Navštíveno 2512x

páč už jsem trochu unavenej a otrávenej z toho cestování po bazarech a inzerátech, zkusil bych štěstí i tady.
Pro tchána sháním malé auto - představa taknějak:
2004 nahoru
rozumné ujeté km nebo odpovídající stav a servis
výbava servo, el. okna, klima není podmínka
5-dveří
benzín 1,2-1,4l
po tom všem co jsem zase viděl bych uvítal něco z garáže, takže 1. majitel a doložený servis.
Cena do 110 000,-
Skoda Fabia I / II
Suzuki swift
Honda Jazz / Civic
Fiat Punto
Citroen C3
Audi A2
Ford Fiesta / Fusion
Renault Clio
Seat Altea
apod.
takze pokud by někdo o něcem vědel, hoďte to sem nebo na email.

19.06.2013, 06:14 |
Lubak kolega prodava c3,r.v.2006,cerna metla,5dveri,1.1benzin,najeto 93,po 1 majitelce,hodim ti do mejlu vic info a foto.chce za ni kolem 80tis
Skoda ze ta cena je jen tohle, vedel bych o temer nove C3 :)
RV 2012 a najeto asi 3t km :) kupovano v CR, prvni majitel :)
Vim ze ma nabidka se ve vetsine veci vymyka tvym pozadavkum,ale treba se zalibi.
Jak se dokopu udelat nejake fota budu sem hazet inzerat na muj povoz a to:
Renault meganeGrandtour II 2008
1.5dCi 78kw (spotreba 4.2-4.9)
aktualne najeto 119.000
Jsem prvni majitel,v unoru doplacen leasing. Dolozim prubezne celou historii.
perfektni stav bez investic-pouze drobna kosmetika auta z mesta.
cena pevna 139.000

19.06.2013, 09:48 |
Lubak To je to co jsem psal nahoře, více info ti hodím do mejlu

Knightey- pls hod mi vice info do mailu, taky shanime.
Diky
Lubak - předal jsem, díky za nabídku, uvidíme jak se rozhodne.
Batman - díky ale tohle neprojde pac jak pises, neschazi se nam to v zadnym z pozadavku co pantata vznesl ;)

20.06.2013, 10:14 |
Losky | Upraveno: 2013-06-20 10:19:30
Tak C3 jsem měl, dva roky starou (2008), už facelift, ale už mi to nesmí do baráku. Měl jsem 1.4HDI, spotřeba léto 4,3L, zima 4,7L, ale to bylo jediné, co bylo dobrý. Sedačky mez bočního vedení, po delší trase bolely záda - moc měkké, vzadu nepohodlný posez, v každé zatáčce se to auto tak nějak lehce vrzalo. Spotřeba při po dálnici cca při 150 asi 9L nafty. Doma jsme měli ještě Fábii II a prostě ta byla někde jinde. Větší, lepší sedačky, vzadu se dá sedět.
S C3 když jsem byl ještě na záruční opravě (zasekával se zadní prostřední bezp. pás), tak zjistili, že C sloupek díky plastizolu nedržel - to bylo to vrzání. Opravili to, ale žádná omluvu - prostě nic. Nechal jsem si dodělávat tempomat a taky problém. Příprava pod volantem byla, páčka 1800,- a všichni říkali, stačí nasadit, aktivovat a tradá a ono h..... Musela se natahat elektrika a ve finále to stálo asi 4000,-.
Taky mě docela překvapilo, že když jsem měnil ložiska horního uložení (najeto 37000 km), dával jsem rovnou péra Eibach a když jsem to doma měnil, ohýbal jsem rameno, aby se tam dostal tlumič zpět a pic, poloosa komplet venku a olej na zemi:)) U všech aut, co jsem měl, tak poloosa držela uvnitř - asi zajištěná, tady nic:)
Nevím, radši bych opravdu volil něco jiného
diky za info - hledám auto, se kterým bude tchán dojíždět 3km denně do práce ještě rok než půjde do důchodu, měsičně najede max 300km...
Já ho tlacim k grande puntu, jenze on porad kouka po fabii, coz je podle me nesmysl, pac za 110 mam pekny vybaveny grande punto, s rozumnyma km a po prvnim majiteli, v super vybave. II fabie se mu libi pac je vyssi, lip se do toho leze, ale tam za tyhle prachy koupi max nejakej sluzebak s 150t km na tacho, bez jakykoliv vybavy, s HaTaPkou pod kapotou.

