jako navrtávání děr s patronama nebo kouzelné krabičky co se strčí do zdi jsou jen mizivě účinné. Alespoň dle firmy co mě dělala návrh.
bude to teď znít jako reklama, ale máme dost podobný problém a tak už ze zoufalství jsme dali na reklamu a koupili ceresit a musím říct že to funguje, máme ho jen v jedné místnosti kde vlhkost byla největší, okna se potí minimálně, a každý týden vylévám z nádobky cca 3-4cm vody, problém to sice nevyřešilo na 100% ale pomáhá to ...
Já mám taky dva, ale to je dost málo na celý barák. Máme 10 místností + chodba, dílna, sklep,..... A když vezmeš, že stojí dvě tablety v Tescu 209Kč (dnes jsem zrovna kupoval), tak se to moc nevyplatí. První tablety vydržely cca měsíc. Odvlhčovač je sice drahý, ale na furt. Nicméně taky řešení.