Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > alu kola vs komaxit

o Navštíveno 3362x o
o 31.05.2008, 12:56 | Rustapha-659
Tak jsem nechal kolečkům dát novej komaxitovej kabát,teď ale řeším jak je to s dosedacíma plochama...neměly by být bez laku-jen kov? (dosedací plochy šroubů,zadní část kola co leží na náboji,střed(ten asi spíš jedině v případě,že by se tam kolo teď nevešlo..,spíš mi jde o to,jestli se šrouby nebudou mít na tom laku tendenci povolovat(přecejenom když se kousne kov na kov je to mnohem lepší-o tom žádná),nebo něco podobnýho,co by mě mohlo během provozu pak nepříjemně zaskočit?Skoro bych řekl,že vyloučit se to úplně nedá...nikdy jsem kola lakovaný komaxitem neměl a u klasicky lakovanejch kol styčný plochy byly vždy kov-kov.Tak spíš hledám rady,zkušenosti a tak..dokud nemám obutý a vyvážený kola,rád bych věděl,jestli mě čeká ještě broušení,nebo frézka a nebo ještě nějaká horší pakárna..atd.

děkuju za rady,nápady pokud někdo máte v tom dnešním vedru :o)

Ru-659

foto k příspěvku  od Rustapha-659

o 31.05.2008, 13:10 | tmx.806
na plechacich mi to delalo. Ale vysral bych bejt tebou na to a po par kilometrech pretah...
o 31.05.2008, 13:26 | stef99
ja je mel po stejny komaxitu jako ty a v pohode...vubec niceho bych se nebal. po pak kilomterech bych to max zkusil dotahnout jak zde bylo receno
o 31.05.2008, 14:10 | Mario
jestli to sou ty gumy co myslim, tak uprimnou soustrast :)
o 31.05.2008, 14:37 | Rustapha-659
tmx.806,stef99: no něco takovýho jsem potřeboval slyšet :oD :oD ..bylo by to ideální..ještě počkám,jestli sem někdo nehodí něco naprosto s opačnou zkušeností a asi se tak zařídim..

Mario: sám jsem zvědavej..ale byly za dobrý prachy,tak to zas tak neřešim.. :o) už jsem jezdil kde co vč.korejskejch Marshalů (který byly nečekaně spolehlivý)takže zas taková hrůza z Otrokovic to snad nebude a něco ty gumy taky najedou..teda doufám :o)
o 31.05.2008, 21:13 | Dudu_481
Rustapha-659: dosedací plocha k náboji kola by měla být 100% bez barvy. Když jí budeš brousit, tak jí ničíš. Téměř nikdo nevím, že dosedačka není rovná ale má asi 1% kužel - aby kolo při dotahování zapružilo a šrouby se nepovolovaly. Proto nesnáším, když někdo začne rovnat kola tím, že na soustruhu "srovná" dosedačku.
Barva pod šroubama se ti vymáčkne - jak už bylo řečeno - dotáhnout po pár km jízdy.
o 01.06.2008, 08:04 | Rustapha-659
Dudu_481: aha? :o) tak to jsem taky nevěděl...ale žádnej soustruh v plánu ani nebyl,spíš jsem měl na mysli jen nechat na tom ruce a pokusit se shodit tu napečenou barvu,ale asi se na to vykašlu a uvidím jak to sedne/nesedne a jak se to bude chovat po pár ujetejch km...doufám,že to bude v pořádku.
díky moc za konstruktivní připomínku! :o)

