Navštíveno 4327x

09.04.2016, 11:19 |
Robo Koupím výše uvedené,nebourané,cenu dle stavu respektuji.

13.04.2016, 17:57 |
Robo Ty PD verze (74,85,96kW),byl to opravdu takový "průser",jak se skoro všude píše?
Čau. Průserem bych to nenazval. Mám doma B5 85kW, najeto 320t a zatím žádný problém. Ťuk, Ťuk :) a pak fabia I, 74kW, najeto 180t a taky v pohodě. Ťuk, Ťuk. Motory jsou hlučnější po studeném startu a mají o cca 1L/100 větší spotřebu než 66 a 81, ale jinak bych se jich nebál. 96kW v 6q v passatu mi přijde trochu líný, blbě zpřevodovaný.
B5.5 96kW mám, vlastním pět let (120.000 km), a zatím jsem nic, co souvisí s palivovou soustavou, neřešil.
I bych se ho zbavil, pokud by se našla pěkná GIII v naftě :) Inzerát na výměnu je k dispozici na VWC:
[ Link ] Kilometrů se neboj, má je najeto každý druhý Passat u nás (což koneckonců zjistíš sám, jakmile začneš víc hledat, pamatuju si živě svoje zážitky před pěti lety...), akorát mu na tacho svítí 180 - češi to tak prostě chtějí...

14.04.2016, 17:41 |
Robo Kluci,díky za reakce,mě právě "dosluhuje" GIII Variant AFN,bohužel karoserie...Auto bylo svařeno ze 2ks,čehož jsem si všiml až při výměně prahů:(Takže hledám nový povoz.S GIII jsem byl moc spokojený a jsem čím dál více přikloněný k GIV Variant,už jenom zvolit vhodnou motorizaci.
PlusOne:Co Ti na B5,5 nevyhovuje?Moc velký?Moc žere?

15.04.2016, 09:11 |
PlusOne | Upraveno: 2016-04-15 09:15:34
Je to popsaný v "inzerátu" :-) V rodině máme dva kombíky, na moje ježdění do práce nutně kombík nepotřebuju, a tak jsem přemýšlel, že bych ho pustil... GIII jsem měl, musel se ho zbavit, a dodneška lituju, měl jsem to auto rád. Tak mě napadlo, že bych ho mohl pořídit znova, třeba místo Passata. Není to ale z mé strany žádná nutnost, auto jako takové je naprosto v pohodě, velký to, vzhledem k dnešním autům, už ani moc není, a spotřeba je taky přijatelná.
V rodině máme Boru Variant, což je vlastně totéž, co ty chceš, a moc prostorná mi teda nepřijde. Kufr je velkej, to jo, ale v prostoru pro posádku toho místa moc není. Jestli máš rodinu, nebo o ní přemýšlíš, tak větší bude lepší...radím zkusit oboje, Golf i Passat, a až pak se rozhodovat..

16.04.2016, 12:04 |
Robo PlusOne:děkuji za Tvé postřehy.

16.04.2016, 13:05 |
fredh U toho pasata ale pocitej s vetsima nakladama na servis. Naprava, tlumice, spojka, brzdy, elektrika nekdy pekne zlobi...
Mam 81kw, sedana a ta vaha je tam znat, vse vic trpi. Golf je si myslim oproti tomu parada, ale zase je o dost mensi.

16.04.2016, 14:16 |
Robo fredh:díky,to je bohužel jasné,ale u toho Golfa je vzadu místo tragické,představa,že tam posadím děti při cestě třeba do Chorvatska:( Začínám pomalu koukat i na jiné automobilky.Třeba Accord Tourer?

20.04.2016, 16:20 |
Robo Koupeno,děkuji:)

21.04.2016, 17:39 |
Robo Nakonec Golf,prostě ta lehkost a radost z jízdy proti Passatu:)Navíc v GT sport edici jsou nějak jinak tvarovaná sedadla,že je tam i místo na nohy.Motor PD 96kW s 6-ti rychlostní převodovkou mi neskutečně vyhovuje.Snad bude sloužit,i když proti AFN si moc iluze nedělám:)