Navštíveno 573x

25.10.2009, 17:06 |
fredh Tetičce spadl na zem a se pohnul ten vyjížděcí objektiv, tak ho prej narovnala(trošku silou) a problém je v tom, že objektiv nezaostřuje a úplně nezajede. Vyjede ale tak jak má.
Byla se zeptat na opravu a tam jí řekli, že tak cca 3000kč. Ale to si rovnou může koupit novej.
Tak sem se chtěl zeptat, jestli tu není někdo, kdo to opravuje a nedokázal by to dát do kupy levněji, jestli to pude. Jestli to není jen nějaká prkotina.
Jedná se o panasonic LS80
[ Link ] ještě foto, jak moc zajede

taky jsem zakaznikovi posilal sdo servisu paňáka s podobnou závadou - cenově to bylo 2000 - 3000kč , takze pokud to neopraví nějakej machr co se v tom vyzná nebo nejakej kutil , tak to vidim na novej foťák
pokud to nekdo zmákne , tak budu hodně překvapenej a přeju ti to , ale moc tomu nevěřim že se to opraví

25.10.2009, 17:18 |
fredh a co je v háji?
LS80 jsem někdy vloni kupoval ségře... takovýhle foťáky bych v případě opravy doporučoval vyhodit a koupit něco výrazně lepšího. Oproti fotomobilu to o moc lepší není :-)

25.10.2009, 18:45 |
Bingi | Upraveno: 2009-10-25 18:46:51
Teď nedávno jsem si čistil kompakt Canon 850is, který mě kámoš prolil sodovkou. A když jsem po vyčišťení nasazoval poslední kroužek na objektiv, tak jsem víc zatlačil a něco vevnitř cvaklo a dělalo to podobný bordel jak tobě. Neostřilo to a po chvíli to házelo chybu, po které se to vypínalo.
No když jsem to rozdělal a foťák se mi rozsypal na milion mikrodílečku a pružinek, tak jsem ani nedoufal ze jej složím. Hlavně ten objektiv byl chuťovka. Nicméně nakonec se povedlo.
Co jsem tím chtěl říct. Když si představím tu práci s tím objektivem, tak mi 3t ani zase tak moc nepřipadají. A pokud to das nekomu, kdo tomu nerozumí, tak to bude na hraně zničení foťáku.
Nebo se do toho pusť sám jako já. Vzhledem k té ceně foťáku, by to mohla být v případě neúspěchu dobrá zkušenost:)))

25.10.2009, 19:35 |
TUNER Jako Bingi. Zkus to sám,nemáš co¨ztratit...
Mě se něco podobnýho stalo loni v Chorvatsku kdy jsme jeli na raftech a při průchodu jedný jeskyně s foťákem v podvodnim pouzdru a focení,jsem se nechtěně opřel tělem o skálu,ale mezi mnou a skálou byl právě foťák s vyjetym objektivem...cítil jsem jak v něm, křuplo..když jsem vylezl ven a viděl jak je nakřivo,nechtěl ani zajíždět,tak jsem myslel že je konec...No nebylo co ztratit,zabral jsem a objektiv silou narovnal. Jaká radost byla když zase zajížděl a vyjížděl jak má a fotky fotí jako dřív..... ;-) Bylo to jak když si vykloubíš rameno a víš že ho musíš nahodit zpátky...takovej pocit jsem při tom měl.. ))))

25.10.2009, 20:17 |
fredh No tak díky kluci.
Já osobně sem si koupil foťák bez tohodle vyjížděcího sráče, jelikož vím, jak by to dopadlo. Tetička chtěla fotit, tak si něco vybrala.
Myslel jsem, jestli by to někdo nezvládl, že by to mohlo bejt jen něco přeskočenýho. No nic, bude novej no.
Pustil bych se do toho, kdyby byl můj, jinak asi ne.