Navštíveno 10550x

11.11.2013, 16:59 |
Drtič Dodavka plachtovy jumper 3.0, rok 2011, spaci bouda, nez topeni. Ridicak B. Jizdy do Svycarska, Italie. Shanim nekoho s praxi, vyjezdeneho, zadneho mladeho strelce. Vyjezd v pondeli, prijezt ctvrtek az patek. Platove ohodnoceni kolem 15000,- (dle najetych km). Okoli Bystrice pod Hostynem - prerov, km, Hranice.....

11.11.2013, 17:09 |
Drtič Jeste dodatek, ze neporadam letecke dny jak x firem, co ma dodavky. nekdx se pospicha, ale rozhodne se nejede 30 hodin v kuse, jak to znam u nekterych leteckych spolecnosti
no kdyby to bylo tech 15 za tu jizdu tak pecka :)
ale to by byla asi prace snu

11.11.2013, 18:51 |
tesil | Upraveno: 2013-11-11 18:51:43
Možná by to chtělo napsat, kolikrát se tam musí otočit od pondělí do pátku. Já jezdil s chladakem do 3,5t do Itálie ( Cremona ) a vyjel jsem v neděli večer, 950km tam, ráno jsem tam dojel, naložili mě a hned jsem jel zpátky. V noci na úterý jsem byl v ČR. Za cestu bylo sice 5tis., ale nedovedu si moc představit, jak to dat hned ještě jednou, abych jezdil pondělí až čtvrtek.

11.11.2013, 20:10 |
Drtič Toci se to jen jednou, proto "jen" tech 15000,- pondeli nalozit, vyjet, utery slozit, neco nalozit, streda dolozit a ctvrtek az patek slozit.
Italii muzu jezdit taky, tam si ten ridic vydela cca 20+, ale to uz je litacka a to moc nechci

11.11.2013, 20:11 |
Drtič Vzdy je kolem peti nakladek, jak uz to tak na plachtakoch byva. Jo a samo se smlouvou, zadne brigadniky nechci.

11.11.2013, 21:58 |
Alig Nabídka sice pěkná,ale ty peníze jsou k smíchu..nic proti tobě :) ,ale za tyhle peníze asi těžko někoho seženeš. Za takovou výplatu jezdí madaři a poláci ty jsou na to mistři. Kdyby byla lepší výplata,tak bych do toho šel,poněvadž teď práci scháním:(

11.11.2013, 22:16 |
Drtič Jasne, vyjezdis klidne dvojnasobek, ale za jakou cenu....jedes od rana do noci,nemas volno, vsude te tlaci cas. Ja nabizim pohodovku, zadne strsy, ze to nestihnes, vsechny vikendy a nekdy patky doma. Nevim, co vic chtit za 4 dny v tydnu na cestach. Jak rikam, jestli chces poradne peniza vykoupene absolutni ztratou volna, za tri roky jezdeni s nervama v prdeli a starsi o deset let, tak kontaktuj treba Fiala transport tady v okoli nasem. Vyplatu muzes mit 35, ale garantuju ti mozna volnou jednu dobotu tydne, nekdy ani to ne. A pekne sup zpatky do anglie. A bud pojedes, nebo vyhazov. Tot otazka, co je lepsi.
ja myslim ze nekoho sezenes, nouze o praci hraje v tvuj prospech, ale kdyz si vezmu byt 5dni v tydnu pryc, spat nekde na parkovsti v dodavce, sem tam si neco koupis na jidlo piti, takze ti ani tech 15 nezbude, tak radsi pujdu nekam na montaze se zednikama.. kolik to tak cca muze vychazet na hodinu...:(
Taky jak koukal na tu cenu, pet let zpet jsem jezdil neco velmi podobneho, start v pondeli rano, navrat ve ctvrtek odpoledne, nekdy v patek ale nejpozdeji do obeda a jedna jizda byla za 5 000,- Kc na ruku, coz se mi v te dobe zdalo rozumne a hlavne zadna honicka.
Urcite nekoho sezenes, ale ten clovek bude chudak.
Verim, ze vetsina lidi se radsi pujde za 15 vyspat do Vitkovic a kazdy den doma, nez bydlet v dodavce.

11.11.2013, 22:55 |
Alig To je právě to co říká vondto...myslí,že někoho seženeš, ale dotyčný bude žít z ruky do huby ovšem jako většina lidí...je to smutný,ale v tomhle státě je to tak...dám svůj příklad s touto výplatou..dny v měsíci v práci...plus mínus 4tisíce jídlo,sprchy atd. na cestách..nájem+splátky-poplatky 9tisíc..sme na 13litrech-zbyde dvojka,která ve finále nikdy nezbyde..a to jsem svobodný. Co člověk,který živí rodinu? Je to blbí,že to tak píšu,ale je to tak. Jak říkám nic proti tobě.
dej to na prepravce.cz , tam ti urvou ruce za tu cenu

11.11.2013, 23:22 |
Drtič Chlapi, ja nemam problem dat vic, ale nemam z ceho. Uz tak mi po odecteni veskerych nakladu zbyde houby. Bohuzel pokud neni kontakt naprimo na firmu a resi se to spedicama, tak to penezove stoji za houby vetsinou. Spedice si veme pomalu vic penez za dohozeni nez zbyde dopravci. Cili kdyby nekdo vedel o nejake praci, ne pres padesat prekupniku, budu jen rad a i vyplata pro ridice by byla o poznani lepsi. Rozhodne nejsem nejaky nenazranec a kdyz je z ceho, tak rad pridam, ale bohuzel z ceho neni. To same jsem mel v hospode. Daval jsem 55 a dyska, u nas na vesnici skoro a vic jsem proste dat nemohl. Proste jsem nemel z ceho. A kolikrat jsem to navic dotoval. Pres sezonu jsem x krat dal bonus k vyplate. Po sezone mrtvo. Tak jsem to radeji zavrel.

11.11.2013, 23:25 |
Drtič Kamil: jj, pred peti rokama se jezdilo uplne jinak. Pres krizi ale krychlo rekl bych 50% dopravcu, co nemeli stabilky a aj ti sli s penezama hodne dolu. Dnes je doba takova, ze jsou ceny srazene komplet k zemi. I kdyz se to uz pomalu zbrchava.
Tak to je pak jina, myslel jsem, ze plat muze jit jen nahoru :-)
Hodne stesti pri shaneni nekoho zodpovedneho, tam kde jsem jezdil ja to bylo silene, chudak majitel firmy.

11.11.2013, 23:41 |
Drtič No plat moze jit dolu velice rychle a o velice moc. To ti sam mohu potvrdit. Hlavne ceny za prepravu sly do riti. Ale uz se to pomalu zbrchava, ale spedice to podle me drzi umele dole. Proc dat vic dopravci, kdyz je zvykly tri roky jezdit za malo, to pujde aj dal a my si vemem vic..... Nerikam, ze vsichni, ale kamos, co ma spedici a jezdil jsem pro neho kdysi, to tak dela a urcite nebude sam. Se zamestnancama je celkove problem. Treba sehnat jen servirku, ktera by delala to co ma, nevykecavala s kamoskama, ktere za ni chodily a venovala se i hostum, servirku, co by nekradla, neredila chlasty, nebyla protivna, byla samostatna, to byl nadlidsky ukol. Vyhazoval jsem to jak na bezicim pasu. Par schopnych, co jsem mel, tak se odstehovaly uplne do riti nebo si vyrobily decka :-) a bylo celkem jedno, jestli to byla mlada devcica, nebo stara zenska. Ta byla jeste horsi, pac mela presne naucene, jak omrdat hosty, sefa.... Redila mi chlast a zkreslovala inventury. Letela velice rychle :-) ale to jsem odbocil. Takze sehnat schopneho podstiveho ridica nebude o nic lepsi. Mel jsem jednoho paradniho, spoluzaka, bohuzel si blbec nechal vzit papiry za chlast
taky sem si prosel autodopravou v dobe kdyz se to zacalo jebat a opavdu zadnej med, takze te i chapu..
Vcelku správný názory! jasně, jednou prostě už musí přijít doba, že člověk řekne - NE. Bohužel, kvůli nedostatku seriozních pradovních nabídek lidé berou za vděk i nabídku jako je tato a to je ta chyba, díky tomu, že se lidé nikdy nedomluví, najde se jedinec, který ještě poděkuje.
Ale když se dívám, jak se nechávají někteří vydírat - a toto není nic jiného - tak mě omejvaj...
Drtič: to není útok jen proti tobě, ale proti všem s takovýmihle přizdisráčksými nabídkami. CHceš práci . 4-5 dní v hajzlu a za kolik??? Za pár kaček na hodinu??? Platíš diety? Platíš přesčasy, dáváš za hoidny NV???
ty woe, to je kšeft jak bejk, za tyhle prachy najdeš jen magora, co je v zoufalý situaci a nemá na chlast, jak ten tvůj kámoš a modli se, ať ti dodávku někde neprodá a ty budeš mít jen voči pro pláč.
Ä co ještě platíš? Dáš mu pojištění? A td atdtadt.
Jasně, buta toth to to odjede, nebo polák...

12.11.2013, 06:47 |
dalio je zbytečné to tady obkecávat. Přišla nabídka a buď chceš nebo nechceš . Další kecy jsou úplně zbytečný.

12.11.2013, 06:49 |
Jozzo A to nepřeskakujme ty nároky na zkušeného a vyježděného řidiče :-D

12.11.2013, 07:47 |
DaveX Zdeny60: a kolik myslíš že mají kuchaři, pekaři? Ti makají za pár kaček aby jsi měl co žrát. Ono je opravdu lepší sedět doma a žít o rohlíku a vodě na podpoře, než 4 dny v týdnu odjezdit za tvých "pár kaček". Každý se nevyšvihl nebo neměl to štěstí či vědomosti jak ty.

12.11.2013, 08:02 |
Lufas asi tak jako DaveX a neni to jenom kuchari a pekari. Jsem byl u vezensky sluzby dva roky a to co se tam deje to je neuveritelnej mazec. Delas 12ky dva dny den dva dny noc za 16000 cistyho to po tom co sebrali tech 10%... a jeste 150hodin pres casu rocne zadarmo:-)

12.11.2013, 09:05 |
Bulík Myslím,že Zdeny60 to myslel jinak.
Pokud bude poptávka po podobných nabídkách tak se to nikdy nezmění.
Je jedno zda jde o kuchaře,pekaře nebo drivera.
Globálně vzato i ten člověk co má tu dopravu pravděpodobně z nouze kývl na tento kšeft,který z toho co píše není až takovej šolich ani pro něj.
To je právě o té hranici a domluvě kterou zde zmiňuje Zdeny60.
Pokud se toto nezmění tak lidé na tom budou vždy na hovno.Kuchař bude mít prd,zrovna tak jako chlapík co má spedici.Všichni se budou bát si říct víc,protože ten "od vedle" to udělá za polovic.Samozřejmě konkurence je zdravá,ale má taky své hranice...
To taky může skončit tak,že se se najmou čtyři pákistánští chrti a daj to na střídačku rikšou za misku rejže:-)
tak to je celkem husté - vyslat řidiče na +- 400hodin měsíčně a nabídnout mu 15000 Kč..

