Navštíveno 3399x

10.02.2008, 23:19 |
zipp Ahojte, dneska sem dělal trošku takový pokusy a zjistil sem, že mi auto moc dobře nebrzdí. Koutouče a desky vypadají dost nově, ale bůhví, co tam předchozí majitel dal za blata.
Takže prosím o radu, jaký kotouče a desky vybrat, aby to brzdilo líp....
Alfa 156 284mm
(větší brzdy apod nepřichází v úvahu)
rozmer musi stacit. taky mam na 155ce 284mm a ABS kope i na suche dalnici. ted budu davat desky bosch, mam na ne dobre reference.

11.02.2008, 00:19 |
zipp jj, rozměr bych řekl, že bude ok..... ale ty kotouče a desky co tam mám, to bude asi nějakej šunt
rozměr stačí , dej pořádný desky a uvidíš :) když ne tak bych hledal chybu na boosteru :)

11.02.2008, 08:56 |
zipp NP: četl si ten první příspěvek? :-) Právě chci poradit, jaký kotouče a desky

11.02.2008, 10:34 |
Nismo.Power | Upraveno: 2008-02-11 10:34:56
ne sorry nečet , cimrmany :) desky nevim, klidně ty bosch
Snad se to konecne dozvim :-) proc tady kazdy druhy doporucuje Zimmermann kotouce? V cem jsou lepsi, krome hyper super race look vrtani a proc bych si je mel koupit spis, nez kuprikladu o 500,-/ks levnejsi Brembo / ATE / Ferodo popripade 1000,-/ks Febi se seriovym designem?
Diky
PS : na MJAuto jsou udaje o hmotnosti a na danem kotouci je rozdil 6kg, to je trochu nesmysl, ne? Seriovy Brembo 12kg vs. Zimmermann 5,9kg. (Zeby udaj pro sadu Brembo a Zimm jen jeden kus?)

11.02.2008, 11:39 |
Kesam A co to skusit odvzdusnit? .)

11.02.2008, 13:44 |
zipp 2 Kes@am: tím to asi nebude, po pár zabržděních, když sem zastavil na semaforu, tak se mi kolem auta linul kouř :-D
Rád bych kotouče asi nevrtaný, nedrážkovaný
kotouče nechat -jen trochu srovnat -pokud maj ještě dost mas .. desky zkus od Pagid .. já byl velmi příjemě překvapen...

11.02.2008, 21:27 |
choze mam nově ate + zimmerman a zatím spokojenost

13.02.2008, 22:57 |
spunt zimmerman kotouce a k tomu feroda desky. osvedcena kombinace. a kdybys chtel tak mam nekde v mailu kontatk na kluka kterej ti to sezene za perfektni penize

13.02.2008, 23:11 |
zipp spunt: tak mi ten kontakt plz pošli třeba na mail

15.02.2008, 10:01 |
fredy mě taky, mám zimerman ale bohužel po 2tis. km jsou k.o. tak potřebuji nové

16.02.2008, 12:56 |
spunt tak hosi , poslano
Brembo trebárs preto nie, lebo sa na 5. z 10. kusov vytvoria praskliny. Osobne som pocítil aj väčšiu prasklinu, tá prešla na zlom, ohobľovala doštičku a po demontáži sa kotúč praskol celý a prelomil sa...
ahoj chlapy, potřeboval bych poradit, mám Seat Leon 1.8 T
20V 4x4, dělám celou novou brzdovou sestavu a ještě nejsem rozhodlej jaký kotouče a jaký desky, zatím mi byla doporučena kombinace Zimerman a ATE desky, znáte někdo lepší kombinaci nebo nějaké zkušenosti...?
jj a máš s touto kombinací nějaké zkušenosti?
No nedával som to na žiadne výkonové auto, ale brzdili mi najsamlepšie na bývalke Passatovi, kde boli brzdy inak hodne poddimenzované... a samozrejme boli druhé najlepšie vo výdrži po Brembu s Ate doskami.
takže myslíš že by nejlepší kombinace byla Brembo a ATE desky?
To zas nie, nebrzdia tak ako Zimmerman a navyše praskajú kotúče každému druhému. Aj mne praskli, vyložene prasklinky na oboch kotúčoch, ale brzdí to ďalej a nerozpadlo sa to ešte. Auto som predal, na Brembách som najazdil 34 tisíc cca a ešte mali pred sebou dobrých pár tisíc km...
jj teď jsem se radil s několika lidma, tak mi poradili že ideální je kotouče Zimerman a k tomu desky Ferodo, ale ty kotouče nevrtaný ale klasicky plný...