Navštíveno 1679x

Nevšední projekt Ford Probe 2,2 USA
Zdravíme Všechny tuningáře,kteří budou mít chuť zůčastnit se tohoto nevšedního projektu a
pomoci nám.
Koupily jsme Fodr Probe 2,2 USA verze,za relativně slušné peníze,protože nám ho bylo líto
dát do šrotu nebo na náhradni díly.Je to r.v. 1992,tudíž ještě první "hranatá" verze a ilustrační
foto bude přiloženo.Bohužel nemáme dostatečné množství financí ani nápadů,aby jsme toto vše zvládly
sami.Pokud máte někdo zájem nám pomoci velice to oceníme a dle našich možností Vás odměníme.
Předem upozorňujeme že by vše mělo být realizovatelné a finančně nenáročné.
za 1):Půjde o takzvaný virtual tuning,který může být zhotoven pomocí PC nebo,vlastnoručně nakreslený.
Bud nám nápady můžete zaslat na E-mail:HondaPrelud@seznam.cz ,nebo nechat tady na fÓru.
za2):Vybereme nejzdařilejší nápad a odměníme ho věcnou cenou,aby Vaše snažení nebylo zadarmo.
za3):Vybraný Virtual Tuning zveřejníme a necháme jen na Vás kterou část auta si vyberete a budete
chtít zkusit ztvárnit jen dle Vašich přdstav.Pokud by se NÁHODOU stalo že je ve výrobě více
stejných dílů dame o tom samozřejmě včas vědět.Neumíme si totiž zatim představit jaká bude účast.
Pokud by Vás náhodou napadlo něco co umíte zrealizovat až po výberu projektu,také nás kontaktujte.
Ty nejlepší opět odměníme neboť nám je jasné,že Váš čas ani materiál na výrobu není naprosto zadarmo.
za4):Asi jako poslední bude výběr cenově dostupných kol,nejspíše použitých,nebo by se musela
najít opravdu výhodná nabídka nových,třeba i několik let skladovaných,které by se k projektu hodily.
Rozteč 5x108 , středová díra 58-59 větší samozřejmě nevadí.Průměr origo jsou 14 takže cca max 16tky.
za5):Co za to? No peněz moc nemáme jak už tu bylo zmíněno a také kvůli sporťáku který si nezaslouží
jít na šrotiště,právě naopak chcene aby ještě dlouho mohl zdobit naše silnice a proto vlastně celý tento
projekt vznikl.Tak že tu pro ty nejlepší z Vás pripravíme věcné ceny jako bude kupříkladu:subwoofer
v ozvučnici,subwoofer bez ozvučnice,koaxiální reproduktory,měnič napětí 12V-230V,neony pod auto a
neony do interiéru.Internetová adresa na našem autě.Myslíme,že pro tyto věci každý z Vás uplatnění najde.
Seznam předpokládaných součástí na výrobu,výměnu,nebo jen drobnou úpravu.Určitě ale všecky nejsou
bezpodmínečné:přední nárazník,zadní nárazník,prahy,zadní křídlo,kola,možná sání na kapotě a střeše.
Kontakt:ICQ 191657536
E-mail:HondaPrelud@seznam.cz

A co tak renovace do puvodniho stavu vcetne puvodniho odstinu laku v tp + nejaka ta uprava techniky, misto tuzingovani za kazdou cenu?

