Navštíveno 1105x

02.06.2007, 15:16 |
Beda Prosim o radu zkusenych, od te doby co mam na Polu kola 16" s pneu 205/45/16, tak mi to pri hodne prudkem seslapnuti brzd moc nebrzdi, je tam takova prodleva nez to zacne brzdit vic. Mam tam Ate powerdisc a desky nejake Ate (levnejsi), myslite, ze by pomohlo vymenit desky nebo jestli to jde tak dat vetsi celisti nebo co? najeto na nich je od novych asi 20000km a mam ABS, ale spina se jen na lede nebo na cestach kde je treba trochu pisku, na cistem asfaltu to nedostanu do smyku ani nahodou, poradte cim to muze byt, diky

03.06.2007, 12:30 |
Beda jinak je to clasic 1.9TDi 81kw r.v. 2000
řekl bych že to je tím že brzdíš mnohem větší setrvačnou hmotu nadruhou stranu 16" zas nejsou nic brutal ...
brzdy z nejakeho vetsiho koncernovyho vozu s adekvatni rozteci a podobny motorizace lepsi i ze silnejsi t komu kvalitni desky a kotouce

04.06.2007, 17:39 |
Beda uz nikdo nic???

04.06.2007, 17:56 |
Zdenek (A)
Nemyslim si, ze by ta velikost kol tak moc zmenila chovani brzd. A ikdyby, tak by hlavni vliv mela predevsim zmena prumeru celeho kola zasadnim zpusobem. Ale to se asi nestalo.
Ty brzdy ATE tam byly i pred zmenou kol? Kdyz se zmenilo chovani? Po vymene brzd nebo kol?
A co takhle zkusit neco jineho.... odvzdusnit brzdy, pripadne pred tim vymenit brzdovku. Je-li auto starsi, nebylo by od veci tu brzdovky vymenit. Muze to mit docela znacny vliv.

04.06.2007, 19:36 |
Beda to Zdenek: normalne tam muzu mit 185/55/15, brzdovka je menena pred mesicem a samo i odvzdusneni, zmena nastala az po vymene kol (pokud jsem to predtim neprehledl) :))) Pomohlo by mi kdyz bych treba pouzil jine desticky, treba Ferodo premier?

04.06.2007, 20:42 |
Zdenek (A)
To se mi nejak nezda. Podle obrazku vidis, ze mas o 3mm vetsi polomer kola. To fakt neni moc. To je rozdil mezi novou a lehce ojetou gumou. Takze to by nemelo vadit. Jedine snad ze by se znacne zvysila hmotnost kola a tim padem by se hur brzdila setrvacna sila. Ale nejak se mi nechce verit, ze by to byl takovej rozdil. Zkontroluj jeste jednou to odvzdusneni, zkontroluj desky i kotouce, zda to neni nejak zvlnene apod. Pripadne zkus nasadit puvodni kola na zkousku. To bude asi nejlepsi test! Fakt se mi nezda ten rozdil. Pokud nechas stejnej prumer kotoucu a nechas i stejne brzdice, tak zmena desek asi prilis zasadni zmenu neprinese. Ale pokud bys chtel zkusit jine desky (treba ty Feroda), tak doporucuju DS Performance pripadne DS2000. Mam zkusenosti s diskama Zimmermann a deskama Ferodo Racing DS2500 a pak DS Performance. Brzdi to dobre, ale jak rikam - pri stejne velikosti disku a bez vymeny brzdice zadne epochalni zlepseni. Hlavne nevadnou pri zatizeni. Nemuzu ale rici, jak se to bude chovat s diskama ATE.

mozna blbost, ale nemuze mit na brzdeni taky vliv kvalita pneumatiky? podle me bude napr. PIRELLI za 6k prenaset brzdnou silu na vozovku lip nez nejake SAVY za 1000kc
ne to by ty kola musel zablokovat do smyku pak by se dalo porovnávat co zabrzdí dřív ...

05.06.2007, 17:08 |
Beda tim by to asi stejne nebylo, mam tam Michelin Pilot

06.06.2007, 09:29 |
Zdenek (A)
Zkus puvodni kola. Pokud to bude zase brzdit OK, tak je to opravdu rozmerem kol. Ale nejak se mi tomu nechce verit. Proste to zkus a dej vedet.

12.06.2007, 22:11 |
Beda tak zitra jedu na mereni brzd, tak uvidime :)