Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > TUNING A6

o Navštíveno 4618x o
o 05.04.2008, 20:09 | manolo | Upraveno: 2008-04-05 20:10:19
Nedavno se zde objevil inzarat.

[ Link ]

Audi A6, modra perlet, tiptronic, 98, 2.4 benzin, Quattro full vybava. Nevahal jsem a kontaktoval majitele, byl velmi ochotny, auto se mnou projel a po case auto v dobre vire koupil. Vse se jevilo super, jen po 2tydnech auto spatne startovalo a pri razeni se chovalo velmi divne. Prokluzovala spojka, kopala atp. Mel jsem za to, ze po ranu je to u automatu normalni a tim padem sem to neresil a i na dotaz byvaleho majitele me rekl, ze je to normalni praxe.

Auto se pri stani houpalo, vrnelo, spatne startovalo, spatne radilo. Nevedel sem co s tim, diagnostika neodhalila zadnou chybu ani ja ani byvaly majitel spolecne se mnou zadnou chybu nenasel. Vymenil me svicky a hotovo...auto se chovalo porad stejne.

Vcera, okolo 10pm sem jel s klukama k bertymu a mildovi vybihalovi na kavu do prostejova. Kousek za Mosnovem smer Novy Jicin mi v rychlosti asi 140 z niceho nic zacali padat otacky. Zkusil jsem seslapnout plyn na zem a porad padaly. Podradil sem na sekvenci v tiptronicu a porad nic, jak kdyby prevodovka nereagovala, uplne uvadly brzdy, brzdili tak na 30-40%, spise zpomalovali. Nevedel sem co s tim, pokusil jsem se zase podradit, a zase nic, otacky i motor spadl tak na 60km v hod. Z niceho nic autem neco brutalne 2 trhlo, pocit jak kdyby nekdo strcil klacek do spic na prednim kole motorky. Rana jako prase, sekli jsme se vsichni do pasu a auto hodil hned do osdstavneho, vypl motor a bezel ke kapote. Trosku byl videt kour, ale slo to jakoby ze spod auta, od stredu vyfuku atd. Kolega si lehl pod auto a vsiml si ze hori vse okolo stredoveho dilu vyfuku uz dost velkym plamenem, okolo prevodovky. Bezel jsem hledat hasicak a asi za 10-15 sekund jsem jej nenasel a chtel sem hasit rukama, ale to uz velka cast introse horela a cela podlaha. Vyhazel jsem z auta rychle veci a utekl. Praskly vsechny skla, gumy, vse co v aute bylo. Hasici prijeli asi za 2 minuty a auto horelo asi 6-7 minut.

Chlapi poradte co s tim. Je moznost to nejak resit s pojistovnou kdyz jsem nemel havarijni pojisteni? Je mozne to nejak resit s byvalym majitelem, kdyz jsem mel auto pouhy mesic a podle me byla zfusovana nejeka oprava na aute?

o 05.04.2008, 20:10 | manolo

foto k příspěvku  od manolo

o 05.04.2008, 20:10 | manolo

o 05.04.2008, 20:11 | manolo

o 05.04.2008, 20:12 | manolo

o 05.04.2008, 20:13 | manolo

o 05.04.2008, 20:14 | manolo

o 05.04.2008, 20:15 | manolo

o 05.04.2008, 20:16 | manolo

o 05.04.2008, 20:17 | manolo

o 05.04.2008, 20:19 | manolo
Vidíte co z auta zbylo, takze zbytky na prodej

skelet s velkym TP a malym TP, VIN atd...
Zadni lampy
zadni naraznik
parkovaci asistent
klapa kufru
vyfuky
nadrz
zadni ctvrtka prava
chladic motoru
abs
zadni naprava
zadni dily napravy, tehlice, brzdy...

atd...

kontakt pod nickem
o 05.04.2008, 20:25 | manolo
jet minutu dve dyl, tak konec
o 05.04.2008, 20:25 | fredh
no já myslím že by to nějak řešit šlo, protože podle mě můžeš uplatňovat skrytou závadu o který majitel věděl a kvůli ní to možná prodával, každopa asi čekej soud.

