Navštíveno 3319x

Mozna je to predcasne, ale uvazuji o koupi BMW 3 (e36) nekdy koncem leta. Tak jsem se chtel zeptat jake mate s temito vozy zkusenosti? Na co si u techto aut dat pozor, jakym motorum se vyhnout, nebo ktere jsou naopak dobre. Moje predstava: karoserie (krome Compactu vse, mozna nejradsi Touring),
motor 1,8 nebo 2,0 (nalitanejch tak do 150 000 rekneme) a rok asi nic starsiho nez 95 ideal as ï 98. Predem dekuji za vase prispevky, popripade za nabidky, pokud uvazujete o prodeji ve zminenem casovem horizontu :-)))

09.01.2008, 06:18 |
caras tak zalezi jestli chces 4 nebo 6 valec- 1,8 je 4val, 2,0 nahoru uz 6 valec- v pripade 6 valce bych uz sel do 2,5- pojistka stejna, spotreba stejna ale mas navic par koniku

09.01.2008, 07:45 |
pesa 2.8 jsou nesmrtelny motory a pojistka je za 7k kc na rok :)

09.01.2008, 09:54 |
bawor To ti napíše asi většina nejoblíbenější jsou 323i a nebo 328i a nebo 318is, ale ten se nedával do tourů. Jinak osobně by sem šel do 6válu a pokud si těch pár stovek na povinným připlatíš a vezmeš 328i rozhodně nebudeš litovat.
jestly chceš bmw na tuning tak 328 coupe
No nejdriv bych se asi zeptal jaky mas rozpocet,protoze se da sehnat jak u nas tak v Nemecku treba ISo 1,8(1,9) v TOP stavu klidne za 150tis.kc a dale co od toho cekas,na co ma slouzit(vikend,delnik apod...)?
Jinak ja nekdy pred letem uvazuji o prodeji E36 325i(komplet Mpacket,individual vybava,velky BC,2zonova klima,xenony,servisni knizka atd atd...) viz.tady tema UKAŽTE KÁRY a chci jit do M3,ale je mi porad lito to auto prodat.
Moc bych nekoukal na stav tachometru jako na celkovy stav auta.
Pokud se chces obcas i svezt,tak bych se vyhnul jak 1.6 tak 1.8,az od 1.8is to zacina byt trochu sviznejsi.Ale k BMW mi proste patri R6 motory.
Co se tyce spotreby tak R6 motory ji maji temer stejnou pri normalnim stylu jizdy.Mel jsem par dni pujcene coupe 323i s motorem M52 a spotreba byla cca o 4dcl/100km nizsi jako u me a s 328i jsem jezdil za cca stejnou jako u sebe,vsechny tyto 3motory jedou hodne podobne.
Kdyz jsem zkousel nejnizsi spotrebu v lete ve 4 lidech se zaplou klimou podle predpisu trasa Sumperk-Praha-Sumperk najeto 480km,dostal jsem se na 6,3L,coz potesilo.
O 36ce se toho da napsat spousty,klidne napis nebo mrkni na bmwklub.cz

10.01.2008, 09:59 |
yethy Omlouvam se ze takhle vstupuju do diskuze, ale v podstate se pridam k dotazu... Na jaro planuju upgrade sveho vozitka, taky me napadla E36 a zajimalo by me jaka motorizace je vhodna pro kompromis spotreba, pojistka a aby to i trochu jelo... Kamos rikal, ze pry ty 6 valcove dvoulitry nejsou spatne, ze to rozumne zere. Vidim ze Addict ma zkusenosti, co bys mi rekl o tomhle motoru nebo spis neco jineho? Koukal jsem jeste na ISo, ty starsi rocniky se vejdou jeste do 1850 ccm, novejsi uz ne, tak uz mozna bude lepsi ten 2.0 i spotrebu by mohly mit tyhle motory srovnatelnou,co? Diky
Yethy: To už bych radši šel do 2,5, páč se vejdeš taky do pojistky a ve spotřebě jak už tady zaznělo takový rozdíl taky není

10.01.2008, 13:35 |
yethy A jaka pak vychazi spotreba pri jezdeni podle predpisu at jsem v obraze? Je jasne ze kdyz tomu slapnu tak si to veme vic,ale zas to pojede...;-)
Diky vsem za prispevky. Viz "yethy", taky me zajimaji spotreby u jednotlivych motoru, jak to komu zere. Chci aby to auto trochu jelo, ale z 90% jezdim po meste a to temer denne, takze nechci zadnyho otesanka.
Jak jsem se dival na netu na fotky, tak se me cim dal vic oslovuje Touring :-)
323i, 325i, 328i, pak se pěkně svezeš a zjistíš o čem BMW je, není to o spotřebě, ta samozřejmě jde stlačit dolů a BMW motory na svůj výkon žerou fakt málo, ale je to o tom, že si užiješ trochu výkonu, krásnej zvuk a taky trochu využiješ ten zadní náhon. Dvoulitr žere stejně a nejede, 318iS budeš pořád honit a ten motor nemá nijak dlouhou životnost. Já řadu E36 osobně moc nemusím, připadá mi to jak exteriérem tak interiérem takovej úkrok od BMW k Volkswagenu ale když už tak kupé. E36 v Touringu je podle mýho jedno z nejhnusnějších BMW všech dob, zajímalo by mě jestli by někdo našel ošklivější typ od téhle automobilky.

11.01.2008, 22:16 |
dddd hmm samozřejmě coupe,ale kombík je taky krsaveček e36, hnusnej je sedan

30.08.2008, 16:42 |
easyk

30.08.2008, 23:34 |
Syrup RedBaron: e46ka v compactu je nejhnusnejsi BMW vsech dob...

31.08.2008, 11:41 |
hp150 No já mám e36 v sedanu 2.0i Vanos a jsem naprosto spokojená.....Nežere to (7.0l/100km)s lehkou nohou, a těch 150 koníků docela jede, náhradní díly levný (neorigo), Takže můžu jedině doporučit! Osobně bych šla do 328i ale pokud chceš dvoulitra tak se toho neboj... Znám všelijaký fámy o tom jak 2.0i žere stejně jako 2.5i ale věř mi že je to totální blbost!! Přece menší obsah nebude žrát víc jak větší.... Nekupuj compacta a pokud to chceš auto do rodiny tak ani coupé.... Sedan nebo touring jsou super možnosti;-)
podívej se na autoscout24.de nebo na mobile.de za pěkný penízky tam seženeš krasavce! A taky vybírej s co největší výbavou....Velký BCčko,kožený sicny+vyhřejvání,digiklima,celoelektrika,tempomat atd.... kolem 200tis máš auto jak lusk!

31.08.2008, 15:45 |
Syrup za 200 si koupi 36ku jenom naprostej silenec :-D

31.08.2008, 15:52 |
hp150 Syrup:200tis je maximální cenovka e36tek ;-) pochopitelně že se dá sehnat i kolem + - 100tis!!! Můžeš si koupit i mrkev za 30tis ;-) Ale to už je problém toho člověka co nakupuje...