Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Rada Pasy

o Navštíveno 2408x o
o 20.03.2008, 19:45 | Kesam
Tak jsem je konecne poridil a za dobre.Ale neco mi tam vrta hlavou ty navijaky jsou zasekle prej pujdou az se to zapoji v aute na elektriku trosku jsem majitele nechapal jo to zabalene v tech obdelnikach prej to jsou nejake narazove cidla ty mam dat dio kufru prej pri narazu me to bude zatahovat z5 do sedacky nejak se mi to nezda kdo o tom neco vi jako ja bych to mozna nezapojoval a dal to na tvrdo jenom na ten navijak ale on nejde vysunot pas kdyz to nejni zapojene.

foto k příspěvku  od Kesam

o 20.03.2008, 19:46 | Kesam
Tady cte krabicce to je prej cidlo narazu a to povoli i ten pas prej tak co si o tom myslite?

o 20.03.2008, 19:55 | tappaja
To neni navijak ve smyslu ze te bude pritahovat, je to navijak s brzdou. Pri normalni jizde je pas volnej, kdyz intenzivne brzdis, nebo do neceho riznes, ty krabicky, ve kterejch je pohybovy cidlo, daj pokyn z blokaci toho navijaku. Zadnou vedu v tom nehledej, v krabce bude kulicka reagujici na zmenu pohybu. Mozna bych odmotal tu prisernou izolacku, treba tam bude nejaky schema kam to mas umistit.
o 20.03.2008, 20:02 | Kesam
tappaja
No on mi tvrdil ze to cidlo mel na blatniku zevnitr v kufru ale nechapu proc se mi tedka ten navijak nechce vysunout to je vtom ze az to bude zapojene tak to teprve pujde jo vysunout?
o 20.03.2008, 20:06 | tappaja
Zkus se poptat Zdenka admina, mam dojem ze tyhle elektricky mel. Nevysunuje se to v zadny poloze? Normalne i obyc navijak pasu ma takovy zavazicka, ktery blokujou tu rohatku uvnitr, kdyz to treba hodis na strechu, tak aby te pasy drzely. Takze pas jde vysunout jen v jedny poloze.
o 20.03.2008, 20:30 | Kesam
Ale takhle za nej vemu a njde z toho navyjaku vubec ven ani z jednoho.
o 20.03.2008, 21:20 | Lukaash | Upraveno: 2008-03-20 21:22:04
jak rika Tapp ... je tam kulicka (nebo neco obdobneho), strhni izalacku a najdes tam vylisovanej popis montaze s sipkou, ktera strana ma jit nahoru konektory budou dole) ...

je to presne kvuli tomu hozeni na boudu :-)

k te elektricke brzde...pripoj kabel s ockem na -, dlouhej kabel s konektorem na + a uvidis, ze nebude problem to vytahnout ;-) nekdo si to zapojuje treba tak, ze si pasy pri "oblekani" sepne, aby se povolily a pak zase vypne...pritahnou se a uz te nepusti (obdoba pevnych, bez navijaku) ... bez pripojeni se jen naviji, ven to proste jinak nedostanes :-) (mam ted jednu sadu doma na prodej, uz treti :-) )
o 20.03.2008, 21:30 | Lukaash
hop :-) snad je to poradne videt...

proste pisou "always instal in vertical position" a na obrazcich je to same :-)

foto k příspěvku  od Lukaash

o 20.03.2008, 21:47 | SpasitelKlokanu
Cerny kostra a cerveny je privodni proud, kdyz to nezapojis tak ti to nepujde, mam take Sroty a je to tak. Ta cerna krabicka je pri prevraceni nebo bouracce ze ti reaguje rychleji a nepusti te treba kdyz jsi pres boudu. Jakmile tam nejde proud tak to nenaviji... Mam to na vypinac a po pripoutani vypnu a pohoda...
o 21.03.2008, 08:02 | Tweety_xx
Lukaash: A jaké máš na prodej?
o 21.03.2008, 08:32 | Lukaash
pravy + levy [ Link ]

kdyztak email :-)
o 21.03.2008, 10:21 | Kesam
Jsem je koupil za 2 litry oba to jde ne :) na aukru kup ted se tam snikym nebudu pretahovat minutu pred koncem minule jsem je nechytl nastesti a to mely jen 1 navijak manual bez elektriky a druhej na pevno a sly za 2. jo tak diky hosi uz to chapu a jak rika spasitel to si udelam take na to vypinani protoze je ma kamos bez elektriky a strasne to taha nahoru triko a nejni to vubec prijemne.
o 21.03.2008, 11:27 | Lukaash
"udelam take na to vypinani protoze je ma kamos bez elektriky a strasne to taha nahoru triko a nejni to vubec prijemne"

muzes to nejak rozvest? nejak nechapu, v cem je el. blokace jina, nez navijak bez ni ... diky
o 21.03.2008, 14:59 | tappaja
Asi to bude tim, ze navijak taha porad, el blokace, kdyz vypnes, zablokuje se navijeni a neskrti.

Hlavne si je nezapomen poradne povolit, aby ti netahaly triko. A aby ti pak ty pasy vubec k necemu byly...
o 21.03.2008, 15:13 | Zdenek (A)
System SCHROTH ASM AUTOCONTROL..... mam uz dlouho a je to jak pise tappaja:

V navijaku je pruzina, ktera furt tahne. At je to zapnute nebo vypnute, furt to ma tendenci tahnout jako kazdej jinej samonavijeci pas v aute. A ted:

a) ZAPNUTO:
Navijak se chova presne jako seriovej pas v aute. Pomalu tahnes, tak se odviji. Cuknes rychleji, pas se mechanicky blokne.

b) VYPNUTO:
Mechanismus je zamceny, takze to jen naviji a nejde odmotat. Presne jako kdybys cuknul pasem se zapnutopu elektrikou.

Spinace:
Kdyz je spravne namontujes, tak jsou v klidu ve stavu zapnuto a pas se chova podle bodu a), totiz stejne jako seriovey samonavijeci pas. Pokud na kolicku uvnitr pusobi nejaka sila, pohne se a rozepne obvod a pas se dostane do stavu b), zamknuto. Sila na kulicku pusobi pri: akceleraci, brzdeni, zataceni..... narazu do stromu atd...

Proc je tam ten spinac? Pomuze k rychlejsimu zamknuti pasu!!! Pri nehode obvykle brzdis pred narazem nebo se ti auto roztozi apod. To zpusobi vychyleni kulicky ve spinaci a zablokovani pasu. Takze pri narazu uz je pas zamcenej a nemusi se odvinout ani centimetr jako pri zamykani bezneho pasu.

Montaz vypinace?
To je dobre k tomu, ze kdyz vypnes obvod, tak se pas zablokuje a chova se v podstate jako pevny pas bez navijaku. Takze se pas da vice utahnout a neodmotava se / neuvolnuje se. Jses pak pevneji utazenej do sedacky.

Cemu nerozumis ted???
o 25.03.2008, 11:06 | w4tch1
taky mam el. schrothy na prodej. L+P.jsou pouzivane,ale 1OOpro funkcni. pokud budete mit zajem o vice info,foto na mail,bo icq.

jen musim vnest do debaty, ze..

...jsem je mel taky namontovany na vypinac a pote, co mi to s tim cidlem delalo neplechu, vyhodil jsem ho a fungovalo to taky. uplne stejne.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3143 sekund.