Jak si psal ta běžná praxe podle něj. A podle zákona můžeš myslím auto vrátit bez udání důvodu, ale nevim jak dlouho to platí.

Kdyžtak mě asi někdo opraví/upřesní
o 05.04.2008, 20:38 | IbiZien
jo , vrátit auto ale ve stavu ve kterým ho koupil a ne toto , ale každopádně bych se i soudil !
o 05.04.2008, 20:41 | audioland.cz
Rosťo to je hrozny :( je mě to líto.. každopádně bych si sehnal právníka a nějak to řešil, tohle není normální.. zítra ti zavolám.
o 05.04.2008, 20:47 | manolo
nevim, clovek me ho prodaval, byl v pohode, vstricny, slusny, ochotny...kua nevim, nechci tomu verit
o 05.04.2008, 21:00 | fredh
i takový bejvaj lidi, ale nadruhou stranu bych ho prvně zkontaktoval a pak by se vidělo, de o tvoje prachy.
o 05.04.2008, 21:06 | Deliquente
Ty woe Rostíku tak to je průser :(
Ted si myslím ,že jedině auto na znalecký posudek co to mohlo způsobit a pak pátrat ,pátrat co se na autě předtím dělalo ,ale nevidím to na uspěch :(
o 05.04.2008, 21:08 | manolo
myslim ze v tom uz se tezko bude neco hledat...
o 05.04.2008, 21:09 | majoni
Rozhodně se nedej, to je skrytá závada jako Brno, zfušovaná oprava, jak tady někdo píše, možná po těžký bouračce to dostal někdo zadara a pak to spravil na oko a prodal. Každopádně by to chtělo znalecký posudek co to způsobilo, ovšem otázka je, co z té hromady šrotu někdo vyčte, ale základní chyba, která způsobila požár by měla být poznat i z toho vraku. Asi bys zatím neměl nic prodávat a najít si právníka. A na bývalého majitele nedej, možná o všem věděl a ted se tváří, že on nic a hraje divadlo. Hlavně to nevzdávej, pevný nervy.
o 05.04.2008, 21:18 | BadyS
no doprdele, taky mě napadá to co Kamila a to nějaký posudek co mohlo být příčínou :(
o 05.04.2008, 22:40 | Nevřis
tak to je slušnej výsledek :(
o 05.04.2008, 23:40 | Q
zaplať znalecký posudek schváleného soudního znalce, ten ti pak řekne co s tím dál.
o 05.04.2008, 23:52 | Akordýsek
Ty vole,ale řekl bych že je hlavní to že jsi zdravej a jak se říká jsou to jen plechy..i když je mi jasný jak ti je:-(Držím palce at se to nějak vyřeší:-(
o 06.04.2008, 00:42 | Fridom
Kua, tak to je fakt smůla, ale dle mého se v tom už musel někdo hrabat, tak že bych to viděl jako Q s tim že náhradu požadovat od toho kdo ti to prodal a on pak může pátrat kde to kdo skurvil.
Ale sto pro nic neprodávat, dobrého znalce a posudek a pak se uvidí.
Držim palce !
o 06.04.2008, 01:37 | X-sat (M)
05.04.2008, 23:40 | Q
zaplať znalecký posudek schváleného soudního znalce, ten ti pak řekne co s tím dál - tak tak. Rozhodně bych byl opatrný hned tvrdit, že je v tom skrytá závada...
o 06.04.2008, 10:31 | manolo
uvidime co v tom bylo, v pondeli to budu resit, zkusim zavolat byvalemu majiteli at se taky vyjadri, nemam proti nemu nic, jen chci vedet co a jak se delo...
o 06.04.2008, 10:41 | DaveX
Možná si měl s tím něco dělat už jak ti to špatně startovalo, nebo jak se ti to houpalo.. Mi taky diagnostika neodhalila špatné těsnění pod hlavou (na felici to se nedá srovnávat) vyměnil jsem svíčky, vyčistil klapu atd a auto se pořád houpalo :) jinak si myslím, že jsi měl za včasu navštívit nějaký autorizovaný servis.. tam si myslím, že by možná věděli co a jak.. Jinak držím palce ať to pro tebe skončí dobře!!
o 06.04.2008, 11:08 | imax
tak to je fakt smula, drzim palce at to ma stastnej konec
o 06.04.2008, 14:15 | HIGHTOWER
tak jako ti nademnou, znalecký posudek od soudního znalce, zprávu od hasičů, co zjistili přímo na místě po uhašení vozidla, pak se uvidí, každopádně to bude soudní cestou, takže už se poohlídnout po právníkovi, který dělá tuto oblast a rozumí tomu. Každopádně, aspoň že se nikomu nic nestalo...