12.11.2013, 09:38 |
Kamil jako Zdeny60
no jo, ale co ty lidi budou dělat do tý doby, než se tahle situace změní? budou hladovět, nechají si všechno vzít o exekutorů ...?
nj, jenže tohle má širší souvislosti. ono je dost těžký podnikat v týhle zemičce, kde je kupní síla obyvatelstva prachbídná, každej kouká kde je jaká sleva, berou nejlevnější zboží apod. s tím je samozřejmě spojený, že ten kdo to nejlevnější zboží prodává hledá i nejlevnějšího dodavatele jak materiálu, tak služeb. ve výsledku samozřejmě vezme autodopravu za 1/2 X než za X i přesto, že řidiči v tý druhý autodopravě by brali 2x tolik co ty v tý první, čímž pádem by teroeticky i víc utratili, ale ten prodejce dřív nebo pozdějc padne na držku, protože lidi budou chodit do sousedního diskontu.
bohužel živnostník/podnikatel, co by chtěl svým zaměstnancům přilepšit časem zjistí, že je pak rád, když vidělá na režii (což je poslední dobou taky úspěch) a za určitou mzdovou hranici jít nemůže, prtž pak už je to otázka života/smrti podniku, resp zaměstnání/pracáku.

12.11.2013, 10:36 |
Drtič Sakra tady se to rozjelo :-)) Jsem ani nečekal. Tak abych to trošku ještě doladil.
Bohužel jsem neměl to štěstí (nebo možná měl, že jsem vůbec přežil krachy x desítek dopravců kolem) a nemám stabilní kšefty, mám auto na leasing, na kilometr se platí cca 10 kč... leasing je 17 000, najede se cca 10 000km (proto říkám že to není honička - můžu ale zařídit i nájezd 20 000km, ale ten řidič se posere, ale jak to vidím, tak to by bylo asi lepší řešení), cca 20 000 spolkne řidič i s odvodama nenažranému státu. Spotřeba na plachtě cca 15 na sto. Samo nepočítám pojistku nákladu 10000 ročně, nějaké opotřebení, zaplacení socky, zdravky a aby mi něco málo zbylo. Můžete mi někdo poradit, jak to mám teda udělat? Bohužel nemám to štěstí a nejsem z velkého města, kde jsou peníze, nejsem schopný si uplatit dispečera nebo firmu, která bude dohazovat ty nejlíp placené kšefty. Mám to platit ze svého? Nebo to auto raději nechat stát a zase platit ze svého leasing? Já celkem hledím, jak někteří asi nemají ani páru o tom, jaká je situace na vesnicích mimo velké města, kolik se vydělává... ale to je jedno. Jak píšu, rád bych dal víc, ale není z čeho.
PROTO: Dohodte mi stabilní kšeft a já klidně budu platit 25 000,- za 10 000 km najetých.

12.11.2013, 10:39 |
Drtič Jinak....už jsem aj přemýšlel, že to s dopravou zabalím, protože to je o nervy komplet. Chvílu jsem to auto pronajímal, ale nečekaně padl pán z Brna na hubu.
jak to udělat? nepoužívej plachtičku se kterou se jezdí okolo komína, ale přibal to k někomu do tiráku, odpadnou náklady na auto a šoféra, jezdí tam mraky poloprázdnejch poláků
Dle mě by měl mít řidič ze zákona nárok na minimalně 75% stravného coz je treba v nemecku asi 37,50 € (plna 45 €) a ve Švajcu bude sichr jeste víc a k tomu rozhodně alespon minimální plat. Rekl bych ze to bude vic nez 15tis fix...

12.11.2013, 12:46 |
Drtič Horal-11: Já jsem dopravce, já mám auto pouze a hledám zboží, co se převeze.
haskyvr6: A kde píšu, že je to fix? Píšu okolo

12.11.2013, 15:48 |
bafis jsem taky ze spatnyho kraje (šl. vybezek) takze vim ze tahle nabidka je slusna na plachtaka s Béčkem, lidi berou co je...bohužel
no není to lehký ani pro jednu stranu

12.11.2013, 19:55 |
Drtič A je lepsi to zabalit, neudelat zadne pracovni misto nebo ho vytvorit, i kdyz s mensim platem, jak nekteri rikaji?

12.11.2013, 20:32 |
Pagoš Drtič: Držim palce, taky dělam dopravu, podobnou formou jako Ty. Dlouho jsem hledal solidního řidiče a nakonec jsem to udělal tak, že jsem vzal mlaďase po škole a prostě jsem si ho vychoval. Byla to práce, mnoho smsek a telefonátů v roamingu, satelitní sledování do auta, ke každý fůře podrobná instruktáž, ale po roce je z něj samostatná jednotka. Dnes mu jen píšu dispozice a on mi píše naloženo/vyloženo. Najede měsíčně 8 - 15k km a vydělá si 15-20k. Jinak na plachtu je 10 málo, podle mého je minimum 11 a to opravdu minimum... Používáš RAAL?

12.11.2013, 20:39 |
Drtič Jojo, raal pouzivam, ale je tam podle me z devadesati procent odpad, co firmy neudaji naprimo. Nekdy se podari za dvanact, ale spis 10-11. Jo, asi tak to bude nejlepsi, jak rikas. Uz se mi tu par mladochu hlasilo, ale moc to nechcu riskovat. Ale mozna mam rseni. Byvaly ridic bez papiru pojede s nim a bude delat dohled :-)
Ten bávalej řidič pojede za kolik?

12.11.2013, 21:45 |
Drtič za chleba s máslem
Chudák....10.000km za měsíc v dnešních podmiínkách je pro otrlé povahy, kterým nezáleží na zdraví, rodině a somu samotném. Já jsem před lety 1995-2008 jezdil 5-6tkm/měsíc, ale jako cesťák, takže doprava na místo, tam servis, pobyt 2-3dny a zase jinam a jsem opravdu rád, že tohle už dělat nemusím a doufám že nikdy už ani nebudu. Jednou nohou v hrobě a druho v krimimáe. Dejs vátek. A za 15 litrů?? Bláááázen jen - dále slova známé písně. Sorry, to není útok na konkretní osobu, ale útok na ty, co TOTO za TYTO prachy vezmou, protože jsou silěn krátkozrací. Po zdanění má tak akorát to minimum. A to je teda vykuopené setsakra tvrdou robotou.Ale chápu, že moc příležitostí není a na druhou staru zase respektuji Drtiče, že de facto zaměstná jednoho chudáka, který nebude požírat z mých daní zadarmo.

13.11.2013, 08:26 |
Žigi Zdeny60: Jenže Zdeny ty se na to díváš pořád jen ze svýho pohledu, vzdělanýho a schopnýho člověka. ALE on je tu ještě jeden pohled. Zaměstnávám 65 lidí,a z nich je cca 50 naprosto nekvalifikovaných dělníků,dělnic, lidí kteří dělají za míň peněz než tu nabízí drtič za dopravu, a ono prostě kolik jim mám dávat?! Jsou to lidi, co žijí na vesnici, v hlavě mají poměrně vítr, nějakou uroven nebo rozumný a zodpovědný fungování netušej co je. Jsou to lidi co se vykalí a pak mi 3 dny nepříjdou do práce, jsou to lidi na které chodí 20 000 Kč exekuce protože neplatí poplatky za televizi a rozhlas, jsou to lidi co prokouří 1/3nu platu a nepříjde jim to jako životní hloupost, a dál a dál a dál, a po pracovní stránce to jsou lidi neschopný tvořivý samostatný práce.....prostě tohle jim po právu patří. Ono je hezký že by každej chtěl mít plat jako pražský právník,ale taky hlavně musí za to něco předvést, stejně jako ty nemáš nic zadarmo,tak tyhle lidi to ale čekají. A ano,pak to pro ně nekončí dobře,a musejí dřít jako koně, ale ani tak neodvádí práci na kterou by bylo spolehnutí,a člověk je mohl někam posouvat. A těch lidí přibývá !!!!!! Měl jsem tu výpomoc od pracovního uřadu po požáru v továrně, sympatická pomoct,dáme Vám 6 zaměstnanců, platíme je my, vy je tam 3 měsíce mějte a oni vám pomohou se z toho dostat. Bože !!!! Už nikdy takovouhle pomoc. ze 6ti byl 1, slovy JEDEN člověk alespoň sto si uvědomit šanci, že když bude pracovat, zůstane tu na další práci a vydělá si ne to co na pracáku,ale jako chlap například 15 hrubýho. A ano, ten jeden tu je stále, už 3 roky, a i když to není nejostřejší pastelka v penále, pracuje. Těch zbylých 5 nešlo vystát ! Oni se ani o koště neuměli opřít dobře, a speciálně kluk, 22 let, DLOUHODOBĚ nezaměstnaný, a ten věděl jen jak se ukrýt i s lopatou,a nebýt celý den vidět. Já jen když už se tu zasral inzerát a diskutuje se, aby si člověk taky uvědomil že půlka národa jsou už bohužel nemakačenkové a ne schopný lidi pídící se po lepší práci a lepší urovni.
Žigi: Jen me napadlo jestli by nebylo reseni pridat na vyplatach a tim padem by jsi treba sehnal i schopnejsi lidi ? Mohl by jsi jich treba zamestnat mene ,protoze by i odvedli vice prace za tu smenu a jako bonus by jsi se na ne mohl vice spolehnout?

13.11.2013, 09:02 |
Žigi To jsou všechno nereálný věci. Prostě práce má nějakou cenu,a proto jsme montovna Evropy,a můžeme bejt ještě za to rádi, když jsme si vlastní invenci zlikvidovali. Od toho je struktura vedení těch lidí, kontroly,atd....i dělníci za základní mzdu jsou potřeba...Jen je tragedie co si u nás koupí za základní mzdu, a protože jsem z výrobní firmy, můžu se vždycky nasrat z obchodníků :) Kterým se změní kurz a zdraží i když zboží budou objednávat třeba za půl roku :) Výrobek co my vyrobíme a má MOC 449 Kč, tak pokud ho nedám obchodníkovi za 220 tak ho prostě nechce,protože by neměl dostatečnou marži, kde to jsme !!! :D Ono pak přejde chut něco vyrábět a dřít bídu se starostma, jenže až budeme všichni jen něco prodávat,a nabízet pojištění, kam ten stát půjde, do ještě větší prdele než jsme.
Jen chci prostě ukázat že každá mince má dvě strany,a zrovna mince práce - zaměstnavate - zaměstnanec - peníze - atd. těch stran má i víc. A jestli Drtič nabízí 15, udrží mu místo na nějakou aleposn trochu rozumnou dobu,a sám jak píše že ho nedře z kůže, tak jen palec nahoru za to že se zvládne uživit a ještě uživý jednoho k sobě. Ono když tu stojí zaměstnanci s nataženou rukou,ale zboží co mělo neodešlo, nespojí si v hlavě že jako z čeho by měli ten plat dostat že jo :) Není to tak jednoduchý, my jsme aktuálně nad krachem,takže bud půl rok dáme,nebo jde 65 lidí koukat na pracák tady na horách, kde nenajde dobrá půlka ani ťuk.
žigi- je 13% nezaměstnanost. Takže JE z čeho vybírat. Póvl, jak popisuješ, prostě po prvním incidentu končí. Je to o výběru. Nicméně si ale myslím, že člověk, kterému Drtič svěří dodávku s vybavením za x set tisíc korun, k tomu náklad za alších x set tisíc korun, nebude lopata z ulice, ale člověk, co má 5P po hromadě, má řidičák, takže analfabet taky není, musí umět německy nebo anglicky v intencích, aby byl schopen komunikovat v zahraničí s orgány, partnery atd, takže je to alespoň SS nebo SOU, čili člověk, co je pouze tlačen do kouta dnešním zkurevným systémem, kdy slušný člověk slušně placenou práci nesežene a když, tak jen s praxí )kde ji má ale vzít) a často nesežene žádnou a toho někteří zaměstnavateleé tak silně zneužívají, až to není hezký.
¨Vidím to z pohledu 53 letýho dědka, co má doma holku 26 let a kluka 25 a vidím, co to je, shánět práci v regionech, jako sev. Morava. je to o vydírání (viz výše), o známostech (ne každý je má) a o úctě k člověku (o tom radši psát nechchi, zase bych se akorát nasral).
je to fakt zkurvená - natvrdo řečeno - doba, ale polovina z těch problémů je uměle vyvolaná lidmi, kteří si myslí, že mohou diktovat úplně všechno (od zaměstnavatelů po politiky), ale to tak není.
Žigi: nabídni mi práci pro moji dveru - D.I.S. , AJ, řp B, makat umí, PC ovládá. Za 15 hrubýho to JÁ budu líbat ruce, když mivypadne z baráku. Jen nesmí na směny. Myslím to vážně. Manuáoní práce se taky nebojí. Klidně do mailu, opravdu.

