Navštíveno 1213x

tak na rovinu nikdo tady kdo vykrikoval ze jeho sady jsou nej se neozval skoda, co do celkeveho pruzkumu, potvrdila se moje slova pokud kupujete podle ceny tak je to uplne jedno pac ta kvatlia a cena za 2500 je vsude uplne stejne, dokonce i nekde jsem narazil na sady co jsem prodaval drive a moc se nesvedcili, na konec nebudu sem davat svoje sady aby mi nikdo nevytknul ze jsem zaujatej ani neni ucelem nekoho poskodit, ale za 2500 nekde dokonce i mene se clovek setka za sadama bez dokladu, zaruku davaji kdyz nejakou davaji tak 18 mesicu a podobne ne vsichni ale jsou tam strelci tohoto razu, dalsi podstatna vec, ze tyto sady jsou vsechny uplne stejne krom samolepky je to vlatne vsechno uplne stejne viz fota, ktera sem nahazim a jedna se o sady z cele CR od hodne prodejcu, nekteri dokonce jeden z Prahy prodava furt stejne sady ale kdyz to da do hlinik kufru razem je to nejlepsi kvalita dle slov prodavajciho
- jak se orientovat v tomto uz neprehlednem mnozsvti sad
- pokdu kupujete dle ceny je to uplne jedno co koupite
- pokud Vám trosku zaleži a zajímate se o kvalitu není to lehke ale musíte hledat
- vodítko jak poznat kvalitnější a nejlepší sadu je startér/ballast, podle nej se da docela orientovat
- kabelaz
- servis,ktery ten dany prodejce poskytne (pokud ani nevi ceny nahradnich vybojek nebo nema skladem je to skoda slov)

tak ty na te predposledni foto ma kamos. Je to 6000k. Vcera jsme je namontovali a jedna sviti kraasne bile az do modra a ta druha spis do zluta... :oD
Neco na tom pravdy bude. Ja si radsi priplatim!

27.01.2008, 09:54 |
toxic Moje nevidim ale asi to bude to horni. Koupil sem 6000k za 3000 s papirama a zarukou 2roky ....
Divam se ze je to fakt vsechno stejne

27.01.2008, 11:02 |
clown tak obal je skoro vzdy stejny ... otazka je, co je vevnitr ..,
kdo si to nevyzere sam, neuveri ..
jenze stejne spousta radoby tuneru si radeji koupi levny mrdky a to jeste nemaj soudnost si je nechat seridit ..
celekm by mne zajimal rozdil v O1, posledni generace .. s H4 to nesviti spatne a s HIDkou jsem to jeste nepotkal ..
clown: já ji s HIDkou potkal a celkem v pohodě...
Záruční doba je 6.měsíců od data zakoupení.
???

27.01.2008, 18:59 |
clown Tappaja .. to tu bylo taky ... :o)

27.01.2008, 19:30 |
kucik tak to je dobrý,záruka 6 měsíců,to se nesmí už ze zákona,minimálně 2 roky
mno a kde je to srovnani? sorry, ale test by byl, kdybys je postupne za pritomnosti min 5 dalsich lidi z fora frkal do stejny paraboly a daval fotky + "subjektivni" hodnoceni vsech lidi... na zaver zkusenosti lidi co je maji... osobne je mi to burt, ale dost tezko muzes "svoji" pravdu postavit na tvrzeni proti tvrzeni... "muj hlinikovej kufrik je vic hlinikovej nez ten jejich" asi nikoho nepresvedci...

28.01.2008, 10:42 |
BadyS tak trochu jako CervinVega, čekal jsem dlé názvu hodnocení zakoupených sad v praxi, a ne že tu nafrkáš fotky sad a čumte, všecko stejný............. HIDky jako tak mě nezajímají, mam origo xeny, ale rád si přečtu na toto téma něco, co má aspon nějakou technicko-informativní hodnotu, toto je o ničem......

