Navštíveno 17836x
17.03.2017, 23:06 |
KAJEL Ahoj,urcite mate zkusenosti s otryskanim a nakomaxitovanim alu kol,mam kola celkem odreny a trochu je tam i oxidace,chci se zeptat co to otryskani dokaze sebrat a zahladit a co ten komaxit,nekde ctu ze super a nekde ze praska a stoji za prd,urcite se tady najde nekdo kdo to zna, diky za poznatky.
20.03.2017, 05:41 |
jok3r pokud to neotryská nějaký hovado tak s tim jdou udělat kola pěkně, samozřejmě to není jak mokrá barva ale na spotřebáku na zimních to mám a v pohodě ;) normální člověk jdoucí kolem auta nepozná rozdíl
měl sem kola v komaxitu pár roků na mazdě a bez problémů
Komaxit na kola, které nemusí dělat parádu a chceš od nich dobrou mechanickou odolnost.
Jinak bohužel komaxit vlivem tepla od brzd praská (udělají se tam takové vlásenky viditelné ve světlých barvách) a taky je to obvykle velká vrstva, takže zanikají detaily kola a nápisy.
Komaxit je ideální v jedné malé vrstvě jako základ a z čelní plochy to stříknout mokrou barvou. Tak jsem to děla já:
[ Link ]
Ale určitě je tady řada lidí co jim komaxit nikdy nepopraskal a i přesto, že se vložím fotku popraskaného budou tvrdit, že to není pravda :)))
21.03.2017, 20:15 |
KAJEL dneska jsem to dal udělat tak uvidím, kola byla docela odrbaná tak doufám že to dopadne dobře,já stříkat barvou neumím a nechat to dělat tak to by vyšlo na dost a za ty peníze co ten komaxit stojí nemůžu čekat zázraky .
jura.j: Asi ani nemá cenu hledat fotky...
KAJEL: Jako nenáročná renovace proč ne. Pokud to bylo odrbaný, tak to bohužel vše vyleze, proto jsem drobnosti ještě po základní jedné vrstvě komaxitu kitoval a brousil.
21.03.2017, 20:38 |
KAJEL to kolo co je na fotce bylo asi nejhorši, hlavně límec rýpnutej asi od obrubníku tak jsem to vzal trochu smirkem abych to trochu zarovnal tak doufám že to zase tak hrozný nebude,ten komaxit prý i něco schová jak se dává ve větší vrstvě.Cenu mi řekli 2400 takže zase tak náročnej být nemůžu :-)
To je dobře, že jsi to zabrousil, jinak by to vylezlo hodně. Na daily auto to bude good.
21.03.2017, 21:10 |
KAJEL o proti co jsem tam měl teď to lepší bude
na co fotky?
že tobě to prasklo a mě neé?
to nic neřeší,mě to drželo v pohodě,klidně možeme polemizovat až do vánoc
jura.j: Vůbec nejde o to zda tě to nepopraskalo, protože jsi měl buď štěstí a nebo málo brzdíš a neprošlo to teplotníma změnama.
Tohle je prostě vlastnost komaxitu obzvlášť když je to větší vrstva, což bohužel téměř vždy je. Měl jsem to na svých kolech, stalo se to lidem na Honda clubu a stalo se to i kamarádovi co bydlí o 200km+ jinde než já, takže to nechával pískovat a lakovat jinde.
[ Link ]
22.03.2017, 08:25 |
Kapka (M)
Měl jsem na bejvalce OctaRS zimní 17" kola bílý komaxit..a když jsem prodaval auto po 8 letech,tak komaxit byl nepopraskaný..neměl jsem nikdy s tím žádný problém..a to zrovna nejezdím předpisově :-).a to jedno kolo bylo docela dost rovnané-vařené
Tady foto od kamaráda. Bohužel není jedinej, ale ostatní co jsem viděl nemám nafocené.
22.03.2017, 16:28 |
Kapka (M)
Ja se s tebou Honzo nehadam..jenom píšu svojí zkušenost..Jinak ted mám připravené 17" kola po komaxitu na Modneo..dělal mi to kluk v Mostě..
[ Link ]
Vsak ja taky ne Davide. Dela to hlavne na metalickych barvach s krycim lakem, treba bilou jsem popraskanou nevidel.
taky muze byt problem s nedodrzenim technologickeho postupu a stejne tak bude i spousta druhu a vyrobcu praskovych barev - to ze se "laicky" rika vsemu komaxit, neznamena, ze je to vse to same...
btw metaliza + kryci lak - ty praskliny jsou v te "bazi" nebo v krycim laku?ten kryci lak asi nebude praskovka nebo jo?
me takhle popraskal lak na kolech na moto, metalicka baze + 2K lak, ale udelal jsem tam par chyb v technologickem postupu (kdyz jsem to konzultoval s lakyrnikem) + jsem nezvolil uplne spravnej ten kryci lak, pro danou aplikaci...
