Navštíveno 1059x

Dejme tomu, že někdy 20.10. mi končí (a automaticky se obnovuje) roční pojistka na auto (povinné i havarijní). Chci obě zrušit (a pak koupit jinde, to už mám domluveno). Povinné se dá zrušit jen jednou za rok min. 6 týdnů před vypršením termínu (to už jsem nestihl), havarijko mám dokonce uzavřeno pevně do konce příštího roku (jsem idiot a nepřečetl jsem si smlouvu).
Nicméně jsem zjistil, že asi existují dvě možnosti, jak se ze smlouvy vavázat, dokonce vlastně i legální. První je zajít na pojišťovnu s fiktivní kupní smlouvou, druhá je uložit značky do depozitu. Nicméně potřebuju radu, pokud už to někdo dělal:
1. Fungují obě varianty pro povinné i pro havarijní? Jde mi hlavně o to havarijko, nevím jestli lze zrušit na základě té kupní smlouvy, když jsem se zavázal platit až do příštího roku.
2. Jak je to s depozitem, stačí to na 1 den nebo je tam nějaká min. lhůta, kdy nebudu moci jezdit?
3. Lze úplně eliminovat čas, kdy budu bez pojištění? Lze třeba tam přijít s kupní smlouvou datovanou přesně na den ukončení pojistky (tzn. budoucí datum)? Abych si předem mohl sepsat smlouvu u makléře a ta smlouva začínala hned na den D+1?
Na tu kupni smlouvu povinne jde bez obav, s tim havarijkem by to melo jit taky ne? Nac to platit kdyz to auto nemas?
Jinak k tomu depozitu. Staci to tam ulozit, jit v VT na pojistovnu a ukazat jim ze je v depozitu, zajit na tu novou pojistovnu a zase na urad a auto prihlasit zpet.
Akorat nevim jak to bude s EKO dani, jestli to auto splnuje nejakou horsi normu jak Euro 2, tak aby jsi ji neplatil pri prihlaseni :) Nebo se to vztahuje pouze pri prepisu? :)
Je to BMW E46, takže eko daň není. Navíc ta kupní smlouva by byla jen fiktivní, pak hned bych ji vyhodil ("kupec si to rozmyslel"), takže by se nic neplatilo ani tak.
S tím havarijkem právě nevím, jestli se můžu takhle vyvázat. Budu asi muset ještě nastudovat podmínky, trochu mě to zaskočilo, že to končí až za rok (je to Kooperativa).

09.10.2009, 22:58 |
Rudi a co jako? auto si prodal, tak to zrušej
tu fiktivní smlouvu napiš na matku či otce a řekni at ti to zrušej že se matka brzo zastaví a uzavře si novou jen právě dnes neměla čas ,budou ochotnější osobní zkušenost
Jako že když tam přijdu a budu mlžit a bude to vypadat, že je smlouva fiktivní, tak se na mě vykašlou, jo? :-)
Každopádně mi to přijde jako daleko jednodušší cesta než ten depozit, ale právě jsem nevěděl, jestli to půjde aplikovat i na to havarijko, ale snad jo. A taky jak je to pak s těma termínama, ke kterému datu se mi vlastně smlouva zruší, jestli ten datum může být budoucí.
jakože nebudou mít strach že přicházejí o zakoše ,protože budou předpokládat že matka dojde a sepíše novou smlouvu za kterou oni schrábnou nový desátek (ten co to sepisuje)
protože když to vypovíš normálně n tím přichzí o zákazníka a ty vytáčky hodinu poslouchat je na hlavu
nemám rád takový mistifikace ale s pojištovákama to po dobrým nejde :-)

11.10.2009, 09:06 |
sekáč vypovězeno 2x s fiktivní smlouvou - taky záleží, jak tam přijdeš, já obvykle v obleku, že mi hned pojišťovák podával ruku a uctivě se ukláněl a ještě mi za vypovězení poděkoval :)
Sekáč - dík za tip. Asi bude podezřelý, že auto prodávám zrovna týden před koncem pojistky :) Ale to je fuk. Jak je to tedy s těmi termíny, dokdy ta původní pojistka platí - je to na domluvě s tím pojišťovákem? Když řeknu, že auto prodám za 2 týdny, tak nechá pojistku ty dva týdny normálně doběhnout, ne?