Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Xenony

o Navštíveno 978x o
o 30.08.2007, 22:52 | Losky
Tak minulý týden jsem si koupil od Xenonmana H.I.D. výbojky a trošku jsem byl zklamanej. Svítivost 6000K a v noci to svítilo celkem dobře, ale dost krátce. Dnes jsem zajel na TK, aby mi seřídili světla a jednu věc nikdo nemohl pochopit. Jak to, že ta výbojka svítí úplně všelijak. Na tom klasickém přístroji má světlo svítit rovně na tu přímku a zároveň svíti do takového trojúhelníku. Určitě zkušení ví, co tím myslím. Jenže tyto výbojky svítí asi 2 cm pod úroveň té přímky a tvoří to jen jakousi elypsu. žádné konkrétní místo, jen rozmazaný silně osvícený flek. Světla se tak nějak seštelovaly na tu přímku až ve třetím servise v MB, firma Havex Škoda, ale nesvítí to vůbec tak jak by mělo. Všichni mi doporučují tu sadu vrátit a koupit radši origo světla z Fábie RS. Nevím. Zkusil jsem teď večer to projet a světla teď znatelně svítí mnohem dál, ale na úseku 12 km na mě blikalo asi 8 aut. Tak co teď??? Stáhnul jsem světlo přes servomotorky na pozici č.1 a už to tak neoslňuje, ale nezdá se mi to jako to pravé řešení. Jaké s tím máte kdo zkušenosti? Stála Vám ta investice za to? Mám pocit že ano, ale čekal jsem od toho asi více. A hlavně jsem čekal, že světla budou svítit tak jak mají a né že si to bude svítit jak chce. Mechanici říkali, že asi ty výbojky budou delší či kratší a bude se měnit ohnisko světla, jinak si to nikdo nedokáže vysvětlit. Jinak se jedná o Fábii 2003

