Navštíveno 3791x

přemýšlím o čipnutí,na netu sem se dozvěděl že se to dá čipnout až o 30% to není špatné ale nemám stím zkušenosti
poradíte mi někdo pls? Děkuju! :-D

30.12.2007, 21:03 |
Hráďa čipnul bych ale s těma 30% bych byl střízlivější zase je to dokola s úpravou komplet motoru. nejlépe koupit ještě jedenu řídící jednotku nestojí to na felinu rachot taky to právě řešim.
a pak už jen si vybrat nějakou zavedenou firmu na kterou dostaneš dobrý recenze
takže otázka zní jinak:
KLUCI KDO A ZA KOLIK UMÍ ČIPNOUT 1.6 FELINU + NĚJAKÝ RECENZE NA TU FIRMU????
pro mě nějlépe okolí Plzně
hele ty mas taky felinu 1.6?

30.12.2007, 21:23 |
Hráďa jo dokonce i funku
ja též hele za kolik si ji koupil?

30.12.2007, 21:41 |
Hráďa 75 ale bylo na ní hafo práce
jasne no ja ji koupil z nemecka za 65 +kolem 10 prevoz a neni na srot ale jeste sem nani nic neudelal neni cas
cipnout felinu? zbytecne penize bych rekl. Hele a tech 30% je fakt moc.. tomu never. bys to musel ku*evsky prestavet aby si dostal tech 30%... ale jsou to tve penize

30.12.2007, 22:05 |
Hráďa hoď nějaký foto..
hele sory ale jeste sem to nefotil ale mozna jestli chces mohl bych ji najit jeste v bazaru na netu ale nevim

30.12.2007, 22:17 |
Hráďa pokus se docela dost mi to zajímá
no tak sem to nasel je to v bazaru no sou to blbci ze to nedali pryc

a ty origos kola mam taky mi dali gratis :-)

30 procent naženeš tak u TDička ............
u tohohle vozítka počítej že kvalitní firma ti tam nežene tak 5kw (ovšem někde ve větších otáčkách) a max 20Nm na kroutaku ......
Asi jako všichni...s čipem musí přijít i další věci okolo,aby to mělo nějákej lepší efekt...
ebeerman : tak napis vsechny at vim co mam delat :)
tak ideálně před čipem jak si řikal tak poladit výfukový potrubí, upravit na felině sání a klidně ho i vyleštit , klidně se toho nebát a udělat ostřejší vačku , dát kvalitní svíčky , samozřejmostí je kvalitní vzduchovej filtr tam pak dát ....... mno a pak už zbejvá jen udělat čip přesně pro ten motor co máš aby to mělo největší efekt :) kdyžtam dáš tu mapu co maj v čipárnách tak ta tomu samozřeejmě nemusí sedhnout každej ten motor je jinak vylítanej :) ....... věci jako odlehčení kliky a ojnic , či zvětšování komprese bych nechal zatim hodně stranou :)) nejlepší fakt bude když tam dáš sání , upravíš si vejfuk tak aby to bylo víc průchozí ale dalo se s tim jezdit a zvyknout si na to že sis koupil prostě felicii 1.6 a podle toho se chovat a zvykat si že to tolik nepojede od toho to neni...... samozřejmě neni problém jí naladit na 100koní ona pak jede 180 jak z praku ale každej pak ví že tam je takovej menší problém že se stává "nezabrzditelnou" takže máš další úpravy na podvozek a brzdy :)
Nismo.Power - nezapomen dodat že potom ta fela žere jak tank....

30.12.2007, 23:04 |
BT4U Jako Nismo, Piskoteek atd.
Vypadá zachovale, tak se netrap s nárůstem 0,0 nic a za ušetřené peníze tomu kup nějaké pěkné kola :o)))
asi tak jako ty nademnou :))
vopravdu??? ja chci abych sni porazil ostatni feliny
heh, další závodník :o)))) " ... porazil ostatní feliny" :o))))))
no nevim jestli to je tak zbytečný, páč kamarád míval 1.3MPI měl tam čipovanou jednotku od Cimbu, filtr, katík venku, sice řvala jako kráva, ale jela ...
jestli chceš aby to fakt bylo znát tak si připrav tak 25k a dej to tomuhle člověku www.motor-excel.cz

