Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Bazar - ostatní > K: okrasné ryby

o Navštíveno 10528x o
o 19.08.2017, 16:09 | deda
Nemá někdo v jezírku přebytek okrasných rybek?? Koupil bych karase,koikapry,šubunkiny,jesetera apod...
Díkec za případnou nabídku ...

o 20.08.2017, 15:09 | Hráďa
ahoj, volal jsem ale nebereš to, takže kolega z práce má, koi kapry,jesetery asi 3 variace, karase - kdyžtak brnkni dam ti na něho číslo, kdybys nesehnal něco blíž
o 22.08.2017, 13:08 | kasko
mám k dispozici hlavně karasy.
ale asi se ti nebude chtít přes celou republiku...
o 22.08.2017, 14:38 | J-T.
Mohl bych zúčastněné poprosit o fotky jejich jezírek? Začínám se o to zajímat, tak by se hodila inspirace...

díky díky
o 22.08.2017, 17:03 | xSam
Odkud jsi?
Mám 2 karase a 2 šubunkiny, a potřebuju je na zimu někam dát, jinak mi zmrznou:-)
o 23.08.2017, 07:37 | deda
xSam:
severní čechy-litoměřicko..
o 23.08.2017, 08:10 | deda
Foto čerstvě založeneého jezírka.. Ještě chybý pár rostlin a není vidět leknín co je pod vodou :-)

foto k příspěvku  od deda

o 23.08.2017, 08:11 | deda

o 23.08.2017, 08:11 | deda

o 23.08.2017, 11:43 | xSam
Já jsem od Roudnice, pokud se nedomluvím se sousedem, že je hodím k němu do jezera, tak je přenechám.
Jezírko co máš je pěkné. Jen škoda té filtrace, že jsi jí někam neschoval, třeba do toho zeleného domečku co tam máš.
o 23.08.2017, 13:20 | deda
Do Roudnice to mam kousicek, takze pokud je nebude chtit soused, tak si je klidne vezmu ...
Do toho domku se uz nevejde ani 6 kulatina:-) Chci aby ta filtrace zarostla trávou a nebyla tak na pest :-)
o 23.08.2017, 16:08 | xSam
Tak domluveno, ale az pred zimou, ted se maji jeste dobre:-)

foto k příspěvku  od xSam

o 23.08.2017, 16:16 | deda
V pohode....
o 25.08.2017, 09:40 | kasko
takhle vypadalo jezírko, když jsme jej zakládali.
potok s 3 splávky, délka cca 15-20m a jezírko cca 20kubíků.
aktuaální fotku pošlu později, jak se dostanu domů.

Nyní vyčistím 1x za 14dní filtračku - práce na 30min /proprat filtry/.
nic víc, nic míň. Voda jako z kohoutku po celý rok

foto k příspěvku  od kasko

o 25.08.2017, 11:59 | kasko
takhle potok dneska - pohlede z kamery

o 25.08.2017, 12:00 | kasko
a takhle aktuální jezírko, i s pár rybami.
Akorát se jim nechce do záběru. Kdyby někdo chtěl, hodím lepší foto...

o 27.08.2017, 22:12 | Losky | Upraveno: 2017-08-27 22:13:04
Kasko: Co tam máš za filtraci na 20 m3? Kolega si nechal od někoho dělat kaskádovité, dohromady asi 30m na délku a prý jen filtrace stála asi kilo. Ale je pravda, že má v největší části koupací a v těch dalších menších jsou koi kapři
o 28.08.2017, 08:53 | J-T.
Paráda! Máte to moc hezký. Dělali jste si to komplet sami, nebo jste někoho "využili"?

Líbila by se mě alespoň jedna kaskáda, mám mírně svažitý pozemek tak by se to tam perfektně hodilo. Tohle je můj sen, jen se bojím udržby :-/ Mám to na chalupu, kde jsme sice hooodně často, ale přeci jenom ne denně. Dá se to vůbec ukočírovat?

Díky
o 28.08.2017, 16:50 | deda | Upraveno: 2017-08-28 16:51:05
Já si vše dělal sám, náklady byly následující, vykopání a odvoz zeminy vlastní silou-0Kč. Geotextilie dar od kamaráda-0Kč. Plachta koupena na inzerát 80m2 -2800. Je to nová plachta z náklaďáku v síle 1mm vyztužená kordem... kamenino vlastní dovoz z pískovny-100Kč Filtrace+kompresor+čerpadlo na inzerát 20 000Kč. Rybičky také na inzerát "daruji zdarma " :-) Rostlinky také zadara z místního biotopu :-)
o 28.08.2017, 16:51 | deda
Konečná verze...

o 28.08.2017, 16:52 | deda

o 28.08.2017, 16:52 | deda

o 31.08.2017, 19:13 | kasko
Losky:
filtraci tam mám tuhle:
[ Link ]
plně to stačí v kombinaci s potokem.

Pro zajištění hezké vody to musí jet 24hodin denně, 7 dnů v týdnu, včetně UV lampy.

Dále pro zajištění "odřasení" používám posypovou sůl.Vynikající účinek, ale bacha na dávkování...

