Navštíveno 1200x

03.02.2008, 12:51 |
Olda Zdravím, mám fáčko r.v. 89 a jsou na něj povolený max 13ky kola.. jak velikej problém může nastat s policajtama, když tam dám 14ky s pneu 185/65? jsou za to velký pokuty? nebo body? a co třeba zápis do techničáku? lze, nebo ne a kolik cena dík
no tak mělo by tam bejt to co máš napsaný.ale záleží na policajtovy a jakoou má náladu. zapsat se určo dá.
já měl na cliu 15" 195/50.. nikdy nic tak si to rozmysly sám
policajt to ma v <i>, pokud to neni nejakej extrem. v posledni dobe uz jsou tak zpruzeni, ze mi nekoukaji ani na vzorek.
mám fávo 89 a 14" mám v TP psané + pneu 195/45
Olda: S gumama 185/65 by se ti podstatně zvětšil obvod kola. Proč chceš tolik? Já mám 185/55-14 a to má nejblíž ke 165/70-13.
Do technicaku by to mohlo jit zapsat pokud budes mit od vyrobce kol vsechny papiry co by mel dat k prodeji. tam bys moh mit i napsano jaky pneu a tak....a i kdyz to nebudes mit zapsany tak si myslim ze na 14" by te mohli pustit ale jak tady bylo receno zalezi na policajtovi.
já měl normálně v TP zapsáno 6x14" a pneu 185 bez jakých koliv problémů a papírů,teď když jsem chtěl širší kola a pneu tak chtěli typovej list a evidenční kontrolu.

05.02.2008, 22:15 |
jp1 já bych je nasadil a jezdil a neřešil to :-) dělám to taky tak :-)
jp1: tak to jde taky ale uvědom si třeba že se stane nějakej průser pojišťovna zjistí že na autě máš kola jiného rozměru a povezou se po tobě ... tokud to je takhle u fáva a zapsat to jde tak bych to radši zapsal...

06.02.2008, 21:02 |
Olda no právě o pojišťovnu mi jde taky! takže zapsat raději jelikož na dnešních silnicích to každou chvíli smrdí průserem