26.08.2007, 08:26 |
jp1 bitmap : to bybyla hodně zajímavá alternativa, hlavně když to auto je zatím v originále a krásný. Vždy když něco takového vidím tak si vzpomenu když jsem ho měl a ten zátach..................., prostě super kára :-)
no zatah to bude mit pokud je to GT s turbihou, jakoze predek to z GT ma.. a ta opravdu jede :) predek vypada nebourany takze snad nenajdes pod plecharinou zadne precvakane draty :)
P1 jsem mel z pulky kompletne rozebrane, kdyby te neco zajimalo, mrkni na me stranky pod nickem: )
Kdysi sem taky mival,muzu poskytnout spousty nahradnich dilu,atd.atd....Probe je nejpromakanejsi auto jaky sem kdy videl/samozrejme v jistych vecech/.
www.briann-probe.wz.cz
www.fordprobe.info
Bohužel foto je ilustrační,dodám sem skutečnost.Zatim jsou schnilé prahy,urezlá spodní část blatníků (asi 10cm odspod),dále zadní lemi z žalostném stavu.kola jsou ošklivé plecháče a to ještě bouchlé.Také prasklé přední okno a vysypané pravé zadní.Náhradní okna už jsem sehnal,tak že ty vyměnim a co dokážu to vyvařim.GT to bohužel není jen 2,2 USA verze s techo do 90mil 140km/h ,samozřejmě jede víc,už se mi v hlavě honil nápad dát tam turbo ,ale nevím,co vše by to obnášelo a za jakou cenu když jde především o ty finance.Uvidíme co tu kdo vymyslí,nebránim se ani vrácení do původního stavu to vůbec,okna,vyvaření,lak,kola a byla by to hezká kára.Ale proč nedát také prostor těm co dělaj Virtuál Tuning,mohou se také předvést co v nich je a pak se uvidí ;-) Rozhodně bych nedopustil toto auto zničit a přeplácat ošklivejma věcma ,tim si buďte jisti.Předem každému děkuji za pomoc a vlastní názor.
Tak tady máme Probe zepředu ,už tam jsou alespoň nové mlhovky ,né rozsekané a žárovky v hlavních světlech byly nějaké ještě americké,teď vyměněno za osram Silverstar a konečně už je vidět na cestu :-)

Ty plecháče vypadaj hrozně,na okna se chystam zítra,pak vyvařit prahy,zadní lemy a přední blatníky.

26.08.2007, 16:42 |
jp1 kdyby jsi chtěl mám díly z tohoto bouranýho a mechám je levně :-)

Jak je na tom levej predni blatnik? ,pokud by byl alespon dole ok jak se prisroubovava bral bych ho za peknou cenovku a ten plast na pravej predni by taky nebyl k zahozeni.

26.08.2007, 17:02 |
jp1 kdyžtak písni na mail jp1@seznam.cz ten blatník by měl být ok a ceny lidové :-)
Briann:Po telefonické domluvě ti posilam seznam věcí co by se mi hodilo ;-) Děkuji že jste tak vstřícní na náhradní díly,je vidět že ještě někdo má srdce a pochopení THX
TAK CO,ZVLÁDNE NĚKDO TEN VIRTUAL TUNING ? MAM TADY PŘICHYSTANOU ODMĚNU A JAK KOUKAM ZATIM NIKDO NIC :-( Jinak okno už je opravené a bude se dělat na plechařině.

29.08.2007, 08:53 |
Honda1991 | Upraveno: 2007-08-29 08:54:35
Tak už jsem vybral dva nápady barevného řešení probéčka,teď bych to potřeboval nějak implantovat na svoje auto jak by to vypadalo a podmínka je,že v TP je červená tudíž u prvního obrázku by bylo asi dobré udělat z oranžové červenou a jinak by se to docela hodilo a u druhého návrhu nejspíše z bílé červenou a z červené bílou ,jinak opravdu moc zajímavé
[ Link ] a druhej
[ Link ]
Honda:semnou si telefonicky urcite nemluvil.-)
řeknu ti pár poznatků
pokud nemáš prachy tak bych se do tohodle auta moc nepouštěl.
sem asi unikát a vrazil sem do tohodle typu tak 2OX víc než je jeho nákuoní hodnota a stále není hotový, sehnat pořádný věci jako podvozek brzdy a podobný věci je docela problem nemluvě o tom že některý věcičky neseženeš nový vůbec. a to co sis vybral z těch virtual tak ze skušenosti co vypadá dobře na P2 vypadá hrozně na P1 je to uplně jiný auto.
Ke kolům 16 ky sou málo. zaslouí si 18 nejlépe 19.
Briann:no psal jsi mi odkaz na stranky www.fordprobe.info tak jsem predpokladal ze tam bude kontakt na tebes nejakym clovekem jsem si tam domluvil nejake dily ,pokud to neni s tebou tak jsem proste jen clovek a spletl jsem se ;-) jeste schanim za dobre penize ulozeni prednich tlumicu protoze to uz je take spatne.
Kallin:Mozna jsi pochopil spatne muj umysl s autem,zachranil jsem ho pred rozebranim a nerekl jsem ze z nej chci udelat super nabusenou sportovni karu ale jen od pohledu hezke auto a technicky bez zavad s drobnyma vylepsenima,neni to turbo tudiz 82KW uz nema cenu nejak trapit alespon dle meho nazoru.Auto jsem zakoupil z duvodu toho,ze se mi libi a bylo mi ho lito,taky ze budu davt do kupy svoji prelude 4G a chci jezdit sportakem mezitim.Tudiz Probe chci udelat technicky v poradku to je dat nove zadni pakny,ulozeni prednich tlumicu,mozna nove tlumice,cepy na predni naprave,vyvarit,vymenit poskozena okna,sportovni filtr a vejfuk,hezka kola ale ne prilis draha na obouvani ponevac s tim bude po mne jezdit pritelkyne tudiz cca ty 16ky ,pokud by nekdo vymyslel nejake cenove dostupne kridlo a nakonec hezky lak a trochu toho audia nic vic.Uz takle jsem na celkem vysoke investici. Je to auto na kazdodeni jezdeni, tudiz nepotrebuje statisícove investice,jinak muzes ukazat do ceho jsi dal tech spoustu penez? Rad bych se podival jak vypada vymazlene probe na ktere nikdy nebudu mit pri me soucasne vyplate cca 10tis kc .

