Navštíveno 6110x

Někdy po Novým roce,si chci pořídit komp.Co má umět.Přehrávat plynule z netu youtube,péčko,stream.Přehrávat filmy z dvd a umět pálit cd.Kejs asi midi tower černá barva.V podstatě se na něm hrát nebude,ale chtěl bych aby šel v budoucnu levně apgrejdovat,třeba výměnou procáku a přidáním pamětí.Časem bych se chtěl dostat apgrejdem na přehrávání ve full hd.Měl by mít legální OS asi aspoň Win 7.Kolik si mám připravit?Pokud někdo něco budete mít tak poprosím do mejlu.Nejlíp Praha a okolí osobně.Děkuji

30.12.2016, 11:23 |
CRK Asi tak litr? :D
Přesně. Tohle zvládne i nějakej historickej kus. :-)
Bezva.Tak jestli někdo něco takovýho má budu rád.
Mam nekolik kompu z kancelare :)
Ceny kdyžtak do mailu.A případně bych se stavil po novym roce.Díky
Jaká minimální konfigurace tohle dnes splní?

30.12.2016, 17:22 |
Osly krom toho možného upgradu to dnes zvládne klidně i 10 let starý PC s nějakým Core 2 Duo, 2GB RAM integrovaná grafika...připlatil bych si za SSD pro systém a to by bylo vše...
1GB RAM mu vezme Win 7.AntiVir,třeba už Avast Free mu to taky docela zbrzdí.
Ted jsem přidal za 2800 tohle:
Intel Core 2 QUAD Q6600 4 x 2,4GHz
RAM DDR2 4 x 2GB Patriot 1066MHz
HDD 320GB SATA
DVD RW LG SATA
Grafika ATI Radeon HD 2600 XT 512MB
Zdroj 450W
OS Win 7 Ultimate edition 64bit SP1
Super deska Asus PQ PRO-Intel P45
Plecku za litr sežene všude,ale u takových dvou jader už není co upgradovat.
DDR2 jsou dražší jak DDR3.
Integrovaná grafika u starších kusu to zvládne přehrát, ale reklamy na pozadí už dnes hodně brzdí celej prohlížeč ať už je jakejkoliv.
Je to jako by tady napsal,ze si koupi zesik AUNA a k tomu basák SHARK.Ale bude časem upgradovat basák:-)
Dnes koupis za pár korun uchazejici PC.
potreboval bych neco podobnyho, komp na kterym pobezi win7 a jeden nenarocnej soft + VPN + vzdalena sprava. chtel bych ale malou velikost a energetickou nenarocnost, nejaky to mini/mikro kancelarsky PC, mam vyhlidnuty HP 260 G2 ... takze koupim bud to novy, nebo kdybyste se chtel nekdo zbavit neceho podobnyho....
A SSD dávat do staré plečky to je nesmysl.
Systém nebude rychlejší, protože rychlost HDD potažmo SSD bude brzdit výkon prociku v závislosti na RAM.
Díky za postřehy.Zvažuju jestli plečku nebo zainvestovat třeba okolo 2-3tis a mít něco schopnějšího/upgradovatelnějšího třeba s modernější deskou na rychlejší paměti.

02.01.2017, 23:33 |
Osly | Upraveno: 2017-01-02 23:34:58
Pokud chceš malý a energeticky nenáročný a nějaký ten možný upgrade do budoucna asi budeš muset koupit něco nového.
Jinak to co ti nabídl Phenomx4 dobrý za tu cenu. Pokud tam ale chceš přehrávat jen filmy dá se říct ani tolik RAM nepotřebuješ(ale obecně čím víc tím líp) jen skrz případnou nižší cenu. Když už bych bral grafiku zvlášt asi bych volil něco novějšího a připlatil si teda...nejen skrz tu spotřebu ale tím pádem i chlazení...starý ATI dosti hučely...
Pak píšeš o HP 260 G2 to je s cenou zase úplně jinde tak tedy nevím v jaké cenové relaci chceš poradit :)
Za tím SSD si stojím sám jeden používám v SATA2 s podobným HW jako ti tu nabízí a rozdíl je markantní...ale tak nebudu se tu s někým dohadovat :) Samo že v SATA3 jsou výkony ještě lepší..ale to je zase jiná kapitola.
Určitě bych si za něj připlatil aspoň pro OS třeba 120GB a další obyč HDD na filmy a data.
Celkově bych v novém viděl jen výhodu v záruce, menší případné velikosti a spotřebě. Práci to udělá úplně stejnou. Podle mne u PC do kterého chceš investovat pár tisíc nemá smysl brát ohled na případný upgrade. Většinou lidé koupí stejně zase něco jiného/nového.
Tak koupena plečka za litr údaje z Aida
AMD Athlon 64 x2 3100Mhz 6000+
deska Asus M2N-E
4Gb DDR2 800Mhz
Ati Radeon X1950 GT (256Mb)
HDD 305Gb 7200ot
HDD 153Gb 7200ot
Win 10 ty vidim dnes poprvý
na bazoši za 1500,-
slevil na litr
a pak na dalším inzerátu
22" full hd monitor Aoc za litr
a k tomu herní podsvícenou (zeleně)klávesnici od Genius Manticore a herní myš Razer taky podsvícená zeleně
cena za oboje 200,-
1080p z yt funguje,ale mám pomalejší net ale na 720p to fachá bez problému
Takže ač stařík tak já jsem spokojen :)
něco takového byxh taky potřeboval...
mám taky prehistorik PC, Barton 2500+, 2GB DDR, grafika Ati Radeon 1600. měl jsem na tom XP, kdy už problém nainstalovat ovladače k tiskárně, Adobe už taky nechtěl spolupracovat. Tak jsem tam dal W7, a stejný, respektive horší. Tiskárna stále nic, antivir taky nic atd.. píše to appcrash. Youtube pouze v malém okně, ještě v rozlišení 244p. nic víc, procesor mi píše že jede na 100%.... :(

15.01.2017, 20:15 |
Kapka (M)