Navštíveno 8123x

Chystám se před zimou ochránit lak a pořádně to naleštít, první krok budu volit tempo, pač to jediný mě přesvědčilo o tom že odmatní lak. Vyzkoušeno pohlazením laku a po tempu je to fakt parádně hebký. Jenže Tempo v sobě nemá žádný další ochrany, tak jaký tvrdý vosk, volit? z nabídky sonaxu jsem si nic nevybral... Co mi doporučíte? Max do pěti kil...
tempo ODMASTI LAK? :-O ja bych rekl ze udela presnej opak...
ok... nehadam se :-) me to pripadlo ze je to mastny :-D snad uz tempu na jare po laku dam definitivne sbohem :-D

07.10.2009, 18:42 |
.mycTD | Upraveno: 2009-10-07 18:42:44
odmatní je od slova mat (jako ze se bude lesknout)
odmastí je od slova mastnota (pravda, ta se taky leskne)

07.10.2009, 19:56 |
Kesam Turtle wax mají dobry. Hele a co budešleštit tempo je na na hodně domrdané laky ne?
.mycTD: Díky za upřesnění pro ty co čtou co pátý písmenko :))
Kesam: Tempo je sice na hodně domrdané laky, to je fakt, ale když jsem koupil cokoliv jinýho, tak výsledek nikdy nebyl takovej abych byl spokojenej, po laku mi musí ruka klouzat... Vždycky jsem používal leštěnky od sonaxu, ale zdá se mi že nic nevydržej, nechrání lak dostatečně a po půl roce je ten lak zase takovej drsnej...

07.10.2009, 20:29 |
Pekys já jsem s tempem spokojenej, lak je pěkně hladkej, a na to dávám želvu, takže turtle wax tvrdej vosk a je to přijatelný.
Samo se s tím pak nesmí do myčky, protože tak 2 umytí a je to dole.
taky používám tempo a pak modrou želvu
za mě taky modrou želvu koupis na kazde benzince

07.10.2009, 21:19 |
Kesam Modrou želvu to musíš modrou jo?? Kolik za ní chtějí???

07.10.2009, 21:21 |
Kesam Já mám zelenou a to je na new laky jo???
Turtle wax nabízí spoustu zajímavých věcí, co říkáte na tohle:
[ Link ] Bude to lepsi jak tempo? Nebo to bude uplne to samy jak tempo? A jaký bude rozdíl mezi voskem pastou a tekutým? Pasta by mohla udělat tlustší film, ne?
A tu modrou používáte tu s tím teflonem, nebo bez? Bude lepší s teflonem? Nebo to je zase technologie Horsta fuxe? :)

07.10.2009, 21:36 |
JP Modrou jako PTFE+? To je dobrá rychloleštěnka. Ale že by něco vydrželo půl roku na autě který se používá, tim si nejsem úplně jistej:D. Já to tak 4x do roka vezmu tvrdym voskem Simoniz + přes to něco jako PTFE+ a výsledek je dobrej. Do myčky pak samozřejmě nejezdit, jinak je to práce na ...:)
Kdyby jsi něco od želvy potřeboval, popř poradit, ozvi se mi na mail, nebo koukni na web viz můj nick :-)

07.10.2009, 21:49 |
JP brusná pasta žádnej film neudělá, ta obrousí nejvrchnější část laku. Jestli nemáš zmatnělej lak, tak to nekupuj. Jestli s teflonem nebo bez, to je fuk. Jde jen o marketing, neni možný nanést na lak teflon kusem hadru (což samo neznamená, že v tý leštěnce žádnej neni).

07.10.2009, 22:00 |
koren mel jsem od zelvicky neco jako tekuty tempo - v cerveny flasce. vysledek +- stejnej, jen to bylo sternejsi a nenechavalo to mapy jako tempo (resp nebylo videt kde clovek pritlacil a kde ne). pak tekutej vosk s pridavkem pigmentu podle barvy laku a hotovo. vydrzi to tak pul roku...

08.10.2009, 12:45 |
Conan Zkus se poptat / kouknout tady:
[ Link ]
Ted studuju:
[ Link ] No a asi celej způsob leštění změním a nakoupím pořádný věcičky...
Pokud chceš opravdu auto vyleštit a udelat na něm vrstvu kup si 3m pasty modrá je lešticí zbrousí lak a odstraní malé škrábance a nečistoty modrá vyleští a politura udělá ochranou vrstvu !tempo a podobné sračky nedávejte na auta které potom chcete lakovat to když nám doveze někdo do dílny tak ho ženem je to mastné!!Každý lak,plnič a podobné potom dělá mastná očka a je to práce na hovno pokud ale máte auto které nehodláte lakovat dejte si co chcete!je ot samozřejmně o penezích!!

08.10.2009, 21:50 |
Spirit | Upraveno: 2009-10-08 21:51:12
ale zase tak drahé to není a vydrží to!!
[ Link ]
Spirit: Jak dlouho to tempo mastí lak? V budoucnu se chystám k lakýrovi, tak ať mě taky nežene pryč :-D Po zimě už by to mohlo být OK, co?
Tempo = silikon = navěky :-) Skoro...