Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > dobijeni

o Navštíveno 891x o
o 26.04.2007, 19:20 | Rajdlos
Chtel jsem se zeptat, nejsem elektrikar, tak nevim. Mame baterku 100Ah a po tydnu nejezdeni je total kaput, na druhe baterce mam dobijeni skrz zapalovac, ktere dobiji 9V konstatne. Tahle 9V tu baterku nabitou nenecha, kolika V musim minimalne dobijet tu 100Ah baterku? diky

btw. baterka je nova, auto dobiji jak ma

o 26.04.2007, 21:28 | Ctirad
auto bezne dobiji tak 14,2 V a je jednou kolik Ah mas a jestli se ti po tydnu vybije tak se ti to nekde ztraci, muze to delat starter nebo cokoliv jinyho, zapoj do serie ampermetr a koukni kolik je odber, nejaky hovno si bere treba radio, ale nesmi se ti ztracet moc
o 26.04.2007, 21:34 | Rajdlos
je to MB s-klasse, to auto je prospikovane elektronikou, alarm, dosveceni svetel, vyjizdejici volant, a dalsi vyfikundace, ale stejne by to melo vydrzet dle me vic nez tyden, tak mozna ten starter v riti nebo nevim, dobiji to v pohode, to jsme zkouseli
o 26.04.2007, 21:41 | petis
Jestli je to nějaká obyč baterka tak to nevydrží.
Nebo je špatně nabitá. chce to nějakou automatiku nabíječku a baterku odpojit a pomalu jí nabíjet aspon dva dny.
o 26.04.2007, 21:43 | Rajdlos
[ Link ]

nabijecku mam tuhle,ale mozna je an to slaba, baterku vzdy nabijim odpojenou
o 26.04.2007, 21:53 | petis
jj, asi jo. Já mám nabíječku einhell 22A automat a nabíjel jsem Powercellku dva dny na automat a vpohodě drží. po 2 měsících co byla odpojená z nabíječky nespadla pod 12,8. Předtím šla i pod 12V. a tohle možná bude i tvuj případ. ta nabíječka jí nenabije na max, a pak se snáz vybije.
zkus od někoho pujčit obyčejnou nabíječku aby dala aspon 15A a uvidíš Třeba to bude ono
o 26.04.2007, 22:13 | Rajdlos
ona ma prave pod 12 po nejayk dobe, tak asi ji fakt nenabije, i kdyz to hlasi, ze je nabita, no zkusim jinou

dik
o 27.04.2007, 00:04 | Kotva
Nerozumim tomuhle: "na druhe baterce mam dobijeni skrz zapalovac, ktere dobiji 9V konstatne. Tahle 9V tu baterku nabitou nenecha ..."
To dobijis 12V akumulator 9 volty?

To vypada, ze muze byt i po smrti...
Viz.: Plně vybitý akumulátor (tzn. 10,8V u dvanáctivoltové autobaterie) je třeba dobít co nejdříve, neboť ponecháním akumulátoru ve vybitém stavu dochází k sulfataci elektrod a tím k jeho znehodnoceni.
9V je uz hodne kriticky.
Jeste k ty tvoji nabijecce, jestli je ten aku zdravej, 3.6A mu musi do plnyho nabiti stacit.
o 27.04.2007, 08:05 | Rajdlos
Kotva: dobijim plne nabitou 55Ah baterii 9V skrz zapalovac. Udrzuje ji to nabitou, kdyz s autem nejezdim. Kdyz jsem to zkousel to same na te 100Ah, tak ji to stejne vybilo.
o 27.04.2007, 08:09 | MarauderZ28
já mam spešl super nabíječku tak když si tu baterku přivezeš tak Ti jí spešl nabiju bude jak new
o 27.04.2007, 08:11 | MarauderZ28
jinak když píchneš 9V baterku na 12V baterku tak bych řekl, že tu 12V tím spíš vybíjíš a nabíjíš naopak tu 9V ne ? Přece nejde 9V baterkou dobít 12V ...
o 27.04.2007, 08:11 | Rajdlos
Mar: u Tebe si nejsem jistej, ze nabijeckou myslis to, co myslim ja :-)))
o 27.04.2007, 08:27 | Pavel 528
jak uz nekteri napsali,nelze baterku ktera ma 12V dobijet 9volty.
Baterie se povazuje za zcela nabitou,kdyza dosahne napeti 14,4V..
Udrzovaci nabijecky vetsinou udrzuji nabijeni konstantnim proudem-treba 50mA-100mA,nebo neco podobnyho,aby se pokryla spotreba radia,alarmu,pageru a ja nevim ceho jeste co stale v aute neco zere....

ted ale k problemu Rajdlose: zcela jiste je tam neco spatne protoze NENI mozne aby se ti nova 100Ah baterie vytriskala za tejden,proste ti tam neco zere co nema...-svetlo v kufru,svetlo ve dverich,proste neco,zmer to Ametrem a je to
podle me musi byt proud kolem 50-80mA,ktery to zere,kdyz je auto v klidu...
o 27.04.2007, 09:11 | Rajdlos
Pavel 528: jsme si nerozumeli, ja nedobijim baterku, kdyz je uplne vybita, 9V, to je konstatni napeti, ktere vyvyji prave ta udrzovaci nabijecka, tu 55Ah baterku udrzi ta udrzovaci nabijecka v pohode nabitou, ale tu 100Ah baterku ne :o( normalne nabiju baterku na plnou kapacitu (alspon to tedy hlasi nabijecka) a pak uz jen napojim na tu udrzovaci a ta ji nabitou nenecha

jasny zkusime promerit odber, nekde chyba byt musi
o 27.04.2007, 09:35 | Pavel 528
bud jsi spatne meril nebo to proste dobijet nemuze...
nejde nabijet 9voltama 12ti voltovou baterku-aby ti to neco nabilo,musi mit zdroj vyssi napeti,nez baterka,jinak nebude tect proud.....to je jasny.......
o 30.04.2007, 07:53 | RadekFM
Jako Pavel, tech 9V je holej nesmysl
o 30.04.2007, 08:51 | Rajdlos
no nesmysl, nechaval jsem tu baterku takhle dobijet celou zimu a nikdy se nevybila, Pavel mi to uz vysvetlil, takze to sam nechapu
o 30.04.2007, 16:23 | tappaja
No me nejdou do hlavy takovy ty udelatka, ktery se pichnou do zapalovace a nasledne na autobaterku a jakoze to ma udrzovat baterku nabitou. Ano, pichnou se do te same palubni site, kterou ta baterka napaji, takze takove male perpetum mobile asi nebo co...

Jinak ten CTEK umi udrzovaci rezim, v navodu pisou, ze to takhle muze byt zapojeny treba cely mesice.
o 30.04.2007, 16:25 | Rajdlos
tappaja: to je husty, nemas nejakej link? :o)

jinak CTEK vim, ze to umi, uz jsem objednal redukci do zapalovace
o 30.04.2007, 16:36 | Kotva
tappaja: ja spis myslel, ze ma Rajdlos nejakej zdroj napajenej ze site 220V a ten ze pichne do zapalovace a tim dobiji aku... ale 9V toho moc fakt nedobije.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3507 sekund.