Ru-659
o 01.06.2008, 10:45 | Rustapha-659
Mario: doufám,že ty Bravurisy nebudou na tom až takhle zle..ale je to spíš na častý ježdění po městě-jen doufám,že nebudou horší než ta Korea..Každej o nich říká něco jiného..skoro mi spíš připadá,že lehce převládá negativní názor..ale zase hodně záleží co od gumy čekáš a k čemu jí člověk chce používat a taky jak moc je ten,kdo hodnotí náročnej a v neposlední řadě jakej je řidič a jestli umí správně zacházet s pedálama a volantem.Jsou to mý druhý Barumky (jako značka)takže nemůžu říct nic dopředu a sám jsem zvědavej...až budu mít srovnání s předchozím obutím-rozhodně dám vědět-myslím,že tohle zajímá spoustu lidí..já sám jsem na to zvědavej.. :o) Ani-Ani AAarrrhhhhh :o) fuj..
[ Link ]
o 01.06.2008, 21:32 | Tuner#2
Kola mám taky v práškové vypalovací barvě a vždy po nasazení a ujetí pár km je přetáhnu a je to v pohodě.
o 01.06.2008, 22:49 | Rustapha-659
Tuner#2: takže mají tendenci se povolovat? mno uvidíme no..:o)
o 01.06.2008, 22:56 | trlon
zarvito fest
kdyt nezrezaví a v tý díře jestli praskne trochu barvy tak to nepoznáš
když pojedeš nadoraz a začneš přemejšlat co kdyby se to ted povolilo tak stejně hned zastavíš:-)))
častým dotahováním to stejně taky praskne stejně jako když to zatáhneš pořádně a jednou
o 02.06.2008, 10:32 | Tuner#2
Ne vůbec ne, ale po pár km se mají přetáhnout každé hliníky.
o 02.06.2008, 16:09 | zdenek81
Dudu_481:Tak mi vysvětli co má člověk dělat když poškodí kolo na středu a je zapotřebí udělat novou dosedací plochu?Beru po rovnání disku,kde to nejde srovnat přesně na milimetry.Jinak to 1% je na takovou plochu zanedbatelný že to téměř nemá žádný ůčinek.
o 02.06.2008, 22:22 | Mario | Upraveno: 2008-06-02 20:22:30
Rustapha-659: pak dej vedet :-) ty gumy piskaj i pri jizde v primym smeru :-)). fakt celkove tragedie
o 03.06.2008, 07:50 | zdenek81
Barum patří zarytým čepičkářům z dob totalizmu.Horší než Barum jsou pak protektory:-)Jinak kdyby jen pískali ale jsou to nezkutečný plováci.
o 03.06.2008, 13:36 | Rustapha-659
měl jsem k Barumu větší důvěru,než k Nankangům,WanLi a podobnejm značkám-jestli budou dneska vyvážený a nazutý,tak ještě počkám tak 200-300km a písnu co to je zač.Každopádně teda zatím z infa na netu moc radost nemám..a to jsem na tom ještě nejel..
o 03.06.2008, 13:57 | mrazik
Barum jsem mel jednou a dekuji nechci. Sjete za 16tKm na skoro slicky, v zatackach zadna bocni stabilita.
Kazda guma ma sveho ridice, pro me barum proste neni.
o 03.06.2008, 15:20 | MATTESS
měl jsem bravurisy, najel jsem 30t km a měli ještě 5mm. Jestli není problém mezi volantem a sedadlem :-))
o 03.06.2008, 21:46 | Mario | Upraveno: 2008-06-03 19:46:53
nene, barum je dobry. ja mluvim o tomto konkretnim modelu.
Ja ted kupoval barumy na nakladak. na predesle sade jsem najel 200k
o 04.06.2008, 07:51 | zdenek81
MATTESS:No a jestli není u tebe problém mezi klávesou a židlí.Chceš mi jako cpát do hlavy že jsi najel 30000 km a ještě ti tam zůstalo 5 mm,no tak to jsem se zasmál když nová guma má 7-8mm.To jsi chtěl zapáskovat a nějak jsi přestřelil.
o 04.06.2008, 10:33 | MATTESS
zdenek81: nikomu nic do hlavy cpát nechci, to je můj fakt. Směj se jak chceš, minimum vzorku bylo 4,5mm (nový měly asi 8,5mm) na všech 4 kolech, měl jsem je něco přes 3 roky, ročně najedu 16000, tak si to spočti (zimáky mam listopad - březen). Možná doma najdu fotku, když jsem je prodával. Musíš mít seřízenou geometrii, negumovat atd :-))
o 04.06.2008, 10:41 | Tuner#2
Můžu dát ruku do ohně za to, že MATTESS nekecá, ty gumy jsem viděl a vím kolik a jak MATTESS jezdí. Na klidnou až svižnou jízdu do práce prostě vydrží a zas tak hrozná guma jak všichni píšou to není. Nejvíc jí stejně pomlouvají Ti, co jí nikdy neměli a jen si přečetli na netu negativní reakci :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3244 sekund.