Navštíveno 861x

Po koupi auta jsem delal vymenu oleje, nyni se chystam na dalsi. Vyrobcem mam dopruceny 10W-40, dle servisni prirucky.
Jak se Vam jevi tento olej Liqui Moly Leichtlauf 10W40 MoS2,
Pry syra vypaluje necistoty v motoru a tam kde nemaze olej maze molibden.
Vymenu planuji po 10tis km jeste necel 2 a chtle bych menit. Dle prirucky mam 15tis, ale motor neni mladik, tkaze si myslim tech 10-12 by mohlo byt dobre, co vy na to ?
Co si o tomto oleji myslite, mate prakticke zkusenosti ?
[ Link ]

19.01.2008, 12:58 |
Kolda Najel jsem na něm na cougaru 2.0l 50tis. km, měním co 15tis. km a v pohodě, žádný problém.
tenhle olej lejeme do Hondy Civic, která má nakrouceno 170 a 220 . Pak ještě do Renault Laguna 1.8 benzin, Mitsu Lancer 1.6, a všude pohoda :-)
jako Pepíno_Honda...leju to do Civica 1,5 Vtec, najeto skoro 160 tis. a vše OK...no problem...měním po 10tis. km...
Ok a ted nahodou nevite nejakej dobrej shop, kde to prodavaji za solidni cenu ?
hmm, tak to už neporadím, já to beru od zdejšího člena H-Honza, mám to k němu cca 12km
to Pepíno_Honda: ja 5km :P

20.01.2008, 08:49 |
Kolda Jestli to není tajné, za kolik má cca. 5litrovku? Já jen, jestli to v tom shopu kupuji levně nebo draze...díky
a já to beru od P_H...:-DD ...cena pár drobných nad 500...
Hmm to by nebylo spatne, Ja potrebuji 5,5 Litru takze 5L a 1L vymena se blizi kazdym dnem, filtr je doma, sem zvedavej co z toho potece, tentokrat a doufam, ze to po dlasi vymene uz bude uplne cisty.
Zatim sem na ten olej slysel smaou chvalu, co sem cet GER stranky.
jo tenhle olej neni problem, ve firme kde delam nejaky ten kanystr mame.
cenu jak pisou kluci, myslim ze neco kolem 460,- bez DPH za 5lt.
Pripadne neni problem poslat, nebo nechat svezt do Prahy do Bechovic, Kardanservis - firma kamose tady z Mimone.
Super vzal bych si 5L a 1L muzem se nejak domluvit ?
odkud jsi?
kdyztak posli na ospanek@ospanek.cz objednavku, napis co chces, a kam to dorucit.
Jsem z Vysociny, takze to neni kosuek. Pokud by jsi me rekl presnou cenu, bylo by to super. Jinak ceny dopravneho atp.

20.01.2008, 20:55 |
kucik Mohl bych to od tebe taky objednat? Ten olej nevypadá zle za ty prachy.Jetli by teda nebyl problém to poslat.
prosim te muzem se dohodnout po ICQ, ze bych ti poslal udaje ? diky
je to dobrý olej?? ja osobně nevím ja si nechavám dávat shell 10w-40 a všichni si ho pochvalujou,zatím žádnej problém. a mám ho za 150kč litr.
Ja ho tam uz mam necelych 10tis. Nevim co se tam lilo predtim, nejsem zadnej automechanik, ale auto se daleko, ale opravdu daleko stisilo, starty jsou vyborny jak za studena, tak za tepla. Nadzdvihatka si klepnou parkrat a je to tichoucke. Spotreba dle palubaku se me upravila na dlouhodobem prumeru 10,2L/100 preditm sem jezdil za 12,5-13L/100 nebyl sem to schopen stlacit dolu. Predtim taky vytekla vec co uz olej nebyla :( Je taky pravda, ze jsme dal cely novy vyfuk, za total prozrany.
Je to zajimavy olej prave tim vzorcem MoS2 kombinace syry a molibdenu.
Dle meho Shell je Shell a Castrol je taky pojem, ale techniku nezastavis, takze ze slavy, ktery zije Castrol me je naprd, kdyz uz se davno delaji kvalitnejsi oleje s primesy.
Jinak, kdo to nezna, bay se neleklnul, ten olej je sedostribrnej :) mylsim tim kapalinu dost me to zarazilo a hodne ale hodne ma specifickou vuni, skoro ne olejovou :)

21.01.2008, 07:47 |
H-Honza (M) | Upraveno: 2008-01-21 07:49:49
ja myslim ze to bude dobry olej, uz ho nejaky ten patek ve firme nabizime.
Cena mi vychazi kolem 110,- za litr (460,- bez dane za 5lt kanystr)
Jinak je pravda ze ten olej v kanystru uz vypada jako by na nem nekdo trosku pojezdil, je tmavej, nepruhlednej.
Ale prodava se dost, a lidi co na nej presli z obyc 10W40 si ho vcelku chvali.
Nicmene bych ho doporucil spis do starsich motoru co uz maji neco za sebou.
Jinak kdyz neco od LM bude potreba piste sem:
[ Link ] nebo muzete me na ICQ.