Navštíveno 4698x

02.06.2015, 10:36 |
EFCA Ahoj všem, mám velkou prosbu: dost ošklivě se mi zrakvila kobyla, předpokládám, že cca za 1-1,5 měsíce si jí odvezu domů z kliniky, bude ale potřeba ještě několik měsíců dělat každodenní převazy rány. Denní spotřeba je cca 5ks velkých obinadel, půl role obvazové vaty a nějaké krytí přímo na ránu (= denní náklady účtované klinikou 250,- Kč za tento materiál).
Proto sháním prošlý, či jinak nevyužitelný obvaz. materiál zdarma (poštovné zaplatím) nebo za symbolickou cenu, např. z autolékárniček, sanitek, od hasičů apod.
Předem všem moc díky!
Zajdi někam do nemocnice či lákárny a řekni jim svuj problém ideál i s nákým papírem z kliniky ohledně ceny převazů a třeba ti daj něco zdarma co už mají na vyřazení.
Za zkoušku nic nedáš.

02.06.2015, 11:10 |
War mám malou igelitku gáz z lékárniček, netuším, zda se to vůbec vyplatí posílat...

02.06.2015, 11:18 |
EFCA Pár známých z nemocnic už mám poptaných, něco mi taky dodají.
War: kolik to je cca ks?

02.06.2015, 11:33 |
War podívám se večer doma. Jinak můžou být k dispozici v Praze k předání.
Pošli mi do mailu adresu, myslím, že bych ti mohl něco poslat.

02.06.2015, 13:39 |
EFCA SG: posláno, díky!

02.06.2015, 15:13 |
Ravo | Upraveno: 2015-06-02 15:15:55
trošku OT, ale bolí mě vždyky srdce když toto vidím a vím jak to funguje z "druhé strany" a znovu a vždy se vytočím na tento zku**ený stát.
Žena dělá u jednoho velkého nejmenovaného výrobce obvazového materiálu a dost často se tam stává, že jim něco proexpiruje (i to je dost na hlavu, obvazy prý mají životnost neomezenou pokud není poškozený obal, ale CZ legislativa říká že veškeré léčivo musí mít datum expirace...podobná situace je např. u potravin typu rýže atd...životnost takřka neomezená pokud se dobře skladuje, ale za dva roky vyhazuješ kvůli EXP.)
A teď to příjde. Všechno se veze do spalovny, protože i když je obrovský zájem o tyto "přebytky" (veškerá veterina, výcviky pomoci, umělci atd.) tak pokud by výrobce toto někomu daroval, tak z toho musí zaplatit DPH! A to ani nemluvím o papírování kvůli účetnictví atd.
Takhle se to spálí a je to finančně jako ztráta, která se zahrne do hosp. výsledku a nakonec ještě pomůže snížit daňový základ a jistě není těžké hádat, jak se asi výrobce zachová...
Takže za tohle poděkujte pánům nahoře (a příště volte Svobodné ;-), Evče přeju ať se koník co nejdřív uzdraví...
Dám si to do upomínek a tou dobou bych mohl mít nashromážděno to co říkáš z cca 25 - 35 autolekárniček z dovozových aut co čistím , pak by jsme jen dořešili dopravu . Brno

03.06.2015, 08:58 |
EFCA ebeerman: díky moc, ozvi se mi pak pls do mailu
Taky jich mam pár z dovezených aut tak když tak pošli adresu do emailu a já to pošlu.

04.06.2015, 23:29 |
Bjorn Prolezu v práci služebáky. Máme jich několik desítek. Pokud něco najdu, napíši mail.

15.06.2015, 13:52 |
EFCA Moc děkuji prvním vlaštovkám, které už dorazily!
plz adresu do mejlu, měla by být krabice vaty a buničiny

23.09.2015, 09:09 |
EFCA Po čase oživuji téma a znovu děkuji těm, co přispěli. Někteří jste chtěli vědět, jak to vypadá, tak přikládám foto a pár info.
Úraz se stal 20.4., následoval okamžitý převoz na kliniku, kde si kobyla pobyla 15 týdnů a mj. podstoupila transplantaci kůže za použití kožních štěpů (odebraných z břicha - měla jich 108). 3.8. převoz domů, od té doby ošetřuji a převazuji nohu 2x denně, rána je již téměř zacelená, minulý týden začala kobyla lehce pracovat pod sedlem.
Ještě jednou díky všem!
1. foto v den úrazu

23.09.2015, 09:09 |
EFCA 2. foto nyní

Chudák :/. Jak k úrazu přišla? To si o něco strhla kůži?

23.09.2015, 09:36 |
EFCA Noha zamotaná v ohradníku, v podstatě si tu nohu skalpovala, poškozené bylo i šlachové pouzdro.

23.09.2015, 10:04 |
Jozzo jáj to je ošklivé...mají koně taky nějaké pojištění?

23.09.2015, 10:21 |
EFCA Mají, ale u hobby koní se většinou nevyplatí.
Tak vidět jsem to nechtěl, nemám to rád, ale těší mě, že bude brzy v pořádku. Tak aspoň že to k něčemu bylo :-)

23.09.2015, 14:22 |
EFCA Určitě to k něčemu bylo! Noha je, co se funkčnosti týká, úplně v pořádku, teď už je to "jen" kosmetická vada. A co je nejdůležitější, kobylu celou dobu nic nebolí, nekulhá, je úplně v pohodě a to i psychicky, i když jsme ji ze dne na den museli zavřít do boxu. Na klinice dokonce přibrala 30 kg, většinou tam koně díky velkému stresu naopak nežerou a fatálně hubnou.
Supr! Tak hlavně, že je ok
A jak se taková kobyla převazuje?
30Kg psa sme držely ve třech .. a co pak kobyla?
To se nechá?