Navštíveno 1669x

Blíží se doba vypnutí analogu a tak musím i doma začít řešit nějakou formu příjmu TV. Máme v baráku čtyři televize a jeden pc s tv kartou a na všech bude potřeba nějak zajistit příjem. Přemýšlím nad variantou nechat jednu tv a počítač na dvbt a zbytek na satelit (nebo ještě více na dvbt a něco na sat). Budu tedy muset řešit minimálně set dvou či tří satelitů na jednu parabolu. Jaké zařízení shánět a po čem se koukat? Jak jsem prolézal net, vypadá to, že dobré jsou satelity Topfield a Technisat.
Také stále nemám moc jasno v příjmu stanic, protože počítám pouze s pořizovací cenou všech zařízení a pak nehodlám už nic platit. Na webech je spousta tabulek které programy jsou zdarma a které placené, jenže ve spojení s kupou hvězdiček udávajícíh nějaké poznámky pod čarou je v tom pro mě trochu zmatek.
Je tedy v případě, kdy člověk nehodlá platit ještě nějaké měsíční přemrštěné částky satelit výhodou, nebo se na něj vykašlat?
ja sem to vyřešil tak že sem zašel do jedné prodejny koupil sat nahrály mě tam software a mam všechno zdarma na nějaké poplatky bych se mohl .... a za to hovno co na HBO davají bych jim 300,- nedal
MiŠeL: Tak se moc neraduj, už na moc dlouho to nebude pokud jde o Digi...
Jinak programy napořád má Skylink a nebo CS link (šel bych do prvně jmenovaného) a jsou tam zdarma všechny české a všechny slovenské programy (21 stanic) a k tomu dva HD kanály ČT a Nova HD. Ostatní je už za poplatek a myslím, že na tom není co k nepochopení na Skylink stránkách.
Jinak co TV to nutný satelit a nebo set top box. Pokud chceš víc sat, tak stačí jedna parabola, ale LNB monoblok musíš koupit buď singl (1sat.) TWIN (2sat.) a nebo QUAD (až pro 4 satelitní příjímače). Signál se nedá rozbočovat, LNB musí mít tolik vývodů, kolik budeš mít receiverů.
tuner numa zwei: mas nejake zakulisni info o digi tv? jen ze ted asi mesic a pul nemenili kody - jestli to neni nejaky klid pred bouri...
Něco se šušká, že mají dluhů až nad hlavu, jedna nejmenovaná firma co u nás spravuje hodně kabelových sítí ten dluh umořuje a protože už pro něj není na Astra 19,2°E dost místa, tak přejde na jinou pozici. Na kterou asi nemusím už psát, ale kdy to bude a jak konkrétně nevím.
OK, o tom LNB jsem nevěděl že musí být nějaký spešl, ale je to logické. Patrně bych to stejně kupoval v nějakém pompletním balíčku pro více TV, tedy stejně to tam už jistě bude vyřešeno. Spíše se ještě tedy zeptám: u jakých značek se pokud možno držet a jestli je výhodnější mít místo jednoho minimálně dva, nebo více těch konvertorů pro příjem z více družic.

27.10.2009, 18:45 |
KaZaN Ani tak nejde o to mít paraboly nebo konvertory podle počtu TV, ale spíš se pořizuje MultiSwitch, kterej Ti to sloučí s terestrial antenou a rozbočí na X přijímačů/telebeden, Víc parabol resp parabolu s více konvertory potřebuješ jen pro příjem z více satelitů.