13.11.2013, 09:40 |
Žigi Zdeny: Jsem o hodně km od severní moravy jinde,takže to by asi nebylo pro dceru zajímavý se stěhovat do Orlických hor na Polskou hranici :) Ale za 15 hrubýho nevidím problém, přesně to u mě má "sekretářka", která ale jen nezvedá telefony,ale dělá skladový učetnictví a fakturaci firmy. Umí AJ, protože jsme firma vyrábějící do Holandska,na směny to není. Takže určitě bude práci i pro tvojí dceru,kor když jí správně nasměruješ.
Jinak k těm požadavkům na řidiče,tak právě ten tvůj popis mě tu rozesmál díky mojí zkušenosti.
Jen v krátkosti, máme dlouhodobě , cca 6 let jednu dopravní společnost, která pro nás jezdí prakticky to stejný co hledá Drtič,ale je to CZ - Holandsko, jedna firma, prostě nabere naše zboží,a doveze ho do firmy v Holandsku, nikde jinde se nestavuje. Ve čtvrtek vyjíždí, cca v 17:00 a vrací se v pátek v noci dle libosti. Za tuhle otočku (1300 km one way) dostává od zaměstnavatele - ne my, jeho šéf dopravní firmy co jinak jezdí výhradně pro Skodu kamionem,a pro nás jednou týdně dodávka) 1500 Kč. Má u sebe cca 300 Eur kdyby něco. veze zboží v hodnotě 500 000 +....jazyk neumí naprosto žádný, střídá se několik mladých kluků,podle toho jak se ten týden dohodnou. Musím zaklepat,za těch x let se nic nestalo, jen drobnosti. A tyhle kluci jinak ale jezdí kamionem pro Škoda Polsko - Cz, denně....neumí nic jinýho, po učnáku řidičák a hop. Jazyk jen český a ještě špatně. Takže hlídání,šéf starostí kotel, a sotva uživí sebe a 3 kamiony co má. Těch 1500 je pro ně přivýdělek,jinak se o ně stará. Ale nejel by jsi za to ani kdyby já nevím co :) Oni jedou a rádi, a nejsou u zdi. Postupně si tu zařizují bydlení, auto má každý z nich, cigatery kupovat zvládnou..... Fakt tohle není lehký rozsoudit. Co je problém, je dření v mezinárodních firmách najímajících pracovníky přes agenturu. Co měsíc nová smlouva, nulová sebeucta a ucta pro ty lidi a dělníky. To není jak náš pionýrský tábor tady se zaměsntancema které držíme 10+ let. Říkám jen svoje konkrétní zkušenosti. Neříkám že to je tak dobře,nebo šaptně...jen aby si taky pár dalších lidí přečetlo nějakou realitu co je.
No jo, je to těžký a mě nanapdalo to správný slovo, když jsem to psal, ty jsi ho trefně použil - úcta a sebeúcta, to přesně jsem měl na mysli. Bohužel, dokud úkáčka a pláci či maďaři tenhle kšeft za ty prachy budou dělat, bude zle.
Já osobně bych měl strach z toho, že klučina mi foukne jak s dodávko, tak se zbožíma v životě už ho neuvidím. Lidé jsou různéa mnoho z ich je navíc silně krátkozrakých. A pokušení a příležitost dělá zloděje...
Zdeny zeptej se nejakyho personalisty ohledne prac. Pohovoru budes se hodne divit. Vecer rozepisu proc. Drtic drzim palce a fandim
Teda koukám, docela zajímavý téma! Předně teda musim říct, že nejvíc obdivuju všechny, kteří dokáží žít z takovýchto "platů", jako je od začátku nabízeno. Mě je 33, nikdy sem nic nezdědil a od rodičů nedostal víc než na školné. Abych mohl jít z domova, musel sem si pronajmout / koupit byt, vzít hypo... Mám doma dvě krásný dcery a holku na mateřský. Hrubá mzda zde nabízená by mi nepokryla ani základní náklady na bydlení a to si myslim, že sem byl od začátku dost skromnej - hypo mám na 25 let a začínal sem na 1,5mio, takže splátka je srovnatelná s běžným podnájmem bez poplatků. Netuším, jak to dnes mají mí vrstevníci dělat, když chtějí rodinu a měli by vydělávat po zdanění prakticky životní minimum. Nemám toliko zkušeností jako Zdeny, ale mám k dispozici oba pohledy. Moje mamina má účetní firmu a jako zaměstnavatel nabízí nástupní plat 20.000,- hrubého. Jsou dva typy lidí. Absolventi, kteří přece mají VŠ a absolutně nechtějí hrábnout na práci pod sto litrů měsíčně. Středoškoláci / čky, které si myslí, že tam za ty prachy budou sedět na ksichtknížce a malovat si nehty. Zodpovědnost k práci i za sebe nulová a to jsme v Praze. Máma radši zaměstnala svou kamarádku, která o účetnictví nic nevěděla, ale je na ní spolehnutí a je pečlivá. Druhý pohled je od kamaráda, kterej bydlí u Nymburka. SŠ s maturitou, výborná AJ, maká jako šroub, šikovnej kluk. Když přes rok hledal práci, rozeslal tisíc životopisů personálkám i firmám a z toho 90% ani neodpoví a když už někam jel do firmy, tak se k němu chovali jak k naprostý nule, co neni schopná si sama ani zavázat tkaničku a nabízeli přesně ohodnocení 14-17 hrubýho. Pro člověka, co chce rodinu je to prostě nereálný a tak byl radši dýl bez práce, než měl kliku a dostal šanci ve firmě, která sice taky neni žádná sláva, ale s aspoň nějakym ohodnocenim. Nevim, kde všude je nebo může být chyba. Všechy vlády chtějí programově podporovat rodiny s dětmi, ale přitom právě těmto lidem berou nejvíc. Chlap s příjmem pod dvacítku čistýho prostě holku na mateřský s dítětem rozumně neuživí, ani kdyby se rozkrájel. Tak do toho mladý lidi radši ani nejdou a ti, co do toho jdou, jsou pak jen sami sobě otroky, protože žijou z ruky do huby a kdyby přišli o práci, tak do dvou měsíců můžou bejt na ulici jen proto, že se o něco snažili a vzali si třeba jen blbou hypo jako mám já. Mimochodem Zdeny, když Tvoje dcera někde dostane patnáct hrubýho, tak bude mít na to, aby šla z domu? Jak? Tam u vás máte někde pronájem za pět?
U nás nejsme v Praze. To za prvé. Za druhé, jous tu lidi, kteří musejí vyžít s osmičkou hrubýho. Takže pokdu ona by dostala 15ku měsíčně, bude to pro ni terno, protože za rok může přijít ke každýmu tajrdlíkovi z jakákoliv pochybný agentury a říct, že MÁ tu zkurvenu praxi. O ničem jiným tahle doba není.
A k tomu, aby šla z domu - ano, bude na to MUSET mít a nebude závislaá na rodičích až do důchodu.A je jen na ní, zdalise vypracuje k vyššímu paltu. Doma vidí motivaci hodně silnou, si myslím .-)Ale život není o tom, aby dnes (obecně, nejen moje dcera) žily děti s rodiči do 40 let. To fakt ne. A já řešení taky neznám, na to nejsem dostatenčě fundovaný,a le jedno jsem schopen rozeznat - a to, že tuto situaci si lidé stěžují schválně a úmyslně a že většina děni kolem je uěmle vyvolávána a podporována medii.
Jinak bych to neradil, abys va nám podobných regiopench někde lidem v hpspodě na vsi vykládal, že s 15tkou hrubýho měsíčne (natož s dvacítkou čistého!!!)se nedá vyžít. Nemusel bys z hospody vyjít zdráv. A to myslím taky zcela vážně, na důvody se neptej, myslím, že ti jou známy.A o tom ani toto vlákno nebylo.
Zdeny...takových jako tvá dcera je tři řitě...bez urážky. Pokud neumí něco extra, jen cos napsal, a ještě bez praxe...o to je to horší. Nesouhlasím s tím, že na Sev. Moravě je těžké najít práci. Podle mě to jsou jen výmluvy...schopný člověk si jí najde vždycky, a dřív nebo později se dočká růstu. U nás na lince maj ženské 12-18tis, sranda je, že stejně tolik nabízí někteří do kanclu. Jenže...ženské u linky z 95% tam jsou desetiletí, schopná kancelářská krysa při troše snahy má velkou šanc jít výš -> zvednout kotvy na lepší. Nevím, proč holčička nechce na směny (což není nic podřadného při spoustě profesí), třeba moje bývalá přítelkyně šla z holky u pásu během roku na seřizovače (ostatních asi 200 jsou chlapi), měla náběh na mistrovou (nevím, kde to skončilo), ale při jeji průbojnosti a schopnosti by moc nešlo dávat případné výpovědi kolegyním. Další holka (35) začínala u nás jako ten poslední kontrolor z agentury, teď dělá podporu pro kdeco (mistři, technologové...) a nedávno se provalilo, že má snad vysokou.
Tak stačilo by zvednout kotvu a za prací se přestěhovat. Jenže to se v CZ skoro neděje a pak všichni sedí na prdeli a stěžujou si. A opravdu si myslím, že 8 - 10 tisíc čistého absolutně nemůže postačit na kvalitní život. To je jen živoření na hranici sociální propasti chudoby
Crestik - zdravotní důvody. ne, že by nechtěla.
A jak říkám - kouzelné zaklínadlo - máte praxi? Nemám, tak nashle.

13.11.2013, 12:27 |
Kamil Only_One - Máme tu teď třetí týden na zkoušku český operátory dodaný agenturou. Je dost lidí (z toho "vzorku" co tu mám cca 80%), kterým ta desítka stačí. Nemyslí na budoucnost, něco jako "úspory" a nebo "rezerva" jsou pro ně sprostá slova. Stačí, že mají na pivko, cigára a jointa...

