Navštíveno 942x

nevite kde sehnat keramickou spojku na felicii 1.6??
a kolik stoji??
dekuju
k cemu Ti bude keramika na 1.6? Normalne s tim jezdit nepujde :-/ Teda pokud to neni na nejakej kitkar.

28.12.2007, 09:33 |
Hráďa v Plzni vim minimálně o 2 lidech co to dělají neni problém ale názor jako Rajdlos, keramika buď jede nebo stojí nic mezi tim neni takže jízda po městě naprosto utrpení a navíc hoří přítlačáky jako svině normálně se ta ocel vykalí zmodrá a vydrolí se. Kamarád měl ve fávu a nedalo se s tim klasicky jezdit proste si stál s vymáčklou spojkou a začal si se rozjíždět najednou to poskočilo a buď chcíplo nebo začly hrabat kola...
Nadruhou stranu tě chápu a na svýho trabanta si to taky dělat budu takže i ve mě jsou protichůdný názory

28.12.2007, 09:35 |
Hráďa abych jen nekecal tady je odkaz
[ Link ]
protoze tam ma ostrou vacku,chip,stocenej setrvak,primi sani,svody......a dal jsem tam novou spojku a najel jsem na ni necelejch 20tis
tak taky záleží v jakym stavu maš vypinací usrojí te spojky a lanko atd to umi hodně ovlivnit životnost spojky
felda166: Zdarec, pošli mi prosím víc info do mailu:o) Mám taky Felišunku 1,6 a motor je jen čiplej, teď po podvozku, brzdách a nutných maličkostí na motor přichází řada:o)
Díky:o)
felda:tak si kup spojku originál od škody a ne nějakého zmetka z autokelly a budeš jezdit v pohodě, to co si na te felicii udělal ti seriová spojka musí udržet je dost dimenzovaná. Keramika je pro tohle holý nesmysl, protože se stím jezdí velmi špatně,hlavně v zácpách po městě jak tu někdo psal,ona chytá natvrdo a je pro úplně jiné výkony, než nese tvůj motor.. tot můj názor.. navíc její výdrž je o málo vyšší než si najezdil stou co ti odešla..
jinak ty spojky z toho odkazu jsou úplně k ničemu, protože je ta spojka neodpružená a stím se jezdit normálně nedá už vůbec a samotná lamela je ti nahovno,potřebuješ tvrdší přítlačák
Nehledě na to, co ta převodovka dostane za céres...s keramikou...
Tady je přímo výrobce:
[ Link ] a můj názor je, že na ten Tvůj motor stačí dobrá série Sachs a kvalitním přítlačákem a musí to fungovat, teda pokud nejezdíš s nohou na spojce jako kamarád :o)
Keramiku jezdí TUNER, ale ten to má na 1,8T ve 130L a tam to své opodstatnění na 160HP má. Smysl by to mělo taky s tovární 1,6tkou, která měla až 190HP, ale vzhledem k Tvým úpravám, budeš rád, když jsi na půlce a na to Ti série musí stačit.
Jééééééééé Renovak:o) Pár km ode mě:o)
-Hans- Takový škodovkář a nezná Renovak? :o))
má někdo zkušenosti s obložením , respektive s se závodníma lamelama z www.spojky.eu . .přijde mi novej setrvák, taky byhc chtěl dát ještě lepší obložení, nebo rovnou závodní lamelu (auto najede 5000km max, s celekm tvrdým jízdním stylem, , hlavně sprinty, vrchy.. + občas běžnej provoz..) ..co se mi na tom líbí, je to že to mam do 3 bodů jejich zastoupení 15km...
není jednodušší koupit nějaký kit přes net? třeba to máš na poštu ještě blíže
ja lamelu nechal potahnout na www.brzdy.cz v Cesky Lipe na radu tady nekoho z fora a vydrzelo to bez problemu 225PS a kolem 300 kroutak, neklouzala, stalo me to 800Kc a hotove za tri dny, je to nejaky material HDS, a chovani spojky naprosto skvele, klasicka streetova spojka, zadny kopance
Používá tady někdo tu sadu od XTD nebo F1 racing z amerického ebay? Zajímalo by mě chování. Myslím že ji kupoval Xenon ale hned ji spálil?
ne Xenonman kupoval SPEC a spalil ji protoze si neprecetl navod a nezajel ji :-) XTD tusim kupoval Mario
Já chci brát setrvák od fidenzi a k tomu tenhle set od F1 tak jsem zvědavý co mě čeká :-)
já měl Xtreme z austrálie ale XTD tuším nabízí Idaho na dicompracing
ty vole keramika na 1,6 :o)))))))))
hlavne by tu mel nekdo zavest rec na to ze keramika pri vymeteni prvni vetsi diry nebude uplne to prave

31.12.2007, 09:22 |
Tichy Newman: nechapu??
neni z 1,9D pro vetsi Mk? low cost reseni...
Sachs kdysi davno delal keramiku napevno (pouziti okruh, skupina N)
a klasickou pruznou (rally, ...)
a bylo mi receno, ze takeramika otresama bude "vypadavat"
pri pouziti v beznym provozu
treba dneska je i ta keramicka pruzna