No právě o ten příjem z více družic mi jde. Jestli je to tedy lepší a má cenu brát nějakou sadu, kde bude aspoň se dvěma konvertory pro dvě družice. Dle toho co mi napsal Tuner už jsem pochopil, že musím předem rozmyslet kolik TV bude max. kdy napojeno na tu parabolu a dle toho zvolit vhodné LNB s dostatečným počtem výstupů (asi budu řešit quad)
multipřepínače se řeší až tak od 8 míst nahoru, na 4 tv to sou vyhozený peníze
nejlepší, ale i nejdražší varianta je sat na 4tv, potřebuješ parabolu, konvertor monoblock quad (4 výstupy) a pak ke každej TV reciever s kartou, tak to mam doma řešený já + k tomu mam teda i pozemní digitál, ale to jen tak
nebo si uděláš sat na 2tv (monoblock twin) a anténu na pozemní digitál rozvedeš do těch dvou dalších a do pc, to máš o dost levnější, ale záleží, kde bydlíš, aby ti tam vůbec šel
pokud máš LCD nebo plazmu, chtělo by to nějakej HD reciever (umí přijímat vysoký rozlišení)
jinak recievery bych doporučoval Humax, dal sem jich už stovky a běhaj naprosto špičkově, dělaj i ty HDčkový

27.10.2009, 22:29 |
KaZaN PETRK v tom souhlasím, nějak jsem neřešil kolik telek chce provozovat, sorry. Ale správně říká, že si musí pořádně rozmyslet co teď a do budoucna chce, v jistým bodě se to zhoupne ve prospěch mulťáku.
Jakej je názor na recievery Homecast?

27.10.2009, 23:00 |
vOid. | Upraveno: 2009-10-27 23:00:42
ono je jedna vec mit signal u 4 televizi, ale co karta? kazda tv u sebe musi mit dvb-s prijimac, ke kterymu potrebujes kartu (neberu v potaz volny programy bez karty)
nekde jsem cetl, ze se to resi tzv diablem, kterej pak sdili kartu pro vice zarizeni, ale ak to presne facha, zatim nevim
vOid. ke kazdemu kartu mit nemusis, dnesni receivery umoznuji i sdileni.
To tuner: samozřejmě jde "rozbočovat" pomocí multiswitche (šikovné to zařízení). A aby toho nebylo málo nejen,že jsou konvertory s více výstupy,ale také tzv. monobloky,který je nejčastěji na 23.5 a současně 19.2.
Jinak jako mrazík.Pořídíš si např. Dreamboxe 800 (HD) s jednou kartou a dále přijímače např. iNETBOX 300S (pokud nechceš všude HD) propojíš je ethernetem a sdílíš jednu kartu na X přijímačů.
Harryp: tohle vypadá zajímavě. Jednu dobu jsem se o satelity maličko zkoušel zajímat a myslím že právě Dreambox dělá i jakése zařízení, které si dokonce dokáže samo cracknout veškeré placené programy po netu (má to i známý).
Jinak výhodu sestavy jakou jsi napsal vidím jedině v tom, kdy se tedy zaplatí jedna karta s nějakými programy navíc a pak to jde na všech tv pustit díky propojení po lan. Já ale spíše řeším pouze to, aby šly ve skvělé kvalitě veškeré programy, které jsou zdarma (tedy koupit jednou skylink kartu a už do toho nikdy nezainvestovat). Pak je cenově výhodnější spíše normální set pro tři nebo čtyři televize s běžnými satelity asi. Každopádně o tom musím ještě pouvažovat, protože bych stejně alespoň k sobě chtěl staelit v HD na větší TV, takže pak by to mohla být zajímavá volba.
To Zbyšek: právě budeš mít 4 přijímače (jeden třeba HD,další tři SD) a koupíš pouze jednu kartu. (ušetříš tedy 3x cca 1500.- za kartu) nebo když si připlatíš na balíček Multi třeba,tak ten výjde cca 200.- měsíčně (a ušetříš na těch třech kartách (12x200)x3 ..tedy za rok už poměrně zajímavých 7200.-)
Jinak umí to i to co popisuješ z toho netu,ale docela potom jdou a to už moc smysl nemá.Zrovna snad tento týden chytli nějakého prodejce co toto za měsíční paušál poskytoval.
Nicméně pokud chceš zejména CZ programy (s použitím třeba Skylink karty) tak stačí parabola např. s tímto konvertorem LNB Maximum Quad Astra Duo AMBQ24 (23.5 + 19.2 a to celé máš rovnou pro 4 přijímače) + přijímače podle potřeby.