29.08.2007, 14:40 |
Petura | Upraveno: 2007-08-29 14:41:37
.......Probe chci udelat technicky v poradku to je dat nove zadni pakny,ulozeni prednich tlumicu,mozna nove tlumice,cepy na predni naprave,vyvarit,vymenit poskozena okna,sportovni filtr a vejfuk,hezka kola ale ne prilis draha na obouvani ponevac s tim bude po mne jezdit pritelkyne tudiz cca ty 16ky ,pokud by nekdo vymyslel nejake cenove dostupne kridlo a nakonec hezky lak a trochu toho audia nic vic....
a tohle jako má být ten unikátní projekt, pro který sháníš sponzory?
pod unikátním projektem si představuju celkovou přestavbu vozu, něco jako AK47
Petura:NE! je tam napsano nevsedni projekt a to melo bejt tim ze jsem chtel aby nekdo zkusil Virtual Tuning a dal mi tim inspiraci proto co bych jeste na aute udelal a nejhezci by si zaslozil odmenu pak se melo vybrat to nejhezci a dnes existuje tolika lidi co umi treba laminovat a jsou sikovni ale nikdo o nich nevi,nebo se nemohou prosadit tem jsem chtel dat moznost spoluprace a zase nejakou odmenu za pomoc ,nehledam zadne sponzory jen napadite lidi s chuti pomoci a samozrejme budou odmeneni,tim mi toto prijde nevsedni.Je spousta lidi co si neda do sve prace povidat ja chtel udelat opak brat v uvahu napady lidi a zkusit z toho zrealizovat zajimave auto,ale jak vidim nikdo o to nestoji coz mne docela mrzi a to po svete beha takove spousty talentovanych lidi.Staci kdyz se podivam napr. do tuning magazinu a vidim VT i tech mladych kluku a rikam si to je hezky,tak at mi nikdo nerika,ze nedokaze nakreslit probe upravene podle jeho predstav. Kdybych hledal sponzory ani bych se o to nepokousel a hned bych to vzdal protoze si myslim ze bych tesko uspel a to bych klidne vozil jejich reklamu na svem aute kdyz by to vypadalo stylove a nevsedne.

