Navštíveno 3321x

16.07.2007, 10:58 |
dolph čau. poradíte mi tady někdo jak zvýšit výkon u felicie 1.3Mpi 40kW ... mam tam otevreny luftfilter, a kapanek snizenou hlavu.. behem leta se chystam na čip od bitpoweru ale myslim ze to porad nebude to prave orechove.. necekam od toho 100kW, ale chtel bych aby to bylo zivjejsi.... jinak odpovedi typu: zahod to a kup nove nechci slyset :D
predem diky..
neda se tento motor nenapadne vymenit za ten 50kW???
je to neco jako facko 135 vs. 136 ne?

16.07.2007, 11:03 |
dolph to je moc drasticka uprava.uz jsem na tim premyslel ale nemam nikoho kdo by mi to vymenil...a kdybych to nechal nekde menit tak bych se nedoplatil ted jsem za vymenu spojkove lamely a rozvodaky platil 4000,- :(
Není to drastická úprava a hlavně funguje, neb 40kW jednobod je snad nejhorší motorizace těhle aut, horší už byl jen 1.0 MPi ve Fabii Junior.....
ja to na jednu stranu chapu, ale kdyz si spoctu, ze do toho chces cpat chip a buhvico, tak to te vyjde levneji predelani na 50kw verzi, ne? kolik ti prida chip? jestli 10kw, tak fajn, ale porad je to 40+10, misto toho aby to bylo v zakladu 50 a do budoucna mozna + chip, ne? ale jinak uz mlcim. ja tomu de facto vubec nerozumim.
Jako Radek, nehlede na to, ze Ti chip prida prd. Za ty penize co nastrkas do uprav mas novy motor v aute. Drzi to na par sroubech a pri trose sikonvnosti to mas za den vymeneny.
Nebo opravdu zkusit vyhodne prodat cely auto a pokud chces "rychlou" Felicii tak koupit 1.6. Zazrak to taky neni, ale nerachoti tolik a je takova kultivovanejsi...
Jinak pokud pak bude 1,6 - doporučuji www.cimbu.cz - fakt spokojenost. To je znát.
Jinak 1,3 40kW + filtr + vejfuk + chip, tak 45-7 kW a budeš rád...
Chip ti dá tak 3kW max a 5-6 Nm...
Není o čem...
-Hans- Ty máš 1.6? Od Cimbu?
nechápu proč když si někdo koupí takový šrot pak do toho cpe aby to jelo, proč sis nekoupil 1,6tku? nebo raději jiné auto
Jak jsem byl poučen, tak čip u těchdle motorů je úplně o ničem a nic to nepřidá, takže jediné východisko je mechanická úprava hlavy, větší KP (rozumě) a jiná vačka a k ní odlazený SW, ale pokud i 4000,- jsou pro tebe hodně, tak se do toho raději nepouštěj a nejlevnější opravdu bude tam dát 136tku 50kW.
Tady máš odkazy, od koho bych si něco nechal eventuelně dělat s motorem:
[ Link ]
je to tak. Pryc je doba, kdy si deda koupil vysneny eMBecko, po 15ti letech vymenil kastli za 105/120, po dalsich 10ti nechal vymenit hlavu, aby mohl jezdit na natural.
Dneska ti auto nestaci, tak ho vymenis.

16.07.2007, 19:17 |
dolph blázen: věř mi že kdybych si auto kupoval já tak si určitě koupim neco jineho ale ja to auto dostal resp. zdědil takže asi tak ...
Tuner#2: 4000,- mi nepříjde moc myslel jsem to tak že jsem za par chujovin platil v servise 4000,-
.mycTD: auto bych vymenil moc rád ale bohužel na to nemám tak sem se chtel zeptat jak toho lenocha trochu oživit....
Ale kdybych vedel ze tady budu za nejvetsiho troubu ze mam filcku tak sem nenapisu ani pismeno.. vsem diky za rady :)
ja mam 50wk, mpi, a taky mi vsichni rikali ze cip je o nicem, ale neda mi to a asi do nej pujdu, nasel jsem olomouci firmu,ktera je partner cimbu, tak kdyby ses tam chystal, dej vedet.

16.07.2007, 19:32 |
dolph Antonio: premyslim bud o cimbu anbo o bitpoweru ve vrbne pod pradedem... kdyztak dam vedet..

16.07.2007, 21:35 |
xenonman | Upraveno: 2007-07-16 21:37:50
promin asi to nechces slyset ale proc chces tunin uplne mrtvej motor 40kw? to je asi to nejhorsi co muze bejt
bitpower nic moc a cimbu je vyzkousene ale proste prida to furt 00prd narves do toho penize a vysledek ani nebudes na 50kw
sel bych cestou jinou nebo mi muzes poslat penize na ucet a ja ti nekdy tu a tam povozim ibizöu :-) 220ps 300nm kroutak

16.07.2007, 21:41 |
dolph tak ste mi to rozmluvily :D seru na to :D

17.07.2007, 08:24 |
roman pokud si chceš hrát,tak bych vyměnil vačku,nechal udělat hlavu,výfuk.stočil setrvák,cip a něco to dá
Měl jsem kdysi stejnej motor. Nechal jsem tam udělat chip, vačku, hlavu, měl jsem tam vložku a upřímně to za ty peníze bylo spíš pocitový. Žádnej zázrak a a když si vemu že to mohlo jet o 00prd víc než ta 50Kw tak je jednodušší tam nacpat 50Kw motor (jak ti raděj kluci) Je teda zase pravda že ten motor šlapal dalších 6 let a možná i šlape i doteť, takže se nejednalo o nějakou brutal upravu.
dolph: nejsi za troubu, ze mas filcku, ale co s ni chces delat. Prestavba na Multipoint je aspon smysluplna uprava s vyhledem do budoucna a muzes pokracovat dal. Cipovani, zvlast u neupravenyho motoru, uz je jen posledni krec.
Tady nejde o to, ze mas Felinu, jaji mam taky. Myslim, ze Ti radili lidi ktery neco takovyho nekdy resili a zjistili, ze to je bezvysledne vyhazovani penez za takove upravy. Snizi se Ti zivotnost a vykon prakticky nepribyde.
dolhe! tady nikdo za troubu neni. chtel si slyset the best reseni a napsali jsme ti ho.
hele, vdyt je to jasny, ze kdyz se budes snazit jako das, tak z toho stejne moc nevymacknes a utratis spoustu penez a casu a laborovani... spis ti tu chceme usetrit praci a penizky... ;o)
btw. mam stejnej problem jako ty, akorat nemam co chipovat. muj motor z facka v rapidovi je uz nad hrobem a nez abych trapil servismana opravou za x tisic, schanim 50kw felicii ve slusnem stavu. budu na tom jak s favomotorem na zacatku a jeste par kW vydelam... ;o)