13.11.2013, 12:35 |
Drtič Sakra tu to vře. Jen malej dodatek, tech 15 je v čistym!! Nějak mě netrklo, že se to tady bude řešit v hrubym, protože veškeří dopravci, co tu jsou, tak řeší řidiča v čistym. Takže cca 15 v čistym!
Jinak...u nás ve městě je průměrná mzda kolem 9 čistého, segra na pokladně v tescu - 7000,- bratr v technických službách 52 na hodinu, moja - nezaměstnaná :-) Veškeré obchody nabízí 50, všechny hospody 50, vietnamci, co tu mají zkoupenýho půl náměstí a prodávají hadry, tak dávají 40!!!! na hodinu (není to tak dávno, co dávali 30!!! ) a lidi tam šli. Samo na černo. Dělník v TONu - cca 10 000,- Prostě nejsme ve velkém městě, kde by bylo z čeho vybírat a lidi berou i tohle. Ale to se divím i já, ale na druhou stranu je chápu.
Jinak...cizí jazyk není potřeba, vždy se jde domluvit kde to složit a co naložit aj rukama a nohama. Náklad je pojištěn, stejně jak auto. Takže at klidně zmizí aj s autem :-)
A opakuji, že jestli mi někdo dohodí pravidelný kšeft (Zdeny, nemáš tam něco?) tak bez problému a rád zaplatím 25 000,- ! Ale...jen se podívejte na kamionovou dopravu. Kluci jezdí tří týdení turnusy, dovezou si 35 000,- A na tom kamionu je ta zodpovědnost rozhodně větší. Byly doby, a není to tak dávno, co si řidič kamionu za ten samý turnus dovezl 60 000,-
Možná by mě zajímalo, kolik si v čistym který z vás vydělá, za kolik hodin a jakou prací. Ale je to soukromá věc, tak to neřešme raději.
Vozím pravidelně 1x za měsíc 8 IBC 1000l z Holandska. To tě ale asi nevytrhne, co?

13.11.2013, 12:51 |
Rudi Z dlouhodobýho hlediska ta práce moc smyslu nedává, nicméně jsou i mezi námi lidi, co tu dělaj za 8-10tis. měsíčně a taky jim to problém nedělá. Pokud by se člověk vracel ve čtvrtek, tak těch 15tis. za 4 dny práce v tejdnu není špatnejch, s tím, že se v klidu těch 9-10hod. vyspíš. Ve finále v tom autě jenom sedíš, koukáš do navi a nic náročnýho nevykonáváš :-)
Takže buď najde mladýho kluka po škole nebo co nemůže najít práci a baví ho jezdit nebo chlápka před důchodem, který už nikde moc nechtěj a tudle "pohodovku" ještě dá.
Zdeny prosim, neber to ode mě jako provokaci a nesnaž se mi namluvit, že u vás musí lidi vyžít s patnácti tisícovkama na měsíc. Když chci odejít od rodičů a založit si rodinu a při tom nezdědim byt / dům / pozemek a musim do podnájmu nebo hypotéky, tak minimálně 5-8 tisíc měsíčně mě stojí bydlení. Neřikej mi, že tam u Vás neni v 90% případu potřeba alespoň jedno auto jakýchkoli kvalit a máme tu pojištění, benzín, základní údržba. Jídlo pro trojčlenou rodinu je minimálně čtyřka měsíčně a to pořád nemá dítě pleny, drogerii, měsíc co měsíc nový oblečení alespoň z bazaru, páč roste. Pak se opravdu dostáváme do debaty o pojmech "Žít" a "muset vyžít". Já psal "rozumně uživit" a pod tim si představuju, že máme kde bydlet, čim jezdit, co jíst, co na sebe, zaplatit školku a v létě a v zimně můžem vyrazit z toho zas.anýho města někam na čerstvej vzduch a při troše štěstí aspoň něco šetřit dětem, aby jednou z domova nešly s holou řití. Nemyslim, že sem jmenoval jedinou věc, kterou by každý neměl mít k relativně důstojnému životu. A to, co sem jmenoval, mě tady přijde měsíčně na 30.000,- a to jezdim starou plečkou, jejíž pojistka i náklady na provoz jsou minimální, nemám žádný úvěry krom hypo. Takže jestli to někdo u vás dokáže s patnáctkou hrubýho, okamžitě ho beru do firmy jako finančního poradce!
Mimochodem, nedávno sem byl na Moravě na prodloužený víkend a prošel a projel sem si pár vesniček a zařekl sem se, že jestli mi ještě jednou někdo z Moravy řekne, že se my v praze máme jako prase v žitě, tak neodejde zdravej on. Baráčky jeden hezčí než druhej. Zahrádky jak z pohádek a před nima auta, který si nemůže dovolit většina lidí, co v praze znám. A rozhodně se nejednalo o minoritní množství, ale několik vesnic za sebou. Moc rád bych viděl ty lidi, co tohle dávaj s patnáctkou měsíčně :o)) Nenech se vysmát, na to už jsi moc velkej.
marty: tak ne všude v republice bydlí lidi na hranici chudoby, to žes projel pár vesnic s opravenýma barákama a novýma autama ještě neznamená, že to tak je v 90% regionu.
žít v Praze je prostě nákladnější než někde v pohraničí, to je holej fakt.
průměrná mzda je aktuálně 24.953Kč hrubýho. kolik je to čistýho? 19K? nevím. každopádně z toho plyne, že v týhle zemičce musí existovat spousta lidí s příjmem mezi 10-15tis měsíčně a světe div se, ty lidi žijou. nechápu, že se tak divíš tomu, že to dokážou. pokud je to rodina, tak nosí domu peníze dva lidi. možná je i dost lidí, co si na vesnicích nemusí brát hypo, prtž bydlí ve vícegeneračních domcích atd atd...ale věř, že ti lidé takhle žít dokážou a jde to.
btw já v Praze dával asistentce na IČO 22tis+3tis za úklid. byla to role hloupější sekretářky- kafe, občas pošta, sem tam něco někam zanést, dvě triviální tabulky měsíčně v excelu, 90% času prolelkovala, prtž jsem pro ní neměl práci. ale že by jí třeba napadlo otevřít si knížku "jak na to s excelem" co měla v šupleti, to ne. to radši buňky vypisovala ručně a ukazovala si na ně na monitoru prstem.

13.11.2013, 16:02 |
Cenda | Upraveno: 2013-11-13 16:04:17
Marty, prdel je, že spoustu těch sklepů a baráků koupili lidi odjinud, než z Moravy a nebo si na ně vydělali jinak, než s platem pod 20t čistýho :-) Tam šli už zvolnit.
Letos jsem byl v několika sklepích a jednalo se např. o bejvalý managery, techniky, prodejce ... Někteří to koupili, někteří zdědili a časem rekonstruovali, že se tam usadí za nějakej čas natrvalo. Samozřejmě vždy sklípek, barák a někdy i menší vinice.
Na tvrzení, že kdo chce makat si práci vždycky najde, jsem už fakt alergickej. Víc psát nebudu, dostal bych ban.

13.11.2013, 16:06 |
Sau Já si trůfám tvrdit že možná krom Prahy či snad středních čech bere 10-15 čistého tak 80% lidí.
A k nabídce, momentálně bych ju já osobně nevzal ale nemět prácu, beru ju hned bo tu sů to vcelku solidní peníze (aj když celkem dost vykůpené tím že je člověk furt v tahu)
Luke, já se přece nedivim, že rodina s dvouma příjmama alespoň desítku čistého, která bydlí v domku rodičů, dokáže vyjít. Kua taková rodina je na tom o 100% líp, než já, kterej bere víc, než oni dohromady. Diskuse byla o tom, zda je ta či ona výplata dobrá nebo špatná. Psal sem o tom, že chlap živí ženu na mateřský, která dostane ze sociálky almužnu něco přes trojku a žijou v podnájmu nebo na hypo. A pak se na mě nikdo nemůže zlobit, ale to prostě nejde. To je celý. Až mě vylejou z práce a pudu bydlet k našim, tak můžu jít taky dělat za půlku, protože mi odpadnou náklady 16.000,- na byt. Zdeny psal, že nemůžu přijít k nim do hospody a divit se, že tam někdo nevystačí s patnáctkou. Já chci jen vidět někoho, kdo bere patnáct čistýho, má ženu na MD, malý mimino nebo dvě a bydlí v podnájmu nebo na hypo a musí do práce dojíždět autem. Je to prostě jak psal Only_One - to už je opravdu na hranici chudoby. Navíc sem to psal proto, že sem chtěl říct, že lidi obdivuju za to, s čím si vystačí. Jinak znám spoustu lidí, kteří si nedovedou představit žít s příjmem pod padesát čistýho a znám i lidi, co berou přes kilo a jsou schopný si tejden před vejplatou přijít půjčit prachy. Pár pater nade mnou pracuje člověk, kterej má jen sadu pneumatik na auto dražší, než si spoustu lidí vydělá za rok a on jí mění dvakrát do roka. A ten už si na svůj příjem nestěžuje. Teda aspoň sem to neslyšel. Jinak teda rozhodně taky nejsem zastánce tvrzení, že kdo chce pracovat, tak může, protože každej opravdu do zahraničí vycestovat nechce / nemůže a tady znám pár lidí, kteří právě shání práci takovou, která je uživí, nikoli z nich udělá otroky a shání přes rok a všude si s nimi jen vytíraj… :o(
[ Link ] Ať mi nikdo neřiká, že tady v Praze je pár miliardářů a všade okolo jsou chudáci o desítce hrubýho. Tim se nechci dotknout lidí, co opravdu desítku hrubýho maj, ale do háje, neni jich 75% republiky.

13.11.2013, 16:40 |
Luke_288 | Upraveno: 2013-11-13 16:45:58
To urcite neni, ale proste jsou a zijou. Vsechno je to o bydleni. S rodicema to byl jen priklad, ale treba na byt v Usti nebo Chomutove nebudes mit stejnou hypo jako ty v Praze.
Sam jsem ve stejny situaci- zenska na matersky s 20ti mesicnim klukem, 6tis materska a zbytek je na me. Takze ani ja si to v Praze za 15 predstavit neumim.
K tomu, ze kdo chce makat tak muze- drtiva vetsina lidi co tohle pise nema rodinu a zavazky. Neumim si predstavit, jak nekdo vezme zenu, maly dite a odstehuje se na druhou pulku republiky kde musi resit novy bydleni (spolecne s tim puvodnim) apod. Resp umim, ale to uz je o 50K/mes a vic.
A o čem mě chceš přesvědčit? přijeď, já ti ty egiony rád u nás ukážu a zadarmo. Vikantice - 52% nezaměstnaných, průměrný věk přes 45 let - příjem od státu 8 litrů. Mají baráky, byty, dvě i tři děti a žijí. Musejí. Nedělej ze sebe trubku, která nevíé, jak to chodí v pohranicí, na Ostavsku a jinde.
Koli myslíš, že vydělává prodavačka v Penny v Hanušovicích??? Já ti to řeknu - 8500 hrubýho, hošánku a je ráda, že to má a k tomu si připočti, že jí majitel řekne, že ať přijde regálovat zboží ve tři v noci, samosebou, zdarma. Večer po práci úklid, denně se tahat s cigánama, který tam choděj pravidelně před osmou nakupiovat zadarmo. Jo, kamaráde, otevři svý zaslepený vočka.
Druhá věc je, kolik je lidí, co mají statisícový příjmy vydělané legální poctivou cestz,. Těch je hrstka, promile, chceš li a ti tuhle statistiku nedělají. Nedělají ji ani ti, co jsou v těch oficiálních 13% nezaměstn, v oficálních jich bude daleko více. Čerňáci, cizinci a další. Jo, kuwa, každý nemůže mít 50 čistýho 14x do roka, jsou tací, co musjeí vystači s 8500 hrubýho, tedy 17, když mají to štěstí a pracují dva.
Hele, nechchi se nasrat teď na večer, tyhle kydy pržáků mě dostávají. Sorry, nejssou všichni stejní, ale marty 323 se prezentuje jako pravej pepík se vším všudy. Ale je to možná jen póza, mohu se mýlit.