o 06.04.2008, 14:20 | sagi
ou,to je skody,hlavne ze jsi v pohode aspon ty!jak pisou kluci,nic neprodavej,zkus ten znaleckej posudek,promluvit z byv. majitelem a uvidis...
o 06.04.2008, 18:19 | Knightey- | Upraveno: 2008-04-06 18:19:37
Jojo znaleckej posudek, ale nevidim moc velkou nadeji na uspech, jelikoz bratrovi taky takhle se samovznitilo Clio a nikdo nic taky nezjistil :(
o 06.04.2008, 19:27 | BT4U
Uffffff, k tomu není co říct :-@ Hlavně, že jste všichni ve zdraví přežili...
o 06.04.2008, 21:17 | P3RF3KT
tak tohle je hodne zlý :( ale jak pisou ti nademnou hlavni je ze ste vsichni ok a ted uz jde jen o prachy a ty nikdy nejsou prednejsi nez zdraví, urcite sem pak napis jak jsi dopadl :) preju hodne stesti
o 06.04.2008, 21:20 | Mišell
Ty woe a největší věštec se skleněnou koulí tady je člen "majoni",pač hned objevil srytou závadu jak Brno:)
o 06.04.2008, 21:50 | Midnite
je mi líto co se ti stalo s autíčkem. Je to hrozné ale hlavně že jsi v poho. Nevím, moc nevěřím že když je auto v pohodě že by chytlo... Ale jak psali všichni znalec. právník, soud... myslím si že bývalý majitel ti peníze nevratí a ani nebude chtít nějakou domluvu. Každopádně jestli nakonec bude vinen tak pak dostaneš za auto a i nějaký odškodnění podle mě, ale to je ještě brzy toto tvrdit. Hlavně se drž a dej vědět jak to dopadlo..
Knightey: cliO? já mám taky clio.. Co tomu předcházelo? aby pro jistotu věděl...
o 06.04.2008, 23:49 | Knightey-
To Midnite: tafka od auta ze zadu ktery to nedobrzdilo. Pak pak to stalo nejakej ten den venku a udajne to samo chytlo a to vecer kdyz byla prutrz jak sfin.
o 07.04.2008, 06:55 | buddha
hodně nemilá atrakce.....
potkalo mě to samý s Omegou,nemohli jsme přijít na to čim to chytlo :(
stihnul jsem to zahasit,takže neshořelo celý.
novej majitel si to dal dokupy a hlásil že to asi chytlo od katíku,musel ho vyměnit,pak tam ještě byly drobný železný špony v sání.
celý srandě předcházel velkej servis,těsnění pod hlavama,termostat protože se to hřálo,tak i topení a nakonec to chytlo :(
já se teda na znalce vykašlal a obětoval asi 70 klacků.....stalo se to na dálnici,tak jsem byl rád že jsem přežil :)
držim palce
o 07.04.2008, 08:19 | Hanes | Upraveno: 2008-04-07 08:23:39
Nevim no, podle mého názoru se ti zadřel motor na klice, to by vysvětlovalo to zvadnutí, ta rána a zpomalení mohlo být jak se utrhla ojnice a proletěla blokem motoru tím pádem vyletěl olej a rovnou na katalizátor kterej je sakra rozžhavenej, pak to jen chytlo.
Taky to tak být nemuselo, mohl přestat pálit jeden válec a směs mohla hořet v katu a podobně ale to nevysvětluje to škubnutí.
Je sice hezký že každej hned na to auto hází že to byla totálka, zadara, opravovaná doma ve stodole, ale pravděpodobně když by jsi zastavil při prvním příznaku nějakého poklesnutí výkonu tak to nebude takto dál pokračovat.
Je to smůla co se stalo určitě budu zvědav kde byl zakopanej pes,tímto nechci házet vinu na tebe, neznám tě ani auto jsem neviděl, ale neodsuzujte hned původního majitele.
o 07.04.2008, 09:10 | manolo
tenhle tyden se tam zastavi soudni znalec a rekne mi co a jak, ja si myslim, ze to chytlo za motorem, je tam tusim kat atd...jelikoz je tam nejvetsi dira a kapota v tom miste zmizela :(
o 07.04.2008, 10:35 | Kotass
Shit happens .. :-((
Docela děsivý při představě, že by uvnitř někdo zůstal a lidi mohli jenom běhat kolem a házet na něj písek .. opět je na místě otázka, jestli se hasičák za pár stovek nevyplatí do každýho auta.