o 30.08.2007, 23:00 | Losky
Tímto textem se nechci dotknout Xenonmana ani jiných prodejců, ale jen mě zajímá, jestli takhle fungují všechny sady a nebo jestli jsem "náhodou" trefil na zmetky. Díky
o 30.08.2007, 23:00 | mishan
no já to mám v GII v čiré optice H.I.D H4 Bixenon 6000k a nic takového nepozoruji, me to neháže žádný ovál, dělá to celkem hezké V-éčko sice ne tak ostře řezané jako u čočky ale sem s tím velmi spokojen, akorát ty paraboly musí být seštělované podstatněji níž než u klasické žárovky, než sem to udělal, taky na mě taky každé 3. auto blikalo že mám dálkové... ted mi to svítí lehce dolů a už je to lepší, už neblikají :-)
o 31.08.2007, 05:07 | Losky
ten ovál na silnici nevidím, ale v tom měřícím přístroji to ukazuje úplné bludy, tak nechapu, jak to, že originály svítí úplně jinak. Ona barva světla a viditelnost je super, ale dost mě to včera rozhodilo, když mi to ukázali jak to svítí a většina z nich mi ještě tvrdila, že to musí svítit úplně na ho...:) oproti klasické H7. Svítí to hodně, to ano, jen bych byl rád, kdyby mi tady někdo vysvětlil, proč to nedělá tu kresbu, co to má dělat, protože údajně tyto sady se oproti klas. žárovkám velikostí ani ničím jiným neliší
o 31.08.2007, 07:52 | H-Honza (M)
nevim teda, ale me prijde ze 90% fabii co potkavam oslnuji jako krava a maji bezny H7. Kdyz se do toho da navic xenon, musi to byt vubec libustka.
Jinak u jedne HIDky jsem se setkal s tim ze nemela vubec dodrzenou ohniskovou vzdalenost, byla posunuta o asi 0,5cm a svetlo tim padem svitilo uplne nesmyslne. Takze jsme pod vybojku delali silonove podlozky a bylo vse v pohode.
o 31.08.2007, 08:20 | Šestikule
souhlas s H-Honzou, fabka oslňuje sama o sobě, takže s HID to musí být o to větší kafe
o 31.08.2007, 09:01 | xenonman
na otazku proc nechce raci dat origo xenony si rikal ze origo xenony je moc penez atd bohuzel fabie ma konstrucne udelanou parabolu tak ze i klasicka h7 oslnuje jak pisou kluci takze kdyz se da h7 hid sviti to jeste vic proto musi najit podle kolecka takovej kompromis ze uvidis dobre a nebudes oslnovat, dalsi vec instalaci sis delal sam tak je otazka jestli si nedal vybojku obracene...tohle bych zkontroloval jako prvni pac fabii se uz par delalo a lidi spokojeni...
o 31.08.2007, 09:20 | xenonman
ale ono si stejne moc nevyberes pac origo xenony u fabie svitej zase dosti malo oproti jinejm znackam a musi se trosku upravovat aby to svtiilo :-)
o 31.08.2007, 15:18 | Losky
ok, já to neberu jako tvoji výmluvu či tak něco. Je mi jasné, že to nikdy nebude svítit tak jak origo. Já jsem se svítivostí spokojen i když světla nakloním na 1.stupeň a zatím nikdo neblikal a vidím moc dobře, jen nechápu, jak to, že když to je na tom přístroji na srovnání výšku světel, že origoš žárovka svítila do toho předepsaného trojuhelníku a výbojky vůbec do toho úhlu nesvítí, tvoří jen elypsu. Jak psal H-Honza, je opravdu možné, že to ohnisko je posunuté? Nechci nic reklamovat, jen se ptám, jestli to je možné. Píše, že jemu dělalo to samé a pak když udělali silonové kroužky, vše bylo ok. U Fabky nejde zaměnit výbojku. Teda nevím o tom. Patice H7 je téměř celá kulatá a na jedné straně je výřez, který ve světle pasuje jen do jednoho místa. Navíc ta výbojka vypadá, že je skleněná tyčinka a pod ní je takový bílý drátek a to si myslím, že je určitě dobře. Dá se to nějak vyřešit? Chci jen radu
o 31.08.2007, 15:35 | mishan
no neoslnuješ, seš spokojen jak to svítí, tak já bych to prostě dál nijak neřešil ;-)
o 31.08.2007, 15:58 | clown
proste az pujdes na technickou ta je vyhodis ven .. :o)
o 31.08.2007, 16:22 | Losky
technický se nebojím vůbec, na to mám kamaráda, ale jen mě tamto pořád vrtá hlavou. Protože když stojím v garáži a rozsvítím světla proti garáži, tak to hází trojúhelník, viz. tento odkaz. Je to mé auto [ Link ] je to natočené ještě před tím, než se ta světla přizvedla
o 31.08.2007, 16:30 | mishan
no je to jakési divné, večer zkusim nafotit ty svoje :-)
o 31.08.2007, 16:39 | Losky
super, díky
o 31.08.2007, 16:40 | xenonman | Upraveno: 2007-08-31 16:41:25
ohnisko bych rekl ze je sprane na te patici h7 hid tak si dej na tu druhou stranu zarovku h7 a uvidis co kresli ta h7, jinak bude to sviti jinak pokud v te lampe bude nejake stineni