28.10.2009, 18:23 |
Pepe harryp: a když bych chtěl na 4 TV nějak i nahrávat programy? potřebuju jeden nahrávač (teď mám dvoutunerový přijímač), který umí sdílet, nebo ke každé Tv nahrávač zvlášť?
KaZaN: multiswitch je blbost, když chce řešit takhle malé množství. ten má smysl až od více jak 4 sateleitních míst a ukaž mě někoho kdo má doma více jak 4 satelitní přijímače s kartama? Do 4 míst stačí monoblok LNB Quad, který má 4 výstupy. Homecast není vyloženě špatný, ale raději Humax, Technisat, Topfield (pro fajnšmekry a lidi co na to mají čas Dreambox)
Zbyšek:Na komplety se vykašli, obecně v tom ývá vždy podvod ať už v kartách které nejsou na pořád, ale jen na rok a pak zas musí zaplatit, nebo přávě v LNB, kde dávají po staru dva samosatné LNB a musíš tam řešit přepínače a brejle a je to zbytečně komplikované na kabeláž.
Harryp: Z LNB co běžně koupíš signál rozbočit NEJDE. To že můžeš koupit speciální LNB Quattro, který má 4 výstupy (malý/velký H/V) je sice pěkné, ale nesmyslné pro´účely co chce Zbyšek.
To Pepe: třeba na ten dreambox můžeš nahrávat.V těch Dreamboxech můžeš konfigurovat i tunery (např. DVB-T + DVB-S atp.)
To Tuner2: není to nesmysl,není to tak drahé,může k tomu připojit i pozemní signál do jednoho rozvodu atp.
Však jsem psal,že "rozbočovat" lze pomocí multiswitche,tak co se Ti nelíbí? :-) Jinak samozřejmě může použít Diseq relé dle potřeby.
To Zbyšek: Nicméně koukni se na netu např. na multiswitche EMP Centauri,uvidíš,že to není extra nákladné zařízení.

29.10.2009, 11:37 |
Tuner#2 | Upraveno: 2009-10-29 11:46:29
Harryp: I pokud použiju levné multiswitche od EMP, tak to vyjde podstatně dráž než tam dát monoblok a nahoře to sloučit TV/SAT slučovačem. Takže dolů to jde klidně po jednom kabelu do zásuvky taky tak jako z multiswitche. Ten má smysl jen pokud je opravdu více satelitních míst, jinak ne. Většině lidí stačí mít sat v obýváku a max. v ložniciči u dětí. V kuchyni a daších místnostech si vystačíš dle mě s pozemním signálem bez problémů.
Tady bylo zadání, že chce chytat české napořád což je Czech link, na ten je dnes nejvýhodnější koupit monoblok (aby jsi měl jak české, tak volnou Astru) a ten se dělá až na 4 místa (mnou zmíněný monoblok Quad). V takovém případě fakt vyjde multiswitch na podstatně víc, neb musíš koupit 9ti vstupý na třeba 6 výstupů, k tomu ještě dva LNB Quattro a jen v konvertorech si na stejno jak za monoblok... Dle mě pokud to není bázen a nechce víc jak 4 sta. místa je switch zbytečný.
To že sat. signál nejde rozbočit, na to je třeba upozorňovat pořád, protože sem každou chvíli chodí lidi, že koupili druhý sat a že to chcí z jejich stávající paraboly rozbočit a nejde jim to a nebo si dokonce odpálí LNB když tak ten rozbočovač bez optání dají, neb v tu chvíli oba satelity pustí nahoru napětí do LNB.
tak ono do LNB napětí samozřejmě jde taky že ano :-) Ale právě proto se dělají multiswitche a jiné "pomůcky" kterými to rozbočíš,tak pořád netvrď,že to NEJDE rozbočit! (neberu v potaz náklady)
Mimochodem Zbyšek hned na začátku píše,že uvažuje o rozšíření právě na satelity,tak se tady řeší satelity jaké mají možnosti.
