Navštíveno 1187x

22.05.2007, 06:30 |
Danda Namontoval jsem si na auto plastové prahy. A nedaří se mi vyspárovat ten přechod mezi plastem a plechem auta. Nejprve jsem to udělal obyč. universálním silikonem a nastříkal – do druhého dne to zkrabatělo :-( Bylo mi řečeno, že mastnej silikon na to nepatří. Tak jsem koupil přímo na to karosářskej tmel. Že prej je tvrdší a neobsahuje silikon a je přelakovatelný. To vše je samozřejmě napsané na etiketě taky. Tak jsem ho aplikoval a nastříkal. Za pět dní to udělalo taky. V menší míře a mnohem později, ale je to zase zkrabacené. Tak jsem na to aplikoval ještě jednu vrstvu s tím, že už jsem to nanastříkal. Nechal jsem to uschnout asi hodinu a pak jsem umyl auto. Všiml jsem si, že všude tam, kde natekla voda to zkrabatělo. Tak jsem si řekl, že to reaguje na vodu. Protože v noci je vždycky vlhko a auto je orosené ráno. Tak já nevim co s tim kurva. :-(
Co to spojit laminátem???

22.05.2007, 07:01 |
Danda Laminát není možno použít. A nejde mi o to vymislet jiné spojení, ale nechápu proč všem to jde a jen mě to krabatí. Hledám příčinu. Hlava mi nebere - když to dělám v motorovym prostoru tak nanesu tu kejdu a normálně přelakuju a je to dobrý. A dole u těch prahů to jde do háje.
Ale už malinko tušim, že kolem motoru jsem to dělal v garáži takže to bylo pořád v such a v teple a vjel jsem ven až to bylo hotový. No ta ty prahy jsou blízko u země a v noci tam je asi zima a proto to reaguje. Možná, že kdybych zajel do garáže, vyspároval stříknul plničem barvou a lakem a pak vyjel tak to bude dobrý - ale nechci to riskovat. Kdyby se mi to pokazilo a já to měl už v laku, tak bych to celý rozkopal. Je to stašnej risk!!!

22.05.2007, 07:22 |
m1tv jak dlouho si nechal ten tmel karosařskej zaschnout? potřebuje tak aspon 2 dny .. v teple..a jakej maš hod sem foto nebo aspon typ..

22.05.2007, 07:36 |
Danda Nechal jsem ho zaschnout asi tři hodinky a pak jsem na něj nastříkal žlutej plnič.
Jsem teď v práci, takže vyfotit to nemůžu.
Ale ty myslíš, že příčina je že jsem tomu nedal dost času?

22.05.2007, 08:08 |
m1tv jj nechavam to tak dva dny minimalne jinka to dela kraviny .. a hlavne neředit pak to nezaschne vem si třeba chirurgicky rukavice a tema to napatlej
..

22.05.2007, 08:18 |
Pinky ale priprav se nato že to co jsi tam dal doted budeš muset sundat,pak povrch zdrsni a poradně odmasti,musí to bejt suchy a potom tmel.nech to poradně proschnout a potom zbruš do hladka a pak plnič atd atd....
Pinky: jak chces ten tmel brousit kdyz je pruznej?