K čemu to 4k rozlišení? Ta konzole PS4 Pro to nemůže nikdy dát na normální slušné detaily. Ani top PC mašiny to moc dobře nezvládají, natož konzole s HW lowend herního PC.
Proč? Se podívej, kolik stojí herní grafiky. Mám GTX1070 za 14000,- a ta 4K by dala na hodně ořezané detaily. Možná po vypnutí vyhlazování atd by to už možná šlo docela slušně, ale rozhodně tak výkonné GK konzole nemají. Dle mého jen chytrý krok Sony, jak vyjebat s PS fans a dostat z nich prachy za nové konzole. Dva roky po vydání PS4 opět "super" novinka.
2 Losky: mňa pobavilo tvoje úplne jasné a priame porovnanie neporovnateľného. Nazvať lowendom niečo o čom an nevieš čo dáva, plus má proprietárny OS na rozdiel od PC... ešte nikto to nevedel porovnať a to sa snažili minimálne 2 tech servre postaviť "ekvivlentné" PC, pričom už vedia že PC grafika má 18 a PS4Pro bude mať 36 CUčiek, ale nikto nevie v čom to bude plus či mínus... takže toľko, ten tvoj "jasný" záver v prospech PC. Navyše je dosť smutné že máš grafiku za 14k, ktorej sa vyrovná konzola za 10k (ktorá je samo dotovaná Sony, lebo tá si zarobí svoje na hrách) :-P
Evidentne patříš mezi fandy PS. OK, PS4 Pro je neznámá, to máš pravdu, ale i tak nevěřím, že to bude nějaká pecka. Vždyť konzole ani nepoužívají AA atd. Měl jsem PS2,2x X360,PS3 a i PS4,takže konzole nijak zásadně neodsuzuju, jen nevěřím, že to pojede dobře v nativním 4k, možná upscaling. To je vše.
Losky: ono asi na tom HW ktere je postavene na hry a OS ktere je postavene na hry neco bude :) ja mam v ntb grafiku za 1800usd a myslim, ze gamesy mi nejedou ani jako na PS2 :D
Otázka je, jestli ten ntb není deset let starý:) Nebo tyhle extrémně drahé grafiky jsou spíše na různé CAD programy atd. V práci máme taky PC u cétéčka a má asi 256 GB RAM a nějakou Quadro grafiku, které by hry nedala ani na low, ale na vykreslování ve 2D je to zase strojovna. Já proti konzolím vůbec nic nemám, mě to třeba na 3D střílečky nevyhovovalo, ale na auta zase super. Takže upřímně jsem na to zvědavej, ale myslím, že to 4K zvládne i nativně, ale obávám se, že zase na to nebudou hry atd. Četl jsem několik článků s týpky od Sony a je krásné, jak myslí na hráče, ale je to opravdu podle mě spíš takový marketingový trh. Ono jaký má smysl udělat Slim verzi s HW klasické PS4 a pak dát novou PS4 Pro s rozdílem 100 USD? Je jasné, že nenápadně tlačí lidi k nákupu Pro verze, proto i tak malý rozdíl. To samé předplatné na online. Nejdražší jsou měsíční a tříměsíční účty. Roční za půlku, zase člověka psychologicky tlačí ke koupi roční permice:) Myslím, že na tohle mám objektivní názor a zkusil jsem si jak PS tak i Xbox a PC. Nejvíce mě z konzolí nadchla kdysi PS2 a pak Xbox. PS3 bylo pro mě zklamání a PS4 jako novinka taky. Bylo málo her, ale to byl spíš můj problém, když jsem ji musel mít mezi prvníma:)
Nerikam ze to koupil nekdo z Afc inzeroval jsem i jinde ale svete div se sveho kupce si PS4 nasla...neznamena ze kdyz se cena nelibi vam ze ji nekdo jiny nemuze dat.diky za prostor a Lock...