J-T:
komplet sami, bagr udělal jámu, potok rúčo, a pak se hrát. Trvalo nám to cca 2 dny komplet a práce na pohodu.
S údržbou žádný problém.
Popíši ti to, co dělám a jak často:

1x za rok koupím novou UV lampu, někdy 1x za 1,5roku, jelikož jedu od března do listopadu non-stop /ve své podstatě kromě období mrazů jedu pořád. Na zimu to odpojím a schovám a jezírko jede pouze na vzduchování.
Rostliny v potoku se uživí sami pomocí podzimních dešťů.

Na jaro vyberu listí, vysaju hovínka a kal ze dna, zapojím filtraci a jedu.

dám tam posypovou sůl a z jara čistím 1xza 14 dní filtraci.

Když jsou tropy, opět 1xza 14dní a sypu sůl.

Pokud budeš mít jezírko ve stínu, budeš mít práci menší, jelikož se nebude voda tak prohřívat.

Čím méně krmíš ryby, tím méně serou a méně čistíš.

Přes léto vyčistím pouze jedenkrát dno od kalu a hoven...

To je celá údržba.

Filtraci vyčistím tak, že vytáhnu filtry, vystříkám wap, vypustím vodu ve fitlraci, vystříkám hadící a vrátím z5.
Celá tato práce i s roztažením a úklidem mi trvá hodinu - na pohodu.

Pokud bys chtěl, klidně se můžeš stavit, nebo můžu udělat další foto...

Jinak k nákladům:
filtrace uvedena, výkop byl při stavbě, pod jezírkem jsou staré koberce - nejlepší volba, jelikož jsou tlusté a zabrání případnému proražení kamínků.
Originál plachta na jezírka - nevím cenu, ale nic hrozného.
Je však ideální, když se to dělá v létě, kdy se plachta nahřeje a je krásně tvárná. Když je tvrdá, hrozí její zlomení...
Potok se dělal ze zbytků plachty, kamínky stojí pár kaček.

Jinak pod každým vodopádem je jakoby nádrž, která je hluboká cca 50cm a dlouhá 1m, kde se drží voda. Tam jsou rozstliny a kamínky, které jsou jakoby další čistička.

Pak teče voda v potoku pouze mezi kamínky...

Kdyby někoho ještě něco zajímalo, ozvěte se
o 31.08.2017, 19:17 | kasko
ještě jsem zapomněl, že je potřeba dbát na to, aby voda nestála, pokusit se zajistit pohyb vody. Já tam dal třeba čerpadlo z pračky, které žere pár wattů a dělá další vodopád. Okysličuje vodu a hlavně dělá pohyb vody. Pak se nedělá ani řasa, ani se voda nekazí.

deda:

to je potřeba u tebe změnit. Je potřeba, aby ti voda padala z filtračky do vody přes vodopád. Jinak budeš mít za chvíli problémy s kvalitou vody.
Doporučuji výšku alespoň 20cm...
o 01.09.2017, 15:01 | Losky | Upraveno: 2017-09-01 15:05:37
Kasko: Jak vracíš vodu teda nahoru, kde začíná potok? Hadicí z filtru?
Jediný, co bych udělal jinak je pouze v čištění té filtrace. Wapkou bych vyčistil vnitřek filtru, to ano, ale molitany či co to je bych vyčistil v odstavené vodě z jezírka. Klasickou chlórovanou vodou pobiješ všechnu bakteriální rovnováhu ve filtru a znovu se pak musí zajíždět 2-3 týdny.
o 04.09.2017, 06:54 | kasko
Losky:
vodu nahoru tlačím tímhle čerpadlem
[ Link ] /je to ta careta/
je to v tvrdší gumové hadici /taková tlustostěnná černá :)/
Hadice je schována pod oblázky a vede podél zdi.

Filtraci čistím pouze hadicí, protože je tam takový bordel, jakoby bláto, na které ti stačí jen proud vody z hadice.
Filtry - houby jsou zaneseny tak, že jsou "neprůchozí" a proto je potřeba je vystříkat.
Ve filtračce život není, jelikož těsně před ní máš UV lampu, která vše zabije. Život je v jezírku a hlavně v potoku.

Na to jsem taky zapomněl. Bez pořádné UV lampy zapomeň na čistou vodu..

Pár fotek pro lepší představu
o 04.09.2017, 06:57 | kasko
první box čističky - molitan má být jasně modrý.
je to prvn, takže na hrubší nečistoty.
Takhle vypadá před čistěním.

Je potřeba se zbavit toho bláta a nečistot, jinak je funkce filtru k ničemu - je to ucpané a voda jen přetéká a nečistí se.

o 04.09.2017, 06:57 | kasko
druhý box - jemnější molitan. Takhle by to teoreticky mělo vypadat.

o 04.09.2017, 06:58 | kasko
takhle to je celé "zamaskované". ať tam nehyzdí plastové krabice...

o 04.09.2017, 06:58 | kasko
takhle je pohled na jezírko od filtračky

o 04.09.2017, 06:59 | kasko
jezírko - vlevo vodopád z potoku, vpravo vodopád pro nucený pohyb vody

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3661 sekund.