Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rozumíte tomu?

o Navštíveno 550x o
o 25.11.2009, 09:15 | Freerider
[ Link ]

Já totiž nechápu ten systém daní. Proč mám platit daň za něco, co už mi stát několikrát zdanil?
Jsou to sráči neuvěřitelní. Pořizuju si vlastní bydlení a jak tak pozoruju, bylo by pro mě lepší bydlet v podnájmu celej život a neřešit takový nesmysly. Ještě jsem ani nekopl do země a stálo mě to 100 tisíc, z toho je skoro polovina na různý poplatky. Fakt mě serou už.
Můj původní projekt byl pasívní dům se vším, co k tomu patří. Ale stát (v podobě CHKO) řekl:"ty ty ty, nebudeš mít žádný velký prosklený plochy na jih, co kdyby se zranil nějaký ptáček, který by si spletl cestu.
Tedy dobrá, proč tedy stavět dům jako pasívní, když do něj budu muset dát topení? Tudíž jsem se rozhodl přepracovat projekt na nízkoenergetický s tím, že nebudu mít velký prosklený plochy, ale zároveň mi skladba stěny umožní razantně snížit náklady na vytápění - k tomu byla potřebná difúzně otevřená konstrukce, která však obnáší skládanou fasádu (novabrik, dřevo, certis apod.) s komínovým efektem. Stát v podobě CHKO řekl: "ty ty ty, žádná skládaná fasáda nebude, kam bychom přišli, kdyby si každý vymyslel takovou nefunkční kravinu. Co kdyby do dilatační spáry zalétl nějaký ptáček, uvízl tam a chudáček umřel? Politoval jsem ptáčka, nasral jsem se na celej svět a rozhodl se, že dům postavím s ytongu, dám tam plynový topení a abych na tom nevykrvácel, pořídím dřevokotel a budu topit dřevem. Stát mi řekl, ano, toto je jediná správná volba. Takže až poletí ptáček okolo mého komína, který tam neměl vůbec být v této podobě, nechť je černej jako uhel od kouře, a až kolem pojede někdo z CHKO se podívat, jak se mi daří, zatopím pod kotlem pořádně mokrým uhelným prachem, aby zjistili, jak krásně voní síra a podobný sračky.
Netřeba jmenovat, co člověk zaplatí státu za šílený peníze na různých daních a vedlejších odvodech. A pořád budou kurvy lidi ždímat a ždímat.

o 25.11.2009, 09:25 | tappaja
Vitej v realite...
o 25.11.2009, 09:29 | Milhauzz
Myslím že líp jak tappaja bych to asi neřekl. To víš, na jedný strně jsou "ekoteroristi", kteří říkají žabička sem, ptáček tam a pak třeba biokoridory v beskydech pro medvědy, kde nikdo medvěda neviděl za celej život a pak sou tady takový ty "zájmy" státu, úředníků a podobně. Holt co se komu víc chodí, to je lepší, záleží, kde se jak lobuje a kdo za to dostane zaplaceno. Za peníze každej mluví jak vítr fouká ... takže ...

vítej v realitě ...
o 25.11.2009, 09:42 | Zdenek (A)
Jo, klasika! Dan z nemovitosti je slusne receno nemravna vec. Neslusne tu psat nemuzu, pac bych se musel prinejmensim smazat nebo dokonce zaBANovat. Proste dvoji zdaneni jako vysite!

A s tim tvym domem to fakt nechapu! Ouradove tlaci na ekologii a uspory a ja nevim na co a kdyz prijdes s takovym paradnim projektem, tak te odstreli. To je na zabiti! Zkus poslal nekam stiznost. Moc bych se s nimi neparal...
o 25.11.2009, 10:12 | Freerider
Zdenek: Problém je, že díky těmto průtahům mám zpoždění přes půl roku, podle plánu měla být nyní hotová hrubá stavba pod střechou. Díky tomu, že na CHKO se nedá s těmi ouřady mluvit, dal jsem podnět na odbor životního prostředí a ti mě poslali zpět na CHKO. Začarovanej kruh. Můj táta na Životním prostředí pracuje a narovinu mi řekl, že CHKO jsou prostě zvláštní skupina lidí, kteří mají jen svou pravdu.
Když jsem četl propozice ke stavbě a srovnal jsem to se stavbami, které už v lokalitě stojí, tak z těch 20 domů vyhovují odhadem tak 4. Každej má něco, co by tam být nemělo. Když jsem se pídil po tom, jak toho dosáhli, bylo mi naznačeno, že na schválení nestandardní fasády je třeba tak 30 tisíc v ruličce.
1. ty peníze prostě nemám
2. i kdybych je měl, tak je už z principu nedám
3. když se o tom zmíním někde na úřadě a nakrásně se stane, že se rozjede nějaké šetření, budu se muset odstěhovat, protože mě sousedi sežerou.
Bavil jsem se se svými dvěma nejbližšími sousedy, se kterými mám poměrně nadstandardní vztah a oba mi narovinu řekli, Míro, vyser se na to, je to marnej boj. Oba jsou poměrně dost vysoce postavení lidé, s přívlastkem normální a úplatky nedali, takže postavili standardní domy, protože neměli čas a chuť se pouštět do velkých bojů s úředním šimlem.
Tohle je tak zkurv...enej systém.....
o 25.11.2009, 10:57 | Zdenek (A)
Hezky..... Take o tom neco vim. Kvuli ekoteroristum jsem zacal stavet o 3 roky pozdeji! Banda ekoteroristu blokovala vse, co se dalo. Myslel jsem si naivne, ze se fakt snazi zachranit nejaky zivocichy nebo rostliny. Pak se ukazalo, ze zdrzuji jen s jedinym cilem - cekali na uplatek od obce!!! Nic nedostali, tak to trvalo pres 3 roky nez je obec umlatila argumentama a papirama!

Asi se ti tedy nepovede prosadit pasivni dum, ale stejne bych jim nedal pokoj. Proste bych tu stiznost podal. Ale je asi nesmysl stezovat si pouze o jednu instanci vyse. Budou tam prilis blizci kamaradi. Nebal bych se takovych instituci jako je ombudsman apod.
o 25.11.2009, 11:15 | .mycTD
presne jak pise Zdenek -je treba stiznostma prudit uz z principu.
o 25.11.2009, 11:36 | Lucni.konik
Nj......já stavím a chtěl jsem čističku a velkou akumulační nádrž, neb chci mít velkou okrasnou i užitkovou zahradu. Vše povoleno........stavím a najednou mi to zakázali........neb se začla z ničeho nic stavět hurá kanalizace.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3057 sekund.