20.06.2013, 10:37 |
Losky Pokud má před důchodem, tak si taky říkám, jestli Grande je pro něj ideální. Měli jsme ho taky doma, 3dv, prostoru vepředu habaděj, ale je to nižší, možná taky záleží na motorizaci. Určitě lepší volba jak Mégane a C3, protože to aspoň nepoužívá ty vyfik....e stylu startovací karta atd a navíc Punťa jezdí pěkně. Fiaty jsme měli tři, pokaždé od novoty a nikdy nebyl problém. A co se týče Renaulta, tak ten mi nesmí ani před plot, zvláště po zkušenosti s Lagunou II a dCi:))))))))) Pro tchána bych radši volil jednodušší auto s levnějším servisem, než tyhle stvoření, kde se ti vybije baterka a ani to neodtáhneš, protože to zamkne elektronicky volant atd...
Nechci tady rozjizdet ot,jen si dovolim zastat dCi motoru.
Losky pravdepodobne vlastnil lagunu s motorem 2.2dCI coz je opravdu spatna kombinace poruchovyho motoru s poruchovym modelem renaultu. 1.5dCI je neco uplne jineho.
Jinak volant se i pri vybite baterii odemknout da,ale je k tomu treba srubovak a 10 minut casu.
hawk

20.06.2013, 11:35 |
Losky Měl jsem 1.9 dCi (2003). Auto 5 let staré, po prvním majiteli, km 170t, vše doloženo. Od začátku jsem se s tím autem trápil, spotřeba průměr 6,8L,8 zima asi 8L. Jednou nastartovalo, pak zase 10x ne. Servis katastrofa. Prý je k.o. čtečka karet, karta, zámek volantu a ještě něco. Cca 50t. Diagnostika 2t. Rozebral jsem to sám a zjistil jsem, že na volantu byla spadlá nějaká podložka a ta občas zablokovala zámek volantu a pak to bloklo jednotky v autě. Jednou vybitá baterie a auto sem musel nechat stát na místě, protože mě opravdu nenapadlo sundávat zámek volantu dolů:) Pak začalo něco chrčet v záběru turba a zjišťoval jsem 2 měsíce co to je. Nikdo nic nezjistil, zaslepil se EGR ventil. Dal jsem inzerát a kupodivu i s vadou prodal. Za půl roku jsem volal pánovi "od fochu" co to bylo. A začal:))) To chrastění byl vysypaný katalyzátor, který je hned za motorem pod turbem, odešlo turbo (to jsem tušil, protože mělo vůli jako kráva a IC byl plný oleje), odešel setrvák s jedním synchronem, spojka a něco bylo se vstřikama. Takže říkal, že tam zahořelo asi přes 80t. Zajímavé bylo, že to byl automechanik:)))))))) Jinak auto bylo pohodlné, ale pořád někde něco vrzalo, což nesnáším, protože na tyhle kravinky jsem hotovej úchyl:)
Od té doby prostě Renaultům nevěřím.
Ale to je už dost OT
Na 100% se jen tady na foru najde nekdo kdo mel podobne problemy s VW,AUDI,ŠKODA a kazdou dalsi znackou. Bud jsi mel smulu na kus nebo jsi uz zkratka koupil vylitanou vranu. Tak ci tak nikdo ti nebere tvou averzi vuci nejake značce,kterou chapu,ale rikat nekomu nekupuj si renaulta ja s nim mel tolik a tolik problemu je docela kravina kor kdyz to byl uplne jiny typ a jiny motor.

20.06.2013, 13:03 |
Losky Ok, je to povrchní, ale prostě to tady je zažité, zvláště s koncernem:)
Já jen, že na těch pár km a věk majitele, bych spíš volil Fiata v benálu než v naftě, je tam prostě míň kurvítek:)