foto k příspěvku  od xenonman

o 31.08.2007, 16:52 | xenonman
jinka ti to sviti jak ma mas to tam i ohranicene a svetlo se meni nebo muze bejt pokazde jine pac zalezi na tvaru paraboly
o 31.08.2007, 17:10 | clown
no melo by to kreslit stejne ne ??? kdyz je to zamenny modul .. , pokud je vse teda OK :o)
o 31.08.2007, 17:14 | Losky
asi to udělám takhle, jednoduše to postavím do garáže, vyfotím ze stejného místo s h7 a pak s hid a mělo by to teoreticky kreslit tu kresbu stejně, že?
o 31.08.2007, 21:23 | Losky
tak jsem je měl obě rozsvícené obě a výbojka má to ohnisko asi o 3 mm dál než klasická H7
o 31.08.2007, 21:23 | Losky
teda obráceně, H7 ho má dál jak ta výbojka:)
o 01.09.2007, 10:15 | Losky
Mám tam teda dát podložky a pak jít na seřízení světel a seřídit to jako klasické h7 a nebo to nechat být?
o 01.09.2007, 10:36 | xenonman | Upraveno: 2007-09-01 10:41:36
tak dej foto jak sviti klasicka h7 ? kdyz uz si to delal proti te stene, jinak doufam ze na ty vybojky moc nesahas :-) pac jim to zas tak moc nevyhovuje, kdyz se ji dotknes doporucuji tech benzinem ocistit podle me to sviti proste dobre ....jinak nejlepe by bylo pouzit h7r tzn vybojka ze stinenim neco jako vybojka d2r jenze bohuzel furt je nemuzu dokopat aby mi je zacali delat :-)
o 01.09.2007, 14:45 | Losky
já si s tím nějak pohraju. Jak říkám, mě světlo vyhovuje a kolečkem na pozici světel jsem našel alternativu mezi mnou a ostatními ridiči. Na výbojky rukama nesahám. Možná časem zkusím je vypodložit a uvidím. Ale jinak to nemá asi cenu řešit. Každopádně je hezké, když někdo přede mnou jede a já mu z jeho auta dělám stín:) Jen jsem se chtěl zeptat, ty repliky audi kol vyrábí kdo? Nebo máš net adresu na firmu, kde se dají sehnat? Díky
o 01.09.2007, 22:25 | mishan | Upraveno: 2007-09-01 22:26:23
Losky, tady je slíbené foto pro prorovnání

foto k příspěvku  od mishan

o 01.09.2007, 22:25 | mishan

foto k příspěvku  od mishan

o 02.09.2007, 11:48 | xenonman
takze po shlednuti jak to sviti mishanovi muzes bejt rad losky jak ti to sviti jinak porovnavat dve uplne jina auta jak mu to sviti je asi hodne veka blbost :-))
o 02.09.2007, 18:11 | Losky
auto stálo v garáži na křivo, jinak světla svítí stejně vysoko

foto k příspěvku  od Losky

o 02.09.2007, 18:12 | Losky

o 02.09.2007, 18:13 | Losky

o 02.09.2007, 18:14 | mishan
tak to ti teda svítí nehorázně vysoko, to na tebe musí blikat každé druhé auto
o 02.09.2007, 18:28 | Losky
je to teď lehce zklopené, tak to svítí o pár metrů míň a nikdo nebliká:)
o 02.09.2007, 18:35 | mishan
tak to potom ja
o 03.09.2007, 10:19 | CervinVega
rada gratis- postav si auto na rovinu, drepni dopredu pred auto cca 25m, 3m jakoby do protismeru a podivej se do svetla... bezpecne poznas, kdy a kde to jeste oslnuje .-)
z tehle zazraku zadný rozumny vykresleni paprsku nedocilis, navic z tehle paraboly...
o 03.09.2007, 13:49 | Losky
já nevím, ale to se těžko pozná, stačí párkrát mrknout do toho světla a pak vidíš fialová kolečka:)
o 04.09.2007, 19:32 | Honza130
mě by zajimalo jak to budes delat kdyz nalozis plne auto? jak ty svetla pak sklopis ... kdyz uz u prazdnyho auta si hnul sklopenim ?
nevim, ale to jsou takovy upravy nic moc :( .. driv jsem chtel do HID taky jit, ale mam rad kdyz veci slapou na 100% ,,
o 05.09.2007, 15:15 | Losky
světla jsou nastavený ani né na celou jedničku. Což je lehká zátěž. Na těší zátež je tam ještě dvojka a pro plné zatížení i trojka a od té když dám nic skoro nevidím, takže by to neměl být problém:)
o 05.09.2007, 15:28 | clown
Losky ... pak vidíš fialová kolečka:)

to vidi ten proti tobe taky :o))
o 05.09.2007, 18:33 | Losky
já do nich nekoukám, ale když jsem byl na seřízení, tak do těch světel čučeli asi 3 lidi a pak měli nastavit světla a neviděli na ten otočný šroub, prý viděli jen místo šroubu to fialové kolečko:)))))))))))
o 05.09.2007, 18:34 | Losky
já do nich nekoukám, ale když jsem byl na seřízení, tak do těch světel čučeli asi 3 lidi a pak měli nastavit světla a neviděli na ten otočný šroub, prý viděli jen místo šroubu to fialové kolečko:)))))))))))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3045 sekund.