28.01.2008, 11:15 |
imax jako ty dva nademnou. Test o nicem nevypovyda. Mne take nezajima jak vypada obal ... skus je teda alespon otevrit a odfotit vnitrnosti a nebo je nafrkej do parabol a otestuj to bude jednoznacnej dukaz kvality te dane sady a klidne sem muzes dat pro srovnani aj tu tvou supr sadu at vidime jaky je mezi nima rozdil!
Ja taky cekal srovnani v praxi. Fotky jsou hezky, ale nic nerikajici.
tak ze bych se pridal? jako CervinVega...
mate tady 6 prodejcu ukazky jak vypadaji jejich sady co do obalu tak provedeni ballastu (asi ta nejdulezitejsi vec) tzn at vyzkousim jakou koliv :-) tak bude uplne stejna tzn proc bych daval kazdou sadu do auta a zkousel jak sviti, (podstatne vec bude umrtnost techto sad a jejich kvalita pri ruznych zatezich ta se taky meni) vsechny tyhle sady jsem mel a prodoval jsem :-) takze jako jestli cekas ze mam cas a delat fotku kazde v aute tak si klidne do toho muzes pustit ja na to cas nemam, a zaver tam mas pokud si to precetl poradne do konce, otevirat sady nema cenu kazdy z tech vyrobcu ma ballast zalite aby se to nedalo kontrolovat a jedina moznost jak zkouset je praxe a zakaznici, jina moznost me nenapada, nicmene pokud se kazdy prodejce snazi tlacit cenu dolu musi se to vzdy nekde projevit :-)
celkova praxe na trhu muzes koupit levnejsi sadu a muzes koupit kvalitnejsi sadu jina cena - tzn takhle varianta je to same i co do vybojek - logicky zaver urcite se do drasi sady nebue davat vybojka za vice penez tam jde o mnozsvti nikoliv o kvalitu
a to je ted i dvd a jinych odvetvych....
A z tech fotek bez popisku jako mam vycist co? Nazev je vyhodnoceni HIDek, ale kdyz neni srovnavaci test, tak je tezko cokoliv celkove hodnotit.
A zkus trosku nejak ucisnout slohovou stavbu, delat obcas vety, hrozne se to cte, nedava to nekdy smysl, musim to cist treba trikrat:o)
Jinak co ted potkavam na silnicich, ty hrozny modry vybojky, z toho bych blil.

28.01.2008, 18:02 |
xenonman | Upraveno: 2008-01-28 18:06:00
z hidek lze vycist to, ze vsechny co jsou na fotu jsou uplne stejne :-)
jinak neni problme pro pripadne zajemce kdo maji zajem o test zaslete mi na cislo uctu, ktere pripadne reknu castku cca 15tis na nakup hid sad viz obrazky a ja Vam udelam kompletni test, u nezavisle osoby a dam si tim tu praci,
Co bych pro zakaznika neudelal... vse bude vyfakturovano pruhledne, abych se nejak finance neobohatil,
Rikam, ze vsechny tyto sady co jsou na fotu jsem mel moznost mit osobne v ruce, polovina z techto dodavatelu dava jen zaruku 1 rok, takze jsem hoodne zvedav jak budou resit pripadne reklamace tyto firmy ....
Ja to stejne nejak nepobiram, co tim vlastne chces rict. Nejak se v tech motakach neorientuju, ale to je jedno.

28.01.2008, 18:34 |
JR Ja to rikal, uz kdyz sem tu nedavno cetl vyzvu, ze xenonman bude testovat xenony :-D
Nechapu co je tohle za test, fotky vypadaji (a nektery i jsou) stazeny z eshopu a to je asi tak vsechno. K nicemu zadnej komentar, nikde nic o svitivosti, vydrzi, poruchovosti, blikani nebo neco podobnyho.
Takze mi z toho vychazi zaver: Kupujte sady v hlinikovym kufriku od xenonmana, jsou to ty nejlepsi, protoze maji hlinikovej kufrik :-D

28.01.2008, 18:40 |
JR A Dane, zarukou bych se tady taky moc neohanel, viz celkem nedavnej rozhovor po ICQ ......
JR, 6.11.2007 10:54:17:
ty vole na vybojku je 48 hodin?
Dan, 10:54:24:
jiste
JR, 10:54:31:
to na to seru
Dan, 10:54:39:
v praxi tzn ze proste kdyz neco posere do tydne da se menit
Dan, 10:54:46:
ale 1/2roku ti na ni zaruku nedam
Dan, 10:57:15:
a pokud je to treba tvuj dobry zakaznik tak vzdy je to o dohode
JR, 10:57:24:
tak jeste nedavno si vykladal, jak dva roky
Dan, 10:58:06:
2 roky na elektroniku
Dan, 10:58:11:
na na vybojky woe
Dan, 10:58:18:
to ti nedavaji ani ve znakovce
Dan, 10:58:22:
to je proste kravina
Dan, 10:58:30:
asi to zmenim na mesic at to vypada lip

28.01.2008, 18:58 |
JR a jeste uzasna debata o vyrobci nejkvalitnejsich xenonu na nasem trhu, kdyz sem je daval na eshop ....
JR, 11.10.2007 14:02:28:
jakej je vyrobce?
Dan, 14:02:34:
cina
Dan, 14:02:38:
jakej jinej
JR, 14:02:47:
ja vim, ale nejak se jmenovat musi
Dan, 14:02:57:
jezis to je uplne jedno
JR, 14:03:01:
ok
Dan, 14:03:05:
treba JR
Dan, 14:03:07:
:-)
no JR mas recht, sice davam zaruku na vybojky tusim 2 mesice,, ale ta zaruka je z jednoho prosteho duvodu -
zivovotnost vybojky je dana
- barvou svetla
- podle ujetych km
zatim jsem nidky z zadnym zakaznikem problem vybojky resit nemusel a myslim, ze problem s reklamaci nemam :-ú ale dekujem ze pekny prizpevek do pranice ....
takze v praxi je tezke davat na kazdou vybojku a jeji barvu stejnou zaruku