29.08.2007, 16:23 |
Shr3k 29/08/2007 14:40 Petura: "a tohle jako má být ten unikátní projekt, pro který sháníš sponzory?"
Klasický příklad nepochopení významu textu.
Nevíte někdo rozteč šroubů na mojem probe? ja naměřil 5X109 což není možné tudíž by to mělo bejt 108,nebo 110 schanim kola a když nevim rozteč tak je to samozřejmě bezvýznamné.Pak ještě koukam po celonerezovem vyjfuku něco takového
[ Link ] pokud máte něco navíc dejte vědět
mel jsem za to, ze je to jako mazda. Kazdop se mi nekde valely 4 origo litaky.
to je dobrý, nemáš prachy, snažíš se zprovoznit šrot a kupuješ si kola:-))))))Hodně štěstí v nevšedním tuzení.
Scream:No jo no,to víš každej jsme nějakej a kdyby jsme byly všichni stejní byla by na světě NUDA!Rozhodně začínam mít pocit,že se to celé ubírá správnym směrem,protože po tecnické stánce už bude brzo vše v cajku ,nakonec zbejvaj už jen kola a lak z cehož kola jsou z mé kapsy ještě zaplatitelný a lak to si ještě hodně necham projit hlavou,ale cca 10 když to stříknu sám,tak to budu muset měsíc počkat.Jo a ještě k poznatkum o kolech někde zas píšou 114,3 by mně fakt zajímalo kde to měřej :-) Asi nejrozumnější cesta bude do pneuservisu kde budou vědět,když tady nikdo neví :-(
Kallin:Což o to,to píšou že 114,3 ale jak to mám přesně změřit abych to fakt naměřil?
no aby ten vysledek nebyl horší jak na začatku, což je hodne pravdepodobny.
Scream:To mně opravdu hodně podceňuješ,ale když si to myslíš,brát ti to nebudu ;-)

30.08.2007, 11:54 |
Honda1991 | Upraveno: 2007-08-30 11:54:27
Tak jsem navstivil pneuservis a rozmer 114,3 dira 59ta muze bejt klidne vetsi ,pokud mate nekdo neco pekneho za slusne penize sem s tim ;-)

30.08.2007, 13:07 |
aphex
honda1991: držim palce, ať se to povede dle představ. Stejnym způsobem sem řešil svoje autí a teď se budem s kamarádem pouštět do stavby takový malý šílenosti na bázi Lotusu 7.
To auto je proste krasny kdyz se udela poctive..nemuzu si pomoct...
Tak to jsem rad ze mne alespon nekdo chape,ted jsem urizly lemi blatniku a delaj se nove ,tak ze je to prace jak na kostele ,ale celkem se dari,je objednany nerez vejfuk co bude v pondeli ,ted schanim jeste nejaka kola za dobrou cenu jsou tyhle ale nevim jak by to na tom vypadalo :-(
[ Link ] cena by se mi libila ,jo a abych nezapomel schanim ulozeni prednich TLUMICU !! pakud mate nabidnete Diky

