Navštíveno 3258x

máte někdo zkušenosti s čipováním motoru 2.0 HDI 107 ps, peugeot 307? nebo s jiným HDI motorem? díky

23.04.2008, 18:48 |
Syrup ja mam zkusenosti s 2.0 HDi 66kW ve 206ce. co chces vedet?
kdo ti to dělal a jak jsi s tim byl spokojený? o kolik %(koní) ti to zvedli. co to udělalo se spotřebou?

23.04.2008, 18:57 |
Syrup | Upraveno: 2008-04-23 19:01:56
nechal jsem si to delat od typka z www.flashmotors.cz- probihalo to tim stylem, ze prijel ke me pred dum, sedl do auta, zastrcil do diagnosticky zasuvky kabl od notase, spustil software, vypalil mi originalni data a zacal upravovat ... pekne postupne vsechny krivky ruco zvysoval, delal to asi hodinu. pak si rekl o 5000,-. .. kolik mi to zvedlo koni nevim, ale vim, ze kdyz jsem nastartoval a vyjel z parkoviste, tak jsem mel usmev od ucha k uchu, protoze to byl rozdil jako krava. Se spotrebou se mi zda ze to neudelalo vubec nic, ani se nezvysila ale ani se nesnizila... alespon me to tak prislo. Postupem casu jsem vymenil spojku, ale ta uz byla nacata, takze chtela. Nevim jak je na tom ta stavajici...
Jedinej problem u 206tek je, ze maji chaby chlazeni, tudiz v lete kdyz tomu nalozis na dalnici tak se teplota oleje vysplha docela vysoko... hlavne v tech vedrech... jinak to mam chiply uz rok a zadnej problem ...
tzn.: spokojeny jsem velice. ale uz ne tak moc s tim autem, proto menim .. :-)
a kolik si najel asi kilometrů? za 5OOO to je dobrá cena,když ještě přijede až ktobě domů... no u 307 bude asi problém že to nevydrží dvouhmotový strvák :) ale to je jedno. díky za info, jsem pozitivně nakopnut do toho jít taky :)
koukal jsem na stránky flashmotors a májí tam uvedenou cenu od 7500. ty jsi mělnějakou slevu, nebo cenu po známosti?

23.04.2008, 23:24 |
Syrup | Upraveno: 2008-04-23 23:26:22
covece za ten rok jsem najel asi tak 20 000 cca, a s tou cenou ... shanel jsem se po nejlepsim softwaru na upravovani, po procitani ruznejch recenzi atd jsem nasel nejakyho chlapika kterej to delal fakt dobre a nejak jsem se dopatral i jeho ICQ. tam jsem se dozvedel ze uz to nedela, ale ze to dela jeho hodne dobrej znamej a ze mam rict ze jsem od neho a budu to mit levnejsi. Tak jsem mu zavolal, rekl jsem mu svoji situaci a rekl mi ze to budu mit za bura ... ono taky, uctovat si vic jak 5000 za hodinu prace je docela moc... :-) Kazdopadne jednani super, prijede domu, nahraje novej soft, zazalohuje starej, pokecas si, rekne ti teorii a praxi a oboustranna spokojenost. Navic jsem ho doporucil kamosovi kterej si nechaval chipovat 525tds a ten to mel snad za stejnou cenu jak ja, a ted asi budu doporucovat dalsimu typkovi ...
btw: netusim co je "dvouhmotovy strvak" ...
"dvouhmotovy strvak" ... je odpružený setrvačník na spojce. výmysl peugeotu aby lidi museli kupovat náhradní díly co se vys?rou za 100 tis km :)
kontakt by se mi asi hodil, ale už ho asi nemáš...nebo jo?

24.04.2008, 09:55 |
Syrup aha, tak to jsem netusil :)
kazdopadne, toho typa mam furt v ICQ, jeho number je 220054033 , tak mu kdyztak muzes zkusit rict ze jsem ti ho doporucil, ze mi tak cca pred rokem chipoval oranzovou 206ku v praze a muzes zkusit ukecat cenu :-)
To s tím olejem je normální, jestli tam máš taky tu stupnici v otáčkoměru, tak mi to leze klidně na nějakých 130st (chybí poslední dílek ke 150ti) a mám 307ku...jinak já chipoval u bitpower, ale benzín...ono to bude asi dost podobný, záleží odkud seš, ale flashmotors budou určitě levnější.

24.04.2008, 12:25 |
Syrup kamil: neberu to jako nejakou velkou vec... pred chipem se mi ta teplota standartne drzela tak na 90ti a tedko leze tak na 110-120, kazdopadne je to jeste kus od cervenyho pole, tudiz jsem v klidu ...

27.04.2008, 19:25 |
relax Dal bych si bacha na takovejdle chiptuning "na kolene" spousta lidi tam akorat naprogramuje vyssi davky paliva to je cely. A to neni zrovna to nej...
syrup - bavíme se o teplotě oleje?? já mám pouze displej...ve městě opravdu drží 90st, ale na dálnici se to dostane klidně i na těch 130st (odhadem, prostě poslední políčko od 150ti). teplota vody se ani nehla do včerejška...po hodinové koloně ve vyškově šla teplota přesně na 90...jinak je těsně pod:-)
relax: pokud ho neznáš, tak pomlč..od flash tu má upraveno víc členů...

27.04.2008, 21:14 |
Syrup jasne, teplota oleje, ne vody :-) ja to mam v tom svym pekaci vedle otackomeru, klasicka rucicka.. jinak teda souhlas, ve meste je to okolo tech 90ti, a kdyz tomu nalozis na dalnici tak to leze a leze a leze.... :)
relax: asi jako kamil306 ...