Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Středící kroužky

o Navštíveno 2202x o
o 08.04.2008, 20:25 | Majk-fox
Tak sem byl v pneuservisu zeptat se na středící kroužky, jelikož sem je ke kolům nedostal. A tam mi řekl, že na kola Mangels neseženu kroužky, že každý kola mají svoje a prej jedině stočit na soustruhu, já našel na elektrony.cz nějaký,ale tam chtěj 145,- za jeden, což je dost a v pneuservisu mě tvrdil, že by to nedělal, že to určo nebude dělat dobrotu.
Takže je to na Renault 19.A chci vědět, jestli ty kroužky z netu budou normálně pasovat a popřípadě, jetstli by mě je tady někdo prosím stočil, samozřejmě zaplatím. Dík za pomoc a rady, tohle jde mimo mě:-( A ještě ty kola jsou v záruce a mám záručák, jestli bych měl ty kroužky nějak nárokovat na prodejci?

o 08.04.2008, 21:07 | johanik
Pokud jsi si objednaval kola primo na dany typ auta, mel ti prodejce poslat i krouzky, pokud to tedy bylo potreba. Jinak je to tak, ze kazdy vyrobce ma jiny rozmer, hodne k nam chodi lidi ze koupily kola, ani nevi vyrobce a shani krouzky, pak je to docela problem. Takze bud prodejce a nebo pak nechat vytocit na soustruhu podle pozadovanych rozmeru
o 08.04.2008, 21:17 | Majk-fox
No, já je koupil ze suzuki Pardubice od jednoho člena z AHC funglovky, který byly objednány na jedno auto a nepasovaly, tak to prodával a ještě mě je tam zkoušeli dávat na auto a tvrdily, že seděj přesně, tak sem je vzal a já blbec nezkusil jak pasujou na středovou díru a ani sem se neptal na krožky a takhle to dopadlo.Takže myslíš, že z toho netu to nemám ani zkoušet objednávat?
o 08.04.2008, 21:27 | johanik
no, takze byly na jiny auto, tudiz bud bez krouzku, nebo s jinymi. Pikud vis kdo je dodal, tak bych se na ne obratil, meli by je umet dodat, i kdyz si je zaplatis. A nebo pokud mas nejakeho soustriznika, tak nechat vytocit
o 08.04.2008, 23:59 | Rudi
jakou máš díru na kolech? mám tu 2 sady kroužků na CLio, což je stejný jako na R19...
o 09.04.2008, 13:32 | Majk-fox
Rudi: je to kolem 72 mm, šuplerou se tam nedostanu, tak mě otec z práce přiveze něco na změření.
o 09.04.2008, 14:45 | CervinVega
nejradsi mam lojzky v pneuservisech, kde jsou schopny se do krve hadat, ze zadny stredici krouzky nepotrebujes, ze nejsou treba... v dalsi levelu se dozvis, ze ani vyvazeni nejsi schopnej poznat :-)))
o 09.04.2008, 17:09 | zdenek81
CervinVega:Neházej prosím tě všechny lojzky z pneuservisu do jednoho pytle:-)Jinak jestli jsou to ty plechový mangels tak mají pravdu v tom že se nedají sehnat plastový kroužky jelikož jejich tvar uchycení nejde na ty plechový Mangels protože nemají vybrání na ty kroužky.Jediný co ti zbýva je si to nechat udělat od soustružníka z bronzu nerezu jen prstenec který nasadíš na střed náboje a pak na to kolo.Takže ti to v tom pneuservisu říkali zprávně.Já mam zas rád lojzky co přes net všechno znají a všechno vědí.
o 09.04.2008, 19:45 | Losky
nech si to udělat u soustružníka ze silonu. Já za ně platil 500kč za 4ks ale naprostá spokojenost
o 09.04.2008, 20:25 | Majk-fox
Tak sem volal prodejci, co sem je od něj koupil a pevně mě tvrdil, že montoval mraky liťáků a nikde kroužky nedával, že to vystředěj jen šrouby, ale nevim nevim.Jinak už mě je udělá otec v práci ze silonu, takže snad dobrý, ale díky za rady pánové, v tomhle sem si fakt nebyl jistej.
o 09.04.2008, 20:41 | zdenek81
Majk-fox:Tak tomu idiotovi řekni že montoval mraky kol akorát tak na trakaře,když ti řekl takovou hovadinu.Jinak jsem se tě ptal jaký to jsou ty Mangelse,pro zajímavost:-)
o 09.04.2008, 21:49 | Majk-fox
Tady je máš zdendo:-)

foto k příspěvku  od Majk-fox

o 09.04.2008, 22:26 | Zephyr
kroužky na takové kola.... no problém. Ze silonu je mám udělané za cca 2 hoďky.
o 10.04.2008, 07:18 | zdenek81
Majk-fox:Děkuji za foto a u těchto kol není problém s těma kroužkama.Celou dobu jsem si myslel že máš ty plechový chromový Mangels.Menší rada ať ti táta udělá vnitřní průměr kroužku na 60,1 aby šli v pohodě dolů z náboje.Vždy se dává desetina navrch.Měj se
o 10.04.2008, 11:18 | Majk-fox
Dík moc za rady.
o 11.04.2008, 07:58 | jazzman
Dělal jsem si je sám, v pracovní době, takže 500 v chalupě. Mám je ze silonu, ale je to na prd matroš. Pokud se to dělá na soustruhu na jedno upnutí, což by mělo, tak to brní a celkově je to takové nějaké kostrbaté a oku nelahodící :-D Jestli je budu dělat někdy příště na jiné auto tak asi dural, nebo hlína.
o 11.04.2008, 20:25 | tmx.806
jazzman - nic ve zlym, ale jestli se tim zivis, tak nechapu co ti na tom brni... a kostrbaty? no to vubec... :-))
o 11.04.2008, 21:08 | jazzman | Upraveno: 2008-04-11 21:08:35
No když sem soustružil vnitřní díru, tak to brní. Máš tam stěnu, co je tlustá 2,5 - 3mm, tak se není čemu divit. A dělal jsem to na jedno upnutí 5 kousků, 12mm délka plus prostor na upichovák, takže to bylo celkem dlouhé. Čím blíž ke sklíčidlu, tak to samo brněo míň a míň. Možná sem udělal chybu, že sem to vrtnul skrz, k vůli lepšímu odvodu špon. Ty když se šprajcnou, tak to pohne s celým kusem.

Jo a neživím se tím ;-)
o 11.04.2008, 21:41 | tmx.806
jo, a majku - tusim ze jsi z chrudimi - pisni mi rozmery a ja ti to vytocim...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3245 sekund.