Navštíveno 23550x
18.12.2009, 14:05 |
Pajk Olá borci! Dá se vyleštit přední plexi světlometu? Dík za odp! :)
jo dá ...je potřeba pasty a klasickej filcák ..stačilo napsat pajku :)
18.12.2009, 14:29 |
Pajk jsem Tě neviděl online :)
taky se přidám, potřeboval bych nějak vyleštit světla (skla) - klasicky sklo přilepená k parabole. Dá se to nějak jednoduše rozebrat, popř. jak vyleštit? Nejde o to udělat z nich čirý, ale prostě jen vyčistit - jsou z roku 1986 :-)
18.12.2009, 15:47 |
JP Já bych hlavně vyčistil ty čočky (hadříkem na brejle) ať to trochu svítí, když už to máš venku:)
Skla z parabol se třebas u favorita rozebrala a strkala se do myčky na nádobí, nebo pokud se někdo bojí, že to nerozlepí, tak roztok jaru s vodou..do paraboly a vypláchnout, nechat vyschnout...problém je v tom, že pokud máš načatou odrazovou plochu, tak jí oloupeš.
18.12.2009, 16:50 |
Mika lucni konik a to je temer jisty ze po 12-15 letech je to KO proste koupit novy nebo na to kaslat :-), sam jsem se presvedcil nestoji to za to !
Nedávno to tu řešil tuším Nismo a výsledek byl super. Zkus hledat.
18.12.2009, 18:08 |
Pajk to JP: nemám je venku :D čočky jsou good stejně. I odrazová plocha je chromová pěkně.
pajk nechci se te nejak dotknout ale ten chrom unitr lampy je spinavej a zaprasenej stejne tak jako cocka a mlhovka...
vse zalezi jak moc je plast narusen u O I hodne rado kdyz je to popraskane do hloubky nenadelas nic, vse zalezi na tlousce jak moc do plastu to jde...
pak je brouseni nekolik variant, od brusne pasty po smirek a podobne...
šak to eště nemáš tak hrozný , leštil sem tady kořeňovi světla na boře a bylo to ve stádiu , kdy nebylo ani vidět kde je žárovka , včíl si enom chrochtá
18.12.2009, 20:52 |
Pajk Jenom pro info, foto je pouze informativní! :) Mám to v lepším stavu! :P
18.12.2009, 22:19 |
Pajk Jako ještě mám nový přední plexi, ael nechce se mi to rozlepovat no :D A taky mám 15000K výbojky, co si o tom myslíte? Zajímá mě, jestli uvidím líp, jak s žárovkama. PS: dostal jsem je! Tak mě nelynčujte, že jsou na hovno :D
no jako na sraz mozna jako upoutavka dobry, pro bezne pouziti k nicemu, nehlede na zivotnost...
18.12.2009, 22:47 |
Pajk to jsem čekal no.. Já jsem to totiž nikdy ani neviděl..
18.12.2009, 22:57 |
Pajk no chvilku si to tam ze srandy dám, jen ze zvědavosti, pak dám origa :)
18.12.2009, 23:27 |
Fresh Pajk: to plexi na OI se da koupit samotne? ja videl jen skla na predface
18.12.2009, 23:34 |
Pajk Asi jo když je mám. Bohužel jsem je koupil už se světly, tak nevím, kde je původní majitel sehnal. Neptal jsem se.
18.12.2009, 23:36 |
achyl lestit se to samozrejme da,ja to delam brusnejma pastama,a nejaky vrstvy laku k tomu pokavad bys chtel poradit tak napis rad se o to podelim
fresh sama voda, xenon oI facelift nema vymena skla, daji se koupit korpusy svetetel za cca 3000.- kus, necira optika je prodava samostatne skla...
18.12.2009, 23:40 |
Pajk no tak já mám doma nové plexi..
ktere je ti na 2 věci, tak se ho pokus vymenit a dej vedet, neumusís tím padem lestit plexi a cela tato debate je bezpredmetna...
19.12.2009, 15:08 |
Pajk Pro mě lehčí leštit, protože to nebudu dělat já. Mám totiž ruce od sebe :D
jj jde to ale musíš dávat bacha na to že tam je jen tenká vrstva která se dá brousit, jakmile jí probrousíš tak to je nevratný už :) ale i tak do dej do trouby a rozebrat a pořádně to vyleštit vevnitř vč. čoček....
Zkuste se podívat na www.autolesk.cz, tam je vše potřebné. Není to zázrak, jen logika!
Snad někomu pomůže video s postupem renovace světlometů:
[ Link ]
trochu to oživím...
pomocí 3M sady na renovaci světel jsem zbrousil a vyleštil světla a teď je otázka jestli to nechat být nebo nějak ošetřit? folie, vosk, apod?
18.08.2016, 09:20 |
xenonman | Upraveno: 2016-08-18 09:21:51
Petura, ze tech par let se člověk už posunul zase trochu dále, renovace vč nové UV ochrany plexi,
jinak vosk a jiné přípravky jsou podle mě časové 1/2 roku max 1/4 roku, spíše měné než více, pokud chces ladit v domácích podmíkách dá se koupit nastřik i ve spreji bohužel nemám zkušenost, jinak určite pokud chceš delší ochranu jdi tou folii, dělají se kvalitní a splnují i atest na nehořlavost
umí tu někdo tu UV vrstvu ? světla si rozleštim sadou od 3M ale , pak by to chtělo ochranu na delší dobu, kolik to cca stojí?
23.08.2016, 18:46 |
gizmi Ma zkusenost:
osloveno cca 15 firem a vsude je to stejna pohadka, kde svetla vylesti kazdy jouda, ale nikdo neumi navratit ochrannou vrstvu. Nakonec jsem si to udelal jako vzdy sam lestickou a pastama z prace a nasledne nanesl velkou vrstvu vosku na svetlomety od Makry. Byla to jedina firma, ktera ma neco takoveho v produktech a prodavaji to do automotiv s certifikaty. Provedeno pred 3 mesici, takze vysledek stale parada a nemohu soudit..
A diky tomu, ze se do toho montuje kde jakej jouda, nebrat osobne to tedy v cz tak vypada:) mohl bych o tom napsat knížku co se ku me dostava, stejne tak kdyz to nekdo nalakuje klasickým lakem tak je to taky výborná kvalita, ted me ceka oprava jedne audi r8 po někom kdo se pokoušel lestit svetla, kdyz se svetla lakujou používá se uplne jinej postup, samo vse delame v profi boxu a ne na ulici nebo ve stodole, domácí podmínky doporucuji tu fólii
xenonman: když to tak čtu, tak samodomo opravy a leštění asi ne.. na kolik by vyšla renovace dvou světlometů (SAAB 9-5 r.v. 2003)
[ Link ] paraboly jsou vypálený, samotný výbojky a čočky už taky asi nebudou top
ounzzz, není třeba žádný poplach, že světlo musí mít UV ochranu, vše je vždy dáno stavem světel, pokud je jen zaprášné, lze udělat renovaci aniž by se to muselo lakovat a lak strhávat, čočky máme skladem snad na všechny modely pokud jde o xenon a bixenon, to tvoje Valeo máme také, výbojky puživáme pouze originály a funguje to dobře, pokud jsi z Prahy zastav se v profilu más mapu ideální předem zavolat a pokusíme se to vyřešit