Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > dalsi story s ABC tuning

o Navštíveno 3281x o
o 08.06.2008, 09:50 | H-Honza (M)
mam tu zakaznicky auto, pan chtel objednat nejaky nahradni dily.
Me se ale nezdalo, ze by projev zavady byl skutecne pricinou toho, co se s autem deje, tak jsem mu chtel pomoc a trochu se v tom ponipal.
Postupne vysla najevo vec, kterou puvodne ale zakaznik nejak opomněl rict.

Koupil v bazaru ojety vozidlo s 2.0turbo 192 koni motorem.
Po najeti asi 4000km se mu zacalo zdat stado koni nedostatecne, a navstivil nejmenovanou tuning firmu, jejiz nazev se shoduje s jednim casopisem pro mlade, ktery vychazel uz v dobach davno milnulych, a ktery jsem cetl i ja. Zde si nechal odborne provest upravu ridici jednotky, zvolil "zakladni" narust vykonu. Po najeti asi 2000km motor zacal klepat, a pri studenych startech vypoustet oblaka modreho dymu.
Auto tedy putovalo na servis ke znamemu, ktery se na me obratil s prosbou o dodani nahradnich dilu, s tim ze pry potrebuje zdvihatka.
S ohledem na ziskane informace, dle kterych sen a tomto typu vozidla zdvihatka nikdy nemeni, jsem chtel usetrit zakaznikovi penize a vydal se ke znamemu do jineho servisu, specializovaneho na tento typ vozu.
Zde se zjistilo, ze do vozu byl prehran soft ze 150koni silne verze motoru, ktery byl zrejmě jeste dal "odborne" upraven natolik, ze se na motoru doslo k propaleni pistu.
Jen tak, az se tu zase nekdo bude ptat na zkusenosti s touhle firmou.
Tohle jsem nikde nevycetl. to auto mi stoji pred barakem :O//

o 08.06.2008, 10:21 | SpasitelKlokanu
Tak to je drsny, ale pokud by to byla chyba firmy ktera mu to provadela tak by mela skodu zaplatit, nebo se pletu?
o 08.06.2008, 10:51 | w4tch1
ceska podnikava povaha... bohuzel! no zkusili to a "malem" jim to vyslo. takovych lidi jako je H-Honza by melo byt co nejvce a je videt ze bezohledny lidi jeste jsou. taky bych sel do reklamace, popr. zkusil nejaky tucny clanek s "referenci" na takovy podnik.
o 08.06.2008, 11:11 | kucik
Kámoš kdysi udělal tu stejnou chybu a jel do ABC,smao že ten motor zku.vili,tak pohrozil právníkama a ABC zacvakali komplet úpravu motoru od jiné firmy,kterou si kámoš vybral,takže určitě jim pohrozit a oni zaplatí.
o 08.06.2008, 12:56 | Katy
stale stejni, ikdyz na autech vozi ted svoji reklamu misto abctuning - "chiptuning centrum" !
uz jsem si myslela ze to je new firma v brne...ale podle aut a infa jsou to stale ti stari abc ! tak bacha.
o 09.06.2008, 08:50 | ruffrider
Že se nestyděj a nebojej že někde dostanou po čuni...
o 09.06.2008, 10:18 | Only_One
nestyděj a nebojej pac drtiva většina lidí je slepé stádo blbů
o 09.06.2008, 10:20 | tykeev
nooo a lidi se nepoučí :-D
o 09.06.2008, 11:16 | PL113 | Upraveno: 2008-06-09 09:18:54
[ Link ]

Mluví za vše...tohle by měli udělat v nějakým tom investigativním pořadu co dávaj v TV, aby to viděl celý národ!
Co je pravdy na tom, že se musí ujet x km bez plného plynu? To je nějaká kravina nebo ne? Jako že by motor byl "zvyklý" na jiný průběh či co? Nechápu...
Jo a taky by na ně někdo měl poslat ČOI!!!
o 09.06.2008, 11:59 | kamil306
Já opravdu nechápu jak může tato firma fungovat tak dlouho!!! Ale u nás je asi možný všechno

plnej plyn můžeš dát i úplně novýho auta (jen si hlídat otáčky)...je to naprostá píčovina, po chipu mýho auta se to rovnou testovalo na dálnici, aby se ukázalo jaká je změna...v tomhle případě u ABC, aby se na ni nepřišlo, že žádná není:-)
o 09.06.2008, 13:13 | notorik
ABC pracuje na placebe. Ked uz si niekto zaplati xxx tisiciek(samozrejme niekto kto o chipe nema tusenia, priemerny cechoslovak, ktory ma rad pivo a futbal), tak tych 1000 km bude drzat pod 3000otackami, aj keby ho to malo stat nervy. Pokial najazdi 1000 km ubehne mesiac, mozno dva a zvykne si na parametre motora ktoreho maximalny vykon nepocitil uz dlhu dobu. Po najazdeni 1000 km zatalci pedal to the metal a ľaľa auto ide o mnoho lepsie a cechoslovak ma pocit ze z auticka je formula.
o 09.06.2008, 14:19 | PL113
notorik: lol:D prumerny cechoslovak, který má rád pivo a fotbal:D...asi takhle jak to popisuješ ty to bude! No, ale co vím, tak např. u nových Audi může člověk dát klidně plnej, ale řídící jednotka stejně nepošle 100% výkonu, ale pouze nějakých 70%. 100% je až po asi 25000km;) u nás je možné všechno!
o 09.06.2008, 22:15 | kamil306
ta audina to bude mít kvůli automatu ne? Blbě sešlápneš a prásk seš o 2 kvalty dole...tak možná ochrana proti tomuhle:-) ale notorik to dobře popsal...bohužel musím souhlasit.
o 10.06.2008, 19:51 | Mišell
Je opravdu zajímavý,že fungujou a co víc,asi prosperujou...všude samá reklama,rozšíření sortimentu,...fakt nechápu:/
o 11.06.2008, 02:37 | MarauderZ28
pořádný auto nepotřebuje chipovat :o)
o 11.06.2008, 18:03 | Marek_026
Onehdá jsem na parkovišti u Hypermarketu dostal za stěrač jejich letáček. Prostě chytaj lidi co tomu nerozumí a daj za to kolikrát poslední peníze. Škoda že jsem je tenkrát při tom nezastihl.
o 11.06.2008, 23:30 | Syrup
jako Marauder:))
o 12.06.2008, 08:46 | Daryl (A)
Hlavne ta kouzelna fraze:

Zvyseni vykonu za soucasneho snizeni spotreby !

o 12.06.2008, 10:18 | H-Honza (M)
ja bych rekl ze prave poradny auto se da nachipovat... kua ja to slovo nesnasim.
u tech ostatnich kramu se musej delat brutalni zasahy a vymenit pulku motoru aby to dalo nejakyho kone navic
;O)))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3288 sekund.