31.12.2007, 09:37 |
BT4U ROFL, chtěl bych se zeptat, jestli je to Tvé první auto? :o))))
no mnel sem skodarnu 120 ale jen na hraveni tet mam tohle
FunnyTuner - vyser se na to a kup tomu pořadny kola,hudbu a do predu dej aspon vrt.kotouře a obložení..Pokud udelas motor tak za prve to stejne pořad nepojede,bude to žrat jak tank a na den. jezdeni to stejne nebude aby ten motor neco vydrzel....Pokud se stejne do toho pustis tak začni setrit a pokud ti mužu poradit tak si ten motor nech udelat jak piše nocarret..
Petura: do feliny je to určitě zbytečný..
Já mám tu 1.6 čiplou od Cimbu, ale už jsem to tak koupil.
Kamoš nechal přečipovat Octavii a do roka mu odešlo spoustu dílu(spojka...) ja bych do toho nešel.Spíš by čipoval nějaky turbo motor to by mělo smysl.

31.12.2007, 15:13 |
caras nejlevnejsi je vymenit motor za vykonejsi- nejlepsi je se na to vysrat a koupit auto s potencialem na ladeni

31.12.2007, 15:23 |
BT4U Když po desítkách tisíc investic dostaneš z toho motoru něco a přestanou odcházet díly, které na to nejsou připravené, stejně Tě předjede každé prohnilé 20 let staré BMW :o)))
Jak říká Piskoteek, kola, hudba, surfové prkno, šampus, dvě tři slečny na korbu a hurá na pláž :-D
2seatík:
No a bratranec kámarádky mojí setřenice tuhle šel po ulici a spadnul prej na něj meteorit.

31.12.2007, 18:39 |
Rudi a co tam zkusit narvat tu 1,6ku 74kW, co se strakala do golfa, oktávky, tušim aj do Pola, by se mohla vejít aj tam a máš to bez čipu :-)

31.12.2007, 18:43 |
mamut camron-ty mas nacipovanou 1.6 felicii to si delas prdel na kolik se ti to zvedlo z 50 kw na 50.5kw si tady chytry a jezdis v take dodavce bacha at ti tou extremni silou precipovani neuleti karoserie misto abys poradil tak meles picoviny o meteorytech cipe
mamut: Jseš chytrej jak rádio a vtipnej už bohužel vůbec ne.. :o( a evidentně jsi nic nepochopil... camron narážel na fakt že není čip jako čip... a to,že někomu do roka po čipu odejde spojka..to se takhle nedá vůbec říct...ale to je asi fuk.
Pro zajímavost ten rozdíl je na tuhle starou atmosféru poměrně znatelnej a sice z 55kW na 62kW a @ cca140Nm ...nikdo tady z toho nedělá trhač asfaltu a pokud to dostane ostřejší vačku jsme už zase někde jinde..to jen tak aby tu nebyly samý OT..
Porad se s odbornikem, tenhle chlap by z toho neco mohl vydolovat. Muj nazor na upravy vseho druhy je docela jasnej, ale kdyz se to necha udelat lidem co tomu rozumej a neni to "powered by Franta Motycka a jeho garage porformens," tak to nejaky vysledek muze prinest.
[ Link ]

31.12.2007, 20:42 |
mamut nehraju si na zadneho chytrolina jen nesnasim jak tu nekdo chce neco poradit a druhy z neho udela hned cipa.uz sem tady z toho ceskeho radoby tuningu na kasi
camron-No a bratranec kámarádky mojí setřenice tuhle šel po ulici a slyšel, že 1,6 čipovat je pěkna pi.......!Místo abyste poradily tak polovina z Vás hraje machry přes čip tuning a vlastnite auta kera ani nemaji ani řidici jednotku.

31.12.2007, 21:23 |
mamut camron porad muj deda si koupil daewo matiz obsah 0.9 a rika ze to nak netahne myslis ze to ma cipnout ze to pomuze mozna by to mohl jeste poladit nakym vyfukem o prumeru odpadni trubky a dat tam nove svody porad

31.12.2007, 21:36 |
Hráďa kluci myslim se že už se zase ženete do hádky. A zbytečně. myslim že kdž čipnout tak cokoli i třeba 5tistovku pokud se chce závodit rozumně svým možnostem čili nelze čekat že s 1,6kou počipu se umlátí třeba 2litr. ale pro svižnější jízdu to stačí sám si myslim že už samotná 1,6ka je svižná dost ale to asi bude tim že jdu stále nehoru i když sem jezdil i s podstatně silnějšíma autama tak k funce prostě sedí jako už tady bylo řečeno spíš "stajlink" a pěkný kola nějaká muzika a pás slečen na korbě ;o) to razim i já

