Navštíveno 1720x

11.01.2015, 16:21 |
DITR hi boys jak to tedka je s prihlasenim protoze se v tom jejich bordelu ani prase nevyzna mam 2 auta v odhlasce co snima?? pojistene jsou co ted?? zajit na evidencku a na zaklade kupni smlouvy prihlasit??
ano přesně tak... normálně to dohlásíš

11.01.2015, 16:24 |
DITR uf jeste ze tak protoze jedinne co vim je ze s odhlaskou muzu jezdit do 1.6.2015 pak se to pry vyradi z provozu

11.01.2015, 16:24 |
DITR | Upraveno: 2015-01-11 16:25:25
zas vse zkomplikovane no masakr
Chtěl bych zítra koupit podval (přívěs). Co k tomu všechno potřebuju? Mam to 250km a nerad bych, aby to pak kvůli nějaké blbosti nešlo.
Jestli to dobře chápu, tak zajedeme na evidenčku, pak si musim nějak zařídit pojistku a pak musíme na úřad to přepsat.
Pojistka se dá nějak udělat třeba na měsíc? Protože nevim, co si tam zrovna vyřídim a třeba pak budu chtít jinam. A zařizovat jí dopředu nechci, protože nevim, jestli ho určitě vezmu.

11.01.2015, 16:27 |
sekáč Novinkou je, že si můžeš nechat RZ i z jinýho kraje, kde bylo auto přihlášený předtím, čehož jsem využil, protože firma má sídlo v Praze a auto je z ČB :)

11.01.2015, 16:33 |
DITR P.E.T.R. presne jak pises a ano pojistka jde udelat i na mesic ;)
sekáč: ono s tou RZ ani jiná volba není... těžko mi v Brně dají Lkovou značku :) pak jedině po přihlášení dojít u nás a zaplatit za výměnu ztracených/poškozených RZ
no já jsem zvědav jak tu udělám já, mám auto na prodej, a kupec je z Brna, má to ke mně cca 350km a přijet může se svým mechanikem, jenom v sobotu, co by jste mi doporučily udělat, dát mu ověřenou plnou na přepis a udělá si to u sebe v Brně? a já se o to dál nemusím starat?
cendler: prozatim lze udelat prepis jen na tvym magistratu... takze plnou moc ti musinudelat on a ty mu pak posles doklady...

11.01.2015, 20:43 |
HIGHTOWER | Upraveno: 2015-01-11 20:44:09
tak tohle jde řešit, ale :
1) plná moc s ověřeným podpisem - to jde zařídit, ale
2) pojištění (povinné ručení) - musí ti tedy nechat nějaký doklad o pojištění auta, takže v sobotu hledat někoho, kdo mu to pojistí a nebo leda přes internet, taky jsem to dělal a zelenou kartu si vytiskl sám doma, ale
3) evidenčka, abyste to v sobotu stihli někde nechat udělat, než autem odjede, jinak by ti jí musel poslat, ty převedl a poslat pak se zbytkem dokladů jemu zpátky...
Jo, není nad to, když něco nahoře vymyslí a dole se z toho musíme pos... :-(
Měli udělat polopřevod na 21 dní např., pokud nedohlásíš na sebe, auto zanikne a vše jde za kupujícím... Daleko lepší řešení by to bylo...
Ještě jedna věc. Pojistka musí být na nového majitele nebo to můžu udělat jako doteď, že jsem se domluvil s majitelem, aby nechal pojistku ještě týden a zařídim si doma svojí? Případně jen přepsat přívěs na mě s jeho pojistkou.