13.11.2013, 20:31 |
Drtič Zdeny: Tím pádem nějak nechápu, co je divného, že za 4 dny práce nabízím kolem 15 čistého. Ta prodavačka v Penny, co jsi zmínil, je na tom stejně jak segra. A vyžije, musí. Já nabízím v čistém skoro trojnásobek s tym, že dojede domů, může jít v klidu chlastat, na víkend někam, relaxovat a já nevím, co ještě a ví, že mu v sobotu nebudu volat, že musí ještě dnes v noci naložit.
Každopádně člověk je schopný vyžít i se sockou, vidím to kolem sebe, prtože x je nezaměstnaných. Samo, že takový těžko budou splácet hypotéku, nebudou mít před barákem auto za 500 000,- a budou mít kredit na telefonu věčně 0,- Ale i ti přežívají.
A s tym, že si každý najde prácu, tak s tym jděte někam. Brácha byl 3 roky bez práce, sháněl všude možně, milion pohovorů, ptaní se, životopisů a nic. Otázka: Máte praxi? Nemáte? No tak to nic, na trhu je dost kvalifikovaných lidí s praxí, které vemem raději. A to je opravář zemědělských strojů. Jinak ted konečně sehnal práci v technických službách, ale za 52 na hodinu. Ale je spokojený i za to.
Jinak....Zdeny, čoveče to mě nevytrhne, ale dík za nabídku.

13.11.2013, 23:24 |
Jozzo Je fakt že to vidím taky všude kolem sebe. (PZ Nošovice)
Fabriky najímají tuny polsko/slovenského odpadu jako kmenové zaměstnance, kteří jim tu odkývou vše za 15 hrubého a ti to vemou rádi bez odporu.
A české lidi tady valí pod tlakem deset různých agentur za 50,- na hodinu. Sice žádná hitparáda ale někteří jsou tam šikovní.
Všude tady s vámi stejně zametají, při pohovorech, jak se už psalo, jste NULA a zpovídají vás dvacetiletí cucáci ( taky jsem mladý ale na tohle bych neměl žaludek).
Je to špatné
Já se nechci příliš zapojovat do debaty o platech, ale osobně mi jako hlavní pozitivní zpráva přijde to, že Drtič prostě nabízí práci, vytvořil pracovní místo, které někdo může (a nemusí) využít. To je prostě pozitivní krok. Že ty peníze jsou i na české poměry vcelku bída, to je věc jiná, ale na druhou stranu on nepožaduje žádnou kvalifikaci. Základy jazyků a řidičák B, to snad má každý, ne?
Lidi mluví o "zkurvený době", ale dojíždět jsou ochotni tak deset kilometrů a když se jich člověk zeptá, co umí, tak "1-2 jazyky v základu, MS Office, základy účetnictví" = přesně to samé, co umí asi tak dva miliony lidí v tomhle státě. Kde pak čekají, že budou zaměstnaní? Nebo je špatné chtít praxi? Jednou si nezaměstnaní stěžujou, že zaměstnavatelé chtějí mladé, jindy si stěžujou, že protěžují staré s praxí... tak je třeba se rozhodnout, na co si vlastně stěžovat :-)

14.11.2013, 00:52 |
Drtič Jen pro info, vypadá to, že jsem sehnal
Drtič: abys to špatně nepochopil, tak znovu a předem opakuji, že to není proti tobě, ale obecně. Dopravci fungují velice podobně všude.
Ty nabízíš práci za 15litrů čistého, OK, před tím jsem to chápal jako hrubý plat, což je v ČR běžne zažitý standard uvádění mzdy. Ale dál. Takže tvůj člověk stráví 4 dny z týdne na cestách = 4x24 hodin pryč. A já se znovu ptám: za co spí, za co jí, kde má diety (zákonné!!)kolik stráví hodin za volantem, když má najet 10.000km za měsíc. Pochybuji, že z tohoto příjmu si dopřeje ten nejlevnější hotel F12 za bratru 50EUR a při 4 dnech mimo domov mi vychází alespoň 2 noci = 100EUR= cca 2700Kč. To je 4x do ěmsíce, protože měsíc má rund 4 pracovní týdny v průměru. Potřebuje tak cca 4x2700Kč na ten nejlevnější nocleh, pokud chce spát jako člověk a ne jako dobytek někde na ubytovně na zemi mezi turky, ukáčky a mongoly. Tedy potřebuje rund 10 tisíc na pobyt(bez jídla). A za to mu je nabídnuto 15 litrů čistá ruka. O tom, že by dostal zákonem stanovené diety, se nikde nic nepíše.Na jídlo mu ve Sˇvajcu 20EUR na den stačit nebude, pokud nebude jen o suchým chlebu a salámu a vodě z horské bystřiny.Ani v Rakousku a ani v Německu.
K tomu si přidáme, že dejme tomu jede do destinace Švýcarsko, někam k Bernu. To je bratru kolem 900km. ABy tam dojel za 1 den, musí jet ráno už někdy kolem 4. hodiny a do večera do 8 toho má plný brejle a to na hajzl půjde tak jednou do lesa, protože mu bude líto vyhodit éčko za hajzlík s tekoucí vodou. Budeš mu platit i ty přesčasy? Když už tedy ne diety?
No vidíš a na toto já jsem reagoval, že pro socku, co nemá na džojnta, to může být terno, ale normální člověk by se na tohle MĚL vykašlat, protože tohle už je něco o té sebeúctě.
Neber si to nijak ve zlým, já chápu, že doba je prostě zkurvená, ale je zkurvená uměle a lidé se doslova nechávají tlačit do kouta, nemaje jiného řešení.A teD´bychom mohli rozjet debatu o tom, proč platíš lízing tolik, kolik platíš, protože v přepočtu káru přepaltíš tak o 50% /komu jde ten rozdíl), proč tohle či tamto.
Mr. Scully: a co by pdle tebe měl absolvent SŠ či VOŠ nabídnout? Operovat srdce na louce s kapesním nožem? ty jsi nepochopil, že nikdo po škole tu praxi nemá (možná tak 1-2% absolventů v rámci grantů, ale ty jsou pouze na VŠ, na SŠ nikde!!) Ale tihle lidé pak většinou utíkají pryč z našeho Kurvistánu. Takže to, že vyleze absolvent školy a nabídne to, co nabídne, je jaski naše společenská norma. Na to, že chětjí lidi s praxi, si ani tak nikdo nestěžuje, jako na to, že nikdo ti neumožní tu praxí získat.Ani formou brigád ne, ale spoň v mimopražských regionech.Nebavím se o VŠ, ti mají o fous lepší pozici, ale setkal jsem se s tím, že továrník vzal radši SŠ, než by připlatil pár stovek VŠ, který mu ovšem obvykle nabídne víc, zejména v technickcýh oborech (strojaři, stavaři).
A ted´ mudruj.
A k těm řidičům, jak psal Drtič -jestli jsi dobře četl, tak já jsem vyrozumněl, že je rád , když dotyčný se umí aspoň podepsat bez hrubek, natož aby znal základy AJ či NJ.
Jozzo: jednou jsem měl v životě tu "čest" jít na konkurz organizovaný jednou pražskou agenturou. Šlo o post práce cesťáka/servisáka pro optické přístroje firmy z USA, práce po Evropě. Moc nechybělo, a seděl jsem dodnes s Kajínkem na cele, protože to bylo přesně o tom, co jsi ty napsal. Mně, starýho parda, co měl za sebou několik frontových ztečí, chtěl poučovat 20-ti letý mlíčňák s chmýřím pod nosem o tom, jak se má dělat byznys:-))))))))))))
Když jsem se ho já zeptal, co umí a jako má praxi s byznysem, tak mi hrdě odpověděl, že byl na školení v Německu.-))))) Já smíchy nemoh ani odemknout auto, jak se mi třásla bránice:-))))) A tihle soploni s odpuštěním jsou tak tupí, že se staví do role Spasitele a rozhodují, aniž by tušili, že jsou svým zaměstnavatelům pro smích:-))) Agentura, byznys, profesionálové.... A majitel agentury si zase mne ruce, že mu dotazník vyplňuje cucák, co je rád za tu 15ku měsíčně, ale že ten dotyčný se sám před sebou musí stydět, to je věc druhá.Bylo mi z toho k blití a jak slyším od své dcery, dnes to je ještě horší. Jak říkám - homo homini lupus.
Očekávám bouři na moji hlavu:-)

14.11.2013, 09:53 |
lukee_cz | Upraveno: 2013-11-14 09:56:04
Zdeny: tak bouri ocekavat nemusis, jen to popisujes, jako by ten ridic jel na vylet a jeste si zapomel prihodit cenu za lanovku a skipas :)
Auto ma spaci boudu, tak nevim, proc do toho tahas hotel?! Netusim, jestli konzervy a jidlo z domova v lednici je pod tvou uroven, ale ne kazdy musi jist jen v restauracich a dalo by se pokracovat...to jsou vydaje stejne ne-li mensi nez kdyby zustal doma...
EDIT: bavime se o 4dnech! neni to mesicni turnus.

14.11.2013, 09:56 |
Drtič Zdeny: Já ti rozumím, jen maličko jiná kalkulace: Je to dodávka se spaním s nezávislým topením, čili se spí tam. Platit si někde hotel, to si nedovedu představit a popravdě jsem si skoro jist, že žádný z řidičů v z celé ČR to nedělá. A když, tak si to platí sám...ale nevidím důvod, proč by to dělal. S tyma dojezdama to taky moc nesedí. Vyjede se v pondělí dopoledne,kolem půlnoci je bez problémů na místě i se zastávkou na nákup na čáře, tak jak se to běžně dělá. Nakoupí jídlo na čtyři dny (bývalý řidič si vozil plynovou bombu), nakoupil plechovky, polívky a já nevím, co ještě, hodil to do ledničky v autě a cestou uvařil. Samo ještě nafasoval z domu uvařené jídlo, co mu zbylo na dva dny. Jen pokud jezdil do Španěl, tak musel kupovat jídlo i tam, ale taky minimálně. Kámoš, co jezdí turnusy na dva týdny, tak nekupuje vůbec nic, ani za ty dva týdny. Jezdí teda nákladákem, kde si to hodí do mrazničky. Zcela běžná praxe u snad všech řidičů, co znám.
Leasing proto, že když jsem začínal, tak to šlo bez problémů, ale po pár doslova týdnech to začlo jít do sraček všecko. A taky proto, že jaksi 800 000 v hotovosti nemám :-)

14.11.2013, 09:56 |
Drtič lukee_cz: Sakra, předběhl jsi mě :-)))

14.11.2013, 09:58 |
Drtič Auto tedy vypada takhle

Zdeny60, teda mám tě jako člověka se zkušenostma...ale tvoje představa života řidiče a z jakých složek se má skládat jeho plat mě položila na zem :-D
Ohledně těch praxí...částečně nesouhlasím, že je to takový problém. Spíš je to o snaze, kontaktech, klidně zvonění u dveří malých firem. A v malých/středních městech mi to příjde podstatně jednodušší...známý známého má firmu, tak se poptá, jestli tam nepotřebuje výpomoc "ty, asi na takové drbky...hele, ono je to šikovné, dáme tomu zodpovědnější práci..." a už to jede. Jinak doba, kdy se musel VS víc zaplatit než SS je davno pryč ;-) Já mám nějakou prax z odlišných technických pozic, kde matura vs diplom nehraje žádnou roli.
Zpátky k dcérce...předpokládám, že pro větší šanci kontaktovala lepší agentury typu grafton, manpower...protože většina firem využívá jenom je, aby neztráceli čas "odpadem", ale chodili k nim jen vyfiltrovaní lidi

14.11.2013, 12:04 |
Adler Zdenyho predstava zivota ridice hodnepobavila :)
jinak nema dcerka clio na jezdeni do prace? nebo si to tehda shanel na jezdeni na urad prace?