31.12.2007, 22:46 |
*DM* to je ale debata ........... :o))))))))
2 Rustapha-659:
Děkuji. Je super, že sem chodí i inteligentní lidi.
2mamut:
V čem jsi tazateli poradil ty?
2Seatík:
1/ opakovaný vtip není vtipem
2/ nevím, jestli si polovina lidí zde hraje na machry přes čip tuning, ale já rozhodně ne
2FunnyTuner:
Ten felďácký motor 1.6MPI má takovou jednu nectnost a to nízké volnoběžné otáčky a dost částé kolísání těchto otáček (prostě spíše vlastnost té ŘJ, než porucha). Přečipováním se tato nectnost odstraní, motor má pak otáčky 860 a ty se ani nehnou (můžu potvrdit). Dále jde motor lépe a ochotněji za plynem.
Nikdo tu nikde netvrdí, že to bude trhat asfalt, ale motor, ale tento se celkově zklidní. Na nějaké chytrolínské kecy o zničení spojky, atd., se klidně vyflákni. On taky záleží, jak se člověk k autu chová. Někomu spojka vydrží po celou životnost auta a někdo je dřevák a oddělá jí během dne (viz. nedávný případ thjendoho místního člena, který prodával BMW)
FunnyTuner - nejsem moc velky přiznivec škodovky ale nejezdily tyto pickup felky nejaky zavody??tak se podivej co maji za upravy a udelej to podle nich a hotovo...určite bych ale nezačinal čipem pokud chces delat upravy na motoru..ješte jednou se omlouvam že nevim označeni kategorie ve kterych tyto F.zavodí..
našel jsem ti dokonce aj motor: ale za 95tisic
[ Link ]

01.01.2008, 12:50 |
Piskoteek | Upraveno: 2008-01-01 12:52:45
2Piskoteek:
Tak s panem Rejlkem mám bohužel zkušenost. (viz. tvůj odkaz na ten motor)

01.01.2008, 14:05 |
Piskoteek | Upraveno: 2008-01-01 14:10:09
bohužel?? rozepiš toto slovo...
se Škodou jsem se potkal jenom u bratroveho favoritu a to když se mu udelal komplet motor..sice jel velice pekne ale jak jsem již psal žral jak tank..
jsou to linky ktere jsem nasel po 5minutach hledani..
No a pokud ma motor 1,3 z feliny 130kobyl tak to fakt neni na den.ježdeni!! a určire nema životnost 200tis km.

01.01.2008, 16:15 |
caras kasli na nejake upravy- za prve to nema vyznam, za druhe to auto pokulhava nejen vykonem ale i pevnosti karoserie, podvozkem a brzdama, za treti se v tom financne utopis- za ty prachy bys koupil mnohem lepsi vuz takze uzivej si ho v serii, neztrapnuj se nejakyma hustosprintama a setri na auto ktere ma uz nejaky potencial
2Piskoteek:
Nedochvilný, nespolehlivý, hrající si na něco, co není, šejdíř s maskou lidumila. Stačí? Ale je to pouze moje zkušenost, třeba má někdo lepší.

01.01.2008, 18:35 |
*DM* Caras: Rozumný řešení

02.01.2008, 09:55 |
TUNER Tenhle motor je ještě naprodej? Myslim že už ho někdo koupil a pěkně se napálil...!! Nevim kde ale někde jsem četl nějakej článek od toho co to koupil.Taky pěknej ňouma co tomu nerozuměl a myslim že nakonec mu zbyl motor na kaši a možná ani ten ne....Takže od tohodle člověka fakt nic nebrat...
Už na první pohled je jasný,že ani prodávající neni žádnej expert když napíše objem 1490 a pak s klidem 77,5 vrtání a 75 zdvih.......což je něco kolem 1400 ccm....
Napiš kolik do toho chceš vrazit,ale osobně bych do toho peníze moc necpal....
Jak psali kluci,tak toho Chovance nebo Čepka se bát nemusíš. ;-)
....ale 30 % čipem je fakt nesmysl,to tak u turbomotorů...a ještě s velkou rezervou....