28.01.2008, 19:29 |
JR Takze ani nevis jakou tu zaruku davas? No taky dobry .....
v teto rade spatnych starteru je od kazdeho co jsou zde na fotu co jsem hodil zde viz nahore

bohuze dneska vsechno tohle zjisteni stoji penize a zaver testu, jak zde lidi rekli naprineslo Vam to zadny zdarny vysledek,
POKUD RESITE CENU JE TO JEDNO JAKOU TU SADU KOUPITE, KONEC TESTU :-)
od prodejce mate mit 24 mesicu zaruka takze co....
xenonmane jeslti jsi chtel nejak zvyhodnit svoje produkty, tak se ti to teda vubec nepovedlo. Sakra chlape co to hulis ?

28.01.2008, 22:20 |
xenonman | Upraveno: 2008-01-28 22:24:26
ale ja tady o mejch sadach nenapsal vubec nic, ani jestli jsou top nebo best (german technolgy, profi design nic)
jen jsem napsal co se ted prodava a jaka je cca kvalita v tehle cenove hladine :-)))))) moje sady tady vubec nejsou ani na jedne fotce.
nic nema to cenu zustal jsem nepochopen
zase machruji jak jinak :-)
mrazíku, asi bys měl přestat hulit ty :-))))))
a jaka je teda cca kvalita v tehle cenove hladine? ja to z toho teda nejak nevycetl
cca 2500 tis je to napsane aspon doufam....
a co znamena kvalita cca 2500 tis? jako ze to bude svitit 2,5 milionu km?
tak na tu predposledni sadu co od nas berou vsichni prodejci davame 24mesicu zaruku a 6 mesicu na vybojky, bez vyjimky!!!!!!!!!!! Reklamace resena okamzitou vymenou za novou sadu. Doposud zadna reklamace neprobehla, takze nechapu tenhle tvuj prispevek a tvrzeni ze vsechny ty sady co jsou na fotkach jsou vesmes stejny. nas dodavatel nam nabizel bud levne sady nebo kvalitni ktere jsou o nekolik desitek dolaru drazsi, oboje maji na venek stejne provedeni a uplne identicky vzhled vcetne nalepek. zivotnost balastu je dvakrat takova oproti levnejsi sade. A jak si rekl praxe ukaze jak nakonec ta sada je kvalitni. Ono co jsem parkrat videl sadu od tebe a po zapojeni jedna z vybojek blikala je taky na zvazeni ;-)
Holt neni kazdy den posviceni a vychvalovat se ze prodavas nejkvalitnejsi sadu na ceskem trhu je sakra odvazne ;-)
Ja zase tvrdim ze v pripade problemu vychazim zakaznikovi okamzite vstric a reklamujeme celou sadu.
Zaruka 24 mesicu (6 mesicu na vybojky)

28.01.2008, 23:20 |
BadyS proč je jen záruka na výbojky 6 měsicu, nechápu ????

29.01.2008, 00:07 |
imax protoze jsou lidi co denne najezdi 400kilaku a jsou takovy ktery to najezdi za mesic a skus si tipnout u ktereho vybojka vydrzi dele? .... a take zalezi hodne na tom jak casto je zapinas, protoze xenu jsou urcene spis na delsi sviceny, nez na caste zapinani
imax: me odesla vybojka po pul roce na trech autech, je jedno jestli to melo najeto 1000km nebo 10000t km, proste to odeslo po pul roce temer ve stejnou dobu, takze timhle tvrzenim bych si nebyl jistej
Zarovka je spotrebak, stejne jako treba baterka do telefonu. Vice:
Vadu výrobku však samozřejmě není možné zaměňovat s jeho životností a spotřebováním. Je jasné, že například žárovka má svoji obvyklou životnost, po kterou bude svítit. Pokud ji tedy spotřebitel rozsvítí hned po nákupu, nemůže vydržet svítit bez přestávky po celou dvouletou záruční dobu. Zabývá se tím ustanovení § 619 občanského zákoníku, kde se uvádí, že záruka se nevztahuje na opotřebení způsobené obvyklým užíváním věci.
Baterie jsou spotřebním zbožím stejně jako ostatní výrobky, a proto i pro ně platí od 1. 1. 2003 ve smyslu § 620 odst. 1 občanského zákoníku dvouletá zákonná záruční doba.
Je však třeba upozornit, že vadu výrobku samozřejmě není možné zaměňovat s životností a spotřebováním výrobku. Je jasné, že například svíčka, kterou zapálíte, shoří dříve, než uplyne její záruční doba. Obdobně tomu je i například u oblečení – při častějším nošení se oblečení opotřebuje rychleji, než při nošení méně častém apod. Stejně tak baterie má svoji obvyklou životnost, po kterou bude funkční.
Proto ustanovení § 619 odst. 2 občanského zákoníku výslovně uvádí, že záruka se nevztahuje na opotřebení způsobené obvyklým užíváním věci. Důležité je však na tomto místě též vyzdvihnout, že výluka z odpovědnosti platí pouze pro opotřebení způsobené běžným užíváním. Příčinu vady v prvních šesti měsících po převzetí věci podle § 616 odst. 4 občanského zákoníku musí prokázat prodávající, následně se důkazní břemeno přenáší na kupujícího.
§ 646 občanského zákoníku
(1) Záruční doba je šest měsíců.
(2) U věcí, které jsou určeny k tomu, aby se jich užívalo po delší dobu, stanoví zvláštní předpisy záruční dobu delší než šest měsíců; záruční doba přesahující šest měsíců se může týkat i jen některé součástky. Zhotovitel je povinen vydat objednateli záruční list s vyznačením záruční doby.