To Zbyšek: Jinak samozřejmě kdybys chtěl použít stávajícího rozvodu do místností,tak je minimálně potřeba vyměnit zásuvky (dobrou zkušenost mám s těmito MX-600 S-TV-R )
To tuner2: jinak nevím co jsi myslel tímto?
Harryp: Z LNB co běžně koupíš signál rozbočit NEJDE. To že můžeš koupit speciální LNB Quattro, který má 4 výstupy (malý/velký H/V) je sice pěkné, ale nesmyslné pro´účely co chce Zbyšek.
On samozřejmě nepoužije Quattro,ale QUAD,který jsem mu uvedl...tzn. bude mít příjem ze dvou družic pro 4 přijímače.
Harryp: Tak ještě jednou a naposled. Když si koupíš nějaký sat. komplet, tak buď tam je LNB singl a nebo LNB Twin. Ani z jednoho LNB to nejse rozbočit na víc TV, prostě co vývod, to jeden sat přijímač a TV.
Ještě nikde jsem neviděl v nabídce LNB Quattro, které by se nabízelo široké veřejnosti, aby šlo zapojit na multiswitch a vidět v nabídce LNB Quad je taky spíše vzácnost.
Proto tvrdím, že satelitní signál rozbočit nejde, což je pravda a uškodí tahle informace méně, než ta že to jde. Protože pak si strejda z dolní horní koupí rozbočovat, který umí i sat. pásmo do 2400MHz a jeden přijímač mu tam pustí 13V, druhý 18V a v lepším případě mu půjde jen jedna polarita a v tom horším si odkouří LNB eventuelně i tuner. Obojí jsem několikrát viděl, proto na to upozorňuju.
Ty jsi tvrdil, že ať použije multiswitch a ať se koukne na EMP. Já říkám, že ale na to je potřeba koupit LNB Quattro, který je určený právě pro zapojení do switche.
To Tuner2: Ale on už dávno v diskuzi zjistil,že nepotřebuje koupit "komplet" v pravém slova smyslu.Seš strašně zaslepený asi tím co prodáváš sám v obchodě a nevíš,že se běžně v obchodech se SAT zbožím dají koupit produkty,které on potřebuje. (jak QUAD,tak quattro LNB atp.)
To Zbyšek: ještě,aby toho nebylo málo,můžeš mít jeden přijímač a program který na něm poběží můžeš pustit na kterékoli ze 4 televizorů :-)
Harryp: Tak teď jsi mě teda rozesmál. Montáže děláme 12 let a promiň, ale "něco" o tom vím. Samozřejmě že děláme i instalace s multipřepínačema, ale pokud na začátku napsal, že bude řešit set dvou až třech satelitů na jednu parabolu (jen blázen by do jednoho baráku pro jednu rodinu řešil více), tak nechápu co do diskuze taháš multiswitche... Neboj, mám tu jak Quady, tak Quattra, tak třeba i 8mi výstupový OCTO LNB skladem, takže poučovat fakt nepotřebuju.

29.10.2009, 19:19 |
KaZaN Tuner#2 ad narazka na mne a multiswitch (nehlede na to, ze na to uz reagoval PETR a ja znovu), ano znam hodne domacnosti, ikdyz uznavam, ze jde vetsinou o rusaky, ale i čecháčci, kde je vic jak 4 telky/recievery, navic pokud je to psycho co chce i zaroven neco nahravat, tak pak je to jisty. Ale scenar telka kuchyn, obyvak, pracovna, loznice, dva decaky zadnej problem... a po pravde radsi jim tam toho nasekam vic nez se pak nechat veset za to, ze jsem "nedomyslel", ze chtej telku i v koupelne a na hajzlu (o:
Jak už jsem psal na začátku, doma jsou čtyři televize, a jedno pc s tv kartou. Používány každodenně jsou tři televize (ta čtvrtá několikrát do roka v "pokoji pro hosty") a na pc se na tu telku otec taky dost často podívá. Tedy budu muset řešit připojení pro satelit patrně pro tři televize (čtvrtou připojit přes obyčejný set top box, ať se za ni nevyhazují prachy) a nějak to pořešit i v tom pc (patrně taky spíše dvb-t než sat, protože budu asi řešit spíše variantu nějakého usb tuneru jelikož otec stále pokukuje po notebooku, tak ať je to přenosné s nějakou anténkou maximálně). Tedy bude to opravdu sestava tří televizí na satelit. Jelikož se ty lnb stejně dělají quad, tak bude ještě jeden výstup rezerva do budoucna.