02.09.2007, 11:19 |
dolph Honda1991: ty ATSka bych na to urcite nedaval vypadalo by to tak nejak divne.....uz jen kvuli tem 15ti palcum. ..
dle mě je nesmysl do Probe co je vyfoceno výše rvát tak neskutečný prachy, vypadá děsně a navíc tahle verze fakt nejede, za cenu toho auta a opravy by bylo super GT z němec ...
Ja zase nechapu ,proc by se nemohlo dat do kupy a az si dam do poradku prelude tak s nim bude jezdit mlada,tam fakt turbo nepotrebuje kdyz vyjde z autoskoly a jeji prvi auto by melo mit kroutak 260? at mi nekdo rekne na co ,leda ze ba se v tom zabila a to bych si neodpustil.Nerikam kdybych si to tunil pro sebe tak budiz mam rad hodne koni,ale tady to fakt neni podstatne na popojizdeni v okoli 10km a kdyz mame radi sportovni a hezka auta ,je to idealni ;-)
protože dávat takovýhle auto dokupy vyjde 2x dráž jak ho koupit v super stavu ....
Mam to spocitane na kolik mne to vyjde celkem s porizovaci cenou se vejdu do 35tis a v tom je zapocitanej novej nerez vejfuk (zadni dil) ,celni a bocni okno,ulozeni prednich tlumicu ,zadní brzdy ,cepy na spodni ramena,manzety poloos,nejake kridlo do 3tis korun coz neni problem sehnat nove ,nova kola 17"(na kolech jsem chtel usetrit ne jit hned do novejch ), centralni zamikani,veškerý material pro lakování a lak,coz bude nejspis tmavsi cervena perlet na boky a narazniky a na kapotu a srechu peijde menavka z cervene do zluto zlate. Pritelkyne tata je autolakyrnik a u kamarada mam obcas moznost na dilny ,tak ze to nejak dame do kupy a pokud nekdo vi o slusnem probe do 35tis dejte klidne vedet,tata mlady schani,strasne se mu to auto zalibilo i kdyz by radeji chtel Probe II ;-)
já koupil Probe GT s kleklou spojkou za 28 000,- bylo dotažený ze švícar ....
A jak by se Vam zamlouvaly tyhle kola na Probe ?
[ Link ]
premejslim, jestli jsem byl taky tak naivni a zapalenej :-))) rada 1- mej a delej jen jedno auto 2- kdyz na to nemas, nedelej to 3- kdyz uz na to mas, delej auto, na ktery jsou dily a doplnky, jinak je to slepa ulicka 4- zacni na vhodnym zaklade (tohle NENI vhodny zaklad na nic, krom cesty na vrakac, proste to rozeber a dej do srotu, nejaky kacky z toho budou, jinak je to cerna dira)
Carvine... neber mu iluze ;o) pořád lepší než drogy a chlast to lejt do auta :-D
Probe 2 ve slušným stavu bylo na probeclub.cz za 55. Druhý kola výrazně lepší. Jen to co jsi napsal za díly včetně laku se do 35 nevejde ani náhodou. a je zamykání ne zamikání
presne jak pisou zkuseni. Nekupuj paštiku, protoze si to sice udelas sam, ale za 2x tolik, a pak zjistis, ze si to este udelal blbě :D
jinak je mnohem mnohem vic aut lepsich nez probe 2,2turbo 149PS :D to je vykon staryho astmatickyho dvoulitru.
kup si 200sx jestli chces zadohrab, to se sere +- stejne, ale aspon to jede.
popr starsi ale hustejsi AR75 3,0 nebo 2,5 transaxle
No a predohrabu jsou mraky, to nema cenu jmenovat :)
btw, rekl bych ze honda1991 je rok narození 1991 :) to lecos vysvětluje.
tak jestli si myslíš že se 200SX a Probe sere stejně tak nevíš o čem mluvíš :o)))))))))
no kdyz to vemu serie to serie, tak se asi sere vic 200sx. Ale kdyz ten motor trosku nakrmis, tak se ti vysype driv probe. Tam je to dost takovy diskutabilni, co se vic sere, oboji, kdyz na tom neco zkousis udelat :)
to vpodstatě všecko :o) záleží jak rychle podle toho jak co nafoukneš :o)
já vám asi zase musim to sraní dvoukila vymluvit..... přes rok jsem s nim jezdil a všude mě dovezlo . . . . . zkráceně , hnije podle toho jak se k němu kdo chová a kde jezdí , podvozek se nesere ani trochu, elektronika ani omylem , mechanicky všude ok ...... asi myslíte sraní motoru ale to je tim že s nima každej jezdí jak prase a kdyby se takhle jezdilo a nějakym alfa motorem bez turba tak vydrží nemlicht to samý.......... po použití xeramicu za tisíc korun jsem koupil celej novej motor od martina s najetejma necelejma 100k za 40k a ten motor šlape doted akorát že zanedlouho bude šlapat přes 300hp ale auto už ted neni moje......
