Navštíveno 15066x

Ahoj. Mám trochu prblém. Od doby kdy jsem přivezl jiného pašíka, tak mi nějak odchází turba. u prvního jsem to bral že už má třeba svoje odzvoněno. Ale to nové má cca 10 000 km a po cestě HK-Kostelec cca 40km to turbo na férovku svítí do červena. Auto je 1,8T passat var 1997 r. a 210 000 km najeto. na Diag hlásilo přetěsnit systém sání. to je provedeno. chybu nepíše. jedině vyndat katík. Ale nesetklai jste se s tím? U Kopeckých v motorsportu říkali že jim na wrcu nikdy nesvítí...

28.03.2007, 16:10 |
Mosťa a jak s tím jezdíš? Když tomu šlápnu, dokážu turbo rozpálit na 5 km v zatáčkách v kopci ;-)
Napada me, je turbo nejak chlazeny? Nemyslim vodou, ale olejem. Nebo je chuda smes, neni to blbe ciply? Neni tam nejakej skvelej power booster?
když mu naložíš je možné že svítí ale pokud se ti hřeje opravdu moc, pohlídal bych si EGT je možné že máš chudší směs...

28.03.2007, 20:43 |
TUNER Na wrcu jim nesvítí,protože to mají obalený tim nastříhanym pytlem a neni to vidět...)))
Taky jsem koukal jak puk když jsem na dálnici dovalil na benzínku otevřu kapotu a taky na mě svítilo...ale asi pohoda,pokud se pak nechá trochu dochladit... ;-)
jako tappaja..aby bylo turbo cerveny tak bys tomu musel davat poradnou cocku,nebo vyssi dlouhodobou zatez..jako je ta dalnice...

28.03.2007, 21:33 |
R.I.S bacha přívod oleje kamoš vyměnil dvě turba a až pak zjistil že byl v hajzlu přívod oleje. Nevím detajli tak nebudu psát co přesně tomu bylo ať nekecám. Jinak bylo to na audině.
no rozodne asi nebude problem v turbu. nech si to nalogovat, jestli o tlaci tak jak ma a nebo jestli se do toho nekdo sral. taky bych zkusil skontrolovat privodní trubku mazaní a i odvodní, jestli je pruchozí. to ze turbo svítí je u benzinaka naprosto normalní. ale takhle odchazet by asi teda nemeliy. to ma turbo vodou chlazeny nebo ne?

28.03.2007, 22:46 |
aTTim U benzinu je to normalni, po chvili jizdy na prasaka mi turbo taky sviti, jednou jsem ho dokonce videl rozpaleny do bela ... a to je chlazeny vodou i olejem. Chlazeni je OK, to se kontrolovalo, cili bych v jeho teplote nevidel problem.

28.03.2007, 22:53 |
zipp si pořiďte turbotimer.. nechá běžet turbo ještě chvilku po vypnutí motoru (když je to potřeba), dokud nevychladne na danou teplotu,.... víc pak vydrží
no chtel bych videt jakym zahadny zpusobem necha ten timer to turbo po vypnutí motoru bezet.

28.03.2007, 22:58 |
aTTim Necha bezet motor samozrejme po urcitou dobu, ne turbo :)
Chlazena je pouze stredni cast s loziskama, vyvukova cast do cervena pri zatezi je uplne normalni stav.
Takže. Auto čipnutý neví. je to jen serie. je teda fakt že se jezdí kolm 5ti nebo 5,5 tisíc. To že svítí vám dobytkům je vcelku pochopitelný ale u stěhováka... druhej motor to vůbec nedělá. jeli jsme spolu a prostě nic.Osobně to vidím taky na chudo. Turbotimer není potřeba. tam nejde o to že by ho nedochlazoval. to auto musí vrčet cca 20 minut aby to zchladlo. Dneska ráno jsme to rozpáli po deseti nebo jedenácti kilometrech. Dle atala a výpisu chyb je vše odstraněno. závadu to nepíše naměřené hodnoty v normálu. včera jsem na wrc koukal a mají bezpečností odpojovač při přehřátí nad 1200 st C. ale nikdy jim to neodpojilo..
tak máš chudou směs tak si to oprav než odjebeš turbo a než ti detonace nadělaj paseku...

29.03.2007, 23:32 |
paia Atal ti vsechno neukaze... kdyz uz, tak zajet na velkou diagnostiku, cili VAS...
paia. počkej. chceš říct že pokud jsou uloženy závady tak je jeden najde a odruhý ne??? Pracuju v servisu takže základní zanlosti trochu ovládám. Kydž jsem psal že je vše v normálu.... Stačilo vymlátit katík a je to OK.
blázen: jen pomáhám řešit problém já mám ropizaci. Včera jsme vytloukli katik a vše je OK.
pído, seš ..... co budem všichni dejchat, když tu každej druhej vymlátí na naftě kat... !!!
ale hlavně že máš ušetřenou nákou kačku, že budeš mít dětí s rakem ti je asi jedno...
joo ucpanej kat dokaze nadelat peknou paseku :o) a ten kat Johnie byl vymlacenej na tom benzinu precti si pidovo prispevek jeste jednou
tak sorry ,na benzínu. to vyjde o trochu líp.....

02.01.2017, 17:38 |
CVakk Zdar, mě se takhle turbo rozpálí už po 4-7km hodně ostré jízdy. Kdy řadím max trojku. Takové to lítání po místním prudkém kopci (hoře skoro) na sněhu plném vracáků.
Je to už asi moc že ? Mám podezření že se sype kat - začal chrastit.