Jak už jsem také psal, rád bych jedno zařízení v HD. A tady tedy nastává otázka, zda pořídit tři příjmače se třemi kartami, nebo jedno to HD s kartou a k tomu další dvě co budou připojena po LAN, aby to bralo nějak ty údaje z karty. Oboje varianty vychází pořizovací cenou stejně, protože o to co je dražší ten příjmač s LAN je v té samé ceně normální příjmač s kartou. Výhoda tedy ale určitě může být to, že se tam pak případně dá mimo těch 21 stanic, které budou už na vždy zdarma připlatit nějaký ten bonus jen na jednu kartu a mít to všude.
Když už jste se tu tak rozepsali a byla zde zmínka i o tom, že by jeden příjmač uměl poslat shodný signál na dvě telky, tak jak se to udělá a které zařízení to umí? Možná by pak totiž bylo dobré to použít na tu televizi v pokoji pro hosty, který je vedle ložnice, kde stejně jeden ten sat bude. Vzhledem k tomu, že je v té místnosti někdo kdo kouká na telku párkrát do roka, bylo by fuk, že by si nemohl přepnout kanál sám. Jde spíše o to, jestli takový příjmač co to umí nebude o moc dražší a nebude tedy levnější dát na tuhle telku jen nějaký obyč. set top box.
Pak tu byly zmíněny zásuvky - něco takového v tomhle baráku vůbec nenajdete :D Vždy je přímo vyveden kabel s koncovkou do televize od antény až do pokoje za telku. A tady se chci také zeptat - jdou použít stávající koaxiály, nebo je na saťák potřeba nějaké speciální a musím natahat nové rozvody? Ty koaxy jsou klasické bílé tahané tak před dvěma lety. Jejich hodnoty nějakého odporu nebo tak něco netuším, ale určitě by se to na nich někde dalo dohledat.
To KaZaN 19:19: přesně tak
To Tuner2: s tebou nemá smysl rozumně diskutovat. Tady se obecně řešily možnosti jaké jsou a nejsem jediný kdo tady použití multiswitche,Quadu atp. navrhoval. Je to jenom na uživateli aby si vybral co se mu bude nejvíce hodit a né na tom jestli Ty řekneš,že to je nesmysl a děláš v tom 12 let :-)
To Zbyšek: je dobré si to fakt rozmyslet co a jak chceš provézt a používat.Jinak fakt doporučuji počítat trošku s možným budoucím rozšířením.
Nedávno se tady někdo divil nad množstvím kabelů v domě co dělal,ale taková je holt doba a raději více než méně,zrovna ta kabeláž není tak drahá a do budoucna se dá předějít vícenákladům atp.
Zbyšek: Satelitní přijímač musí mít RF modulátor, pak to pošleš vedle to samé po koaxiální kabelu a přijímače o moc dražší nejsou. Koaxy bez problému můžeš použít stávající.
Harryp, KaZaN: Ano pro movité majitele je to samozřejmě lepší řešení o tom není pochyb. Ona celá tahle diskuze je zbytečná když si přečtu zadání, tak je to jasné a osočovat mě že znám jen to co prodávám jste začli první...
To Tuner2: uváděli jsme možnosti jaké na trhu jsou.Navíc jsem Zbyškovi nadhodil přímo i nějaké typy,takže přepokládám,že se na ně koukl na netu a podle posledního příspěvku je vidět,že už trošku ví jaké má možnosti a propočítává a o to tady šlo. Kdežto ty máš jednu svou linii a všechno ostatní je pro tebe nesmysl...
