Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > ma tu nekdoskusenosti se seatem leon ?

o Navštíveno 1656x o
o 02.01.2008, 08:43 | Forstik
rad bych si ho pořidil potreboval bych pr nazoru dekuji

o 02.01.2008, 09:28 | caras
no a co te zajima? jaky rok chces? motorizaci apod? ber to tak ze to je koncern takze defakto golf v jine kastli :-)
o 02.01.2008, 09:52 | Forstik
rad bych rok 2003 1,9 TDI
o 02.01.2008, 10:52 | Padre
nebylo by lepší se poptat přímo na Seat clubu,myslím,že tam toho bude napsáno dost
o 02.01.2008, 11:55 | Alííí
No, TDi motory nic-moc, co já vim.
Kamarád už dával 2x turbo, a jednou zavařoval hlavu. O vahách vzduchu ani nemluvim... Ale třeba jen koupil špatnej kus.
A jinak jako Padre.
o 02.01.2008, 12:06 | Zdeny_1 | Upraveno: 2008-01-02 12:08:18
Alíííííííííí:

ono to nebude tím turbem, viš? ALe bude to tím kamarádem.
Motory vychází z koncernových TDI jako má např. Oktávka. Pokud chce někdo dýzla, měl by vědět, jak s tím zacházet. Zo není benzín a při nerespektování některých zásda pak holt platí za turba, váhy,m prsaklé hlavy a další.

Jiank, motory TDI obecně hodně moc. Za má,o peněz neskutečné držáky se směšnou spotřebou, ale ctějí svoje
(má historie TDI: OI před FL 81kW TDI - 220.000km 0 závad, pak OI po FL 2001 116.000 - 0 závad. Nyní SUperb 2,5TDI 106.000 - 0 závad). Tak asi tak.

Takovýhle kecy mě vždycky dostanou. TDI sjou motory jako každé jiné a mají své % zábad jakoé každé jiné. Obecně patří mezi ty lepší v dýzlech.
o 02.01.2008, 12:27 | Thomas987
já se připojuji ke Zdeny_1 , je to koncern motor, takže minimum problémů, máme octavii TDI taxíka a za tu dobu co jezdí jako taxi (asi 4 roky) tak s tím bylo minimum problémů, jednou váha vzduchu a jednou výměna diferáku, toť vše(nyní nás čekají nejspíš trysky) ale na ty km co to najezdilo to je relativně nic ...;-))
Jinak Leona mám,ale motor 1.6 benzín
o 02.01.2008, 13:48 | MarauderZ28
je to koncern motor, takže minimum problémů

tohle je super hláška ... jako pro pobavení super ...

jinak k tomu co tu vyplodil Zdeny 1 - 442 000 km bez sebemenší závady na třech autech - doporučuju se přihlásit u VW určitě získáš nějakou cenu rarity, neb když nahlídnu do statistik poruchovosti VW dosáhl jsi něčeho naprosto nemožnýho :o)
o 02.01.2008, 14:04 | chudy
jako byste Aliiho názor na diesly neznali :-)

to Forstik: mam Leona TDi 81kW, 2003 najeto 100tis... klidne napis na icq co te zajima...
o 02.01.2008, 16:01 | Zdeny_1 | Upraveno: 2008-01-02 16:09:40
M Z28:
Prosím Tě, nezačínej zas.
Já se nehodlám s tebou dohadovat. Spíš se tě zeptám, co by světa nejznalejšího, hoď sem tip na motor ve stejné koncepci a ceně, který jezdí bez poruch. Bavíme se o dýzlech. Jak jsem vyčetl, vyrozumněl a vyposlouchla, Oply, nic moc, HDI nic moc (P nebo F, to je jedno), Japonic v dýzlech taky nic moc, tak co bys, prosím pěkně, navrhoval jkao variantu v dané ceně ??
Stačí si pročíst pár for (bw, MB, Ford, už si nepamatuji, jaké další jsem pročítla,. jo, ještě Peugeot) a můj názor je ten, že se jedná o jeden z největších držáků v této kategorii.
Mj. velmi mě pobavily problémy některých majitelů super aut jako BMW ! Za ty prachy, stokrát TDI. Jo, a poslední mě dojal článek z Auto Expert 10/2007(pokud to znáš) o problému s HDI a ještě s BMW 316i Coupé taktéž tam. Samý chuťovky, které stáýly v prvním případe majitele 110.000, ve druhý se to radší nepíše. Zlatý TDI!
Jinak jak jsem, vyčetl, ty jsi zatížený americký supervozy, to bude asi jiná liga, že? :-) No nic, už to neřeš.

K tém 442.000km: tak první okta dodnes jezdí a má asi 328.000km, jen tak pro zajímaviost. Měnily se vstřiky a rozvody dle předpisu, spojka ajinak tě upozorňuji, že kromě spotřebních částí (brzdy, oleje, fikltry) jezdí dosud k pné spokojneostio majitele.