14.11.2013, 12:09 |
DaveX Zdeny, pracuji mimo domov kde jsem prakticky přes týden. Domů si občas skočím, někdy pracuji 4 dny apod. Podle tvojí úvahy bych měl dostávat peníze za spaní mimo domov a za volný čas, který strávím v městě, ve kterém pracuji?
Já si nemyslím, že by Zdenyho pohled na věc byl špatný. Chápu to tak, že řidič by měl ze zákona mít nárok na diety za čas strávený mimo území naší republiky. Pokud jsou diety zahrnuty v této čisté mzdě, tak ta mzda samotná bude hodně nízká.
ja si zase myslim, ze Drtic nema k nikomu vyzivovaci povinnost. Vytvoril pracovni pozici s konkretnima podminkama a proste ber, nebo nech byt -je na kazdem soudruhovi, jestli mu prijde vyhodne nabidku vyuzit.
Pripadne ma kazdy moznost vyjednat si leasing na vlastni* auto a jezdit si to za svych podminek.
(akorat pak nevim, kde se bude dovolavat prumerne mzdy a zakonnych diet, ale to uz je asi jina vec)
bechy123: ale tady nikdo nepise, ze by byl Zdenyho pohled spatny co se diet a podobne tyka. Vtipna je jen cast s hotelem a podobne srandy ;)

14.11.2013, 13:10 |
Žigi ¨Nejlepší na tom celým je....že každý z Vás kdo tu píše o platu řidiče, kdyby ale měl vysolit za km dopravy něčeho co se ho přímo dotkne,a ne že to nevidí rozpuštěný v ceně produktu, by nedal ani půlku toho co se požaduje na tenhle "minimální" výdělek .) Uplně vidím, jak se dohodnete na dopravě auta z Německa a on Vám řekne 30 Kč na km, že přece diety, bude tam přes noc, je to až u hranic s FR:D atd....a vy no jistěěěě,tady máš,a hezky si ten výlet užij :)
Fakt sranda. Ono je to prostě začarovaný kruh:) A češi jsou na tohle specialisti,na naprostou neznalost ceny ničeho, hlavně když je to ale levný :)
Povím to tak. Pokud mě vyšle zaměstanavatel na ZSC, což to, co píše Drtič evidentně je, pak mi říká zákon, že mám nárok na zahraniční dietu bez kapesného-to je v libovůli zaměstnavatele. to za prvé. Za druhé, až bude někdo dělat tuto práci dejme tomu 3-5 a více let, tak se budď sesype zdravotně (od žal. vředů počínaje, vysokým tlakem a chlesterolem konče). Já jsem ces´táka dělal 14 let a povím vám všem jedno - pokud by na mě vyrukoval někdo, ať chrápu v autě, okamžite jdu pryč a mohla by být dodávka pozlacená. Jsme lidi a ne dobytek, kterýho převáží po prerii na porážku, kuwa!!! Dále psát nemohu, jdu na míting. Howgh.
Kurva Zdeny, na to, kolik Ti je mi někdy fakt připadá, že buď něumíš číst, nebo máš nějak pomalý vedení. Tak já Ti to zjednodušim!
Nikdy sem nenapsal, že z desítky hrubýho nejde žít!
Napsal sem, že chlap s desítkou hrubýho prostě nemůže platit hypotéku, provoz auta, děti a holku na mateřský.
Naprosto sem nepsal nic o tom, že nevěřim, že neexistujou lidi s takovým příjmem nebo uplně bez příjmu. Do prdele, to by bylo jako popírání holocaustu. Přečti si kurva můj první příspěvek a první větu - psal sem, že obdivuju lidi, co s touhle výplatou dokážou vyžít. Vím, že musí. Kdybych měl já tuhle výplatu tady v Praze a neboj, že takových lidí tu není taky dost, tak taky budu žít jinak. V životě si nepořídim vlastní bydlení, budu bydlet s maminkou do padesáti, než dostanu nějakej sociální byt od města a pak si možná pořídím jedno děcko.
Vždyť na to všechno mám sakra stejnej názor jako Ty, tak se do mě nenavážej. Všechno, co sem napsal, bylo jen to, že "si to nedovedu představit" a lidí, co musí žít opravdu doslova z ruky do huby je mi nepředstavitelně líto.
Já sem za svůj plat rád. Neni to žádnej zázrak, ale dovoluje mi život nezavislej na rodičích, vlastní bydlení, aniž bych něco zdědil nebo kdy dostal a dovoluje mi taktéž vychovávat dvě děti v takovém luxusu, že jejich máma na mateřský nemusí chodit po nocích doplňovat regály. Přesto Tě můžu ubezpečit, že před výplatou mám na kontě přesně dvě koruny. Kdybych ho neměl, musel bych si poradit jinak. A jestli si myslíš, že tady každej dostavá takový peníze jen tak zadara jen proto, že sme z prahe, tak seš fakt trouba.

14.11.2013, 15:02 |
FanDa Tak ted si uplne nejsem jisty, jestli tady jisti clenove jen chteji honit triko s jejich platy, jak jsou za vodou a co by rozhodne nikdy nedelali, ci co je pod jejich uroven.... Ale vetsina techto nazoru je totalne mimo realitu!

14.11.2013, 15:17 |
Drtič Klid, nehadejte se. Hlavne ne nejake urazky.
Zdeny: takze vseci, co jezdi autem, by meli spavat po hotelech? no, to by opravdu nevysli ani s 30 tisicama. Ona tam prave ta spaci bouda a nez topeni je od toho, aby se v ni spalo. A kamionaci taky maji spavat v hotelech? :-D treba v Gruzii, v Rusku, Rumunsku :-D:-D

14.11.2013, 15:53 |
AR tvl. jestli mají kamioňáci chrápat po hotelech a žrát jen restauračkách a kasírovat diety tak to jdu dělat ;) Pokud ve Zdenyho kraji kamioňáci takto přemýšlejí tak se pak není čemu divit ;) Kdyby takto začali přemýšlet všichni tak jak již bylo napsáno, truckman by jezdil za 50 s dietema vnitrostátku, za kilečko mezinárodku a všichni budem kupovat rohlíky a chleba za stokoruny a ne koruny.
mezinárodní kamioňák by za 15 ani nenastoupil do auta :-))

14.11.2013, 16:39 |
Jozzo za 15 € už jo :D
Pardon,ale v tomto sa musím plne zastáť Zdenyho60 ,je vidno,že zdeny je chlap ktorý má uričtý prehľad a skúsenosť v živote,popravde ostatný čo tu o Drtičovej ponuke píšete je out !!! Chcete mi natrepať,že ste ochotný sa za 15000,- Kč zavrieť na 400 h do plastovoplechovej krabice + pri tom dávať pozor na tovar,vozidlo,seba,premávku,a ešte včas doraziť za turobo okresaných nákladov xy tisíc km od domova ??? HA ! Nech sa páči,skúste si to,ano odvážlivci vydržia týždeň mesiac,ale určite nie živiť sa tým ako povolaním,toto je skôr sockaponuka pre socka človeka čo fakt sa pôjde počas tej cesty vyšantiť z defkou na odpočívadle a z tých 15000,- mu ostane 1000 na paušál takže asi tak.
Nadavam na svoji praci (rozvoz po CR), ale kdyz to tady tak ctu, sem nakonec rad, ze ji zatim mam takovou jaka je...

14.11.2013, 19:43 |
Drtič Only_one: To souhlasím, nenastoupil, ale za 25 už nastoupí a jsou min týden v řiti a chvíli doma. Za 35 se jezdí už klidně třítýdení turnusy. Jak říkám, před 5 rokama se to samé jezdilo za 50.
webstam: A kolik by měl podle tebe brat řidič na dodávce? Připadně na kamionu? A díval ses, jak jsem ti nahoře rozpočítal zhruba, jak to vychází nákladově?
A řidič je potvrzenej, v pondělí se jede. Jinak stále čekám na ty nabídky od těch, co mi radí, že mám dávat minimálně dvojnásobnou výplatu. Krom zdenyho zatím jediný kšeft :-)

14.11.2013, 19:48 |
Drtič dj.DEKL: Sice nevím, jak moc jezdíš, čím a u koho, ale určitě rád bud. Každá slušná práca je výhra v dnešní době.
Taky jsem rád, že mám svou prácu a celkem mě těší, že dávám prácu jiným, i když jsou zde protesty :-)

14.11.2013, 21:50 |
Rudi By mě zajímalo, jakej je rozdíl mezi člověkem, kterej chodí na 12ky 5-6x v tejdnu a na cestě stráví min. 30min, tomu pak z toho dne zbejvá cca 11hod., kde min. 8hod. prospí, takže mu zbejvaj denně 3hod. volnýho času a řidičem dodávky, kterej stráví 4dny na cestách, z toho určitě 10hod. naspí a pak má 3 dny volna :-)
Mně tam ten rozdíl nepřijde tak strašnej, krom toho, že řidič spí v boudě a musí si tam vařit...ale samo, živit bych se tím nechtěl
Já třeba strašně rád řídím a vím, že by mě to bavilo:-)
Až ti někdy vypadne řidič na tu cestu, ozvi se :-)
Nevím, ale přijde mi tu že tu někteří dst motají hrušky z jabkama.
Uvědomte si že ten šofér nebude řídit ty dny v kuse. Odjede se nějaký čas a pak má volno. Ano je v cizině. Ale to se nebere jako pracovní doba. Já když sem jezdil jako obchodák, tak sem jezdil třeba do pěti a pak nikoho nezajímalo co dělám, jestli dřepím na hotelu, jdu do ěsta nebo cokoliv jiného. A jako přesčasy sem počítané měl jen čistě pracovní dobu. Ano byly tam samozřejmě nějaké diety, ale ty nejsou hodinově. TAm je rostě za takový a takový počet hodin je bud 100% nebo se to krátí.
Tweety_XX:
a co tam , podle teb, teda dělá? Jestli ze 4 dnů v zharaničí dva dny hnípe, pak je teda něco ultrašpatně.A na ty dny mu náleží právě ty diety, co mu nikdo nedá.A v zimě chrápat v dodávce, byť je "k tomu uzpůsobená", no potěš koště.
Rudi: us normální firmy máš fond PD a volno tvrdě daný záknem. A na to chodí kntroly a docela pravidelně. A volno se hlídá taky, prostě jsou za to tvrdý postihy a ŘÁDNÝ zaměstnavatel si netroufne zrovna čarovat s pracovní dobou. Takže pokud dělají 12ky, ano možné to je, pak ale mají v dalším týdnu adekvátní volno. U nás to pracuje aspoň tak, jak píšu - a fond PD je dodržen.
Ale o tom tahle debata není, je to o tom, co ten řidič za 15 musí "snášet". Ale OPK, když se najde člověk co do toho půjde, asi to bude OK, je to každého věc, ale já jsem narazil nma to,že ani 15 čistýho tento režim práce prostě zdaleka nevyváží. Resp. tak to vidím já. je to příliš velké riziko, které by mělo být placeno -dle mě-lépe.
A když si to dám ve vztahu k tomu, kolik pobírá nějaká baba na pracovním úřadu, pak to jsou tedy ultramizerné peníze ve vztahu, co za ně dotyčný v dodávce musí udělat (na rozdíl od té byby).Vše je relativní.
ještě jsem teda chtěl podotknout, že můj postoj se vztahuje na českého člověka. Pro někoho z Litvy nebo Ukrajiny může tento job být docela terno. Ale jsme Češi a žijeme v našem Kurvistánu.