[ Link ]
o 07.04.2008, 10:45 | H-Honza (M)
ja myslim ze v tomhle stavu nemuzes nic, pokud z toho auta neco nezbylo.I pokud by byla dira v bloku a pod. tak na tomhle vraku budes tezko dokazovat ze to bylo timhle, protoze protistrana muze argumentovat cimkoliv, stejne jako tady cokoliv psat je jen placani, protoze nikdo nevi cos s tim autem vyvadel, a do jaky miry jsou ty Tvoje tvrzeni pravdivy.
Navic u ojetiny ktera ma na hrbete buh vi kolik km, pravdepodobne s nedolozenym servisem...?
Mozna jsem blbej, ale u tiptronicu prokluzovala spojka? To napovida neco o tom ze asi vubec nevis cim jsi to vlastne jezdil resp. jak to funguje. Tiptronic je klasika bezestupnovej automat, nema zadnou spojku.
Kdyz jsi to resil s tim prodavajicim, bylo to v autorizovanym servisu nebo u nejakyho garazovyho lepice s VAGem?
o 07.04.2008, 10:50 | manolo
nerikam ze prokluzovala spojka, ale ze sem mel pri rozjezdech za studena pocit jako kdyby mi klouzala spojka u manualu...

na vagu jsem byl u puvodniho majitele...
veskere upravy a opravy delal puvodni majitel ve sve dilne...