No už o tom přemýšlím trochu déle, takže dá se říci mám už celkem jasně vymyšleno, že prostě v baráku více televizí nebude (nemá ani proč a více lidí se sem už nevejde :D ) . Tedy připadají v úvahu pouze tři varianty: 1) 3xSAT+dvb-t pro čtvrtou telku a pc 2) 3xSAT + čtvrtá telka se stejným kanálem jako jeden ze satelitů+dvb-t pro pc 3) dát i pc na sat. Přijde mi nejlepší první varianta, protože má každé zařízení absolutní volnost v tom kdo se chce na co dívat a dvb-t příjmače stojí prd. Jelikož je otec antitalent na pc, tak bude nejlepší dát tam max dvb-t kartu nebo nějaký ten usb modul a ne ještě řešit tam satelit (to už by tam furt jen čučel na telku a přepínal kanály místo aby něco taky udělal :D ).
Nejvíce se mi tak asi tedy zatím líbí nějaká taková varianta jako nahodil Harryp s tou HD hlavní mašinou a dalšími LAN mašinkami. Vzhledem k tomu, že se dělají tedy ty LNB jako dual či guad ale ne pro tři, tak to stejně bude ten guad a tedy rovnou natáhnu jeden kabel ještě jako rezervu někam, kde půjde kdykoli do budoucna přihodit ještě jedna benda, kdyby hráblo v palici.
Pokud by až někdy náhodou opravdu všem doma úplně hráblo a chtěli by jsme TV i na hajzlu, tak to stejně bude až za kdo ví jak dlouho (nikdy) a tedy v té době stejně bude zae úplně jiná technika a možnosti jak to rozšířit. S touto možností ale vůbec nepočítám, protože už takhle je to předimenzované a k baráku bude skoro potřeba ještě přidat elektrárnu.
Potěšili jste mě, že jdou použít stávající rozvody, tedy stačí vybrat pouze příjmače, parabolu a vhodné LNB + další příslušenství a prdnout tam nějakou tu kartu, abych už nikdy nemusel za těch 21 kanálů nic zaplatit.
Jsou tedy ještě nějaké další tipy na nějakou tu sestavu asi nejlépe s tou jednou hlavní mašinou, která by jednu kartu používala i pro ostatní příjmače?
Samozřejmě cenově čím méně, tím lépe, ale na druhou stranu aby to byly věci, se kterými jsou dobré zkušenosti a něco to umí (koukal jsem že většinou lze pomocí těchto chytřejších mašinek už i nahrávat na disk, takže paráda). Prostě něco optimálního s dobrým poměrem cena/výkon (což asi zrovna ten navrhovaný Dreambox je)

29.10.2009, 20:23 |
KaZaN No já už radši mlčím, protože pak si tu ne mne otvírá tlamu kdo chce...tak Zbyšku ať dobře pořídíš (o;
KaZaN: Nápodobně, tohle byla moje poslední rada zde na fóru a jen mě zaráží když už jste takový profíci s Harrypem, že se ptáte jaký jsou satelitní přístroje Homecast?
Harryp: Kdybych měl svou linii, tak tu nemám skladem multiswitche 9/8 a 9/12...
Nehádejte se chlapi a raději navrhněte případné alternativy k již navržené sestavě :)
To KaZaN: jak se říká za dobrotu na žebrotu :-)
To Tuner2: tak to seš machr největší,když to máš skladem,možná by ale bylo zajímavější kdyby někde v provozu fungovaly a tys to tam osobně montoval a né seděl u PCčka :-) Jinak na Homecasty jsem se Tě neptal a nikdo nic o profících neříkal,jen jsme uváděli možnosti,ale Tebe se to dotklo,že asi zrovna nejsi ten nejvyšší a i někdo jiný o této technice něco málo ví.
To Zbyšek: Já ti nějaké tipy nadhodil,tak jako KaZaN přeji příjemnou volbu.Ono třeba u těch přístrojů každý hledá něco trochu jiného.Někdo má rád přístroje veskrze jednoduché na ovládání a někdo naopak takové,které umějí kde co.
