Navštíveno 605x

01.11.2009, 18:34 |
CVakk asi po týdnu čtení, hledání, přemýšlení stále nevím jakou zrdcadlovku do začátku . . . určitě nějakej výhodnej kit..... canon 1000D, Sony a200, Nikon (jakej?), Olympus 520............rád aby k tomu byl objektiv s vetsim rozsahem nebo double zoom kit.
fotit se bude vše od krajin, sportu, lidí....
nejde mi o nějakou super pro kvalitu, ale proste chci zrdcadlo pro radost...
a jeste jedna vec, bazaru bych se nebranil...tzn klidne nabidky sem, vím že tu par lidi fotí....
Nic nezkazíš žádnou z nich. Jen si rozmysli, jestli tím skončíš nebo jestli budeš za pár let pokračovat a kupovat lepší a lepší výbavu. Protože hi-end prostě pořád jsou jen Nikon a Canon a pak je mezera.

01.11.2009, 19:11 |
CVakk jasny v tom celkem jasno mám, 4mpx kompakt fakt uz nemuzu ani videt...kamos si ted poridil canona 500D a proste me zrdcadlo bavi, mit vse pod kontrolou...
jen jedna vec me jeste vrta hlavou, kdyz je telo bez stabilizace a i objektivy bez stabilizace (vim ze je dobra jen pro staticky snimky) je to fakt znat pri foceni krajiny, respektive da se to udrzet kdyz sebou nepotahnu stativ ?

01.11.2009, 19:14 |
Kamil CVakk - přesně jak píše Mr.Scully. Pokud budeš brát jen základní set a tím končíš, tak je vcelku jedno, po jaký značce sáhneš. Pokud si myslíš, že bys časem chtěl víc, tak si zjisti, který systém je ti bližší a podle toho pak vyber.

01.11.2009, 19:14 |
Kamil CVakk - na krajinu je vždycky lepší stativ.
Měl bych Canon 400D se se´tákem 18-55 a veškerým příslušenstvím na prodej, pokud bys měl zájem, na naučení vynikající foťáček :-) cena 9000Kč - fotak,objektiv,poutko,brasna,4gbkarta,uv filtr,orig.krabice,manual,2xbaterie,nabíječka, pokud bys měl zájem, napiš mi, kontaktů je tady na mě dosti

01.11.2009, 19:28 |
CVakk 1) Olympus E-520 Double Zoom Kit ( 14-42 mm, 40-150 mm)
2) Sony Alpha A200 + DT 18-70 mm + 75-300 mm
3) Canon EOS 1000D + EF-S 18-55 mm + 75-300mm
kamos ma tu 520tku (spokojen), canon sem v ruce mel (sic 500D, ale sou podobny), sony neznam.
fotku udela peknou kazdej kdyz mu reknu jak....
cenove stejny, na vzhled kaslu, tak ted podle ceho vybrat :)
nejvic me láka sony (ikdyz nevim proc)
CVakk - stabilizace na objektivu je lepší než v těle a stabilizovaných objektivů má Canon dost... nicméně nutnost pro nějaká rozumná ohniska to není, zvlášť když má objektiv dobrou světelnost. Počítej s tím, že se zrcadlovkou není žádný problém fotit s ISO 1600 a to už pak vycházejí solidní časy i za šera ;-)
Ještě dodatek. Zkus opravdu odhadnout, jak to u tebe bude vypadat za dva roky třeba. Já začínal na kompaktu, za který jsem dal nekřesťanských deset tisíc a přemýšlel jsem, jestli jsem se nezbláznil. No a teď si rochním s Canon 7D + Canon 70-200/4 IS za 60000 Kč (objektiv z bazaru)... před pár lety bych si to nedokázal představit. A kdybych před těma pár lety vzal Sony, tak bych teď akorát nadával :-)

01.11.2009, 19:32 |
MaxxT mrkni na nikon D60, ja jsem mel canona i nikona a nikona ted mam a mne se zda lepsi.. :-)
Myslím, že v oblasti low-end DSLR je Nikon asi opravdu nejlepší. Taky bych ho zvolil.

01.11.2009, 19:54 |
CVakk ok tak díky moc za postřehy, musim si to nechat uležet ))
jeste zvazim nabidku od Dave1984

01.11.2009, 20:33 |
Kamil Mr. Scully - po tom, co předvádí poslední dobou Canon, to za chvilku bude platit i pro ostatní třídy :)
Jo, vyloučit se to nedá :-) Ještě nedávno doháněl Nikon Canona, teď to vypadá, že ještě chvíli a bude to přesně naopak.
Canon už honí akorát megapixly a co jsem tak koukal tak v nových převratných fíčurách vždycky figuruje pár věcí, které už má Nikon ve výbavě roky.
Před rokem bych ti řek, abys běžel pro Nikon D40 + 18-55mm za 7.300,- Kč, dneska Nikon dělá to samé nebo lehce vylepšené za minimálně desítku...