Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Problém s podložkama

o Navštíveno 1657x o
o 04.06.2007, 09:22 | Cormi
Ahoj chlapi, koupil jsem si podložky na zadní nápravu od H&R systém DRA kdy se podložka na pevno přišroubuje k náboji a kola se přišroubujou do závitů v podložce. Šířka podložek je 2x20mm a jedná se o VW GOLF 4 takže rozteč 5/100. Než jsem dal podložky tak kola neházely, teď mi ale hází zadek. Jak kdy, ale někdy to hází fakt šíleně - až mam strach. Chtěl bych poprosit o vaše názory a rady čim bych to moh spravit. Hází to od podložek a měly by mít i centrování - je to asi nejlepší způsob, navíc od renovovaného výrobce. Podložky jsem nedával sám, dělal mi to mechanik když jsem u něj měl auto, třeba jenom odfláknul vyčištění náboje nebo nedostatečně utáhnul šrouby - nevim. Každopádně pomůže geometrie? Díky moc za pomoc ;-)

o 04.06.2007, 09:29 | MarauderZ28
sundat očistit zkontrolovat, když nepomůže tak vyvážit kola společně s podložkama ...
o 04.06.2007, 09:43 | roman
jojo,mělo by se to vyvážit dohromady s podložkama
o 04.06.2007, 21:56 | Pilot
no me zaujala sirka 20mm je dost malo nelezou ti trochu hlavi sroubu treba?
o 05.06.2007, 19:53 | Jindrs
pred mesicem jsem daval na svoji G3 gti(takze taky 5x100) taky podlozky 20mm a musel jsem: na soustruhu o 2mm stocit jeste stred protoze to nelicovalo rovne ke kotouci a musel jsem jeste zbrousit hlavu sroubu protoze do 20mm podlozky se ti ta hlava neschova.Tak nejdriv zkontroluj tohle a pak dej vedet
o 09.06.2007, 19:09 | pett_
No podložky vyrábíme a když jsem viděl na jakej svinčík je někdo dokáže našroubovat
Přesně jak je tu psáno očistit a hlavně se podívat jestli se kolo neopírá o hlavy šroubů podložky by musela mít 26mm aby se chovala hlava šroubu
Pokud jsi neměnil rozteč mohl sis koupit podložky průchozí + delší šrouby
o 11.06.2007, 21:21 | Cormi
hlavy šroubů nepřesahujou přes hranu podložky. Sorry, ale nemyslim si, že jsou v H&R takový blbci, aby to pustili do běhu, kdyby přesahovaly :-))) Jak už jsem tu kdysi psal, firma FK běžně vyráběla podložky na tomhle principu už v šířce 15mm!

Zatim jsem doutáhnul šrouby na větší moment a vyčistil ještě dosedací plochu na ráfkách. Ještě jsem s tim ale nejel po dálnici, tak nevim jestli to pořád hází.

V pneuservisu mi řekli, že vyvažovat kolo i s podložkou je blbost, tak nevim...
o 13.06.2007, 09:02 | MarauderZ28
blbost to není z několika důvodů 1, i ta podložka hází takže je tím jako celek vyvážíš 2, na vyvažovačce zadávaj i vzdálenost kola od unašeče, to že tam nacpeš podložku tuhle vzdálenost rozhodíš. Vyvažovat kolo s podložkou je naopak správný, já to tak mám a nikdy problém ....
o 13.06.2007, 15:13 | Cormi
Marauder: jasně, to chápu, ale jde o to jestli máš podložky s dlouhýma šroubama nebo ty na pevno přišroubovaný jako já. U dlouhých šroubů je to rozhodně samozřejmost vyvažovat kolo s podložkou

jinak včera jsem jel konečně po dálnici a už to nehází, takže stačilo opravdu doutáhnout šrouby
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3321 sekund.