15.11.2013, 06:27 |
DaveX Zdeny doporučuji ti zajít do třineckých železáren či jiného provozu a podívat se, jak lidi a za kolik pracují tam. Jen hrstka z nich se dožije v relativním zdraví důchodu a pokud se ho dožijí, tak v tom důchodu nežijí dlouho a polykají hromadu prášků. A za jakou cenu? Oproti práci co nabízí Drtič to je teda pěkné peklo. Pokud by tuto práci nabízel tady, tak mu utrhnou ruce. Pracuji ve firmě přes automatizaci a vždycky, jak jsme v nějaké firmě kde řešíme pracoviště a máme prostě nahradit člověka strojem tak div, že nám nezapíchnou kudlu do zad. Přitom tomu člověku minimálně prodloužíš život nebo zachráníš zdraví. Oproti nějakým provozům či fabrikám, kde máš v létě 50°C a v zimě 5°C je práce v klimatizované nebo vyhřívané dodávce celkem pohoda. Ať si každý myslí co chce, ale je tady mnohem horších pracovních míst ať si pomalu troufám říct, že většina.

15.11.2013, 07:53 |
AR A opět se tě ptám zdeny, seš schopen pak za 1 rohlík platit 50Kč za kilo chleba 200Kč ? To jen aby pak ti dopravci měli z čeho platit a slušně ohodnocovat řidiče.
to AR to je blbost co říkáš a hlavně pokud by se ceny dopravy mezinárodní přehouply do extrémů, tak by se konečně zase začalo něco vyrábět doma, i zemědělství by se posílilo a nevozilo by se máslo z polska, jablka ze španělska... a rohlík nikdy nebude stát stát 50 korun, protože to je místní záležitost a na místní podmínky pokud bdue Držič vozit rohlíky a nabídne 8hodin práce řidiči za 15t tak proč ne.. to je fér.

15.11.2013, 08:41 |
Drtič Zdeny: v zime absolutne bez problemu, v aute je pri -25 slipova teplota a topeni nejede zdaleka naplno.
K tomu casu. To si myslis, ze tam nejsou prostoje? Neblbni, pokazde a snad vsichni dopravci, pokud ti nekdo nezaplati cele auto(tzn od jedne firmy jeden naklad, ke kteremu nemuzes nic dolozit), tak se shani nakladky zpatky. Ale takovych je absolutni minimum, nebo je to za tak smesnou cenu, ze stejne musis dohledat aspon par balicku, aby jsi mel aspon na naftu. Tohle se deje zcela bezne! Jasne, treba dve nakladky jsou domluvene, ale dalsi dve, tri, sest musis dohledat. A nez ji dohledas, tak cekas. A klidne muzes cekat i den, dva. Na jiz zminenym raalu ti nabidky na praci vyskakuji kazdou minutu a jak ja rikam, to jsou zavody v klikani a telefonovani. Nekdo tam nahodi slusnou prepravu a kolikrat se tam neohreje ani deset sekund! Ale kluci prekupnici jsou sikovni, ti uz vi, jak na to, tak z nabidky za 10 000,-, ktera tam byla pred dvouma minutama, se za 5 minut stane nabidka za 8000,- s tim, ze ju prodava nekdo jiny, ale uz s dvojeckou do kapse. No a ta po dalsich 5 min zmizne a za dalsich 5 je tam za 6000,- a bud ber, nebo nech byl. A garantuju ti, ze to nekdo veme jen proto, ze se potrebuje dostat treba jen za naftu zpatky do cr. Ale to jsem odbocil. Kazdopadne cekani je pomalu hlavni napln prace. Ale driv to bylo jine, bylo co vozit a za jine prachy.
Teda nevim, kde nekteri zijete, ale plat 15 cisteho za takovouto praci mi prijde v dnesni drsne dobe adekvatni. Pokud to neni honicka s terminama, pak mi to prijde v pohode. Neni to hodne, ale vbyzit se z toho da. Pred 3 rokama, nez sel otec do duchodu, dostaval 11 tisic cisteho.
Bratr jezdi nakladakem, pak kamionem, od svych 18 let (ted mu je 43) a aby si vydelal ,,vetsi" penize, tak musi jezdit na dve karty. Bohuzel nekdy prostoji v tovarne i 20 hodin, nez ho nalozi. Zatim ho to porad bavi, ale nekdy je na nem videt, jak toho ma dost.
Bylo by krasny, aby kazdej mel plat 50 tisic, ale takhle to proste nefunguje, to se vracime o 40 let zpatky, kdy traktorista byl vic nez reditel firmy.
At chceme nebo ne, jsou lidi mene chytry a vice chytry a ne kazdy muze delat reditele firmy.
ok - KAPITULUJI:-)
Mj, kdo se díval na včerejší debatu s Jílkovou? Zajímavé, kam spějeme.

15.11.2013, 09:16 |
Drtič Tak jelikoz ted neni nic na praci, tak jsem zavolal trem klukum, co jezdi mezinarodku na kamionu. Jeden primo u Bystricke firmy, jezdi madarsko, chorvatsko, vyjezd v nedelu v noci obvykle, navrat v patek odpoledne.....cca 23 cistyho. Bratr od moji, Itale, Francie, dvou tydeni turnusy.....cca 25 cistyho. Kamos, jezdi u prostejovske firmy, nemecko, vyjezd pondeli, navrat patek vecer s tym, ze se auto nechava v Budejovicach a musi jet svym autem dom(zamestnavatel plati naftu) kolem 22 cistyho. Ono je sice pekne, ze treba quicktrans shani ridice a nabizeji az 35, ale realita je na pulce, diky tomu, ze mu strhnou prachy za telefon, vysokou spotrebu, pozdni prijezd....!! A to se jezdi mezinarodka! A bavime se furt o kamionu ci tandemu.

15.11.2013, 09:18 |
Drtič Nekapituluj. Debata se pekne rozviji :-)
Ja se nedival, ale mam ted cas, tak asi mrknu.

15.11.2013, 09:20 |
Drtič Se divam, 3500 shlednuti..., jedem pomalu na rekord :-)
známej co jezdil kdysi za pade s tím taky seknul, poláci nám pokurvili trh přeprav, tenkrát ještě ani nebyli GPSky, pod kterejma bych nikdy nejezdil

15.11.2013, 09:30 |
Drtič Za pade na kamionu se jezdilo jeste pred peti rokama! Kamos jezdil adrko za 63. Ale tritydeni turnusy teda. A tyden doma. Kazdopadne vydelat se daly pekne penizky.

15.11.2013, 09:42 |
PlusOne | Upraveno: 2013-11-15 09:45:09
Zdeny:
Pokud by dcera neměla problém dojíždět za prací cca 25 km, zkus mi poslat životopis na mejl pod nickem. Předám to šéfovi, třeba by se u nás pro ni něco našlo. Firmá má vyloženě pozice vhodné pro absolventy a studenty, lidi si "zaučujeme" sami.
V jakém oboru má to DiS.?
DiS - řízení male a střední firmy Kopřivnice při VOŠ. Od všeho trochu.-) Účto, korespondence, atd...
Pošle to ona s sama, já nejsem její tiskový mluvčí.-) Díky za nabídku, jak se objeví na skypu, v tu ránu posílá životopis.

15.11.2013, 12:39 |
Drtič Tak že by jsme nakonec našli prácu dvěma lidem? :-)

15.11.2013, 12:56 |
Žigi Nakonec moooc dobrý téma ! Taková pěkná exkurze:)
Jen bych chtěl ještě jednu zkušenost nabídnout....speciálně pro Martyho323:
Naprostej souhlas,že v Praze a dalších velkých městech žít z 10tis je asi opravdu nereál ! Ale situace na vesnice, konkrétně Orlické Hory, vesnice Nový Hrádek uplně na hranicích s Polskem....v továrně si lidi vydělají těch 8500 paní, a k tomu těch 11-15 pán...čistýho....dejme tomu dohromady tedy 20 čistýho na měsíc....nevím proč pořád omíláš dědění a podobně:) Je to někdy výhoda, někdy nevýhoda,vše má svoje,ale ty lidi nějak během času prostě přišli bud ke starýmu domečku,nebo bytu v různých cihlových domech v okolí.(cenově 200-300tis). Ty lidi jsou většinou prostě dělníci,takže si bydlení umí dát dokupy sami a opravdu pokud na tom dělají sami,jsou schopni za nějakou dobu mít moc pěkný bydlení, skromný,ale nepadá jim to na hlavu. Většinou mají každej 2 děti, co celý léto jsou na brigádě aby měli něco na přilepšenou na nový mobil nebo brusle. Ty lidi jsou ve 3 odpoledne doma, s čistou hlavou. Jdou s dětma udělat ukoly, navaří si jídlo na ten den, na další den do práce,potraviny vesměs v Polsku,protože s jejich daní je to směšný ty ceny proti našim,školka tu stojí desetikoruny, ne desetitisíce co v Praze. Doprava do práce je většinou kolo nebo pantofle. O víkendech jedou s rodinkou do většího města nakupovat, do kina nebo prostě na výlet na kole. Večer v 9 jdou spát, v 5 ráno už jsou v práci. Děti umí dojíždět od první třídy do města do škol, a pořádně na ně tlačí aby se učili líp,a měli se líp než jejich rodiče. Děti doma pomáhají. Jednou za rok jedou na dovolenou,ne letecky na ostrovy, ale prostě někde po ČR, auto nemají 5 let starý,ale 10-15, ale najedou málo,a místí mechanik to vždycky nějak dá dokupy. Žijou na čerstvým vzduchu, každý má doma běžky,kolo, žije u lesa, houbaří. Kromě dětí nikdo nezná internet, netráví hodiny u počítače...
A takhle se dá pokračovat....Jen bych ti chtěl říct,že prostě vyžít se dá i za daleko mín peněz, a to dokonce maminky samoživitelky,kterým to tu opravdu nezávidím, ale dá. A jestli to je život na prd, nebo není, si občas ani nejsem jistej !!!! Já bych asi vyžil s mín než mám, když bych to měl měnit s Prahou za dvojnásobek:) Ani náhodou.