K té mojí současné OI FL:je po rozvodech a zatím mě nenapadá nic, co bych musel na ní dělat. Když budu velký frajer, nechám si na jaře vyměnit možná ložisko v LP kole, protože mám ojem, že ho poněkud malinko slyším, ale žádná trága to není. Ad Superb: věřím, že má najeto tolik, co má na tachu. Chcic tomu věřit,. Ale protože znám bazary, tak realita bude jiná. Ale proč se vo to starat? Rozovdy jsem preventivně nechal udělat a hotovo. zase nevidím jakoukoliv potřebu na autě něco měnit (jako např. zadřeny turb, zadřený vačky a další). Možná jsem měol a mám štěstí, ale obě okty byly 100% spolehlivé anemám nejmenší důvod házet na ně špínu jkao ty, u Supa jsem měl mušky v podobě nefunkčního 1 klaksonu a tekoucí hadice od serva, ale spravilo to pár peněz a dobrý. Stačí?? Hlavně mi nezapomen napsat, že jsem asi výjmka a at se kouknu do jinejch servisů, které zejí prázdnotou, neb jiný auta jsou na tom daleko líp. April teprve bude, hochu.

Jinak doporučuji, nevkládej mi do úst věty, které jsem neřžekl, resp. nenapsla, ale za to o to důkladněji si přečti, co jsem napsal já.
o 02.01.2008, 16:12 | Zdeny_1
Omlouvám se za chybi, zase nemám brejle:-) Asi si nějaký přidrátuji ke klávesnici:-))
o 02.01.2008, 16:25 | Zdeny_1
Kuwa. za chybyyyyyyyyy!!! :-)
o 02.01.2008, 18:03 | seatík
Já mam Leona 1.6 16v 77kw .Mam ho přes rok a nedam na něho dopustit.Jizdní vlastnosti super za tím bez poruch a jakych koliv investic.Akorat jedem minus spotřeba ve městě mi neklesla pod 9l na 100 a při sportovnější jízdě stoupla na 10l .Jinak moc super autičko se sportovním duchem.Fakt doporučuju.
o 02.01.2008, 19:19 | conti
Znamej ma 1.9.sdi rok 2000 a ma najeto 400 kila a zatim zadnej velikej problem akorat prev.je trochu mimo,ale v poho,a furt jezdi
o 03.01.2008, 06:13 | MarauderZ28
mno tak jestli srovnáváš tu zastaroulou koncernovou 1,9 jebku s Hondím dízlem tak jsi vážně blázen :o) jestli srovnáváš škodu s BMW tak jsi naprostej pacouš :o) ty tu meleš jak ses pobavil u čtení časáků, já se bavím když mi kámoš ze škody líčí jak tam lidi brečej a ne jednou ale 5x po sobě v jednom měsíci .... koncern je pračka na prachy a je jasný že kvalita v tomhle kolosu bude až na ne druhým, ale třetím neli horším místě ... neřekl bych kdybys tu popisoval např. Toyotu, ale tyhle sebeukájecí pohádky Ti těžko někdo zbaští ...

USA auta ? hmm zas nevíme kudy kam tak napíšeme něco o USA vozech - tak ju, předveď se jakej máš přehled :o)
o 03.01.2008, 09:27 | Alííí
Já osobně proti dieselum nic nemám, sám jsem měl Octavii I. 66kW, 2 roky jsem jí dával absolutní kotel, sjel jsem z dálnice, zaparkoval hned u firmy, a chcípnul. Žádný chlazení turba, nic. (prostě zatěžkávací zkouška služebáku). A vydržela. Za 2 roky jsem najel 88.000 km, a kromě spotřeby oleje (cca. 1 l/10.000 km), jsem neřešil vůbec nic. Na dlouhý cesty Liberec, Č.Budějovice, atd. uměla jet bez problémů za 4,6 l/100 km, takže zbylo ještě i na víkend do Passata... :o)))
Jen jsem napsal zkušenost mýho kamaráda konkrétně s Leonem. A jezdit s turbomotorem TDi rozhodně UMÍ. Jen jsem možná nezdůraznil, že toho Leona koupil už s načatým turbem, a měl natočeno na tachometru o 200.000 km víc než si myslel. :o)
Další zkušenost mám s HDičkem ve 206, a až na náchylnost na nekvalitní naftu mě tenhle CommonRail celkem uspokojoval. Až na to, že šetrnost tam byla na úkor výkonu... :o/

chudy: Asi jsem tě potkal na Silvestra po obědě v Žebráku - ty vole já se lek, že mi někdo lohnul káru! Skoro jsem po tobě vystartoval... :o))) A pak mi 10 lidí volalo, kam jedu, a co to mám za kola.... :o)))))
o 03.01.2008, 14:48 | chudy
Alííí: tak to jsem nebyl já :-))), na Silvestra jsem byl v Jižních Čechách... Ale potkal jsem nedávno dost podobnýho ve Zdicích. Jo a kola mám na jaro připravený taky z Cupry R :-)))
o 03.01.2008, 17:43 | camron
nebklan útočí....:-)
o 03.01.2008, 18:06 | Alííí
chudy: A sakra, tak to už abych pádil do lakovny, jinak v létě nepoznám, kterej je muj Leon... :o)
o 03.01.2008, 18:22 | Long
4 firemni Golfy IV TDI, najeto 160.000 - 190.000 km, v prubehu pul roku vsechny KO motor a komplet vymena :))
o 04.01.2008, 09:31 | Alííí
:o)))))))))))))))
A pak že já maluju čerta na zeď...... :oDDDDDDDDDD
o 04.01.2008, 10:29 | Long
i blbej pekac Ford Focus lepsi:) 10 kusu, 3x 1,8 TDDI, 7x 1,8 TDCi, najeto u vsech 190.000 - 230.000 km, u 2 vymena turba jinak porad jezdi :))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.6553 sekund.