Navštíveno 1392x

Zdarec, zvazuju koupi autoboxu na ford mondeo 2006 kombi. Date rady co by autobox (rakev) mel mit, na co si dat bacha...?

24.11.2009, 08:51 |
hanzz To je dost obšírná otázka. Je potřeba si ujasnit kolik na to máš peněz, jak velký chceš/potřebuješ, jestli budeš vozit i lyže, jestli chceš řešit i design nebo čistě účelnost, máš-li příčníky i s T-drážkou, případně jestli vedle něj třeba potřebuješ ještě vozit kola a podobně.
Kvalitních výrobců zas není tolik, takže se po upřesnění požadavků ten výběr docela zúží.
Aha, to mas recht:
- penez kolik na to mam, no pocital sem tak kolem 5000,- ale pokud mi nekdo rekne, ze tyhle levny boxy za 5000,- nema smysl kupovat a ze je lepsi koupit za 10 000,- tak budu setrit a koupim radeji neco poradnyho
- lyze v boxu vozit nebudu (ani jinde)
- design bych resil, aby to na aute vypadalo celkem hezky, koukal sem na cerne provedeni, to by se k memu autu mohlo hodit (viz foto)
- pricniky mam obyc bez T-drazky, ale planuju do budoucna koupit asi od THULE a i drzaky na kola od THULE, takze asi pockat a koupit s T drazkou...
- vozit kola, pocitam ze az bude dite vetsi, budem brat s sebou kola na dovcu, takze asi i s kolama pocitat - zvazoval sem spise sirsi a kratsi box, ale nenapadlo me, ze tam vlastne asi casem budu davat vedle i kola
de o to ze mame 2 mesicni dcerku a psa (nemeckyho ovcaka) a kdyz jezdime k rodicum, tak kocarek + pes + mala + zena + nejaky veci s sebou zaberou dost mista, tak bych prave tasky a jine (mozne) veci dal do autoboxu...

24.11.2009, 10:24 |
ACEMajky | Upraveno: 2009-11-24 10:25:22
Dalsi vec je, ze bych asi mel pocitat i s delkou boxu, aby bylo mozne otevrit 5. dvere (kufr)

s delkou urcite, spouste lidem to nevychazi a maji potom odreny sklo u kufru :(

24.11.2009, 11:29 |
hanzz Budeš-li kupovat funglovku, tak počítej určitě s 10t, spíš i víc. Dražší boxy od removovaných firem mívají držáky pro T drážky, ale často za další příplatek. Ale to tě teď trápit nemusí.
Na to Mondeo můžeš mít klidně box s šířkou 80-90cm. O to ten box může být kratší. Stejně je nesmysl, ale jsi vozil vedle sebe 3 kola + nějaký extra úzký box.
Počítej s tím, že černý box bude dražší, jak stejný box z základní nelakované barvě. Na druhou stranu, tomu Mondeu jiný než černý box slušet nebude :)

24.11.2009, 11:32 |
hanzz
Diky za cenne info, ja co sem zatim slysel tak rozhodne koupit s tlumici - aby pri otevreni drzel, ale to ty od renomovanych vyrobcu snad maji...

24.11.2009, 12:19 |
hanzz Já jsem už tři dovolený odjel s půjčeným Thule Ocean 780, což je low end od Thule, takže má jenom jednostranný otevírání a vzpěry takový jednoduchý mechanický, ale naprosto v pohodě. Umím si představit, že jsou boxy s lepším designem, zpracováním a ovladatelností, ale tohle je docela postačující. Když je ten box prázdný, tak má tendence se různě kroutit, ale jak se naloží, tak ho ten náklad zpěvní.
Jsou boxy (tuším Hapro) co mají ve dně hliníkový výztuhy, což asi funguje, ale nechají si za to zaplatit.
Každopádně bych nechtěl box užší (tenhle má 78cm) spíš širší, klidně těch 90cm (což má málokterý) a naopak bych uvítal, kdyby byl o facku kratší.
Kdysi jsem narazil na web, kde se dal hledat box dle parametrů, včetně šířky a délky. Ale ten odkaz nemám schovaný.
OK, ten excelenc od thule na nej jsem nekde uz narazil, ale pak sem zahledl cenu a upadl sem pod stul - dulezite je asi aby to trochu vypadalo a splnilo to hlavne bezpecnostni riziko - ze se mi to nerozleti
uz nepamatuju kolik sem to na mondeu meril,a le tusim ze od anteny se mi tam vejde budto 150cm ci 180cm delka

24.11.2009, 12:33 |
hanzz Jo, někde na netu jsou crash testy boxů. To samozřejmě má svojí váhu při výběru :)
No, jedna věc je délka střechy, kde box může tu střechu přečuhovat, ale druhá věc je délka hagusů, a hlavně jejich umístění na střeše v porovnání s umístěním kotevních bodů na boxu. Ale jak koukám, tak Mondeo má podélníky od nevidím do nevidím, tak tam asi problém nevznikne :)

24.11.2009, 13:09 |
.mycTD | Upraveno: 2009-11-24 13:10:46
urco bych vybiral cernej ;-)
na tmavem aute to fakt vypada o poznani lip, nez klasika seda.

24.11.2009, 13:31 |
slama Kolega kupoval zde:
[ Link ] a spokojenost

24.11.2009, 14:28 |
hanzz Tak třeba u těch "noname" levných boxů, na které sem dal odkaz slama je vidět ten rozdíl třeba v uchycení boxu na příčníky. Sice věřím, že tohle taky funguje, ale rozhodně to není uživatelsky přívětivé a elegantní řešení, jako má i ten nejlevnější box od Thule.

25.11.2009, 16:56 |
Losky Taky nad tím přemýšlím, ale když vidím ty ceny Thule, tak na to použití 2-3 za rok bych klidně koupil ten "noname".

26.11.2009, 13:15 |
hanzz Losky, sice to na auto dáš párkrát za rok, ale i při tom se ti může stát, že do tebe třeba někdo ťukne (nebo ty do někoho) a když se ti ta "noname" rakev urve, tak si budeš říkat,, že jsi šetřil na nesprávným místě :)
Každopádně, existují i půjčovny boxů, což je myslím ideální cesta pro ty, kteří to potřebují dvakrát za rok na týdení dovolenou. Ceny jsou kolem 100,- na den za velký značkový box, takže není o čem.

26.11.2009, 22:57 |
Losky Hanzz: máš pravdu, ale radši nepřemýšlím, co by se mohlo stát:)) Jinak ta půjčovna je asi lepší

29.12.2009, 21:58 |
JR sice uz je to asi pozde, ale ja koupil tohle
[ Link ] a jsem spokojenej .... kdyby neco, tak se ozvi :-)

29.12.2009, 22:02 |
hawai my máme na oktávce kombiku nějakej úplně obyč z makra a stačí to. jednou za rok na hory, jednou za rok v létě do finska, + sem tam občas něco převést a stačí to
JR, dik, kouknu na to, jeste sem zadnej nekoupil, nebyly chechtaky, ale zacinam po necem zase koukat a hledat...