16.04.2017, 13:12 |
MH13 | Upraveno: 2017-04-16 13:17:21
Ahoj,možná by mi tu někdo poradil.Mám normální octavii 3 a sehnal jsem RS zadní nárazník,který má už v sobě zabudované koncovky výfuku a nyní bych k tomu potřeboval vyvézt zadní sportovní tlumiče,ale nevím jak to udělat co nejlépe,aby to nedělalo neplechu.Bojím se toho,že výfuk se samozřejmě chvěje a různě pohybuje a ty koncovky jsou napevno v nárazníku.Jak to udělat,aby to bylo co nejlépe,bohužel nevím jak to má origo řešené RS,nikde v okolí se tu nevyskytuje,ale co jsem koukal po netu,tak ty zadní tlumiče jsou vyvedené buď rovnou do těch koncovek,ale měřil jsem to a ty koncovky mají 8cm průměr vstupu a ty sportovní tlumiče jsou průměr trubky 6cm, tak nevím, jestli by 1cm rezervy stačil,při tom chvění apod.potom jsem přemýšlel je navařit tak,aby byly tu tlumiče vyvedené rovnou před ty koncovky a nechat tam malou mezeru,aby se nedotýkaly např. 2cm před koncovky a doufat,že ten tlak co žene ty výfuk. plyny ven z tlumičů je nasměruje do koncovek a poslední co mě napadlo a nevím, jestli je to možné provézt,je použít jako mezikus mezi tu koncovku a tlumič výfuku vlnovec,jako se to používá v přední části,možná je to blbost,ale zdá se mi,že dříve ve zlatých časech tuningu :-) u nás sem to někde četl, že to takto kluci řešili,když měli koncovky výfuku napevno v nárazníku a potřebovali,aby se to ano nehlo v nárazníku,přitom výfuk se chvěje....nebo neporadí mi někdo jak by to vyřešil on a nebo nedělal někdo něco podobné.Za každou radu budu rád.Ještě jedna věc ty koncové tlumiče jsou z nerezu a potřeboval bych je navařit na klasické vedení(potrubí) co je na autě a bylo mi řečeno,že by to mělo jít i CO-čkem je tomu tak a nebo by jste to vařili jiným způsobem,než to někomu budu chtít dát vařit.Jestli někdo chce jen chytračit proč to dělám,apod. tak prosím,nekomentovat,děkuji.Snad někdo konstruktivně poradí.Děkuji Lukáš
Trojka ma tusim klasickou integrovanou koncovku v narazniku a ta neni spojena se zbytkem vyfuku, takze jen do ni udelat vyusteni, ktere nebude napevno s koncovkou.