22.03.2017, 18:08 |
Tuner#2 | Upraveno: 2017-03-22 18:08:38
Ano komaxit je jeden z vyrobcu praskovych barev, ale vzilo se to a kazdy vi o cem je rec.
Je to komplet z praskove lakovny, praskliny jsem nebrousil, takze nevim jak hluboko, kola jsem prodal. Videl jsem popraskane i pastelove barvy.
22.03.2017, 18:20 |
gizmi Mě teda pískuje otec (robotem) a lak buď od něj, nebo Souček. Kol jsem takto "zkrášlil" mraky a nikdy mi nic neprasklo. Teď mám na jedné 18tce prasklinu, ale není to práškovou barvou a dřív třeba plechy oreznou, než by to popraskalo. Není to spíš chyba v procesu?
gizmi: nejsem odbornik na laky, ale na vyrobky ktere "pracuji" at uz mechanicky, nebo zmenou teplot by mel byt ten lak nejak "osetren" naky zmekcovadlo, nebo specialni slozeni primo laku - to nevim. ale to same plati treba u pruzin, taky mi po case na nich popraskal lak...
takze si myslim, ze bude rozdil pokud se lakovna zabyva lakovanim kol a ma tomu prizpusobenou technologii i nakoupene "prasky" a nebo pokud delaji treba "dratenej program" a pripadna kola fouknou s tim co maji...
Ta prvni fotka to je prave od Soucka u Pivovaru ;-)
Jinak na pruzinach me praskovka od Soucka naopak drzi a nepraska.
A hle moje kolo :-)
Mě bylo teď v jiný práškový lakovně, že se to stává, když se nedodrží správnej postup. A taky že se občas nesnesou barva a krycí lak. Třeba když to je každej od jinýho výrobce
27.03.2017, 11:09 |
Kapka (M)
Jenom rychlí dotaz..kola jsou všude udělaná komaxitem..co ta dosedací plocha na elektronu?nechat jí komaxit?..nebo to obrousit na rovnou plochu?myslím tím dosedací část kolo-náboj..
27.03.2017, 16:27 |
Tuner#2 | Upraveno: 2017-03-27 16:28:00
Vždy jsem nechával, problém je spíše s barvou pod šroubama!!!
Na to pozor a kola je potřeba ze začátku několikrát přetáhnout na předepsaný moment. Řada kamarádů nová kola po komaxu ztratila, nebo min. moc nescházelo...
27.03.2017, 16:40 |
Kapka (M)
Ok..díky moc za radu Honzo
NZ, ale určitě se najde řada lidí co se jim nikdy kolo nepovolilo stejně jako nepopraskalo :))
28.03.2017, 05:44 |
jok3r já dosedačku i pod šroubama čistil, vymačkanej komax je svině a nerad bych někam dojel po břiše
28.03.2017, 08:22 |
Kapka (M)
a jakým způsob jsi to vyčistil?ten komaxit je tvrdý jako svině..a moc místa se tam dostat není
29.03.2017, 05:36 |
jok3r strašná práce ale na velkejch kolech to celkem jde, ostrou špachtlí a opatrně abych neudělal vrypy do hliníku
29.03.2017, 08:14 |
ounzzz | Upraveno: 2017-03-29 08:16:20
Já mám asi 2 měsíce po komaxitu. Dosedací plochy pod náboj jsem obrousil šmirglem na flexe. Špachtlí, šábrem, nožem to vůbec nešlo.. Plochy pod šrouby měly úplně tenkou vrstvu barvy, buď záměrně nebo se jim to nepodařilo pořádně nastříkat :D
29.03.2017, 10:25 |
KAJEL A neloupe se to po tom kdyz se to obrousi?
29.03.2017, 10:25 |
KAJEL A neloupe se to po tom kdyz se to obrousi?
Dosadacia plocha kolo-naboj sa musí pred nanesenim komaxitu prekryť krycou páskou :) A nemusíte nič brusiť s pochybným výsledkom. o ploche pod srobami platí to isté :)
Asi neloupe, neměl jsem ty kola zatím sundaný.. :D
Nakonec jsem to hodil do Rogi a spokojenost .-)