Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Prodej auta

o Navštíveno 852x o
o 11.12.2009, 09:35 | pali
Ahoj. O vikendu me pravdepodobne ceka prodej auta. Potreboval bych vedet, co vsechno bych mel novemu majiteli predat? Znacky, maly TP, velky TP? Nerad bych mu neco dal a potom by to po me mohli chtit az to pujdu odhlasit. Volal sem k nam na "dopravku" ale nikdo to tam nebere a nemam moc cas to porad zkouset... Diky za kazdou radu...

o 11.12.2009, 09:38 | fredh
já si vždycky nechám jen velkej techničák, abych to na něj mohl odhlásit na úřadě, a pak mu ho pošlu poštou. Značky mu vymění až si to pude přihlašovat on a malej techničák mu daj pak taky novej. Zatim bude jezdit na smlouvu.
o 11.12.2009, 09:39 | tesil
velky TP si nechavas a mel by jsi i maly, jedine pak nahlasit ztratu. protoze je vzdy lepsi, aby malej technicak mel novy majitel.
o 11.12.2009, 09:40 | tesil | Upraveno: 2009-12-11 09:43:23
na smlouvu jezdit nesmi, takze jediny reseni je malej tech. Problem je, ze bez nej, ti to vetsinou neodhlasi - proto pak ta ztrata. Povinny ruceni se s nim domluv kdy si udela, pak ho na zaklade prodeje zrusis - nejlepe osobne.Vetsinou se necha dobehnout mesic, takze ke konci roku mu to zrusis a on uz bude mit udelany novy na svoje jmeno.
o 11.12.2009, 10:02 | hanzz
Nejlepší je prodávat, když mají na odboru dopravy úřední hodiny. Prostě prodat, odhlásit a odevzdat osobně všechny doklady a hned mazat na pojišťovnu zrušit pojistku :)

Při prodeji auta jsem chci vidět, že kupující již má uzavřené povinné ručení a že odjíždí s autem pojištěným na něj. Při odhlášení auta chtěli na odboru dopravy i malý techničák.

Sice jsem nikdy neměl nějaký problémy s koupí nebo prodejem auta, ale nyní již postupuju jenom "dvoukolově". Nejdřív prohlídka auta a domluva koupě (klidně o víkendu večer), případné zaplacení zálohy a potom vlastní koupě ve všední den, plus okamžité vyřízení všech byrokratických náležitostí. Samozřejmě se to dá zvládnout i "jednokolově", ale ne o víkendu nebo pozdě odpoledne.
o 11.12.2009, 10:12 | pali
Diky moc za rady. Nejradsi bych to s kupujicim taky hned vyresil u byrokrata, ale protoze prodavajici to ma z ruky a muze jenom o vikendu, tak to neporesime...
o 11.12.2009, 10:46 | Losky
Určitě záleží od kraje. Já taky vždy si nechal jen velký tp a malý tp a emise jsem nechal kupci. Naposledy (srpen 09) mě pěkně vyšplouchli. Najednou, že potřebují i malý tp, smlouvu a emisní kartičku. Takže pak jsem to přehlašoval dva týdny. Protože mi dotyčný poslal malý tp poštou a pak ta kráva si vzpoměla, že chce vidět ještě emise. Kupec pak přijel, že u toho chce být taky (určitě mi nevěřil). Cítil jsem se jak nějaký unterwassermann. Naštěstí když viděl, co ta slípka po nás chce, tak pochopil
o 11.12.2009, 11:49 | fredh
jezdil jsem se smlouvou a pokaždý když mě zastavili, tak sem jim dal smlouvu, pojistku a oni ok, jeďte. Bych to tak moc nežral.
o 11.12.2009, 13:43 | Rudi
Tesil, když něco nevim jistě, tak radši mlčim a neplácám krávoviny.

Při prodeji mu nech jenom kupní smlouvu, auto, duplikát zelený karty, značky a vem si VTP a MTP a běž to odhlásit. Na úřadě tam zapíše odhlášku na novýho majitele, procvakne ti malej TP a ty mu to pošleš. Pokud nemáš MTP, dělaj s tím občas problémy...
o 11.12.2009, 14:57 | X-sat (M)
Tak tak, Rudi má pravdu. A povinné ručení ať si samozřejmě zařídí sám. Nikdy se nenechejte ukecat "dojedu na Vaše povinný"...
o 11.12.2009, 15:20 | DaveF
jako Rudi, zrovna dneska to absolvuju :-)
nový majitel si pro auto jede už s uzavřeným povinným ručením a já jsem při odhlášení potřeboval pouze TP a ORV (procvaknou a nový majitel ho musí odevzdat)
o 11.12.2009, 18:27 | BATMAN
Mno ja nevim, ale ja to delal tak ze jsem se s kupcem dohodl na prodeji (vetsinou o vikendu), vzal si jeho inicialy, v pondeli to hned jel prehlasit na jeho jmeno a dal mu vsechno = vyreseno behem 24 hodin.
S tim povinnym bych moc neblbnul, dnes jde vyridit i po telefonu takze zadny do konce mesice, ne kvuli tomu ze nic neusetris, ale novy majitel muze pri testovani noveho vozu udelat pruser a jsi v tom az po usi, takze povinne max 48 hodin, pak zrusit!
o 11.12.2009, 19:32 | tesil
Mozna placam kravoviny, ale muze mi prosim nekdo dolozit, cim je kupni smlouva uznana jako platny doklad k autu? Jinak ja kdyz kupuju auto, vzdycky chci malej technicak.
o 11.12.2009, 20:39 | Thomas987
no tak jak kde, někde ti to bez malýho odhlásej a napíšou aby ho odebrali při přihlášení, ale někde tě pošlou rovnou .......pryč... ;-) U náš jsou oba příklady v 10 km od sebe vzdálenejch městskejch uřadech.. ;-)
o 11.12.2009, 21:32 | bartosek
Ano, jak kde, ale uvědomte si, že pracovníci magistrátů mají jednoznačně nařízeno, že musí vyžadovat TP i OTP, ve kterém se musí vyznačit platnost na 7 dní. To se dělá proštípnutím okraje, novější průkazy tam mají vyznačených 31 dnů. Toto opatření má zabránit tomu, že prodávající prodá auto a nový majitel se vykašle na přihlášení a jezdí na platný OTP. Takto po sedmi dnech ztrácí tento doklad platnost.
o 11.12.2009, 22:58 | Rudi
tesil - stav se u policajtů a zeptej se. Každej bazar to takhle dělá. Jistá zneužitelnost tu samozřejmě je.
To samý je ale i na úřadě, můžeš přijít s falšovanou plnou mocí a rázem přepsat auto na sebe.
o 12.12.2009, 11:06 | tesil
Prave co vim, tak policajti to neuznaji jako doklad a ze to bazary delaji? Ty delaji daleko horsi veci.
Moje zkusenost je takova, ze mi bylo oznameno, ze auto na smlouvu jezdit nesmi, tudiz kupujici, pokud nedostane OTP, nemuze jezdit.
o 12.12.2009, 12:02 | Rudi
Máš pravdu no, viz tady [ Link ] .

Je fakt, že většina policajtů s tím zatim u mě neměla problém a většinou to chápou. Ono bez malýho tě to nenechaj zas odhlásit, takže by se to muselo udělat komplikovaně - kupec by odjel, pak ti poslal malej techničák a tys to odhlásil. Já jim teda vždycky nechával jenom kupku a techničáky posílal hnedka druhej den.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3417 sekund.