nevim co muzu na rovince s autem vyvadet, jel sem okolo 140...tezko v tiptronicu dam dvojku nebo nejak takhle ohrozil motor...
o 07.04.2008, 11:10 | H-Honza (M)
Ja to vubec nemyslim ze bych na Tebe nejak utocil.
Myslim to tak, ze to v tuhle chvili je tvrzeni proti tvrzeni, a pokud to bylo jak pise treba Hanes - coz mi prijde jako logicka teorie, tak jsi porad ve stejny prdeli.
Nevim do jaky miry je ten prodavajici solidni, ale koncernovy auto, do kteryho nekdo da misto budiku s 290 000km budiky s 200 000km mi prijde jako klasicka levacka omacka nejakyho bazarnickyho smejda.
Ale proste udelal jsi chybu kdyz jsi s tim pri tech prvnich potizich nezajel do autorizovaneho servisu, co jsem mel vlastni zkusenost, tak u soudu bys na tom byl rozhodne lip s dokladem o tom zes tu zavadu resil, nejlip prave v autorizovanym servisu.
Jsem schvalne zvedavej, jestli seberes odvahu a budes konfrontovat toho prodavajiciho, co z toho vzejde. Ja myslim ze bude po ochote....
o 07.04.2008, 11:34 | manolo
Toho uz jsem kontaktoval jednou, neresili jsme to, jen jsem mu rekl o co slo. Uvidime co rekne znalec, uvidime jestli to vubec bude mit cenu to resit. Neni na byvalem majiteli prokazat ze vse bylo v poradku ale na me ze je neco v neporadku, porad plati nejaka presunkce neviny, tzn ze nemuzu nikoho obvinovat z neceho co neni nijak dolozene ci podlozene. Beru to tak, ze sem uletel nejake boby, ze mozna se na me stesti usmeje a nejak to vyresim s nim nebo zbytky za nejaky baksis prodam. V tuhle chvili je tezko predvidat. Hasici mi rekli, ze to byla zavada na kabelazi a zfusovana oprava vyfukoveho potrubi...To mi napsali i do protokolu, uvidime co rekne znalec...
o 07.04.2008, 11:38 | H-Honza (M)
to ten hasic musel byt ale nejaka vedma :O))
o 07.04.2008, 11:55 | manolo
tak beru to tak, ze to rekl clovek co to misto ohledaval, zjistoval pricinu a snazil se najit duvod proc. Zivi se tim a dela to denne, takze by snad mohl vedet co a jak...Druha vec, jestli bych treba nemohl napsat dopis do audi, jestli se nekdy s necim obdobnym nesetkali pripadne jejich nazor k veci...proste nemuzu pokousat to, ze to auto nove ve sev dobe stalo treba 1M a dnes jen tak z niceho nic jakoby shorelo :(
o 07.04.2008, 15:26 | ajsik | Upraveno: 2008-04-07 15:27:24
me zkusenosti se soudem ohledne zavady na aute jsou "kladne", ale trvalo to rok a pul.

soudil jsem s borcem co mi prodal svarene auto (predek , zadek v A sloupku), a do kupni smlouvy napsal nehavarovane ... a myslim ze jsem ten spor vyhral jen diky tomu ze mi podepsal uznani dluhu ... takze na soudbych se vykaslal, skoda penez.

nejvice me dostala soudkyne ktera zjistovala jestli nahodou nepodepsal uznani dluhu pod natlakem ... a vubec neresila ze ten clovek vyjebava s lidma ... na dalnici se mi normalne hybalo po celni sklo a mohl jsem strcit prsty ven ...

takze byt tebou zatlacim na majitele, zjistim si historii auta ... dat to k soudu bez znamych je skoda penez a casu v tehle zemi ...
o 07.04.2008, 15:36 | soray
Mozna trochu OT: Kdyz jsem se podival na fotku z 05.04.2008, 20:12 (zepredu), tak me napada - je normalni, aby se to az takhle zkroutilo po pozaru? Prijde mi, ze je hnuta cela kastle, nebo se mi to jen zda...?
o 07.04.2008, 21:08 | manolo
je normalni aby se ti uvarila kapota a ramy dveri? nebo treba blatniky? ty dvere jsou zkroucene tak, ze nejdou dovrit a strecha uprostred o 10 cm nize...
o 07.04.2008, 21:23 | Rajdlos
pri pozaru kdyz hori palivo nebo olej, tak to vyvola takovou teplotu, ze se krouti i plechy, tomu verte
o 08.04.2008, 03:56 | Knightey-
Ten minihasicak je tak dobrej na vajgla co ti spadne na podlahu, tim jeho funkce konci. Kdyz ti chytne uz palivo, ci olej nebo sedacky atp, tak uz moc nepomuzou ani hasici ;) moc dobro to znam.
Jinak jak pise Rajdlos, to je takovej zar, ze nenajdes v aute znamky po skle, medi atp.
o 08.04.2008, 08:33 | .mycTD
jj, na nejakym deutsche-channelu jsem videl test tech autohasicaku a vsechno na <|>
o 08.04.2008, 08:46 | manolo
malej hasicak 5sekund, velky co maji skoly nebo firmy 30sekund...pak konec
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3422 sekund.