29.01.2008, 08:42 |
xenonman | Upraveno: 2008-01-29 08:51:13
k tem vybojkam mam zakaznika co najede 100tis km za snad za 1/4roku pri teplote 8000k tu vybojku uz menil 2x
bmw tady neni vubec rec o tobe a pisu to tady od sameho zacatku, ze je moznost koupit 2 druhy balastu, ale ty drasi proste maji jine zpracovani a je vnich rozdil v provedeni
- ty tvoje balasty jsem taky prodaval, jenze u tohohle plati jednoduche pravidlo čim děle to prodávás a montuješ, tim vice mas zkušenosti a jak člověk jednou začne prodávat sady za 2500 už težko budeš řikat at da zakazník více pěnez, že ty tvoje vlastne vypadají stejně jako ty levné ale jsou lepsi :-)
kdyz toho prodavas hodne jak ty rikas, vyrobce ty vyjde urcite rad vstric a udela ti klidne obaly odlisne a bude to spis i vyhodo pro tebe
a hlavne na to ty firmy dojedou a pisou mi lidi co maji dělat
firma proda sadu za 2500 vc dph
- starter odejde - hnet daji novej
- za cas odejde znovu - firma uz se cuka ,protoze uz zisk se krati
- oni maji nejakou reklamaci, ale dodovatel mu to vymeni az po hodne dlouhe dobe,kdyz bude mit zakazniku takovejch 50 uz bude pekne nastvanej
zaver, zakaznik řekne vzdyt je to cina jako radjos a ja se mu nedivim, ale chci a snad se mi to povedlo dokazat mu, že to funguje a jde to :-)
a zaverem v nadpisu nepisu o zadnem testu nic, pro ty co neumeji cist jeste jednou
vyhodnoceni hidek na nasem trhu
co do celkeveho pruzkumu

29.01.2008, 14:54 |
zazaa ja se v tom nejak ztracim ... tak schvalne, co je tohle za sadu ? shit nebo ne ?
[ Link ]
zazaa- jasnej shit, neni v alu kufriku...
no vidis zeptej se nebo zavojej cervin ti poradi :-) to sou zase reci, ze sem vubec neco pisu
od kdy poznas kvalitu podle kufru podivej na ebay tam koupis sadu v kuftu uplnou jebku a nic to neznamena, to vis kufry jsou zname :-) nejsem vsevedouci tak kup a uvidis jaka je, podle zpracovani co vede do vybojky moc se mi nezamlouva izolace takze tam hrozi ze natece voda a prestane sviti
mám jednu sadu s tuhlectěma výbojkama, nevím zda je to shit, ale vypadá to hodně profi na první pohled :o)

Nevim jak je to s kvalitou,ale je fakt ze o Vanocich sem bral od tebe sadu H7 6000 a vydrzela 10dni...mrdky sady uz drzej pres rok a bez problemu....ale to je jen jedna cerstva zkusenost,treba jen nahoda..

04.02.2008, 20:22 |
xenonman | Upraveno: 2008-02-04 20:25:41
kvalita je a za tim si stojim a problem s ni nemam, az jak ty rikas se ten spatnej starter ku me dostane uvidim, zatim tu nic od tebe nemam a hodne zalezi do jekeho auta se to dava kolik ma najeto km atd ne vzdy jsou na vine xenony ale lidi a jejich kvalitni instalace :-), to neni brano na tobe,uz jsem taky zazil a je to furt jen elektronika takze pokud mi odejde jeden starter ze 100 stane se, ale ja jsem maximalne spokojen pokud jich bude 20 ze 100 jsem nastavan a urcite bych pak nevykrikoval, ze mam nejlepsi dostupnou kvalitu