Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Bazar - ostatní > K: kvalitni racnu

o Navštíveno 4202x o
o 01.10.2015, 09:36 | Meda
Shanim nejakou opravdu kvalitni racnu, at novou, nebo starou, 1/2" a dost kvalitni aby vydrzela metrovou trubku, nebo treba trhak, ale vsechny co jsem videl mi uz z fotek prijdou dost nekvalitni..

Za tipy dekuji :)

o 01.10.2015, 10:43 | Tomášek
Mam uz asi 5-6let 2 goly od Honiton a drzi, maj to i u nas v pneuservisu a bez problemu, kdyztak dozivotni zaruka.. Ale davat na racnu metrovou trubku je podle me kokotina :-)
o 01.10.2015, 11:04 | Standa | Upraveno: 2015-10-01 11:07:30
Já používám snad 15 let celokovovou Od Snapon S 80 a opravdu nějakou tu trubku občas na ní nasadím a stále OK.
[ Link ]
o 01.10.2015, 19:11 | Meda
Problem je, ze treba casto povoluju velke matky na poloosach ktere byvaji hodne zarezle, bez trubky jsem bez sance, to bych v zivote nepovolil a zadny trhak to nevydrzel, nakonec ani racna, po dvou letech to vzdala, bohuzel uz nevim co to bylo za znacku ani kde jsem ji kupoval :/

Proto pisu, kdyby nekdo vedel i o kvalitnim trhaku, beru taky..

Standa: diky, kouknu na to.
o 01.10.2015, 20:21 | Davados
Známej má navařenej ořech rozměru matky na poloosu na asi metrový trubce a funguje mu to
o 02.10.2015, 09:47 | Ravo
jako Davados, první ráčna co mi odešla jsem natvrdo zavařil a mám ji jako pevnou kliku právě na tyto "lahůdky"
o 02.10.2015, 13:06 | blázen
na povolování matic poloos si kup trhák třeba 3/4" , povolovat to račnou 1/2" s metrovou trubkou může jedině idiot. Račna nemá svou délku z výroby ze srandy.. Pokud si koupíš račnu 3/4" nebo větší, pak už maj z výroby skoro metrové tyče. Víc k tomu není co dodat.
o 02.10.2015, 22:22 | Meda
blazen: trochu se krot, na nejaky kecy o idiotech nejsem zvedavej, to si zkousej na nekoho jinyho.

Davados: mel jsem tu dve stare Tony co uz doslouzily na ozubeni, kamarad mi je nechal zavarit a s kazdou jsem povolil jednu matku, pak to vzdaly uplne, podle lomu to vypada, jako by byly prekaleny, ale to bych uplne necekal.
o 03.10.2015, 07:37 | Honza2.016v
asi jako blázen...

na matky na polosy a podobný lahůdky 1/2 je málo... když nepovolí ráčna, rozsápneš ořech... 3/4 ořech má úplně jinou sílu stěny, kteýá vydrží trochu jiný momenty..

hlavně polosy a podobný věci který jsou utažený trochuvětšíma momentama si i na povolení pujčuju rázovej utahovák..
o 03.10.2015, 08:11 | Vencaf
Na poloosy určitě 3/4, tohle nevydrží žádná ráčna 1/2, taky už jsem jednu utrhnul a to byla menší matka než na poloose. Tak jsem koupil 3/4 trhák od tony a pár ořechů k tomu a je klid.
o 03.10.2015, 16:42 | Meda
Okej, radu beru, kouknu se po nejaky 3/4, nicmene moje racna to vydrzela 2 roky, cca 50-80 poloos s metrovou trubkou :)
o 04.10.2015, 09:49 | .mycTD
jenze pak narazis na matku, kdy metr nestaci a skoncil jsi... Proste je to zbytecny adrenalin, kdyz existuje 3/4
taky mam trhak od tony (stal myslim stejne, jako racna) + jeden jediny orech a uz s tim leta uspesne ziju.
o 04.10.2015, 16:43 | francinn
presne jak pise honza, ideal je razovej utahovak s momentama v radech tisicu Nm, nebo 3/4
bezny pulkovy orechy vydrzej hovno, kovany vydrzej vic, ale porad to neni ono

jinak ale jestli se shanis po hodne dobry pulkovy racne, tak krom vyse zmineny klasiky snap-on, ktery e daj koupit jety za fer ceny s tim ze maj mechanismy vymenitelny, dela dneska naprosto top v cr Wera, Koloss 1/2 v klidu metrovou trubku zvladne (da minimalne 600Nm) resp na jeho rukojet lze nasadit primo od wery dalsi nastavec, tzn se to na metr prodlouzi
[ Link ]
o 06.10.2015, 11:53 | blázen
Médo,a komu jinýmu bych to měl říct,leda,že bys znal někoho,kdo povoluje matice poloos račnou 1/4 s trubkou 1,5m :-) Prostě kup vercajk 3/4 a máš navěky klid. Trhák a pár ořechů stojí hovno.
o 06.10.2015, 21:38 | Meda
Rikej si to komu chces, ja na to zvedavej nejsem, u me je idiot treba ten kdo jezdi s trojkou v krvi, urcite ne ten, kdo shani neco, aby nemusel delat to podle tebe co muze delat jen idiot.. To je jedno, nechapu, ze jsem se vubec nechal vyprovokovat k reakci.

Kazdopadne mam ted aspon jasno co shanet, to mi staci :)
o 10.10.2015, 09:15 | Chris
francinn mas s tou wera koloss dobre skusenosti ? a s wera zyklop ?
o 11.10.2015, 23:47 | francinn | Upraveno: 2015-10-12 00:01:25
chris - skoro to bude znit jako reklamni sracka, ale s werou sem mega spokojenej, sou to mistri funkcniho designu
koloss je super, mozna mi tam pridou zbytecny kladivovy nastavce, je o to tezsi, ale nemas to v ruce celej den... ale obcas s tim do neceho rezavyho co du povolovat prastim, takze se to i hodi jinak teda s nastavcem(ten nemam) to ma jen trictvrtemetr, ne metr, ale ma v papirech ze je bezpecne do 600nm (=60kg na metrovy tyci), ja sem na tom se svejma 80kg parkrat na trubce visel a vzdal to bud vorech nebo se rozpulil sroub, na normalni 1/2 gole bych si tohle nedovolil, kolos je na to urcenej

zyklop mam, ale ne tu s otocnou hlavici, jen klasickou- verze metal, sada je top kvality a ve fajn superskladnym baleni a s protaceci rukojeti nastavce, takze vlastne ani tu otocnou hlavu nepotrebuju

a co me k were diky svy pouzitelnosti privedlo a kdyz delam neco okolo auta, hlavne interiery, tak mam porad v ruce je sada toolcheck plus.. na prvni pohled se zda ze za 1700 to je draha sada bitu, ale sou ultrakvalitni (zvejkaj se uplne nejmin, co sem zatim zazil)
a s malym sroubovakem a hlavne miniaturni racnou se dela uplne super, jen upinani orechu neni uplne idealni a mohlo by bejt pro nekery situace jeste nizsi, ale to je dan za to ze se do ni daj dat bity.. navic diky ozubenymu kolecku na racne i ozubenejm koncum vorechu-to ma i zyklop- se s tim otaci u protacecich sroubu nebo kde se nehnes daleko lip
diky tyhle sade hlavne sem skoro prestal pouzivat skladnej utahovak od makity, protoze mi vystaci na drtivou vetsinu ukonu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.19 sekund.