To Zbyšek: jinak když do seznamu dáš vyhledat toto "Satelitní komplet pro 4 účastníky" tak to najde mnoho prodejců "pro širokou veřejnost" s konkrétníma nabídkama :-)
No ale právě o těch kompletech tu bylo zmíněno, že tam je většinou něco ošizeno. Nebylo by tedy lepší vybírat jednotlivé komponenty? Možná to bude finančně o maličko horší, ale snad funkčně lepší. Zatím tu padl defakto hlavně tvůj návrh sestavy, který se mi moc zamlouvá, ale možná lze sehnat za podobné peníze ještě něco lepšího, to já nevím.
Samozřejmě to pak při nákupu budu řešit přes nějakého prodejce, který se v tom vyzná a nechám si poradit částečně i tam, ale je lepší být předem v obraze a přijít s jasnou vizí, než aby tam do mě natlačil moudra a já odcházel s kšeftem výhodným jen pro něj.
Ale houby,většina těch kompletů nemá žádná úskalí. Je to akorát složené a cenově trošku zvýhodněné než když to budeš kupovat sám.
To jenom někteří tady plaší :-)
Ty seš fakt wocas. Proč teda ke mě pak chodí lidi s ročníma kartama ze setů a brečí, že je to stojí dalších 1.000,- za kupón aby mohli koukat? Nechledě na to, že v setech obvykle najde klasické singl LNB a DiseCq relé a to je zdrojem pozdějších problémů. Např. tady odborníkem zmíněné EMP (typ 162CW) trpěli na vniknutí vody a vyreznutí.
Samozřejmě najdeš sety, kde bude kvalitní monoblok, který to má v sobě a bude tam i karta napořád, ale není to pravidlo jak si tady někdo mylně myslí.
Dobrá, tak já si o víkendu projdu pořádně nabídky co jde sehnat a pak sem nahodím nějakou konfiguraci na "schválení" jestli jsou to dobré komponenty. Získal jsem v tom snad dostatečný přehled díky vašim radám, takže za ně moc děkuji a ještě se s tímhle problémem tedy ozvu.

30.10.2009, 21:14 |
Pepe Zbyšek: tak až to vyřešíš, tak sem napiš jak. Zajímalo by mne to, budu řešit něco podobného. Díky.

31.10.2009, 09:16 |
Harryp | Upraveno: 2009-10-31 09:31:32
To Tuner2: když dojdou argumenty,tak akorát umíš urážet.Seš totální demagog.Tvrdíš jak jsou lidi blbí a obecně sety pro veřejnost jsou špatné,jasně jsem ukázal,že se to běžně dělá takové sety pro veřejnost.Nikdo tady neřekl,že si má koupit nějaký set ala reklamní letáky či poslední stránky některých periodik.
Ty ani nevíš kde by ten multiswitch umístil,v pohodě může být v takovém prostředí,kde na nějakou rez můžeš zapomenout (vytahuješ podřadný problém) a navíc já žáden model multiswitche neuváděl..,,vybereš si akorát co se Ti hodí a nesmyslně to spojuješ.
To Zbyšek a Pepe: anténní a sat věci na trhu dělá opravdu poměrně hodně firem a určitě Vám rádi pomohou,poradí,ale připravte se,že někdy jsou docela čekací lhůty kdybyste si to nechali dělat.
Pro ty kterým jsem odpovídal na maily a ICQ... děkuji!
Harryp: Já se bavil od DiseCqu (pokud by jsi znal produkci EMP, tak víš, že 162CW je venkovní DiseCq a ne multiswitch - stačí umět číst) a že setů z tímto přepínačem jsem viděl dost a dost i z kamených obchodů.
Já tady od EMP uváděl pouze multiswitche,proto jsem taky tak reagoval ty jouzo.Nikde jsem a nikdo jiný o DiseqC od EMP nepsal. (mimochodem vzhledem k tomu jaký jsi odborník,tak bys to mohl umět alespoň napsat správně :-) )
Jinak i ten DiseqC může umístit tak,že mu nebude rezavět, na tom to nic nemění :-)
Nicméně na tebe nemá smysl reagovat.