15.11.2013, 12:59 |
Alig Drtič: tak koukám ,že to dlouho netrvalo a šofér se našel:) Tak přeju spokojenost z obou stran...
mrazik: Aby si bratr vydělal"větší" peníze´,tak musí jezdit na dvě karty...Na jednu stranu ho chápu a na druhou stranu bratr dosti hazarduje a dokud budou tací jako tvůj bratr,tak doprava všemi směry půjde do sr..ek ještě víc než je nyní.. a dopravci toho budou využívat víc a víc
Žigi: kuwa chlape, líp bych to nenapsal!!!!! Jasné a stručné a halvně reálné. pražáci si mnohdy neuvědomují, že ČR není jen praha,a le už 50km za í začíná jiný svět.
A proto tihle lidé, jako Marty323 vidí svět ve zcela jiných barvách.
Přesně, přesně tak to je a sám jsem si tiohle prožil v letech 1984-1995 v Jindřichově na Moravě (dnes je to mrtvá krajina, protože papírna, co od r. 1886 živila 500, ke konci 250 lidí, se vytunelovala a rozkradla) a pro tento region to byla jedna rána za druhou - napřed papírna, pak lesy-pila, pak všechny pobočky Moravolenu (/Potůčník, hanušovice, Staré Město,) pak samosebou v návaznosti další, co na tyto byly navázány. přesto v tomto regionu Jindřichovksa žije bratru 3-4 tisíce lidí (viz nou již zmíněné Vikantice u branné s 50+%netzaměstnaností), ale je tu řada lidí, co nemohou jít jinam, protože prpstě nemohu, ale žít chětjí a musejí. Takže přesně, jak psal Žigi - vznikla tu komunita, co si dělá řadu prací mezi sebou za protislužbu, lidé žijí velice skromně, děti jsou zvyklé makat doma i u cizích (od mého kamaráda sy, v té době měl 12-13 let, chodil k lidem kolem Nových Losin pást ovce, dělat pro ně ohrady, sekat trávu, štípat dřevo), aby mohl ulehčit rodičům, když jeho fort )strojník na papírenském stroji v Jindřichově) přišel díky zkrvy+ynům o práci a jehomám měla práci v ruční papírně v Losináh za pár šestek a druhý syn byl na vysoké v Hradci), jo kamaráde, přál bych to každému, kdo tu hýří tisícema v praze, abys to okusilna vlastní kůži.
Prosět Žigi - tohle byla trefa naprosto přesně do bílýho v černým je to prostě absolutně tak a kdo tvrdí, že to tak v těchto oblastech není a že to nejse, tak ať sem přijede a uvidí to na vlastníé oči.
A souhlasím s Žigim v jedné věci, že ač daleko chduší život a trvdší tito lidé mají, tak ho prostě více vnímají a užívají si ho, i když jinak, protože řada dnes pokroucených charakjterů vnímá slov "užít si život" tak, že stačí koupit dovolenou na Kanáry, v zimě do Alp, děcka do pasťáku, k tomu alimenty druhé babě... k tomum auto, aby soused pukal záviostí a na zahradu bazén s vodotryskem. Ale celkem prázdno, dle mého (samosebou uznávám, že výjimky jsou, to ej jasné), ale globálně tyhle rodiny žijí na časový dluh, trvale ve stresu a shonu, na rodinu čas nemají atak pořád dokola...
Alig taky pracujes jen 8 hodin denne, 40 hodiny tydne a pak s tim proste prastis a jdes domu ? Nepsal jsem, ze stale jezdi na dve karty, ze jezdi se sirkama podpirajicima vicka atd. Ale napriklad, kdyz mu v patek zbyvaji 2 hodiny na to, aby byl doma, jenze by tim prekrocil AETR, pak na druhou kartu dojede domu za rodinou. Vi, ze tim hazarduje, ale to vi kazdy, kdo neco porusuje - jezdis po dalnici maximalne 130 ? Jak jsem psal, jezdi uz od svych 18 a nikdy by nejel do mrtva - preci jen ma doma rodinu. Bratr patri do skupiny tech, co ho to bavi, nedela prasarny, kupodivu je normalni ridic kamionu, ktery si uvedomuje, ze za sebou ma xx tun nakladu. Rozhodne kvuli tomuhle nepujde doprava do sracek, ta jde kvuli jinym problemum.
Legrace by byla, kdyby podobna omezeni jako ridici kamionu, meli i ridici dodavek a osobnich aut, to by bylo kriku.
No kdyz tu zminujete ty idylicke vesnicky a prahu resp. satelity u prahy, tak mohu poskytnout svuj pohled na vec.
Mladi jsem prozil v male vesnici, detstvi bylo vyborne. Az v dospelosti mi docvaklo spousta veci. Vetsina chodi do hospody, kouri krabicku denne, koukaj k sousedum za plot co ma noveho, pripadne mu tam neco prihodi, do kotle na pevna paliva pali vsechno co najdou. Pruser je, kdyz soused priveze nove auto a pak si jeste dojede na dovolenou a letecky, urcite na to nakradl, hajzl jeden. Stacilo mi jedno setkani spoluzaku ze zakladni skoly.
Aktualne bydlime s rodinkou u prahy, sousedi jsou v pohode, pujcujeme si co kdo potrebuje (naradi, sekacku atd. ), v pohode si reknem kam planujem dovolenou, pochlubime pak jaky to tam bylo, pripadne doporucime, nove auta si nezavidime, v lete si vecer posedime u grilu, pokecame.
Zdeny ty tu opet pises o vecech tak jak ti hodi, menis nazory jak se ti hodi, ale defacto jsi stejny jako na te vesnici.
Samí slušní, skromní lidé jsou na té Moravě, hmmmmmm ..... Takže dědo jenom ty jim tam kazíš ten průměr a charakter .... :-)))

15.11.2013, 14:57 |
Alig mrazik:Nepracuju 8hodin denně...taky jsem řidič z povolání a moc dobře vím co to obnáší. Ale tím ,že někteří to dělají jako tvůj bratr to firmy zkouší na všechny řidiče a pak to v nich chodí jak na průchoďáku..Chápu ho ,že má rodinu a chce být co nejvíce s nimi a zatím je timhle způsobem živí..a je tady to CO KDYŽ??...přijde ta situace ,kdy ho zastaví pos..ný celňáci a přijdou mu na to? Dopadne to tak jak to dopadá..průser jak vrata a bratr bez řidičáku a práce.. Ale jak se říká..každý je strůjce svýho štěstí

15.11.2013, 15:13 |
Lubak | Upraveno: 2013-11-15 15:14:13
Já si myslím, že by se spousta lidí měla jít někdy podívat mezi ostatní lidi. Neboť názory jsou tady dost zkreslené.
Žiju na Královedvorsku kde x let byl hlavním zaměstnavatel textilní průmysl který postupně totálně krachnul a x set lidí najednou nezaměstnaní. Ty lidi jsou ale ve spoustě případů absolutně nepoužitelní, neboť nejsou ochotni přijmout to , že se prostě musí naučit něco jiného, je to těžký ale je to tak.
Byla zde nabídka na řidiče a spoustě lidem jsou tyhle love vzácné, vždy je to otázka nabídky/poptávky.
Např. příbuzný jezdí dodávku cca. ráno v 3hod. nakládá, vrací se kolem 14-15 hodin za 14 tis. čistého a je spokojenej a štastnej za takovej peníz
A jestli někdo kdo jede každej rok na dovolenou do zahraničí tak automaticky patří do škatulky lidí co nemá čas na rodinu a je to nějakej "póvl" ?
Snad každej jaký si to udělá, takový to má ne?
Ono ten život na vesnicích není zdaleka tak vymalovanej jak se tady píše.
alig jenže tady je hromada profesí dál kde se jede prakticky nonstop jen se spánkem nikdo to nekontroluje a pokud má kamionak rozum a jde mu to takhle tak proč ne. naopak hromada dopravců to dělá prostě naopak budto pojedeš nebo jdeš:-)
já pracuju pro mezinárodní společnost ale na živnost. ráno vyrážím podle toho kam jedu zhruba v 6,30 někdy v 6 a vracím se v 7. sobota daopoledne v práci někdy i odpo na kanclu. neděle to už zas organizuju lidi na další týden. plánuju a sedím u kompu. kurnik takhle pracuje hromada lidí:-)
na to shánění práce mám zadanou inzerci na 3 pozice. s fixním platem 10K a průměrnej výdělek s provizema je cca 25K. prošlo mi rukama kvantum lidí. odpovědí na inzerci mám tak 150 měsíčne. z toho tak 80 vyhovuje a20 přimhouřím oko. volám na pracovné pohovor. někdo to nezvedne ani když to zkouším opětovně zhruba 2 týdny tak 5x. navolám cca 40 lidí. přijde jich 10!!!! z toho jeden chce pracovat. je to dřina nepopírám ale za supr prachy.
tři měsíce dělá hovno stojím mu za zadkem a učím bere fix. a najednou má pracovat samostatně. na je ouvej a konec.
kdo mi chce tvrdit že lidi dnes chtěj pracovat?
Myslím, že ty názory jsou zkreslené z obou stran :-) Podle někoho je člověk póvl, pokud žije internetem, párty, autama a dovolenou, podle někoho je pro změnu póvl, pokud by dřel v továrně za osmičku... není nakonec podstatnější, aby každý žil takový život, jaký si vybral? Někomu stačí míň peněz a chce mít volnej čas, někdo nepotřebuje čas a chce si penězmi vydělat na to, co považuje za podstatné...
Znám lidi, kteří mnou podle všeho pohrdají, protože nejezdím na čundr a ve volném čase nelezu po skalách. Vidí drahý BMW a dovolenou u moře a už trousí, jaký jsem líný prase. Já si o nich taky myslím svoje, ale nikdy bych si takhle veřejně lidi soudit nedovolil. Každý má žít tak, aby to vyhovovalo jemu a ne okolí nebo aktuální módě.
heldím, že jsem to napsal jak tatar kdo to bude chtít přeložit tak to rozepišu líp.
nemluvě o tom že inzertní servry jsou geniálně udělaný a já vidím, že mi reagují stále stejní lidi. některý si pamatuju a dva roky jsou pořád na pracáku.
ono vše má dvě strany. hromada mladých lidí nehledí na budoucnost. vídím to u spolužáků švagrovi kolegyn atd.
vydělávaj a mají podnájem. proč? když zvládne nájem někomu druhýmu zvládne i hypo a to nemluvím že třeba kolegyně takhle má luxusní byt kterej platí 13 nájemce chtěl nejdřív 16. a to už je tam 5 let. to je hezký ale už mohla mít svůj byt opět luxusní z jedný čtvrtiny zaplacenej:-)
sám jsem si kolikrát zavařil zbytečně protože jsem nepřemýšlel co bude dál.
drtičovi jen fandím vytváří pozici a za 15 tu dělá každej druhej. kdo má 18-20 v čistým tak je dobrej a kdo má víc je to vykoupený někdy něčím jiným.
Zdeny, CV jsem dostal, v pondělí se šéf vrací ze SC, tak mu to hned hodim.
ja musim rict, aspon v mim okoli, ze malo praci je prides odsedis a des domu, vsude se ocekava, neco navic zalezi na pozici, minimalne to muze ovlivnit dalsi postup ale zase z rozumem - hujerove to maji tezssi aspon v tech. profesich
jinak sem nastupoval pred cca 10 ti lety jako elektroinzenyr bez praxe za 21 hrubiho v Praze v soukrome a.s., mozna to nebylo nejlepsi financni nabidka ale dalo mi to hodne, nemluvim o tom ze teda sou platy asi vestsi
jinak co se okolo me sustne a lidi sou se ochotny podelit praha/stredocesky kraj, hruba mzda:
vs nastupak cca 30-35
operator vyroby strop 25, cokoli min je mozne
mistr operatoru strop 35 , bez ohledu na praxi
technik ve vyrobe strop 45 , bez ohledu na praxi
inzenyr ve vyrobe/vyvoji strop 50 , bez ohledu na praxi
vedouci pozice nad 50 do nekonecna
renomovana spolecnost -5 az -10 tisic
pokud clovek je ze sk nebo dal z vychodu -10 az -nekonecnno
mozna ta tabulka je enom orientacni ale spon jako voditko aby lidi bud stali na zemi nebo si nerikali moc
pokud Drtic vytvoril misto za 15 a ma cloveka co to nedela ze zoufalstvi jak si tu nekteri mysli je to dobre

16.11.2013, 15:10 |
Drtič Zoufalství určitě ne, kluk rád jezdí, jezdil u jiných společností a přesně co jsem psal výše: Měl 30 000 v čistým, ale nespal, doma byl jeden den v týdnu, nervy uplně v řiti a nájezd cca 20 000 - 25 000 km měsíčně. Takže tady jde s láskou :-) že mu za ten stres prachy v předchozích pracích fakt nestály.