Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Tuning > Help svítí turbo

o Navštíveno 15066x o
o 28.03.2007, 15:34 | píďa363
Ahoj. Mám trochu prblém. Od doby kdy jsem přivezl jiného pašíka, tak mi nějak odchází turba. u prvního jsem to bral že už má třeba svoje odzvoněno. Ale to nové má cca 10 000 km a po cestě HK-Kostelec cca 40km to turbo na férovku svítí do červena. Auto je 1,8T passat var 1997 r. a 210 000 km najeto. na Diag hlásilo přetěsnit systém sání. to je provedeno. chybu nepíše. jedině vyndat katík. Ale nesetklai jste se s tím? U Kopeckých v motorsportu říkali že jim na wrcu nikdy nesvítí...

o 28.03.2007, 16:10 | Mosťa
a jak s tím jezdíš? Když tomu šlápnu, dokážu turbo rozpálit na 5 km v zatáčkách v kopci ;-)
o 28.03.2007, 19:25 | tappaja
Napada me, je turbo nejak chlazeny? Nemyslim vodou, ale olejem. Nebo je chuda smes, neni to blbe ciply? Neni tam nejakej skvelej power booster?
o 28.03.2007, 20:38 | blázen
když mu naložíš je možné že svítí ale pokud se ti hřeje opravdu moc, pohlídal bych si EGT je možné že máš chudší směs...
o 28.03.2007, 20:43 | TUNER
Na wrcu jim nesvítí,protože to mají obalený tim nastříhanym pytlem a neni to vidět...)))
Taky jsem koukal jak puk když jsem na dálnici dovalil na benzínku otevřu kapotu a taky na mě svítilo...ale asi pohoda,pokud se pak nechá trochu dochladit... ;-)
o 28.03.2007, 20:57 | Honza2.016v
jako tappaja..aby bylo turbo cerveny tak bys tomu musel davat poradnou cocku,nebo vyssi dlouhodobou zatez..jako je ta dalnice...
o 28.03.2007, 21:33 | R.I.S
bacha přívod oleje kamoš vyměnil dvě turba a až pak zjistil že byl v hajzlu přívod oleje. Nevím detajli tak nebudu psát co přesně tomu bylo ať nekecám. Jinak bylo to na audině.
o 28.03.2007, 22:35 | Scream
no rozodne asi nebude problem v turbu. nech si to nalogovat, jestli o tlaci tak jak ma a nebo jestli se do toho nekdo sral. taky bych zkusil skontrolovat privodní trubku mazaní a i odvodní, jestli je pruchozí. to ze turbo svítí je u benzinaka naprosto normalní. ale takhle odchazet by asi teda nemeliy. to ma turbo vodou chlazeny nebo ne?
o 28.03.2007, 22:46 | aTTim
U benzinu je to normalni, po chvili jizdy na prasaka mi turbo taky sviti, jednou jsem ho dokonce videl rozpaleny do bela ... a to je chlazeny vodou i olejem. Chlazeni je OK, to se kontrolovalo, cili bych v jeho teplote nevidel problem.
o 28.03.2007, 22:53 | zipp
si pořiďte turbotimer.. nechá běžet turbo ještě chvilku po vypnutí motoru (když je to potřeba), dokud nevychladne na danou teplotu,.... víc pak vydrží
o 28.03.2007, 22:55 | Scream
no chtel bych videt jakym zahadny zpusobem necha ten timer to turbo po vypnutí motoru bezet.
o 28.03.2007, 22:58 | aTTim
Necha bezet motor samozrejme po urcitou dobu, ne turbo :)
o 29.03.2007, 06:13 | RadekFM
Chlazena je pouze stredni cast s loziskama, vyvukova cast do cervena pri zatezi je uplne normalni stav.
o 29.03.2007, 10:06 | píďa363
Takže. Auto čipnutý neví. je to jen serie. je teda fakt že se jezdí kolm 5ti nebo 5,5 tisíc. To že svítí vám dobytkům je vcelku pochopitelný ale u stěhováka... druhej motor to vůbec nedělá. jeli jsme spolu a prostě nic.Osobně to vidím taky na chudo. Turbotimer není potřeba. tam nejde o to že by ho nedochlazoval. to auto musí vrčet cca 20 minut aby to zchladlo. Dneska ráno jsme to rozpáli po deseti nebo jedenácti kilometrech. Dle atala a výpisu chyb je vše odstraněno. závadu to nepíše naměřené hodnoty v normálu. včera jsem na wrc koukal a mají bezpečností odpojovač při přehřátí nad 1200 st C. ale nikdy jim to neodpojilo..
o 29.03.2007, 15:31 | blázen
tak máš chudou směs tak si to oprav než odjebeš turbo a než ti detonace nadělaj paseku...
o 29.03.2007, 23:32 | paia
Atal ti vsechno neukaze... kdyz uz, tak zajet na velkou diagnostiku, cili VAS...
o 30.03.2007, 09:31 | píďa363
paia. počkej. chceš říct že pokud jsou uloženy závady tak je jeden najde a odruhý ne??? Pracuju v servisu takže základní zanlosti trochu ovládám. Kydž jsem psal že je vše v normálu.... Stačilo vymlátit katík a je to OK.
blázen: jen pomáhám řešit problém já mám ropizaci. Včera jsme vytloukli katik a vše je OK.
o 31.03.2007, 07:57 | Johnie_Walker
pído, seš ..... co budem všichni dejchat, když tu každej druhej vymlátí na naftě kat... !!!
ale hlavně že máš ušetřenou nákou kačku, že budeš mít dětí s rakem ti je asi jedno...
o 31.03.2007, 14:37 | Machča
joo ucpanej kat dokaze nadelat peknou paseku :o) a ten kat Johnie byl vymlacenej na tom benzinu precti si pidovo prispevek jeste jednou
o 31.03.2007, 16:22 | Johnie_Walker
tak sorry ,na benzínu. to vyjde o trochu líp.....
o 02.01.2017, 17:38 | CVakk
Zdar, mě se takhle turbo rozpálí už po 4-7km hodně ostré jízdy. Kdy řadím max trojku. Takové to lítání po místním prudkém kopci (hoře skoro) na sněhu plném vracáků.

Je to už asi moc že ? Mám podezření že se sype kat - začal chrastit.

foto k příspěvku  od CVakk

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3112 sekund.