Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Prosím poradit pneu

o Navštíveno 2517x o
o 25.05.2008, 18:37 | Cormi
Ahoj, dostal jsem se k finální volbě pneu. Potřebuju objednat, ale nejsem si pořád 100% jist. Jde o Golfa 4 1,6 a budou se na něj montovat kola 8,5x18 přes podložky na změnu rozteče, takže neni místo v blatníkách.

Volba padá na:
DUNLOP SP Sport Maxx 225/40
PIRELLI P-Zero Nero 215/40

Radši bych se přiklonil k rozměru 215/40 (kvůli motorizaci a že se guma víc natáhne) takže Pirelli, ale mám za to že se jedná o sportovnější (tvrdší gumu) a taky oproti DUNLOP citelně vyšší cena. Tak váhám... Co byste v mym případě doporučili? Eventuelně uvítám i další typy, třeba pokukuju po Vredestein Sessanta Ultrac, ale tam jde spíš o ten vzorek než že by se dalo mluvit o jízdních vlastnostech (co jsem koukal na testy).

Mockrát díky, začátkem týdne musím objednat.

o 25.05.2008, 19:48 | Nismo.Power
P- zero je máslo guma, sedí super ale mizí dost rychle..... tvrdá určitě neni :) uričitě bych taky dal užší aby se to vlezlo do podběhu . . . ..
Bridge RE050 to samý jak pirellka jen možná sedí o chlup líp . . .. .Vredštajn nevim :) Sport Contact 2 v tomhle rozměru je myslim taky, trochu tvrdší než ty dvě ale sedí super taky a vydrží relativně víc . . . . Dunlop ty nový nevim ale třeba 9000 bylo máslo jak cip :)
o 25.05.2008, 20:05 | Rajdlos
Nismo videl jsi uz nekdy sportovni gumu, ktera nemizi rychle? :-)

Cormi: jde o to, na co ta guma bude pouzivana, jak moc najezdis rocne atd. vybiral bych podle toho, a ne podle toho jakej ma design vzorek, jde o to jestli potencial tehle gum vubec nekdy vyuzijes

Jezdil jsem na SP Sport Maxxech i na Nerech, NERO zatim nejlepsi pneuska, kterou jsem mel obutou, momentlane jezdim na Potenzach a taky dost dobre

Proste u tehle gum, kteroukoliv koupis, je to v podstate jedno, protoze pokud nejezdis vylozene na krev, nikdy potencial tehle pneusek stejne nevyuzijes.
o 25.05.2008, 20:44 | Nismo.Power
rajdlos : jasný, nevidel :) ale je porad podle mě lepší mít gumu která v kritický situaci zatočí a zabrzdí líp než gumu tvrdou jak sklo aby vydržela 50tis :)
o 25.05.2008, 23:18 | BALI
já jsem vždycky byl max. spokojenej s toyo a yokohama... na vredsteinech jsem jezdil na zimákách corsou a zimáky byly dobrý,letní nevim
o 26.05.2008, 14:37 | Cormi
zatim díky ale pořád nevim :-) Hlavně že ty gumy nejsou tvrdý. Co se týče ježdění tak v poslední době jsem na tom tak že nejezdim prakticky vůbec, ani nemam čas to umejt :-) takže by pomalu stálo za zvážení, jestli to auto vůbec potřebuju, ale protože mam už rok nový kola tak by stálo za to je nahodit.

Co se týče kilometrů tak ty se pohybujou mezi 5-10 tis za rok takže o nějakym sjíždění vzorku nemůže bejt řeč, na rally si nehraju, takže je zřejmě fakt, že to nemusim až tak tak prožívat, protože potenciál gumy vážně nevyužiju, spíš jde o ten pocit že mam na autě Pirelli a žádný Wanli nebo Nankang :-)))

Ještě by mě zajímal Falken FK-452 v 215/40. Co se o nich říká? Cena je perfektní a úplnej shit to zřejmě nebude.

Jinak jde mi taky o nízkej valivej odpor a sníženou hlučnost - jak jsou na tom v tomhle směru Pirelli a Dunlop? Jestli je tam silika nebo ne mě nejspíš taky nemusí zajímat.

Jinak sníženej váhovej index 89 u 215/40 místo 92 u 225/40 co bych měl mít je problém? S tim co jsem vzal za kola bych na silnici stejně neměl co dělat, tak je to nejspíš jedno :-)

Pokud někdo ještě odpovíte, tak díky předem
o 27.05.2008, 15:07 | Cormi
takže teď je to FALKEN vs PIRELLI. Obojí v 215/40 R18

Falkeny můžu mít za 10 tis a Pirellky za 16,5 tis.

Falken jsou za krásnou cenovku a určitě by vyhověla, ale Pirelli je Pirelli tak se nějak nemůžu rozhodnout...

kdo poradí prosím?

foto k příspěvku  od Cormi

o 27.05.2008, 15:08 | Cormi

foto k příspěvku  od Cormi

o 27.05.2008, 15:14 | Beda
jestli na ne mas prachy, tak vem ty Pirelli
o 28.05.2008, 00:01 | Kakin
Mam taky NERA 205/40/17 a max spokojenost....jsou krasne mekoucke....oproti Michelin Pilot to byl beton :-)
o 28.05.2008, 05:48 | JP | Upraveno: 2008-05-28 05:49:11
Přesně jako Beda. Ty Falkeny jsem sice nikdy nejel, ale Nero jsou skvělý gumy. S Coupé mi na jedničku při záběru turba jiný gumy hrabou, ale Nera držej... v zatáčkách mi to nikdy nijak výrazně neujelo, přestože párkrát už jsem udělal manévry, u kterejch jsem se viděl v příkopu (ehm, třeba jsem v noci zapomněl na jednu 180°). Nerad bych si jednou nadával nad vrakem auta, že možná kdybych tenkrát neušetřil...:)
o 28.05.2008, 08:58 | basstard
PIRELLI
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3199 sekund.