kdo S13 nezná a neměl tak nemůže moc soudit je to auto který si člověka omotá kolem prstu když ho člověk neomotá kolem stromu takže asi takhle :)
jo jinak samozřejmě k tomuhle postu tak narovinu si myslim že ten člověk co ho založil na tom neni mentálně v pořádku a asi ještě nezjistil že žije v čr....... asi si myslí že koupil probe za 5k a zjistil že je bez love a nemá ani na opravu tak žádá nás aby jsme to navrhly vytunily a hlavně mu všechno mimo kol za 10k zaplatily aby to auto bylo "zachráněno" a moh s nim jezdit..... jinak to asi nechápu ....
tys to měl podfouknutý tak tu nedělej ramena :o)))
Tak ze pro Nismo.Power: rozhodne jsem v poradku jak mentalne,tak i fyzicky a ted uz pro vsecky.Je mi 24 to jen pro upresneni divnych pripominek k mojemu veku a rozhodne nejsem zadny debilek a opravit auto zadarmo od lidi v CR bych rozhodne nechtel protoze 99,9% mysli jen a jen na sebe!! Rozhodne jsem chtel dat vzdy vecnou odmenu ponevac to neni problem a cekal jsem nejake alespon zajimave navrhy cehoz jsem se relativne nedockal a to mne utvrdilo v tom co uz jsem napsal.Vylozene dekuji jen par lidem co bych spocital na prstech jedne ruky alespon za ty dva odkazy uz na vytunene probesa a z nich jsem si vzal jaks taks takovy priklad jak bude to moje vypadat aby nedelalo ostudu ale naopak zaujalo . A pak jeste nekterym alespon ze pochopeni me situace a jejich podporu i kdyz byla formou textu ,ale i za to moc DIK !! Honda1991 bylo moje prvni auto pro upresneni civic sedan 1,5 a moc se mi zamlouvalo absolutni bezporuchovosti a nedam na zancku dopustit,samozrejme nebudu brat v uvahu korozi,ta byla pochopitelna a vse se opravilo,jen se mi o tom svarovani i zdalo :-D po ni nasledovalo Mitsu Lancer 1849 GTi tam byl znatelny vykon navic ,opet spokojenost jen se vymenily spodni ramena z duvodu spatnych cepu a jinak se zase jezdilo a jezdilo. Do ted to byla prelude 2,0 4G no vlasten jeste je a jsam moc spokojen i kdyz ma najeto uz asi 240mozna vic jeste nebylo potereba opet nic investovat ,ale ted si zaslouzi poopravit,a schanel jsem nejaky povoz jen co se v tom budu vrtat. Pak jsem sehnaz v uvozovkach tohle probe do srotu a proste mne tak vzalo ,ze dostalo prednost vyvareni,nutne opravy a celkove novy lak. Musim rict ze si mne omotalo kolem prstu ,spis kolem motoru :-D i kdyz ma jen 82 KW to vubec nevadi. Bude s nim stejne jezdit Holka !!! Uz dostalo nove ulozeni tlumicu ,mam tu nerez vejfuk,nove spodni cepy,zadni brzdy,okna,je vyvarene a uz od vcera namichanou cervenou perlet a menavku dle mojich predstav. Da se rict ze celkove jsem to vsecko krom barvy splasil zua babku a posledni budou kola celkove se bez problemu vejdem do tech 35 i s autem. No a po tomto bude nasledovat oprava Preludky i kdyz to mel byt jen delnik,proste se to vsecko nejak zvrtlo :-D Jako malou posledni pripominku musim zminit jedny stranky tykajice se fordu probe kde jeden clovek nabizi dily za rozumne ceny,chtel jsem od nej jiz zminovane ulozeni tlumicu a hold mi prestal zvedat telefon a reagovat na sms s mojim podmetem koupit od nej dily ,asi ma proste hodne penez kdyz nestoji o prodej soucastek co rikal ze bez problemu sezene nove,ale nic to je jen jeho vec ,jen mne uprimne zklamal kdyz jsem nutne potreboval nebizene dily za prijatelne ceny :-(
Jaky mate nazor na tyhle kola?

Jo jinak jsou to prej 16"
jsou to originály z Probe GT toť vše co se o nich dá říci
Aha ,ja ze jsem vzdy videl na probe ty jako jsou na prvni fotce,tak jsem si samozrejme vsiml ze jsou z fordu ale nevedel jsem z jakeho. Jo a existuje leve a prave? Nebo budou na kazde strane jinak?
existujou pravý a levý tudíž budou na každý straně auta směrový ...
Taaaaak o kolech jsem rozhodnul sam a jednohlasne :-) Nakonec tam prijdou tyhle ronaly,tesko rict zda se tam hodej nebo ne a zda tedy pujdou sloucit s autem ale sami o sobe se mi moc libej,tak to zkusime ,jsem moc zvedav jak to dopadne, jsou to 16ky.Nakonejc jsem se rozhodl investovat do novych starsi by treba byla o neco levnejsi ,ale nove je nove ,tak to vidim ja.